Ondersteuning voor thuisgebruikers

AVG Internet Security en AVG AntiVirus – veelgestelde vragen

Dit artikel heeft betrekking op AVG Internet Security en AVG AntiVirus voor Windows en Mac. Raadpleeg het volgende artikel voor informatie over AVG AntiVirus voor Android: AVG AntiVirus voor Android: veelgestelde vragen.

Algemeen

Wat is AVG AntiVirus Free?

AVG AntiVirus Free is een beveiligingstoepassing die uw apparaten helpt beschermen tegen virussen, malware, phishing en andere dreigingen.

AVG AntiVirus Free omvat de gratis functies die hieronder worden opgesomd.

Wat is AVG Internet Security?

AVG Internet Security is een toepassing die uw apparaten helpt beschermen tegen virussen, malware, phishing en andere dreigingen. Hiermee worden uw online postvakken gescand op verdachte e-mailberichten, wordt gecontroleerd welke IP-adressen van op afstand toegang kunnen krijgen tot uw pc en worden alle andere verbindingspogingen geblokkeerd.

AVG Internet Security omvat alle gratis functies van AVG AntiVirus Free plus alle premium functies die hieronder worden opgesomd.

AVG Secure VPN en AVG TuneUp zitten in de AVG Internet Security-app maar vereisen een afzonderlijk, betaald abonnement.

Wat is AVG Internet Security (meerdere apparaten)?

AVG Internet Security (meerdere apparaten) wordt geleverd met alle functies van AVG Internet Security (één apparaat), aangevuld met AVG AntiVirus PRO voor Android, AVG Internet Security voor Mac en AVG Mobile Security voor iOS (op maximaal 10 apparaten tegelijk te gebruiken).

Lopen de prestaties van mijn pc terug tijdens een scanbewerking van AVG?

AVG AntiVirus Free biedt verschillende vooraf ingestelde scanbewerkingen om uw eigen scanbewerkingen aan te maken. Het uitvoeren van een scanbewerking heeft gewoonlijk geen merkbare invloed op de systeemprestaties. De prestaties kunnen echter wel enigszins worden beïnvloed afhankelijk van de configuratie van uw systeem, vooral als u meerdere scanbewerkingen tegelijk uitvoert.

Downloaden en installeren

Wat zijn de systeemvereisten voor AVG Internet Security en AVG AntiVirus?

 • Windows 11 behalve Mixed Reality en IoT Edition; Windows 10 behalve Mobile en IoT Edition (32- of 64-bits); Windows 8/8.1 behalve RT en Starter Edition (32- of 64-bits); Windows 7 SP1 met Convenient Rollup Update, elke versie (32- of 64-bits)
 • Volledig Windows-compatibele pc met Intel Pentium 4/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (moet SSE3-instructies ondersteunen). ARM-apparaten worden niet ondersteund.
 • 1 GB RAM-geheugen of meer
 • 2 GB vrije ruimte op de harde schijf
 • Een internetverbinding om updates voor de toepassing en de antivirusdatabase te downloaden, te activeren en te onderhouden
 • Bij voorkeur een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels
AVG AntiVirus wordt niet ondersteund (is niet compatibel, kan niet worden geïnstalleerd en kan niet worden uitgevoerd) onder DOS, of in Microsoft Windows-versies ouder dan Windows 7, Microsoft Windows Server en andere besturingssystemen die niet uitdrukkelijk worden ondersteund.

Hoe download en installeer ik AVG Internet Security or AVG AntiVirus?

Download uw AVG AntiVirus-app via de directe links hieronder:

Raadpleeg het relevante artikel hieronder voor uitgebreide installatie-instructies:

Hoe werk ik mijn AVG Antivirus-toepassing bij naar de nieuwste versie?

In het volgende artikel leest u hoe u AVG Antivirus bijwerkt naar de nieuwste toepassingsversie:

Abonneren en activeren

Hoe activeer ik AVG Internet Security of AVG AntiVirus Free?

In het volgende artikel vindt u instructies voor het activeren van AVG Internet Security:

AVG AntiVirus Free wordt na installatie automatisch geactiveerd. Na 12 maanden wordt u mogelijk wel gevraagd de activering te verlengen. Lees het volgende artikel voor instructies om AVG AntiVirus Free te blijven gebruiken:

Wat moet ik doen als de activering mislukt?

Ga als volgt te werk als u problemen hebt met het activeren met behulp van een activeringscode:

 1. Controleer of u de activeringscode goed hebt ingevoerd, inclusief verbindingsstreepjes.
 2. Gebruik ons webformulier of uw AVG-account om uw activeringscode op te halen en probeer de app opnieuw te activeren.

Ga als volgt te werk als u problemen hebt met het activeren met behulp van uw AVG-account:

 • Zorg ervoor dat u de aanmeldingsgegevens invoert voor het AVG-account dat is gekoppeld aan uw AVG Internet Security-abonnement. U kunt dat controleren door het overzicht met de gekoppelde abonnementen te bekijken. Meld u hiervoor aan bij uw AVG-account in uw webbrowser en klik op de tegel Abonnementen.

Het kan tot 24 uur duren voordat het abonnement is gesynchroniseerd. Als uw abonnement na die tijd nog niet actief is, raadpleegt u het volgende artikel:

Als het probleem aanhoudt, neemt u contact op met de ondersteuning van AVG.

Waar vind ik mijn activeringscodes?

Uw huidige activeringscodes zijn ook altijd te vinden in uw AVG-account. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

Kan ik een abonnement overdragen op een ander apparaat?

Ja. U kunt een abonnement op AVG Internet Security (meerdere apparaten) op maximaal 10 apparaten tegelijk activeren in Windows, Mac, Android en iOS.

U kunt een abonnement voor AVG Internet Security (één apparaat) op één apparaat tegelijk activeren en dit abonnement overdragen naar een ander apparaat op hetzelfde platform. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Controleer in uw AVG-account of in het e-mailbericht met de bestelbevestiging welk type abonnement u hebt aangeschaft.

Kan ik mijn abonnement op meerdere apparaten gebruiken?

Een abonnement op AVG Internet Security (één apparaat) biedt bescherming op één apparaat. De volgende AVG Internet Security-abonnementen (één apparaat) zijn beschikbaar:

 • AVG Internet Security (voor pc)
 • AVG Internet Security (voor Mac)
 • AVG AntiVirus Pro (voor Android)
 • AVG Mobile Security Pro (voor iOS)

Een abonnement op AVG Internet Security (meerdere apparaten) biedt bescherming op maximaal 10 apparaten in Windows, Mac, Android en iOS en u kunt het abonnement ongehinderd overzetten van het ene apparaat of platform naar het andere.

Hoe activeer ik AVG Internet Security (meerdere apparaten) op een ander platform?

Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

Hoe kan ik zien wanneer mijn abonnement afloopt?

Open AVG Internet Security en ga naar MenuMijn abonnement. U kunt de duur van uw abonnement zien onder Mijn abonnementen.

Hoe kan ik de verlenging van mijn abonnement annuleren?

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een AVG-abonnement:

Hoe vraag ik mijn geld terug?

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het resitutiebeleid van AVG en over het aanvragen van restitutie:

Gratis functies

Wat houdt Slimme scan in?

Slimme scan is een uitgebreide scan om het volgende te detecteren:

 • Virussen: bestanden die schadelijke programmacode bevatten die van invloed kan zijn op de beveiliging en de prestaties van uw pc.
 • Kwetsbare software: verouderde software waarmee hackers zich toegang kunnen verschaffen tot uw systeem.
 • Schadelijke browserinvoegtoepassingen: browserextensies die gewoonlijk zonder dat u het weet worden geïnstalleerd en die van invloed zijn op de prestaties van uw systeem.
 • Gebrekkige of onbetrouwbare zoekmachines: standaardzoekmachines die matige zoekresultaten opleveren of uw privacy in gevaar brengen.
 • Netwerkproblemen: kwetsbaarheden in uw netwerk die kunnen leiden tot aanvallen op uw router en uw netwerkapparaten.
 • Prestatieproblemen: problemen als gevolg van ongewenste bestanden, overbodige toepassingen of foutieve instellingen die van invloed kunnen zijn op de werking van uw pc.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

Wat zijn de hoofdschilden?

Hoofdschilden zijn de belangrijkste beveiligingsonderdelen van AVG Antivirus. Standaard zijn alle hoofdschilden ingeschakeld voor een optimale bescherming. De hoofdschilden omvatten de volgende schilden:

 • Bestandsschild: hiermee worden programma's en op uw computer opgeslagen bestanden in realtime gecontroleerd op schadelijke dreigingen voordat ze worden geopend, uitgevoerd, gewijzigd of opgeslagen. Als er malware wordt aangetroffen, voorkomt Bestandsschild dat het programma of bestand uw pc infecteert.
 • Gedragsschild: hiermee worden alle processen op uw computer in realtime gecontroleerd op verdacht gedrag dat op de aanwezigheid van schadelijke programmacode kan duiden. Met Gedragsschild worden verdachte bestanden gedetecteerd en geblokkeerd op basis van hun gelijkenis met andere bekende dreigingen, zelfs als de bestanden nog niet zijn toegevoegd aan de database met virusdefinities.
 • Webschild: scant in real time gegevens die tijdens het surfen worden overgedragen om te voorkomen dat malware, zoals schadelijke scripts, wordt gedownload en op uw pc wordt uitgevoerd.
 • E-mailschild: inkomende en uitgaande e-mailberichten worden in realtime gescand op schadelijke inhoud, zoals virussen. Dit geldt alleen voor berichten die worden verzonden of ontvangen met software voor e-mailbeheer (e-mailclients zoals Microsoft Outlook of Mozilla Thunderbird). Als u uw e-mailaccount via een internetbrowser opent, wordt uw pc beschermd door andere AVG-schilden.

Wat is Quarantaine?

Quarantaine is een afgeschermde ruimte waar u mogelijk schadelijke bestanden veilig kunt bewaren of ter analyse naar AVG Viruslab kunt verzenden. Omdat bestanden in Quarantaine niet kunnen worden uitgevoerd en geen toegang tot uw systeem en gegevens hebben, zou de schadelijke programmacode in een bestand geen schade moeten kunnen aanrichten op uw pc.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

Wat is CyberCapture precies?

CyberCapture is een functie waarmee u zeldzame, verdachte bestanden kunt opsporen en analyseren. Als u een dergelijk bestand probeert uit te voeren, voorkomt CyberCapture dat het bestand op uw pc terechtkomt en wordt het naar AVG Viruslab verzonden, waar het in een veilige virtuele omgeving kan worden getest.

Raadpleeg de volgende artikelen voor meer informatie:

Wat is Reddingsschijf?

Reddingsschijf is een functie waarmee u een opstartbare versie van de AVG Antivirus-scanner kunt maken op een USB-stick of cd.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

Wat is Netwerk inspecteren?

Netwerk inspecteren: scant uw netwerk op kwetsbaarheden en vindt mogelijke beveiligingsproblemen die u kwetsbaar kunnen maken voor dreigingen. Met deze functie worden de netwerkstatus, met het netwerk verbonden apparaten en de routerinstellingen gecontroleerd. Met Netwerk inspecteren kunt u uw netwerk beveiligen en voorkomen dat aanvallers zich toegang tot het netwerk verschaffen en misbruik maken van uw persoonlijke gegevens.

Raadpleeg de volgende artikelen voor meer informatie:

Wat is Bescherming tegen ransomware?

Bescherming tegen ransomware helpt voorkomen dat uw persoonlijke foto's, documenten en bestanden als gevolg van een ransomwareaanval worden gewijzigd, verwijderd of versleuteld. Deze functie is ontworpen om mappen met persoonlijke gegevens op te sporen en automatisch te beveiligen.

Raadpleeg de volgende artikelen voor meer informatie over Bescherming tegen ransomware:

Wat is Verbeterde firewall?

Verbeterde firewall controleert al het netwerkverkeer tussen uw pc en de buitenwereld om u te beschermen tegen ongeautoriseerde communicatie en indringers. Met Verbeterde firewall kunt u voorkomen dat vertrouwelijke gegevens uw pc verlaten en dat hackers binnendringen. U kunt ook toepassingsregels instellen om netwerk- en internetcommunicatie voor specifieke softwaretoepassingen te beheren.

Bekijk het volgende artikel voor meer informatie over Verbeterde firewall:

Wat is Hackwaarschuwingen?

Hackwaarschuwingen houdt continu het dark web in de gaten en waarschuwt u als er aanmeldingsgegevens van u zijn uitgelekt online. Het dark web is een afgescheiden onderdeel van internet dat alleen kan worden bezocht via een anonimiserend netwerk zoals Tor. De privacy die het dark web biedt, maakt het tot de ideale omgeving voor criminelen om uitgelekte persoonsgegevens illegaal te kopen en verkopen.

Aan de slag gaan met Hackwaarschuwingen:

 1. Open AVG Antivirus en selecteer Web en e-mail.
 2. Klik op Openen op de tegel Hackwaarschuwingen.
 3. Klik op Mijn accounts beschermen.
 4. Voer uw aanmeldingsgegevens voor AVG-account in en klik op Doorgaan.
  Er is een AVG-account gemaakt met het e-mailadres dat u hebt opgegeven bij de aankoop van het abonnement. Raadpleeg het volgende artikel voor informatie over hoe u zich voor de eerste keer bij uw AVG-account aanmeldt: Een AVG-account activeren.

AVG controleert nu online accounts die aan het door u opgegeven e-mailadres zijn gekoppeld, op lekken.

Wat houdt de modus Niet storen in?

In de Modus Niet storen worden onnodige meldingen gedempt wanneer u een toepassing op het volledige scherm uitvoert. Dit geldt voor vrijwel alle toepassingen. Telkens wanneer u een toepassing op het volledige scherm weergeeft, wordt dit automatisch gedetecteerd in de modus Niet storen en wordt de toepassing toegevoegd aan een lijst met toepassingen. Wanneer u de toepassingen in deze lijst uitvoert, wordt de modus Niet storen automatisch geactiveerd en worden meldingen van Windows, AVG andere toepassingen gedempt. In de toepassingenlijst van de modus Niet storen kunt u ook op het pictogram Meer opties (drie puntjes) klikken naast de betreffende toepassing en het selectievakje bij Prestaties maximaliseren inschakelen. Daardoor krijgt de toepassing de hoogste prioriteit en werkt uw pc optimaal.

Raadpleeg de volgende artikels voor meer informatie over de modus Niet storen:

Wat is de browserextensie AVG Online Security?

De browserextensie AVG Online Security helpt uw privacy beschermen tijdens het surfen op internet. Veel websites maken gebruik van traceringssystemen om het gedrag van bezoekers te controleren, zodat ze statistieken en andere gegevens kunnen verkrijgen voor marketingdoeleinden. Via de browserextensie AVG Online Security kunt u meer informatie bekijken over de traceringssystemen die worden gebruikt door de websites die u bezoekt en kunt u voorkomen dat websites u volgen.

Na het installeren van AVG Internet Security of AVG AntiVirus Free moet u AVG Online Security handmatig inschakelen in uw webbrowser(s). Ga naar MenuBrowserextensies en klik op Installeren naast de gewenste webbrowser. Volg daarna de instructies op het scherm om de browserextensie in te schakelen.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het inschakelen en gebruiken van AVG Online Security:

Betaalde voorzieningen

Wat is Externe-toegangsschild?

Met behulp van Externe-toegangsschild, beschikbaar in AVG Internet Security, kunt u bepalen welke IP-adressen op afstand verbinding mogen maken met uw pc. Alle niet-geautoriseerde verbindingspogingen worden geblokkeerd.

Externe-toegangsschild is ontworpen om standaard de volgende verbindingen te blokkeren:

 • Verbindingen van IP-adressen met een hoog risico.
 • Verbindingen die proberen gebruik te maken van bekende kwetsbaarheden in het Remote Desktop Protocol van Microsoft, zoals BlueKeep.
 • Beveiligingsaanvallen waarbij herhaaldelijk wordt geprobeerd aan te melden bij uw systeem met veelgebruikte of gestolen aanmeldingsgegevens.

Telkens wanneer Externe-toegangsschild een verbindingspoging blokkeert, ontvangt u een melding van AVG.

Het is raadzaam deze functie altijd ingeschakeld te laten. Om ervoor te zorgen dat Externe-toegangsschild is ingeschakeld, klikt u op de tegel Hackeraanvallen in het hoofdvenster van de toepassing. Klik vervolgens op Openen boven Externe-toegangsschild en controleer dat de schuifregelaar groen is (AAN).

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over Externe-toegangsschild:

Wat is Browserbescherming?

Browserbescherming, beschikbaar in AVG Internet Security, helpt bij het beveiligen van uw wachtwoorden en de cookies die in uw webbrowsers zijn opgeslagen. Als wachtwoorden die in webbrowsers zijn opgeslagen, niet worden beschermd, kunnen ze kwetsbaar zijn voor malware en diefstal door ongewenste toepassingen. Met Browserbescherming kunt u kiezen welke apps toegang hebben tot uw opgeslagen wachtwoorden. Browserbescherming blokkeert ook de toegang tot browsercookies om uw persoonlijke en gevoelige gegevens te beschermen.

Raadpleeg de volgende artikelen voor meer informatie:

Wat is Webcambescherming?

Webcambescherming, beschikbaar in AVG Internet Security, helpt voorkomen dat toepassingen en malware zich zonder uw toestemming toegang verschaffen tot de webcam op uw pc. 593979 026Als Webcambescherming is ingeschakeld, zouden niet-vertrouwde toepassingen geen beelden of video's moeten kunnen vastleggen en kan uw privacy niet in gevaar worden gebracht doordat de beelden naar buiten worden gebracht.

Raadpleeg de volgende artikels voor meer informatie over Webcambescherming:

Wat is Bescherming van vertrouwelijke gegevens?

Bescherming van vertrouwelijke gegevens, beschikbaar in AVG Internet Security, scant en helpt u uw vertrouwelijke documenten te beschermen tegen toegang door onbevoegden en tegen malware. Als privacygevoelig of vertrouwelijk worden bestanden aangemerkt die uw persoonsgegevens bevatten en bij openbaarmaking uw privacy kunnen ondermijnen en uw identiteit kunnen onthullen. Met Bescherming van vertrouwelijke gegevens bepaalt u zelf welke toepassingen en gebruikers toegang hebben tot uw bestanden.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over Bescherming van vertrouwelijke gegevens:

Wat is Nepwebsiteschild?

Nepwebsiteschild, beschikbaar in AVG Internet Security, helpt u beschermen tegen DNS-hijacking (Domain Name System). Van DNS-hijacking of -kaping is sprake wanneer schadelijke programma's u ongemerkt omleiden van een authentieke URL naar een nepwebsite om u vertrouwelijke informatie afhandig te maken, zoals gebruikersnamen, wachtwoorden en creditcardgegevens.

Telkens wanneer u de URL van een website invoert op de adresbalk van uw browser, wordt de URL omgezet in het IP-adres (Internet Protocol) van de webserver waarop de webpagina in kwestie is opgeslagen. Nepwebsiteschild zorgt voor een versleutelde verbinding tussen uw webbrowser en de eigen DNS-server van AVG. Zo kunt u ervan op aan dat de weergegeven website authentiek is.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over Nepwebsiteschild:

Wat is Gegevens versnipperen?

Met Gegevens versnipperen (voorheen Bestanden versnipperen), beschikbaar in AVG Internet Security, kunt u bestanden of hele stations onherroepelijk verwijderen, zodat uw gegevens vrijwel door niemand kunnen worden hersteld en misbruikt.

Wanneer u met standaardprogramma's een harde schijf wist of een bestand verwijdert, wordt alleen de verwijzing naar die gegevens uit het bestandssysteem verwijderd. Bij vertrouwelijke gegevens, zoals gebruikersgegevens of gelicentieerde software, volstaat een eenvoudige verwijdering mogelijk niet omdat er hulpprogramma's bestaan waarmee verwijderde bestanden kunnen worden hersteld. Om te voorkomen dat gegevens kunnen worden hersteld, worden bestanden met Gegevens versnipperen meerdere keren overschreven met betekenisloze gegevens voordat ze worden verwijderd. Dit is met name nuttig wanneer u een computer of harde schijf wilt verkopen of weggeven.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over Gegevens versnipperen:

Instellingen

Wat houdt Passieve modus in?

Passieve modus: in deze modus wordt de actieve bescherming, bijvoorbeeld de schilden en Verbeterde firewall, volledig uitgeschakeld. Daardoor kunt u meerdere antivirustoepassingen tegelijk gebruiken zonder dat de prestaties van uw pc of de betrouwbaarheid van de virusdetectie daaronder lijden. In Passieve modus ontvangen AVG Internet Security en AVG AntiVirus Free alle toepassings- en virusdefinitie-updates, zodat u handmatig scanbewerkingen kunt uitvoeren om uw pc op problemen te controleren. AVG biedt echter geen actieve bescherming.

Als u actief door AVG wilt worden beschermd tegen malware en andere dreigingen, moet de Passieve modus zijn uitgeschakeld en moet aan de volgende voorwaarden zijn voldaan:
 • Alle antivirusprogramma's van derden zijn verwijderd.
 • Op het hoofdscherm van AVG wordt Deze computer is beschermd aangegeven.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Kan ik bestanden, mappen of websites uitsluiten van scanbewerking?

Ja. U kunt specifieke bestanden, mappen of websites uitsluiten van een scanbewerking voor alle AVG-schilden en -scans. Ga als volgt te werk om een uitsluiting in te stellen:

 1. Ga naar MenuInstellingenAlgemeenUitzonderingen.
 2. Klik op Uitzondering toevoegen.
 3. Typ een bestandspad, mappad of URL en klik op Uitzondering toevoegen. Of klik op Browsen, selecteer een bestands- of mappad en klik op OK.

Het bestand, de map of de website die u hebt opgegeven, wordt nu weergegeven in het scherm Uitzonderingen. Als u een uitzondering wilt verwijderen, wijst u met de muis de uitzondering in de lijst aan en klikt u rechts op het pictogram in de vorm van een prullenbak.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

Hoe kan ik virusdefinities bijwerken?

AVG maakt gebruik van een database met definities van bekende virussen om malware en andere dreigingen op uw pc op te sporen. Daarom is het belangrijk dat de virusdefinities regelmatig worden bijgewerkt.

AVG werkt virusdefinities standaard automatisch bij. AVG kan de update echter niet uitvoeren als u offline bent. Als u handmatig wilt controleren of er updates zijn, klikt u op het pictogram Vernieuwen boven Laatst bijgewerkt linksonder in het hoofdscherm van de toepassing.

Waar kan ik aangeven wat er moet gebeuren met gedetecteerde dreigingen?

Eventuele dreigingen die tijdens een scanbewerking zijn gedetecteerd, worden standaard naar Quarantaine gestuurd. Nadat u een scanbewerking hebt uitgevoerd, kunt u Quarantaine openen via de pagina met resultaten. Quarantaine is een geïsoleerde ruimte waarin mogelijk schadelijke bestanden veilig worden bewaard. U kunt ook bepaalde acties uitvoeren, bijvoorbeeld verdachte bestanden ter analyse naar AVG Viruslab sturen.

Hoe kan ik bepalen welke gegevens ik wil delen met AVG?

Voer de volgende stappen uit om uw privacyinstellingen te wijzigen:

 1. Ga naar MenuInstellingen.
 2. Selecteer AlgemeenPersoonlijke privacy in het linkerdeelvenster.
 3. Schakel de vakjes naast de privacyinstellingen uit, al naar gelang uw voorkeuren.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

Probleemoplossing

Hoe verwijder ik AVG Internet Security of AVG AntiVirus?

Raadpleeg het voor u relevante artikel hieronder om te zien hoe u de AVG Antivirus-toepassing verwijdert:

Kan ik de Microsoft Windows Firewall uitschakelen wanneer ik de firewall in AVG Internet Security gebruik?

Ja. Microsoft Windows Firewall is niet nodig wanneer u de ingebouwde firewall in AVG Internet Security gebruikt. Met AVG Verbeterde firewall wordt alle communicatie tussen uw pc en externe netwerken gecontroleerd en wordt ongeautoriseerde communicatie geblokkeerd. Met het oog op een betrouwbare bescherming van uw pc is het raadzaam alle beschermingsonderdelen van AVG altijd ingeschakeld te laten.

Hoe kan ik een logbestand verzenden naar de ondersteuning van AVG?

U kunt de AVG SysInfo Tool gebruiken om logbestanden naar de ondersteuning van AVG te verzenden om veelvoorkomende problemen op te lossen.

Ga naar MenuInstellingenAlgemeenProbleemoplossing en klik op Logboeken verzenden.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Algemeen

Wat houdt AVG AntiVirus in?

AVG AntiVirus is een beveiligingstoepassing die uw apparaten helpt beschermen tegen virussen, malware, phishing en andere dreigingen.

AVG Free AntiVirus omvat de gratis functies die hieronder worden opgesomd.

Wat is AVG Internet Security?

AVG Internet Security is een toepassing die uw apparaten helpt beschermen tegen virussen, malware, phishing en andere dreigingen. Hiermee worden uw online postvakken gescand op verdachte e-mailberichten, wordt gecontroleerd welke IP-adressen van op afstand toegang kunnen krijgen tot uw pc en worden alle andere verbindingspogingen geblokkeerd.

AVG Internet Security omvat alle gratis functies van AVG AntiVirus Free plus alle premium functies die hieronder worden opgesomd.

Wat is AVG Internet Security (meerdere apparaten)?

AVG Internet Security (meerdere apparaten): Wordt geleverd met alle functies van AVG Internet Security (één apparaat), aangevuld met AVG AntiVirus PRO voor Android, AVG Internet Security voor Windows en AVG Mobile Security voor iOS (op maximaal 10 apparaten tegelijk te gebruiken).

Downloaden en installeren

Hoe installeer ik AVG Internet Security of AVG AntiVirus?

 1. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van AVG AntiVirus voor Mac te downloaden en sla het op op een bekende locatie op uw Mac (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads). Download AVG AntiVirus voor de Mac
 2. Klik op het gedownloade installatiebestand avg_mac_security_online.dmg.
 3. Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide installatie-instructies:

Als u een abonnement op AVG Internet Security hebt, kunt u betaalde functies activeren met behulp van de instructies in het volgende artikel:

Wat zijn de systeemvereisten voor AVG Internet Security en AVG AntiVirus?

 • Apple macOS 14.x (Sonoma), Apple macOS 13.x (Ventura), Apple macOS 12.x (Monterey), Apple macOS 11.x (Big Sur), Apple macOS 10.15.x (Catalina), Apple macOS 10.14.x (Mojave), Apple macOS 10.13.x (High Sierra), Apple macOS 10.12.x (Sierra), Apple Mac OS X 10.11.x (El Capitan)
 • Intel gebaseerde Mac computer met 64-bit processor of Apple silicon chip (M1)
 • 512 MB RAM of meer (1 GB RAM of meer aanbevolen)
 • 750 MB vrije ruimte op de harde schijf
 • Een internetverbinding om updates voor de toepassing en de antivirusdatabase te downloaden, te activeren en te onderhouden
 • Bij voorkeur een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels

Bestaat er een gratis proefversie van AVG Internet Security?

Ja. Nadat u AVG AntiVirus hebt geïnstalleerd, krijgt u de optie om naar AVG Internet Security te upgraden met de eerste twee maanden als gratis proefversie. Tijdens deze gratis proefperiode hebt u tijdelijk toegang tot de volledige functionaliteit van AVG Internet Security.

Een betalingsmethode is vereist om u aan te melden voor een gratis proefversie. Wanneer de proefperiode afloopt, gaat uw betaalde abonnement in, tenzij u eerder opzegt.

Abonneren en activeren

Hoe activeer ik AVG Internet Security?

AVG Internet Security is een betaalde app waarvoor een abonnement is vereist. Na installatie van AVG Internet Security moet u het abonnement mogelijk zelf activeren met een van onderstaande methoden:

 • AVG-account: activeer AVG Internet Security door u aan te melden bij de toepassing met het AVG-account dat is gekoppeld aan het e-mailadres dat u hebt gebruikt voor de aankoop van het abonnement. Klik rechtsboven op het hoofdscherm van de toepassing op MenuAanmelden.
  Er is een AVG-account gemaakt met het e-mailadres dat u hebt opgegeven bij de aankoop van het abonnement. Raadpleeg het volgende artikel voor informatie over hoe u zich voor de eerste keer bij uw AVG-account aanmeldt: Uw AVG-account activeren
 • Activeringscode: activeer AVG Internet Security met de activeringscode uit het e-mailbericht met de bestelbevestiging. Klik rechtsboven op het hoofdscherm van de toepassing op MenuMijn abonnementBetaalde functies activeren.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:

Wat moet ik doen als de activering mislukt?

Ga als volgt te werk als u problemen hebt met het activeren met behulp van een activeringscode:

 1. Controleer of u de activeringscode goed hebt ingevoerd, inclusief verbindingsstreepjes.
 2. Gebruik ons webformulier of uw AVG-account om uw activeringscode op te halen en probeer de app opnieuw te activeren.

Ga als volgt te werk als u problemen hebt met het activeren met behulp van uw AVG-account:

 • Zorg ervoor dat u de aanmeldingsgegevens invoert voor het AVG-account dat is gekoppeld aan uw AVG Internet Security-abonnement. U kunt dat controleren door het overzicht met de gekoppelde abonnementen te bekijken. Meld u hiervoor aan bij uw AVG-account in uw webbrowser en klik op de tegel Abonnementen.

Het kan tot 24 uur duren voordat het abonnement is gesynchroniseerd. Als uw abonnement na die tijd nog niet actief is, raadpleegt u het volgende artikel:

Als het probleem aanhoudt, neemt u contact op met de ondersteuning van AVG.

Hoe kan ik AVG Internet Security overzetten naar een ander apparaat?

 1. Verwijder AVG Internet Security van het oorspronkelijke apparaat.
 2. Installeer AVG Internet Security op het nieuwe apparaat.
 3. Activeer AVG Internet Security op het nieuwe apparaat.
U kunt uw abonnement tegelijkertijd gebruiken op het aantal apparaten dat u hebt opgegeven tijdens de aankoop. Controleer in het e-mailbericht met de bestelbevestiging of in uw AVG-account voor hoeveel apparaten uw abonnement geldt.

Kan ik mijn abonnement op AVG Internet Security op meerdere apparaten gebruiken?

Hieronder leest u hoe u kunt controleren voor hoeveel apparaten het door u aangeschafte abonnement geldt:

 • AVG Internet Security (meerdere apparaten): U kunt het AVG Internet Security op maximaal 10 apparaten tegelijk activeren, in Windows, macOS, Android en iOS. U kunt uw bescherming naar wens overbrengen tussen apparaten en platforms.
 • AVG Internet Security voor pc: U kunt AVG Internet Security activeren op 1 Windows-pc. U kunt uw bescherming overbrengen naar een andere pc, maar het niet op meerdere pc's tegelijk gebruiken.
 • AVG Internet Security voor Mac: U kunt AVG Internet Security activeren op 1 macOS-apparaat. U kunt uw bescherming overbrengen naar een andere Mac, maar het niet op meerdere Macs tegelijk gebruiken.
U kunt nakijken welk abonnement u hebt aangeschaft in uw AVG-account dat is gekoppeld aan het e-mailadres dat u tijdens de aankoop van het abonnement hebt gebruikt of in een e-mailbericht met bestelbevestiging.

Hoe kan ik zien wanneer mijn abonnement afloopt?

Controleer of AVG Internet Security geopend en actief is, klik op AVG Internet Security in de menubalk van Apple en selecteer Abonnementen. U kunt de duur van uw abonnement zien onder Abonnementen op deze Mac.

Hoe kan ik de verlenging van mijn abonnement annuleren?

U kunt de verlenging van een AVG-abonnement opzeggen via het AVG-account dat is gekoppeld aan het e-mailadres dat u hebt opgegeven bij de aankoop van het abonnement. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Raadpleeg het volgende artikel voor instructies over het voor de eerste keer activeren van uw AVG-account:

Gratis functies

Wat houdt Slimme scan in?

Klik in het hoofdscherm van AVG Internet Security of AVG AntiVirus op Slimme scan uitvoeren om een uitgebreide scanbewerking uit te voeren op uw Mac. Met deze scanbewerking worden malware, spyware en virussen opgespoord.

Welke functies zijn opgenomen in de verschillende apps?

 • AVG AntiVirus: de gratis app is voorzien van onze intelligente antivirusfuncties. Deze maken het mogelijk virussen, malware, spyware en andere dreigingen in real time te detecteren.
 • AVG Internet Security (één apparaat): wordt geleverd met alle functies in AVG AntiVirus, en bevat aanvullende betaalde functies voor gebruik op 1 Mac.
 • AVG Internet Security (meerdere apparaten): wordt geleverd met alle functies van AVG Internet Security (één apparaat), aangevuld met AVG AntiVirus PRO voor Android, AVG Internet Security voor Windows en AVG Mobile Security voor iOS (op maximaal 10 apparaten tegelijk te gebruiken).

Ga voor meer informatie over de verschillende abonnementen van AVG naar de AVG Store.

Hoe gebruik ik AVG Internet Security of AVG AntiVirus?

In het volgende artikel kunt u lezen hoe u AVG Internet Security en AVG AntiVirus kunt gaan gebruiken op uw Mac:

Wat is Bestandsschild?

Bestandsschild scant programma's en bestanden op uw harde schijf wanneer ze worden geopend, uitgevoerd, gewijzigd of opgeslagen. Als er malware wordt aangetroffen, helpt Bestandsschild voorkomen dat het programma of bestand uw Mac infecteert.

Wat is Webschild?

Webschild scant actief gegevens die worden overgedragen wanneer u op internet surft, om te voorkomen dat er malware wordt gedownload en op uw Mac wordt uitgevoerd.

Wat is E-mailschild?

E-mailschild scant uw inkomende en uitgaande e-mailberichten op dreigingen. Dit geldt alleen voor berichten die worden verzonden of ontvangen met software voor e-mailbeheer, zoals Apple Mail of Mozilla Thunderbird.

Wat is Quarantaine?

Quarantaine is een afgeschermde ruimte waar u mogelijk schadelijke bestanden veilig kunt bewaren. Omdat bestanden in Quarantaine niet kunnen worden uitgevoerd en geen toegang tot uw systeem en gegevens hebben, zou de schadelijke programmacode in een bestand geen schade moeten kunnen aanrichten op uw Mac. U kunt Quarantaine openen door eerst op de tegel Computer te klikken en daarna op Openen op de tegel Quarantaine.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over Quarantaine:

Betaalde functies

Wat is Phishing-net?

Phishing-net maakt gebruikt van onze clouddatabase om de nieuwste phishing-sites te helpen herkennen, en spam, zwendelpogingen en schadelijke phishing-mail te blokkeren. Deze functie is zo ontworpen dat u er nauwelijks inbreng van u wordt gevraagd. Het enige wat u hoeft te doen voor bescherming, is ervoor zorgen dat Phishing-net geactiveerd blijft.

Wat is Bescherming tegen ransomware?

Bescherming tegen ransomware helpt voorkomen dat uw persoonlijke foto's, documenten en bestanden als gevolg van een ransomwareaanval worden gewijzigd, verwijderd of versleuteld. De functie is ontworpen om automatisch de mappen Documenten en Afbeeldingen te beveiligen die mogelijk persoonlijke gegevens bevatten. U kunt ook aangeven welke toepassingen toestemming hebben om de bestanden in uw beschermde mappen te wijzigen.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over Bescherming tegen ransomware:

Wat is Nepwebsiteschild?

Nepwebsiteschild helpt u beschermen tegen DNS-hijacking (Domain Name System). Van DNS-hijacking of -kaping is sprake wanneer schadelijke programma's u ongemerkt omleiden van een authentieke URL naar een nepwebsite om u vertrouwelijke informatie afhandig te maken, zoals gebruikersnamen, wachtwoorden en creditcardgegevens.

Telkens wanneer u de URL van een website invoert op de adresbalk van uw browser, wordt de URL omgezet in het IP-adres (Internet Protocol) van de webserver waarop de webpagina in kwestie is opgeslagen. Nepwebsiteschild zorgt voor een versleutelde verbinding tussen uw webbrowser en de eigen DNS-server van AVG. Zo kunt u ervan op aan dat de weergegeven website authentiek is.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over Nepwebsiteschild:

Wat is Netwerk inspecteren?

Als u een verbinding met een wifinetwerk maakt, scant Netwerk inspecteren het wifinetwerk op kwetsbaarheden. De functie is zo ingesteld dat elk nieuw netwerk waarmee uw Mac verbinding maakt wordt gescand. Netwerk inspecteren scant de status van uw netwerk, apparaten die met het netwerk zijn verbonden en routerinstellingen op mogelijke beveiligingsproblemen die de poort open zetten voor dreigingen. Hiermee kunt u uw netwerk beveiligen en voorkomen dat aanvallers zich toegang tot het netwerk verschaffen en misbruik maken van uw persoonlijke gegevens.

Instellingen

Hoe beheer ik de toepassingsinstellingen?

 1. Open AVG AntiVirus en klik op MenuVoorkeuren.
 2. Selecteer een tabblad om de volgende instellingen te beheren:
  • Algemeen: instellingen aanpassen voor toepassingsupdates en openingsvoorkeuren, meldingen en deelnemen aan ons bètaprogramma.
  • Abonnement: Activeer AVG Internet Security, upgrade uw abonnement en bekijk uw abonnementsgegevens.
  • Privacy: open het privacy- en productbeleid van AVG en beheer het delen van uw gegevensgebruik met ons en uw communicatievoorkeur voor marketingaanbiedingen.
  • Hoofdschilden: instellingen aanpassen en uitzonderingen toevoegen voor Bestandsschild, Webschild of E-mailschild.
  • Scans: instellingen aanpassen en uitzonderingen toevoegen voor Slimme scan, Grondige scanbewerking, Gerichte scanbewerking en USB-/dvd-scan.
  • Netwerk inspecteren: (AVG Internet Security) details van eerder gescande netwerken bekijken en instellen of u een melding wilt ontvangen om nieuwe netwerken te scannen.
  • Ransomwareschild: (AVG Internet Security) apps toevoegen aan de lijst met toegestane apps en bestandstypen toevoegen aan de lijst van beschermde bestanden.
  • Meldingen: opgeven wanneer AVG u niet-essentiële meldingen stuurt.

Hoe kan ik virusdefinities bijwerken?

AVG maakt gebruik van een database met definities van bekende virussen om malware en andere dreigingen op uw Mac op te sporen. Daarom is het belangrijk dat de virusdefinities regelmatig worden bijgewerkt.

AVG werkt virusdefinities standaard automatisch bij. AVG kan de update echter niet uitvoeren als u offline bent.

Als u handmatig wilt controleren of er updates zijn, klikt u op het pictogram Vernieuwen naast Virusdefinities linksonder in het hoofdscherm van de toepassing.

Waar kan ik aangeven wat er moet gebeuren met gedetecteerde dreigingen?

Eventuele dreigingen die tijdens een scanbewerking zijn gedetecteerd, worden standaard naar Quarantaine gestuurd. Nadat u een scanbewerking hebt uitgevoerd, kunt u Quarantaine openen via de tegel Computer op het hoofdscherm van de toepassing. Quarantaine is een geïsoleerde ruimte waarin mogelijk schadelijke bestanden veilig worden bewaard. U kunt ook bepaalde acties uitvoeren, bijvoorbeeld verdachte bestanden ter analyse naar AVG Viruslab sturen.

Hoe kan ik bepalen welke gegevens ik wil delen met AVG?

Voer de volgende stappen uit om uw privacyinstellingen te wijzigen:

 1. Ga naar MenuVoorkeuren.
 2. Selecteer het tabblad Privacy.
 3. Schakel de vakjes naast de privacyinstellingen uit, al naar gelang uw voorkeuren.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

Probleemoplossing

Hoe verwijder ik AVG Internet Security of AVG AntiVirus?

Raadpleeg hieronder het artikel in kwestie voor uitgebreide verwijderinstructies:

Hoe meld ik een probleem of vermoedelijke fout?

Als u onverwachte resultaten of foutberichten ondervindt, kunt u het probleem melden aan de ondersteuning van AVG.

Verzend een uitgebreide omschrijving van de stappen waarmee de fout kan worden gereproduceerd en vermeld de volgende gegevens:

 • Uw macOS-versie.
 • Een uitgebreide beschrijving van het probleem en de reeks acties die heeft geleid tot het probleem.
 • Eventuele foutberichten die worden weergegeven.
 • Eventuele zaken die zijn veranderd op uw Mac nadat het probleem is opgetreden.

Hoe stel ik scanuitzonderingen in?

Hoewel het doorgaans niet raadzaam is, kunt u bepaalde bestanden, mappen of URL's uitsluiten van scanbewerkingen en zo de snelheid van uw scanbewerkingen verhogen of fout-positieve (valse) detecties voorkomen. In het volgende artikel vindt u informatie over het instellen van scanuitzonderingen:

 • AVG Internet Security 24.x voor Windows
 • AVG AntiVirus Free 24.x voor Windows
   
 • AVG Internet Security 20.x voor Mac
 • AVG AntiVirus 20.x voor Mac
 • Microsoft Windows 11 Home / Pro / Enterprise / Education
 • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
 • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
 • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
 • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1 met Convenient Rollup Update, 32-/64-bits
   
 • Apple macOS 14.x (Sonoma)
 • Apple macOS 13.x (Ventura)
 • Apple macOS 12.x (Monterey)
 • Apple macOS 11.x (Big Sur)
 • Apple macOS 10.15.x (Catalina)
 • Apple macOS 10.14.x (Mojave)
 • Apple macOS 10.13.x (High Sierra)
 • Apple macOS 10.12.x (Sierra)
 • Apple Mac OS X 10.11.x (El Capitan)

Was dit artikel nuttig?

Contact opnemen