Modus Niet storen – veelgestelde vragen

Wat houdt de modus Niet storen in?

Modus Niet storen is een functie in de nieuwste versie van AVG Internet Security en AVG AntiVirus FREE, en een upgrade van de functie Gamemodus. In de modus Niet storen worden onnodige meldingen gedempt wanneer u een toepassing op het volledige scherm uitvoert. Dit geldt voor vrijwel alle toepassingen.

Hoe werkt de modus Niet storen?

Telkens wanneer u een toepassing op het volledige scherm weergeeft, wordt dit automatisch gedetecteerd in de modus Niet storen en wordt de toepassing toegevoegd aan een lijst met toepassingen. Wanneer u de toepassingen in deze lijst op een volledig scherm uitvoert, wordt de modus Niet storen automatisch geactiveerd en worden meldingen van Windows, AVG andere toepassingen gedempt. In de toepassingenlijst van de modus Niet storen kunt u de muisaanwijzer boven een deelvenster van de toepassing plaatsen, klikken op het pictogram (drie punten) dat verschijnt en het selectievakje bij Prestaties maximaliseren inschakelen. Daardoor krijgt de toepassing de hoogste prioriteit en werkt uw pc optimaal.

Hoe kan ik de modus Niet storen uitschakelen?

De modus Niet storen is standaard ingeschakeld in AVG Internet Security\ en Avast AntiVirus FREE. U kunt het automatisch starten van de modus Niet storen uitzetten voor specifieke toepassingen:

1. Open de gebruikersinterface van AVG en ga naar MenuModus Niet storen.
  2. Klik op de groene schuifregelaar (AAN) naast een toepassing zodat deze op rood komt te staan (UIT).

De modus Niet storen wordt nu uitgeschakeld voor deze toepassing en u blijft meldingen ontvangen wanneer deze toepassing op een volledig scherm wordt uitgevoerd.

Hoe kan ik toepassingen toevoegen aan de lijst van de modus Niet storen?

Telkens wanneer u een toepassing op het volledige scherm weergeeft, wordt dit automatisch gedetecteerd in de modus Niet storen en wordt de toepassing toegevoegd aan de lijst van de modus Niet storen. U kunt toepassingen ook handmatig toevoegen. Toepassingen handmatig toevoegen aan de lijst:

1. Open de gebruikersinterface van AVG en ga naar MenuModus Niet storen.
  2. Klik op App toevoegen en selecteer een toepassing in de vooraf gedefinieerde lijst. Als de door u gekozen toepassing niet verschijnt in de vooraf gedefinieerde lijst, klikt u op Pad van app selecteren, navigeert u naar de locatie van de toepassing en klikt u op Openen.

De toepassing wordt nu weergegeven in de lijst van de modus Niet storen.

U kunt de prestaties van toepassingen in de lijst van de modus Niet storen verhogen door de muisaanwijzer boven een toepassingsvenster te houden, te klikken op het pictogram (3 punten) dat verschijnt en het vakje naast Prestaties maximaliseren in te schakelen.

Werkt de modus Niet storen alleen wanneer mijn toepassingen op volledig scherm worden uitgevoerd?

Ja. De modus Niet storen wordt alleen automatisch gestart wanneer een toepassing op het volledige scherm wordt uitgevoerd. Als een toepassing zich al op de toepassingenlijst van de modus Niet storen bevindt, moet deze op volledig scherm worden geopend om de modus Niet storen te laten starten. Als een toepassing wordt geopend in een venstermodus, wordt de modus Niet storen niet gestart en blijft u meldingen van andere toepassingen ontvangen.

Is de modus Niet storen een gratis functie?

Ja. De modus Niet storen is een gratis upgrade van de Gamemodus en is beschikbaar in de nieuwste versie vanAVG AntiVirus FREE en AVG Internet Security.

Waar vind ik meer informatie over de modus Niet storen?

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het gebruik van de modus Niet storen:

• AVG Internet Security 22.x
  • AVG AntiVirus FREE 22.x
  • Microsoft Windows 11 Home / Pro / Enterprise / Education
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1 met Convenient Rollup Update, 32 / 64-bit