Basisregels voor Verbeterde firewall instellen in AVG AntiVirus

Basisregels (voorheen Systeemregels) zijn Verbeterde firewall-regels waarmee het netwerkverkeer wordt beheerd voor de meest algemene verbindingstypen die betrekking hebben op bepaalde systeemcapaciteiten.

Het is echter raadzaam de basisregels alleen aan te passen als dat echt nodig is. In de meeste gevallen worden in Verbeterde firewall optimale regels ingesteld zonder dat uw inbreng daarbij vereist is.

Basisregels openen

1. Open AVG AntiVirus en klik op de tegel Web en e-mail op het hoofdscherm van de toepassing.
  2. Klik op Instellingen (het tandwiel) rechtsboven op het scherm.
  3. Klik op BasisbeschermingVerbeterde firewall in het linkerdeelvenster.
  4. Klik op Firewall-regels weergeven.
  5. Selecteer het tabblad Basisregels.

In het scherm Basisregels kunt u elke regel afzonderlijk in- of uitschakelen voor (niet-vertrouwde) Openbare netwerken en (vertrouwde) Privénetwerken.

Basisregels configureren

Configuratiewijzigingen in het scherm Basisregels hebben rechtstreeks invloed op de regels die zijn geconfigureerd in het scherm Netwerkregels. Als u een basisregel wijzigt, kan deze wijziging van invloed zijn op meerdere netwerkregels.

De volgende opties zijn beschikbaar in het scherm Basisregels:

• Delen via SMB-protocol van inkomende bestanden en printers toestaan: andere pc's in het netwerk hebben toegang tot gedeelde mappen en printers op uw pc.
  • Inkomende verbindingen via Extern bureaublad (RDP) toestaan: andere pc's in uw netwerk hebben externe toegang tot uw pc wanneer de service Extern bureaublad is ingeschakeld.
  • Inkomende ping- en volgverzoeken toestaan: inkomende ICMP-berichten (Internet Control Message Protocol) zijn toegestaan. ICMP wordt gewoonlijk gebruikt door systeemprogramma's, zoals ping of tracert, voor diagnose- of beheerdoeleinden bij het oplossen van verbindingsproblemen.
  • Uitgaande ping- en volgverzoeken toestaan: uitgaande ICMP-berichten (Internet Control Message Protocol) zijn toegestaan. ICMP wordt gewoonlijk gebruikt door systeemprogramma's, zoals de opdrachten ping of tracert, voor diagnose- of beheerdoeleinden bij het oplossen van verbindingsproblemen.
  • DNS-verkeer (Domain Name System) toestaan: communicatie met DNS (Domain Name Servers) is toegestaan zodat uw pc de IP-adressen herkent van de websites die u bezoekt.
  • DHCP-verkeer (Dynamic Host Configuration) toestaan: communicatie via DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) is toegestaan. Een IP-adres en andere netwerkconfiguratieparameters worden automatisch aan alle apparaten in uw netwerk toegewezen, zodat deze met andere netwerken kunnen communiceren.
  • Verbindingen met virtuele privénetwerken (VPN) toestaan: verbindingen met virtuele privénetwerken (VPN) zijn toegestaan op basis van een combinatie van het Layer 2 Tunneling Protocol en Internet Protocol Security.
  • IGMP-verkeer toestaan: multicast-communicatie is toegestaan via IGMP (Internet Group Management Protocol). Dit wordt vereist door sommige mediastreamingservices om te zorgen voor een efficiënter gebruik van de bronnen tijdens activiteiten als videostreaming en gaming.
  • Multicast-verkeer toestaan: toepassingen en services mogen media streamen naar meerdere ontvangers via één overdracht wanneer dat noodzakelijk is voor activiteiten zoals videovergaderingen.
  • AVG Internet Security 23.x voor Windows
  • AVG AntiVirus FREE 23.x voor Windows
  • Microsoft Windows 11 Home / Pro / Enterprise / Education
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1 met Convenient Rollup Update, 32- / 64-bits