Beheerderaccounts beheren op uw Windows-computer

Standaard moet u actief toestemming geven voor het installeren of opnieuw installeren van software in Windows. Dat voorkomt dat virussen, malware en onbevoegden zonder toestemming ongewenste software installeren. Voordat u AVG-software installeert, is het raadzaam om u aan te melden bij Windows als een gebruiker met beheerdersrechten om de autorisatieprocedure te vergemakkelijken.

Raadpleeg de gedeelten in dit artikel om te controleren welke bestaande gebruikersaccounts op uw computer over beheerdersrechten beschikken en leer hoe u uw AVG-product als beheerder installeert. In dit artikel vindt u ook oplossingen die van pas kunnen komen als u geen toegang hebt tot een beheerdersaccount.

Controleren welke accounts over beheerdersrechten beschikken

1. Klik op de knop Start () van Windows en begin met het typen van configuratiescherm om het zoekvak te openen. Selecteer Configuratiescherm in de zoekresultaten.
  2. Selecteer Gebruikersaccounts en klik nogmaals op Gebruikersaccounts.
  3. Klik op Een ander account beheren.
  4. Er verschijnt nu een venster met uw huidige gebruikersaccounts. Bij gebruikersaccounts met beheerdersrechten wordt Administrator weergegeven onder de gebruikersnaam.
  1. Klik op de knop Start () van Windows en begin met het typen van configuratiescherm om het zoekvak te openen. Selecteer Configuratiescherm in de zoekresultaten.
  2. Selecteer Gebruikersaccounts en klik nogmaals op Gebruikersaccounts.
  3. Klik op Een ander account beheren.
  4. Er verschijnt nu een venster met uw huidige gebruikersaccounts. Bij gebruikersaccounts met beheerdersrechten wordt Administrator weergegeven onder de gebruikersnaam.
  1. Druk tegelijkertijd op de toetsen Windows-logo () en X op uw toetsenbord.
  2. Selecteer Configuratiescherm in het menu dat wordt weergegeven.
  3. Selecteer Gebruikersaccounts en Ouderlijk toezicht en klik op Gebruikersaccounts.
  4. Klik op Een ander account beheren.
  5. Er verschijnt nu een venster met uw huidige gebruikersaccounts. Bij gebruikersaccounts met beheerdersrechten wordt Administrator weergegeven onder de gebruikersnaam.
  1. Klik op de knop Start () van Windows en typ gebruikersaccounts in het zoekvak. Selecteer Gebruikersaccounts in de zoekresultaten.
  2. Klik op Een ander account beheren.
  3. Er verschijnt nu een venster met uw huidige gebruikersaccounts. Bij gebruikersaccounts met beheerdersrechten wordt Administrator weergegeven onder de gebruikersnaam.

Meld u aan bij Windows met een account met beheerdersrechten voordat u AVG-software installeert.

Mogelijk kunt u een extra gebruikersaccount instellen op uw computer en beheerdersrechten toekennen aan dat account. Raadpleeg onderstaand artikel van de ondersteuning van Microsoft voor instructies:

Installeer uw AVG-product

1. Download het installatiebestand voor uw AVG-product met behulp van de koppeling in kwestie hieronder (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads):

AVG Internet Security | AVG AntiVirus FREE | AVG TuneUp | AVG Secure VPN | AVG AntiTrack | AVG Driver Updater | AVG BreachGuard
  2. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade installatiebestand avg_(...)_setup_(...).exe en selecteer Als administrator uitvoeren.
  3. Raadpleeg het desbetreffende gedeelte hieronder om toestemming te geven voor de installatie:
    • Als u zich bij Windows hebt aangemeld als gebruiker met beheerdersrechten, klikt u op Ja wanneer u om toestemming wordt gevraagd in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer.
    • Als u niet bij Windows bent aangemeld als gebruiker met beheerdersrechten, voert u het wachtwoord van een beheerdersaccount in bij Gebruikersaccountbeheer en klikt u op Ja om toestemming te geven voor de installatie.
    Als het niet lukt om AVG-software te installeren omdat u geen toegang hebt tot een beheerdersaccount, raadpleegt u het gedeelte probleemoplossing in dit artikel voor advies.
  4. Volg de instructies op het scherm om de installatie van uw AVG-product te voltooien. Raadpleeg hieronder het artikel in kwestie voor uitgebreide installatie-instructies:

AVG Internet Security | AVG AntiVirus FREE | AVG TuneUp | AVG Secure VPN | AVG AntiTrack | AVG Driver Updater | AVG BreachGuard

Probleemoplossing

Raadpleeg de desbetreffende gedeelten hieronder voor hulp als u geen toegang hebt tot een beheerdersaccount:

Een alternatief beheerdersaccount gebruiken

Misschien kunt u toestemming geven voor de installatie van AVG-software door de aanmeldingsgegevens in te voeren van een ander gebruikersaccount met beheerdersrechten. Wanneer het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer verschijnt, klikt u op Meer opties om een overzicht weer te geven van de beheerdersaccount op uw computer. Kies daaruit een ander account. Als u maar over één account met beheerdersrechten beschikt, wordt de optie Meer opties niet weergegeven.

Misschien kunt u toestemming geven voor de installatie van AVG-software door de aanmeldingsgegevens in te voeren van een ander gebruikersaccount met beheerdersrechten. Wanneer het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer verschijnt, kiest u een ander account in het overzicht met beheerdersaccounts op uw computer. Als u maar over één account met beheerdersrechten beschikt, verschijnen er geen alternatieve accounts.

Het wachtwoord van uw beheerdersaccount opnieuw instellen

In sommige gevallen kunt u het wachtwoord van uw beheerdersaccount opnieuw instellen. Raadpleeg het betreffende ondersteuningsartikel van Microsoft hieronder voor meer informatie:

Verdere aanbevelingen

Als het probleem door geen van bovenstaande methoden wordt opgelost, neem dan contact op met de fabrikant van het apparaat.

• Alle beschikbare AVG-producten voor Windows
  • Microsoft Windows 11 Home / Pro / Enterprise / Education
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 2, 32-/64-bits