CyberCapture – veelgestelde vragen

Wat houdt CyberCapture in?

CyberCapture is een functie in AVG Internet Security en Avast AntiVirus FREE waarmee u zeldzame, verdachte bestanden kunt opsporen en analyseren. Als u een dergelijk bestand probeert uit te voeren, voorkomt CyberCapture dat het bestand op uw pc terechtkomt en wordt het naar het viruslab van AVG verzonden om in een veilige virtuele omgeving te worden getest. U ontvangt een melding wanneer de analyse is voltooid.

Wanneer wordt een bestand geüpload naar CyberCapture?

CyberCapture wordt op het moment geactiveerd dat u verdachte bestanden uitvoert of downloadt van internet die CyberCapture nog niet eerder is tegengekomen. In de toekomst zal de dekking van deze functie verder worden uitgebreid.

Wat gebeurt er als er een groot bestand wordt geüpload via CyberCapture?

Ook grote bestanden kunnen met CyberCapture worden verwerkt, maar het kan langer duren voordat dergelijke bestanden bij het viruslab van AVG worden afgeleverd.

Hoe beschermt AVG mijn privacy als mijn bestand wordt geüpload via CyberCapture?

Alle bestanden worden geüpload via een versleutelde verbinding. Dit betekent dat uw gegevens niet toegankelijk zijn voor hackers.

Hoe schakel ik CyberCapture in of uit?

CyberCapture is in de nieuwste versie van de antivirussoftware van AVG Internet Security en AVG AntiVirus FREE standaard ingeschakeld. Het is zeer raadzaam CyberCapture ingeschakeld te laten. Als u CyberCapture wilt uitschakelen, opent u de gebruikersinterface van AVG en gaat u naar MenuInstellingenBasisbeschermingDetecties. Schakel het selectievakje naast CyberCapture inschakelen uit.

Waar vind ik meer informatie over CyberCapture?

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over CyberCapture en over hoe u de werking van CyberCapture kunt aanpassen:

• AVG Internet Security 22.x
  • AVG AntiVirus FREE 22.x
  • Microsoft Windows 11 Home / Pro / Enterprise / Education
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1 met Convenient Rollup Update, 32 / 64-bit