De blokkering opheffen van een toepassing of website die AVG AntiVirus heeft aangemerkt als dreiging | AVG

Ondersteuning voor thuisgebruikers

De blokkering opheffen van een toepassing of website die AVG AntiVirus heeft aangemerkt als dreiging

Hoe beschermt AVG mijn systeem?

AVG Internet Security en AVG AntiVirus FREE beschermen uw systeem aan de hand van de volgende standaardstappen:

• Toepassingen en bestanden worden naar Quarantaine verplaatst. Daardoor kunnen ze niet worden uitgevoerd op uw systeem.
  • Websites die een bedreiging vormen voor uw systeem worden geblokkeerd.

Hoe kan ik een bestand of map uitsluiten van een scan?

U kunt AVG Internet Security en AVG AntiVirus FREE zodanig instellen dat programma's en websites waarvan u weet dat ze veilig zijn worden genegeerd, door ze toe te voegen aan een lijst met uitzonderingen. AVG beschouwt items in de lijst met uitzonderingen niet als dreiging. U moet er dus helemaal zeker van zijn dat de items die u toevoegt aan de lijst met uitzonderingen veilig zijn. Ze worden namelijk niet gescand door AVG. U kunt items in de lijst met uitzonderingen op een later moment verwijderen als u erachter komt dat de toepassing toch een dreiging vormt.

Wat is een valse (of fout-positieve) melding?

De schilden en scanbewerkingen van AVG werken proactief en zorgen zo voor de best mogelijke bescherming. Dat kan echter leiden tot een groter aantal valse meldingen.

Er is sprake van een valse (of fout-positieve) melding wanneer een veilig bestand of een veilige website bij een scanbewerking ten onrechte als dreiging wordt aangemerkt. Het kan daarbij om de volgende dreigingen gaan:

• Malware: programma's die speciaal zijn ontworpen voor het aanvallen van computersystemen om gegevens te stelen of de systeembronnen te gebruiken voor schadelijke doeleinden.
  • PUP's (Potentially Unwanted Programs): potentieel ongewenste programma's zijn programma's die ongemerkt 'meeliften' tijdens het downloaden van andere toepassingen. Het lijkt om veilige computerprogramma's te gaan, maar ze gedragen zich ongewoon en activeren de bescherming van AVG op uw systeem.

Hoe kan ik de toegang tot veilige toepassingen of websites herstellen die eerst als dreiging werden aangemerkt?

Als u de toegang tot toepassingen of websites wilt herstellen waarvan u weet dat ze veilig zijn, raadpleegt u de volgende artikelen voor instructies:

• AVG Internet Security 20.x
  • AVG AntiVirus FREE 20.x