Ondersteuning voor AVG AntiVirus in Windows 7 – veelgestelde vragen

Sinds januari 2020 is Microsoft gestopt met de ondersteuning voor Windows 7. Dit artikel bevat informatie voor gebruikers van AVG Internet Security en AVG AntiVirus FREE die Microsoft Windows 7 uitvoeren.

Kan ik AVG AntiVirus blijven gebruiken in Windows 7?

Ja. AVG AntiVirus blijft ondersteuning bieden voor Windows 7. Dat betekent dat alle AVG Internet Security en AVG AntiVirus FREE in Windows 7 toepassingsupdates en volledige virusdefinitie-updates blijven ontvangen en zo maximale bescherming blijven bieden tegen mogelijke dreigingen.

Hoewel we AVG Internet Security en AVG AntiVirus FREE grondig hebben getest om ervoor te zorgen dat onze gebruikers adequate bescherming tegen huidige dreigingen in Windows 7 ontvangt, is het niet mogelijk om te voorspellen hoe aanvallers toekomstige fouten en zwakke punten mogelijk zullen uitbuiten.

Wat betekent het dat Microsoft geen ondersteuning meer biedt voor Windows 7?

U kunt Windows 7 blijven gebruiken, maar Microsoft voorziet u niet meer van technische ondersteuning, software-updates of beveiligingsupdates voor het besturingssysteem. Dat houdt in dat uw pc kwetsbaarder zal zijn voor aanvallen als u Windows 7 blijft gebruiken.

Op deze pagina van Microsoft vindt u hierover meer informatie:

Is het veilig om Windows 7 op mijn computer uit te voeren?

Het uitvoeren van een niet-ondersteund besturingssysteem levert bepaalde risico's op, zelfs als u effectieve antivirussoftware hebt geïnstalleerd. Dat komt doordat het besturingssysteem in de toekomst gaten en zwakke punten kan ontwikkelen die niet kunnen worden aangepakt of verholpen door software van derden. Dergelijke zwakke punten kunnen gemakkelijk worden uitgebuit door aanvallers, malware en virussen om toegang tot uw systeem te krijgen.

Als u niet kunt upgraden naar Windows 10, of als u meer tijd nodig hebt om te upgraden, is het cruciaal om over effectieve antivirussoftware te beschikken terwijl u Windows 7 blijft gebruiken. Raadpleeg deze pagina voor meer informatie over het gebruik van AVG in Windows 7, en om AVG AntiVirus FREE te downloaden:

In de loop van de tijd wordt het steeds riskanter om een niet-ondersteund besturingssysteem te gebruiken.

Moet ik upgraden naar Windows 10?

Nee, als u uw besturingssysteem niet kunt upgraden, kunt u Windows 7 blijven gebruiken. Maar als uw computer Windows 10 ondersteunt, raadt Microsoft aan om te upgraden. Raadpleeg onderstaand ondersteuningsartikel van Microsoft over upgraden naar Windows 10:

Hoe lang blijft AVG ondersteuning bieden voor Windows 7?

Op basis van de huidige gebruikersgegevens zijn we van plan om Windows 7 nog minstens 2 jaar te ondersteunen vanaf januari 2020. Dit zou kunnen veranderen op basis van het aantal gebruikers dat Windows 7 blijft gebruiken.

Wat gebeurt er met mijn AVG AntiVirus-product nadat ik ben overgestapt naar Windows 10?

Na het upgraden van uw besturingssysteem moet u AVG opnieuw installeren. Als u een AVG Internet Security gebruikt, moet u ook uw abonnement opnieuw activeren.

Raadpleeg het artikel in kwestie voor uitgebreide installatieinstructies:

In het volgende artikel vindt u instructies voor het activeren van AVG Internet Security:

U zult geen verschil merken met de bescherming van AVG nadat u deze opnieuw hebt geïnstalleerd en geactiveerd.

Kan ik contact opnemen met de ondersteuning van AVG als ik AVG AntiVirus in Windows 7 gebruik?

Ja. Alle AVG-producten Voor Windows bieden volledige ondersteuning voor Windows 7, dus u kunt contact blijven opnemen met de ondersteuning van AVG voor hulp en advies als u beschikt over een betaald AVG-abonnement.

• AVG Internet Security 22.x
  • AVG AntiVirus FREE 22.x
  • Microsoft Windows 11 Home / Pro / Enterprise / Education
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1 met Convenient Rollup Update, 32 / 64-bit