Een bugrapport maken op een Android-apparaat

Sommige problemen met de mobiele apps van AVG moeten mogelijk grondiger worden onderzocht door de ondersteuning van AVG. In dergelijke gevallen kan een ondersteuningsmedewerker van AVG u vragen een bugrapport van uw Android-apparaat te sturen. Voer de stappen in dit artikel uit om ontwikkelaarsopties te ontgrendelen, een bugrapport te maken en dat naar de ondersteuning van AVG te sturen.

Opties voor ontwikkelaars ontgrendelen

Voordat u een bugrapport kunt maken en verzenden vanaf uw Android-apparaat, moet Opties voor ontwikkelaars zijn ingeschakeld. Opties voor ontwikkelaars voor uw Android-apparaat inschakelen:

Afhankelijk van het model van uw apparaat, de Android-versie en de aanpassingen van de leverancier kunnen de volgende stappen verschillen.
  1. Ga op uw Android-apparaat naar Instellingen.
  2. Selecteer Over de telefoon (op sommige apparaten ziet u mogelijk Over apparaat of Over).
  3. Tik op Software-informatie.
  4. Tik 7 keer achter elkaar op het deelvenster Build-nummer.

Alle ontwikkelaarsopties zijn nu ontgrendeld. Voer de stappen in de volgende gedeelten uit om een bugrapport te maken en naar de ondersteuning van AVG te sturen.

Een bugrapport maken

1. Ga op uw Android-apparaat naar Instellingen.
  2. Selecteer Opties voor ontwikkelaars.
    Als Opties voor ontwikkelaars niet zichtbaar is, herhaalt u de stappen in het gedeelte Opties voor ontwikkelaars ontgrendelen van dit artikel.
  3. Zorg ervoor dat de schuifregelaar bij Opties voor ontwikkelaars op Aan staat.
  4. Tik op Bugrapport maken (of op sommige apparaten Bugrapport).
    Als u Bugrapport maken niet kunt selecteren, schuift u omlaag schuiven en schakelt u eerst de instelling USB-debugging.
  5. Tik als u daarom wordt gevraagd op Volledig rapportRapport.

Het bugrapport wordt nu gemaakt; dat kan een paar minuten duren. Voer de stappen in het volgende gedeelte uit om het bugrapport te verzenden naar de ondersteuning van AVG.

Een bugrapport verzenden naar de ondersteuning van AVG

1. Wanneer het bugrapport klaar is, verschijnt er een melding in de meldingsbalk van uw apparaat. Tik op de melding Bugrapport vastgelegd en tik op OK.
  2. Tik op het pictogram voor de door u gewenste e-mailclient.
    In dit artikel wordt Gmail als voorbeeld gebruikt. Mogelijk gebruikt u een andere e-mailclient, maar de gegevens die u moet verstrekken zijn hetzelfde.
  3. Geef de volgende gegevens op in uw e-mailbericht:
    • Aan: voer het e-mailadres van de mobiele ondersteuning van AVG in (mobile-support@avg.com).
    • Onderwerp: typ de naam van de AVG-app waarin de fout zich voordeed, met een korte beschrijving van het probleem, bijvoorbeeld:
      AVG AntiVirus voor Android – problemen met apparaatprestaties
    • Hoofdtekst van e-mail: geef een gedetailleerde beschrijving van het probleem. Als u het probleem kunt reproduceren, legt u het vast en voegt u de koppeling naar uw video toe in de hoofdtekst van het bericht. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:
    • Bijlage: controleer of het bugrapportbestand is bijgevoegd bij uw e-mailbericht. De bestandsnaam eindigt op .zip
  4. Tik op Verzenden (het verzendpijltje).

Uw bugrapport is nu naar de ondersteuning van AVG verzonden. We onderzoeken het probleem en nemen contact met u op voor nadere informatie.