AVG Secure Browser – veelgestelde vragen

Raadpleeg hieronder het relevante gedeelte:

Algemeen

Wat is AVG Secure Browser?

AVG Secure Browser is een webbrowser met ingebouwde beveiligingstools en -functies beschikbaar in het Beveiligings- en privacycentrum, waarmee u uw online privacy, identiteit en persoonlijke gegevens kunt beheren om u online te beschermen.

AVG Secure Browser is een webbrowser met ingebouwde beveiligingstools en -functies beschikbaar in de instellingen voor beveiligings- en privacyfuncties, waarmee u uw online privacy, identiteit en persoonlijke gegevens kunt beheren om u online te beschermen.

Is AVG Secure Browser compatibel met andere browsers?

Ja. AVG Secure Browser is ontworpen om naast uw andere browsers te functioneren en stelt u in staat om browsergeschiedenis, bladwijzers, opgeslagen wachtwoorden, cookies en meer te importeren uit Google Chrome, Microsoft Edge, Microsoft Internet Explorer, Opera en Mozilla Firefox.

Ja. AVG Secure Browser is ontworpen om naast uw andere browsers te functioneren en stelt u in staat om browsergeschiedenis, bladwijzers, opgeslagen wachtwoorden, cookies en meer te importeren uit Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera en Safari.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies over het importeren van favorieten en gegevens uit AVG Secure Browser:

Ja. AVG Secure Browser is zo ontworpen dat het programma naast uw andere mobiele browsers kan worden gebruikt.

Wat is inbegrepen bij AVG Secure Browser PRO?

AVG Secure Browser PRO is de betaalde versie van AVG Secure Browser. Als u een upgrade uitvoert naar de PRO-versie, vervangt deze de gratis versie op uw apparaat.

AVG Secure Browser PRO bevat alle functies van AVG Secure Browser. Daarnaast wordt uw internetverbinding versleuteld via een snel, onbeperkt ingebouwd VPN met meer dan 30 locaties, en worden alle advertenties en trackers automatisch geblokkeerd.

AVG Secure Browser PRO bevat dezelfde functies als AVG Secure Browser, plus de volgende functies:

• VPN-locaties: hiermee kunt u kiezen uit onze volledige lijst met VPN-locaties. De gratis versie van de app maakt automatisch verbinding met de snelste VPN-locatie die mogelijk is voor uw apparaat.
  • Apparaatbreed VPN: Alle apps op uw apparaat kunnen veilig verbinding maken met internet via VPN-servers van AVG. Bij de gratis versie van de app is het VPN alleen beschikbaar als u AVG Secure Browser gebruikt.

Downloaden en installeren

Wat zijn de systeemvereisten voor AVG Secure Browser?

Apple macOS 10.15.x (Catalina) is voor het laatst ondersteund op AVG Secure Browser versie 116.
  • Windows 11 behalve Mixed Reality en IoT Edition; Windows 10 behalve Mobile en IoT Edition (32- of 64-bits)
  • Windows-compatibele pc met Intel Pentium 4/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (moet SSE3-instructies ondersteunen)
  • Er is een internetverbinding nodig om de browser te downloaden en updates te ontvangen
  • Een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels wordt aanbevolen
  • Apple macOS 14.x (Sonoma), Apple macOS 13.x (Ventura), Apple macOS 12.x (Monterey), Apple macOS 11.x (Big Sur)
  • Intel-gebaseerde Mac met 64-bits processor of Apple silicon chip (M1)
  • Er is een internetverbinding nodig om de browser te downloaden en updates te ontvangen
  • Een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels wordt aanbevolen
  • Google Android 8.0 (Oreo, API 26) of nieuwer
  • Er is een internetverbinding nodig om de app te downloaden en updates te ontvangen

Hoe installeer ik AVG Secure Browser?

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide installatie-instructies:

Welke machtigingen zijn nodig voor AVG Secure Browser?

De volgende machtigingen zijn nodig om AVG Secure Browser goed te laten werken op uw Android-apparaat:

Verplichte machtigingen

• Volledige netwerktoegang: zorgt ervoor dat de VPN van AVG Secure Browser zowel wifi- als mobiele netwerkverbindingen kan ophalen en tot stand kan brengen.
  • Netwerkverbindingen weergeven: zorgt ervoor dat AVG Secure Browser kan detecteren wanneer uw apparaat offline is en de netwerkverbinding kan aanpassen.

Het is raadzaam om de volgende aanvullende machtigingen toe te staan, zodat u kunt profiteren van alle functies in AVG Secure Browser:

Optionele machtigingen

• Opslag: stelt u in staat om gedownloade bestanden op te slaan, te openen en te beheren buiten Mediakluis en om opgeslagen bestanden te delen via AVG Secure Browser.
  • Foto's/media/bestanden: zorgt ervoor dat AVG Secure Browser uw gegevens kan versleutelen en toegang heeft tot uw bestandsopslag om uw gedownloade bestanden op te slaan.
  • Camera: zorgt ervoor dat AVG Secure Browser camera-invoer kan lezen wanneer een QR- of streepjescode wordt gescand.

Een PRO-abonnement nemen en activeren

Moet ik mijn betalingsgegevens opgeven voor de gratis proefversie van PRO?

Ja. Als u wilt starten met een gratis proefversie van 30 dagen voor AVG Secure Browser PRO, moet u uw betalingsgegevens en e-mailadres invullen.

Als u de betaalde functies niet meer wilt gebruiken, moet u het proefabonnement opzeggen voordat het voorbij is. Als u het proefabonnement niet opzegt, wordt de volgende abonnementsperiode in rekening gebracht op de laatste dag van de gratis proefversie.

Hoe upgrade ik naar AVG Secure Browser PRO?

Als u AVG Secure Browser PRO wilt kopen, tikt u linksboven op het hoofdscherm van AVG Secure Browser op Nu upgraden en volgt u de instructies op het scherm. Zodra de transactie is verwerkt, wordt uw abonnement automatisch geactiveerd op het apparaat dat u hebt gebruikt voor de aankoop.

Als u al een PRO-abonnement hebt, raadpleeg dan het volgende gedeelte om uw abonnement te activeren.

Hoe activeer ik mijn PRO-abonnement?

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:

U kunt uw abonnement activeren door u aan te melden bij de app met een bestaand AVG Secure Browser-account of door een nieuw AVG Secure Browser-account in te stellen. Als uw abonnement niet automatisch wordt geactiveerd, voert u onderstaande stappen uit:

1. Tik rechtsboven op het pictogram Account.
  2. Tik op Account maken/Inloggen.
  3. Vul het e-mailadres in dat is gekoppeld aan het Google-account dat u hebt gebruikt om AVG Secure Browser Pro te kopen en tik op Account maken/Inloggen.
  4. Volg de instructies op het scherm om u aan te melden bij uw AVG Secure Browser-account.

Nadat u zich hebt aangemeld bij de app met uw AVG Secure Browser-account, herkent de app uw PRO-abonnement.

Waar kan ik mijn PRO-abonnement beheren?

Uw PRO-abonnement beheren:

1. Meld u aan bij uw AVG-account.
  2. Klik op Abonnementen beheren op de tegel Mijn abonnementen.
  3. Klik onder AVG Secure Browser PRO op Abonnement beheren om de details van het abonnement weer te geven.
Als u uw abonnement opzegt, hebt u geen toegang meer tot PRO-functies zodra de abonnementsperiode afloopt. U kunt echter nog steeds de gratis versie van Secure Browser gebruiken. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies voor het opzeggen van een abonnement: AVG-abonnement annuleren - Veelgestelde vragen.

Heb ik AVG Internet Security of AVG Secure VPN als ik Secure Browser PRO heb?

Nee. Voor elk van deze producten - AVG Internet Security, AVG Secure VPN en AVG Secure Browser PRO - is een apart abonnement vereist.

Kan ik VPN op mijn mobiel gebruiken met een Secure Browser PRO-abonnement?

Ja. Uw PRO-abonnement is geldig op maximaal 5 apparaten voor Windows en Android.

Functies

Wat is Beveiligings- en privacycentrum?

Beveiligings- en privacycentrum is een console met tools en functies waarmee u uw online activiteiten kunt beheren. Voor maximale bescherming en privacy zijn alle opties standaard ingeschakeld. U kunt Secure Browser personaliseren door handmatig bepaalde functies in of uit te schakelen door op de schuifregelaar op een tegel te klikken zodat deze verandert van blauw (AAN) naar grijs (UIT).

Open het Beveiligings- en privacycentrum door op het blauwe pictogram Beveiligings- en privacycentrum in de rechterbovenhoek van het scherm AVG Secure Browser te klikken.

De volgende opties zijn beschikbaar:

• AVG AntiVirus: Beschermt u in real time tegen virussen, malware en andere dreigingen. Klik op Download het bestand op de tegel AVG AntiVirus om het te installeren. Of klik op Openen als AVG AntiVirus is geïnstalleerd. Voor meer informatie over AntiVirus raadpleegt u het artikel: AVG Internet Security en AVG AntiVirus - veelgestelde vragen.
  • Secure Browser VPN (PRO): Versleutelt uw online activiteiten, laadt webpagina’s sneller en biedt u toegang tot meer dan 30 locaties wereldwijd. Raadpleeg het gedeelte Secure Browser VPN voor gedetailleerde informatie.
  • Privacybewaking (standaard ingeschakeld): Voorkomt dat er advertenties worden geladen op de webpagina's die u bezoekt en dat trackers volgscripts op uw apparaat downloaden. Daarmee verbetert u de privacy en veiligheid van uw online activiteiten. Raadpleeg het gedeelte Privacybewaking voor uitgebreide informatie.
  • Webschild (standaard ingeschakeld): Blokkeert schadelijke websites en phishingpogingen terwijl u op internet surft. Het voorkomt ook het downloaden van potentieel schadelijke content die uw pc kan infecteren.
  • Privémodus: Voorkomt dat uw browsegeschiedenis wordt opgeslagen en verwijdert eventuele permanente cookies of webcachebestanden die u tijdens een browsersessie in Privémodus verzamelt. U opent een webpagina in Privémodus door op Venster openen op de tegel Privémodus te klikken.
  • Wachtwoordbeheer (standaard ingeschakeld): Hier kunt u een programma voor wachtwoordbeheer selecteren om te gebruiken in AVG Secure Browser. Met een programma voor wachtwoordbeheer kunt u uw wachtwoorden op één locatie bewaren en hoeft u maar één hoofdwachtwoord te onthouden. Klik op de tegel Wachtwoordbeheerders en kies in het vervolgkeuzemenu het programma voor wachtwoordbeheer dat u wilt gebruiken.
  • Extensiebewaking (standaard ingeschakeld): Voorkomt dat niet-vertrouwde extensies (ook wel invoegtoepassingen, add-ons of plug-ins genoemd) worden geïnstalleerd in uw webbrowser.
  • Privégegevens opschonen: Schoont uw browsergeschiedenis en andere gegevens op die zijn opgeslagen in uw browsers, zoals afbeeldingen in de cache en cookies. Raadpleeg het gedeelte Privégegevens opschonen voor meer informatie.
  • Hack Check: Controleert of uw e-mailadres betrokken is geweest bij een gegevenslek. Raadpleeg het gedeelte Hack Check voor meer informatie.

Wat is de modus Scherm delen?

Modus Scherm delen biedt privacy en beveiliging wanneer u uw browserscherm met iemand deelt door uw persoonlijke browsergegevens te verbergen, zoals uw bladwijzers, zoekgeschiedenis of -suggesties en extensies. Als u de modus Scherm delen wilt inschakelen, klikt u rechtsboven in AVG Secure Browser op  Menu (drie puntjes) en selecteert u Modus Scherm delen.

Wanneer de modus Scherm delen actief is, is de status Scherm delen groen rechtsboven in AVG Secure Browser naast  Menu (drie puntjes).

Als u de modus Scherm delen wilt uitschakelen, klikt u rechtsboven in AVG Secure Browser op  Menu (drie puntjes) en klikt u op Modus Scherm delen.

Wat is Privégegevens opschonen?

Privégegevens opschonen schoont uw browsergeschiedenis en andere gegevens op die zijn opgeslagen in uw browsers, zoals afbeeldingen in de cache en cookies. Daardoor wordt uw privacy beschermd en komt er schijfruimte vrij op uw pc.

Privégegevens opschonen schoont uw browsergeschiedenis en andere gegevens op die zijn opgeslagen in uw browsers, zoals afbeeldingen in de cache en cookies. Daardoor wordt uw privacy beschermd en komt er schijfruimte vrij op uw Mac.

Uw browsegeschiedenis wissen:

Deze bewerking kan achteraf niet meer ongedaan worden gemaakt.
  1. Open het Beveiligings- en privacycentrum.
  2. Klik op de tegel Privégegevens opschonen op Cleaner starten.
  3. Selecteer het tabblad voor Basis of Geavanceerd.
  4. Selecteer desgewenst een Tijdsbereik in het vervolgkeuzemenu.
  5. Vink het selectievakje naast de te wissen gegevensitems aan.
  6. Klik op Gegevens wissen.

Wat is Hack Check?

Hack Check is een functie in AVG Secure Browser waarmee u kunt controleren of uw e-mailadres is uitgelekt bij een gegevenslek. De service maakt gebruik van Pwned Passwords-technologie in combinatie met de interne database van AVG met gestolen e-mailadressen, om te controleren op mogelijke lekken.

Om er zeker van te zijn dat uw aanmeldgegevens niet in gevaar zijn:

1. Open het Beveiligings- en privacycentrum.
  2. Klik op de tegel Hack Check op Openen.
  3. Typ uw e-mailadres in het tekstvak en klik op Controleren.

Wat is HTTPS-versleuteling?

HTTPS (Hyper Text Transfer Protocol Secure) is een veiligere versie van de standaard HTTP-verbinding. HTTPS voegt een versleuteling toe die voorkomt dat anderen kunnen meeluisteren en zorgt dat u verbonden bent met de bedoelde server. HTTPS-versleuteling in AVG Secure Browser zorgt ervoor dat er een HTTPS-verbinding wordt gebruikt voor elke website die u bezoekt, als dat wordt ondersteund.

Wat is Videodownloader?

Videodownloader is mogelijk niet met alle websites compatibel.

Videodownloader is een extensie voor AVG Secure Browser die ervoor zorgt dat u eenvoudig video- en audiocontent van uw favoriete sites kunt downloaden. U installeert deze functie door de volgende koppeling in uw AVG Secure Browser te openen en te klikken op Extensie toevoegen:

Zodra u de extensie hebt geïnstalleerd, opent u de video die u wilt downloaden, houdt u de cursor boven de video en selecteert u Download het bestand.

Wat is Videodownloader?

Videodownloader is mogelijk niet met alle websites compatibel.

Met de functie Videodownloader kunt u moeiteloos video- en audiobestanden downloaden van uw favoriete websites.

Alle video's die u downloadt, worden versleuteld en opgeslagen in de Mediakluis.

Als u deze functie wilt gebruiken, tikt u op het pictogram Downloaden dat verschijnt in de zoekbalk wanneer er een video is gedetecteerd. U kunt het videobestand vervolgens een andere naam geven en een maplocatie opgeven waar u de video wilt downloaden. Klik ten slotte op Opslaan.

Hoe controleer ik of de verbinding met een website veilig is?

Wanneer u verschillende webpagina's bezoekt met AVG Secure Browser, kunt u de beveiliging van de verbinding in kwestie controleren:

1. Open AVG Secure Browser en navigeer naar een website.
  2. Zoek het pictogram dat links van het webadres wordt weergegeven:
    • Een vergrendelingspictogram geeft aan dat de verbinding met de website veilig is.
    • Een informatiepictogram geeft aan dat de website niet veilig is of dat er meer informatie beschikbaar is.
    • Een waarschuwingspictogram geeft aan dat de website niet veilig of zelfs gevaarlijk is.
  3. Klik op het pictogram voor meer informatie over de verbinding met de website.
  1. Open AVG Secure Browser en navigeer naar een website.
  2. Zoek het vergrendelingspictogram dat aangeeft dat de verbinding met de website veilig is.

Wat is Coupons?

Coupons is alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten.

Coupons is een gratis extensie voor uw browser waarmee u betere deals vindt als u online winkelt. Het doet het zware werk voor u door dagelijks de homepages van winkels, nieuwsbrieven en het web te scannen om relevante en actuele couponcodes te vinden. Met één klik kan Coupons de beste codes vinden, testen en toepassen zonder dat u de betaalpagina hoeft te verlaten.

Coupons wordt automatisch weergegeven bij het afrekenen bij duizenden van de populairste e-commercewinkels. Klik op Alle codes toepassen om te beginnen. U kunt de automatische toepassing van coupons op elk gewenst moment opnieuw uitvoeren door op het pictogram Coupons in de werkbalk van uw browser te klikken en Alle codes toepassen opnieuw te selecteren.

Wat is Browser-VPN?

Een VPN (Virtual Private Network of virtueel privénetwerk) fungeert als een privétunnel naar internet waarmee uw gegevens worden versleuteld en uw verbinding wordt beveiligd. AVG Secure Browser maakt automatisch verbinding met de snelste locatieserver. Voer een upgrade uit naar AVG Secure Browser PRO om toegang te krijgen tot alle VPN-locaties en een Apparaatbreed VPN in te schakelen om uw locatie te verbergen voor al uw apps.

Als u de VPN in AVG Secure Browser wilt inschakelen, gaat u naar Instellingen (het tandwielpictogram) ▸ Browser-VPN is uitgeschakeld en tikt u op de grijze schuifregelaar (UIT) naast het scherm Browser-VPN. Deze verandert dan in groen (AAN).

Open Instellingen (het tandwielpictogram) ▸ Browser-VPN is ingeschakeld en tik op de naam van de locatie om uw VPN-locatie te wijzigen in AVG Secure Browser PRO. Selecteer op het scherm Browser-VPN-locaties de gewenste locatie.

Wat is Advertenties blokkeren?

Advertenties blokkeren voorkomt dat er advertenties worden geladen op de webpagina's die u bezoekt. U kunt daardoor sneller en veiliger browsen. Advertenties blokkeren is standaard ingeschakeld. Telkens wanneer u een website bezoekt, vergelijkt de technologie van Advertenties blokkeren van AVG het script dat wordt uitgevoerd door de website met filterlijsten om te bepalen welke inhoud de website mag laden.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies over het gebruik van Advertenties blokkeren: AVG Secure Browser - Aan de slag ▸ Advertenties en trackers blokkeren.

Als u de functie wilt uitschakelen, gaat u naar Instellingen (het tandwielpictogram) en tikt u op Advertenties blokkeren is ingeschakeld. Vervolgens tikt u op de groene schuifregelaar (AAN) zodat die grijs (UIT) wordt.

Wat is Beveiligingsscanner?

Beveiligingsscanner is een functie waarmee u uw browserinstellingen kunt scannen op kwetsbaarheden die zijn veroorzaakt door uitgeschakelde beveiligingsinstellingen. U opent Beveiligingsscanner als volgt:

1. Ga naar Instellingen (het tandwielpictogram).
  2. Tik op Beveiligingsscanner om de scanresultaten te zien.
  3. De gedetecteerde problemen staan vermeld onder Heeft aandacht nodig. U moet mogelijk upgraden naar AVG Secure Browser PRO om alle problemen op te lossen.

Wat is Webschild?

Webschild is een functie die automatisch de toegang tot malware en phishingwebsites blokkeert om uw persoonlijke gegevens te beschermen tegen diefstal. Webschild inschakelen:

1. Tik op Instellingen (het tandwielpictogram).
  2. Selecteer Webschild.
  3. Tik op de grijze schuifregelaar (UIT) om deze op groen (AAN) te zetten.

Wat is Apparaatbreed VPN?

Apparaatbreed VPN is een functie die beschikbaar is in AVG Secure Browser PRO en die uw locatie verbergt voor al uw apps. U schakelt de functie als volgt in:

1. Ga naar Instellingen (het tandwielpictogram) ▸ Apparaatbreed VPN staat uit.
  2. Tik op de grijze schuifregelaar (UIT) om deze op groen (AAN) te zetten.
  3. Tik op Toestemming gevenOK om AVG toe te staan uw identiteit te beschermen en een VPN-verbinding op te zetten.
  4. Tik desgewenst naast Apparaatbreed VPN automatisch verbinden op de grijze schuifregelaar (UIT) om deze op groen (AAN) te zetten om automatisch verbinding te maken bij het opstarten van het apparaat.

Wat is Browservergrendeling?

Met Browservergrendeling kunt u uw browsergeschiedenis en -gegevens veilig vergrendelen in AVG Secure Browser. Nadat u Browservergrendeling hebt ingeschakeld en een pincode hebt ingesteld, kunt u AVG Secure Browser niet zonder die pincode openen. Als u uw pincode kwijtraakt of vergeet, kan AVG Secure Browser de pincode niet voor u herstellen.

Browservergrendeling inschakelen:

1. Tik rechtsboven op het scherm op Instellingen (het tandwielpictogram).
  2. Tik op Browservergrendeling.
  3. Tik naast Toegangscode op de grijze schuifregelaar (UIT) om uw pincode in te stellen.
  4. Tik op het pictogram Bevestigen om uw toegangscode in te stellen.

Ga na activering naar Instellingen (het tandwielpictogram) ▸ Browservergrendeling om Ontgrendelen met vingerafdruk of gezicht in te schakelen, om Vergrendelingsopties te beheren of voor Toegangscode wijzigen.

Wat is Ontgrendelen met vingerafdruk of gezicht?

Als uw apparaat is voorzien van een vingerafdruksensor, kunt u ook uw vingerafdruk gebruiken om AVG Secure Browser te ontgrendelen. U kunt deze functie inschakelen wanneer u uw pincode instelt of via Instellingen.

Deze functie werkt alleen als de vingerafdruksensor op uw apparaat al is ingeschakeld en uw vingerafdruk al is ingesteld.

Deze functie inschakelen:

1. Tik rechtsboven op het scherm op Instellingen (het tandwielpictogram).
  2. Tik op Browservergrendeling.
  3. Tik op de grijze schuifregelaar (UIT) naast Ontgrendelen met vingerafdruk of gezicht zodat deze groen wordt (AAN).

Wat is Mediakluis?

Wanneer u mediabestanden downloadt, versleutelt AVG Secure Browser de bestanden en slaat deze op in uw Mediakluis. U kunt gedownloade media alleen ontsleutelen en openen met behulp van onze ingebouwde mediaspeler.

Tik voor toegang tot Mediakluis rechtsboven op het scherm op Instellingen (het tandwielpictogram) en tik vervolgens op Mediakluis. De versleutelde bestanden worden gerangschikt op type. Tik op een bestandstype om toegang te krijgen tot de bijbehorende mediabestanden en open het door u gekozen bestand vervolgens met behulp van de ingebouwde mediaspeler van AVG Secure Browser.

Privacybewaking

Wat is Privacybewaking?

In AVG Secure Browser versie 100 of eerder had Privacybewaking de naam Advertenties blokkeren.

Privacybewaking voorkomt dat op de webpagina's die u bezoekt advertenties worden geladen en dat trackers volgscripts op uw apparaat downloaden. Daarmee verbetert u de privacy en veiligheid van uw online activiteiten. Telkens wanneer u een website bezoekt, vergelijkt Privacybewaking het script dat door de website wordt uitgevoerd met filterlijsten om te bepalen welke inhoud de website mag laden of downloaden.

Om de sterkte van Privacybewaking te bepalen, klikt u rechts in de adresbalk op het pictogram van Privacybewaking en klikt u op Instellingen (het tandwielpictogram). Selecteer vervolgens de gewenste blokkeeroptie:

• Essentieel blokkeren: Alle advertenties die de industrienormen voor gebruiksvriendelijke advertenties schenden, worden geblokkeerd, zoals pop-ups en filmpjes die automatisch worden afgespeeld. Dat geldt ook voor alle trackers die u volgens tijdens het surfen op het web.
  • Evenwichtig blokkeren (aanbevolen): blokkeert alle advertenties en trackers van Essentieel blokkeren, plus advertenties op social media. Dit verbetert de snelheid van uw browser en beschermt uw online identiteit tijdens het surfen.
  • Streng blokkeren: blokkeert alle bekende advertenties, pushberichten en alle bekende en onbekende trackers, en voorkomt browser-fingerprinting. Het is niet raadzaam dit blokkeerniveau te gebruiken, want het kan ervoor zorgen dat websites niet goed worden geladen of dat bepaalde websites zelfs helemaal niet meer toegankelijk zijn.
  • Streng blokkeren PRO: Beschikbaar in AVG Secure Browser PRO. Blokkeert alle advertenties in zoekengines. Bovendien worden uw zoekgeschiedenis en zoekresultaten niet meer gepersonaliseerd, waardoor het lijkt alsof u voor de eerste keer een zoekopdracht uitvoert.

Als u de functie wilt uitschakelen, opent u het Beveiligings- en privacycentrum en klikt u op de blauwe schuifregelaar (AAN) op de tegel Privacybewaking. Deze verandert dan in grijs (UIT).

Wat zijn de filterlijsten voor Privacybewaking?

De filterlijsten waar Privacybewaking gebruik van maakt, verschillen afhankelijk van de gekozen blokkeeroptie. Hieronder ziet u welke filterlijsten worden gebruikt voor de diverse modi:

FILTERLIJSTBESCHRIJVINGPRIVACYBEWAKING UITBASISEVENWICHTIGSTRENG
EasyList
  • Een blokkeringslijst met URL’s voor alle bekende advertenties voor Engelstalige websites.
  • Doel: Automatisch ongewenste content verwijderen, waaronder afbeeldingen zonder indeling, advertenties, banners en trackers.
NEEJAJAJA
Regional Easy List
  • Een blokkeringslijst met URL’s voor alle bekende advertenties voor regiospecifieke websites.
NEEJAJAJA
Filterlijst Acceptable Ads (ACC)
  • Goedgekeurde content- en advertentie-indelingen.
  • Doel: websites ondersteunen door een aantal niet-storende advertenties toe te staan op de website.
    De acceptatielijst Acceptable Ads wordt vaak standaard ingeschakeld wanneer u een ad blocker installeert.
NEEJANEENEE
Lokale lijsten NEEJAJAJA
Aangepaste lijsten
  • Lijst van toegestane zoekpartners van AVG.
  • Doel: vertrouwde en niet-storende zoekopdrachtgerelateerde content weergeven tijdens het browsen, voor een meer gepersonaliseerde ervaring.
NEEJAJANEE

Kan ik Privacybewaking op bepaalde websites uitschakelen?

Ja. In Privacybewaking kunt u uw eigen privacyniveau instellen op basis van uw voorkeuren tijdens het surfen op het web.

Ga als volgt te werk om op een bepaalde website advertenties altijd toe te staan:

1. Open AVG Secure Browser en ga naar de website waarvan u wilt dat die door Privacybewaking wordt genegeerd.
  2. Klik rechts van de adresbalk op het blauwe Privacybewaking-pictogram.
  3. Klik naast Advertenties en trackers geblokkeerd op de blauwe schuifregelaar (AAN) zodat deze rood (UIT) wordt.

Privacybewaking blokkeert geen advertenties of trackers meer wanneer u deze website bezoekt.

U kunt Privacybewaking ook volledig uitschakelen door de volgende stappen uit te voeren:

1. Klik rechts van de adresbalk op het blauwe Privacybewaking-pictogram.
  2. Selecteer rechtsboven Instellingen (het tandwielpictogram). De instellingen van Privacybewaking worden geopend.
  3. Klik op de blauwe schuifregelaar (AAN) om deze op rood (UIT) te zetten. Indien uitgeschakeld, is het pictogram Privacybewaking rechts in de adresbalk rood.

Wat is Browser-fingerprinting?

Deze optie is alleen beschikbaar als Privacybewaking is ingesteld op Streng blokkeren. Als u de optie wilt inschakelen, klikt u op het pictogram van Privacybewaking en vervolgens op Instellingen (het tandwielpictogram), en selecteert u Streng blokkeren.

Via de methode browser-fingerprinting (ook bekend als apparaatidentificatie) worden specifieke gegevens verzameld over al uw online activiteiten, uw type/versie browser, besturingssysteem, invoegtoepassingen, schermresolutie en verschillende andere actieve instellingen op uw apparaat. Browser-fingerprinting kan zelfs actief zijn als cookies zijn uitgeschakeld of traceerbeveiliging is ingeschakeld.

Daarnaast kan het worden gebruikt om afzonderlijke gebruikers volledig of deels te identificeren om beveiligingsredenen, bijvoorbeeld om toegang te krijgen tot uw online bankrekening. De meeste banken maken gebruik van browser-fingerprinting om u te beschermen tegen fraude of identiteitsdiefstal. Daarom werkt de optie mijn apparaat onthouden niet als Privacybewaking is ingesteld op Streng blokkeren.

Als u Browser-fingerprinting wilt uitschakelen, klikt u op het pictogram van Privacybewaking en vervolgens op het pictogram van Browser-fingerprinting geblokkeerd. Deze wordt dan grijs (UIT).

Secure Browser VPN

Wat is Secure Browser VPN?

Secure Browser VPN, beschikbaar in Secure Browser PRO, is een geavanceerde beveiligingsfunctie waarmee uw online activiteiten volledig worden versleuteld, webpagina’s sneller worden geladen en u toegang krijgt tot meer dan 30 locaties wereldwijd. AVG Secure Browser maakt automatisch verbinding met de optimale locatie om uw locatie te verbergen. Optimale locatie is gewoonlijk de VPN-locatie voor uw apparaat waarop u het snelst kunt browsen (niet noodzakelijk de dichtstbijzijnde locatie). Dit kan echter afhangen van uw internetprovider.

Als u de functie wilt inschakelen, klikt u linksboven in uw browser op het pictogram VPN. Klik vervolgens op de schuifregelaar UIT zodat dit in AAN verandert.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het gebruik van Secure Browser VPN:

Hoe kan ik de instellingen van Secure Browser VPN wijzigen?

Ga naar MenuInstellingenPrivacy en beveiliging en klik op VPN-instellingen om uw instellingen voor Secure Browser VPN te wijzigen. De volgende opties zijn beschikbaar:

• Secure Browser VPN weergeven in werkbalk (standaard): Hiermee schakelt u deze functie uit om het VPN-pictogram op de adresbalk te verbergen.
  • Kill Switch activeren: hiermee vermijdt u privacylekken door de volledige internettoegang te blokkeren wanneer de verbinding van Secure Browser VPN plots wegvalt.
  • In niet-vertrouwde netwerken: selecteer een actie die moet worden uitgevoerd wanneer u bent verbonden met niet-vertrouwde netwerken zoals openbare wifi.
  • Automatisch verbinden met VPN bij opstarten van browser: hiermee schakelt u Secure Browser VPN automatisch in wanneer uw browser opent.
  • Automatisch verbinden met VPN in Privémodus: hiermee schakelt u Secure Browser VPN automatisch in wanneer u een venster in Privémodus opent.

Wat is het logboekbeleid van AVG?

Dankzij ons strikte beleid om geen logboekregistratie uit te voeren, worden uw gegevens 100% versleuteld voor externe pottenkijkers, trackers, overheden, internetproviders en bedrijven.

Instellingen

Hoe stel ik AVG Secure Browser in als mijn standaardbrowser?

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Afhankelijk van het model van uw apparaat, de versie van het besturingssysteem en de aanpassingen door de leverancier kunnen deze stappen licht verschillen.
  1. Open het gedeelte Instellingen op uw apparaat en ga naar Apps.
  2. Tik op AVG Secure Browser.
  3. Selecteer Browser-app.
  4. Zorg ervoor dat AVG Browser is geselecteerd.

Hoe wijzig ik de standaardzoekmachine?

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

1. Klik op het pictogram Zoeken in de adresbalk op de startpagina van AVG Secure Browser.
  2. Selecteer de gewenste zoekmachine.

Hoe wijzig ik de taal van de browser?

1. Open AVG Secure Browser en ga naar Menu (drie puntjes) ▸ Instellingen.
  2. Klik in het linkerdeelvenster op Talen.
  3. Klik op Talen toevoegen.
  4. Schakel het selectievakje in bij de taal die u wilt gebruiken en selecteer Toevoegen.
  5. Klik op het scherm Geavanceerde instellingen op Meer acties (drie puntjes) naast de door u gewenste taal en schakel het selectievakje naast AVG Secure Browser weergeven in deze taal in.
  6. Klik op Opnieuw starten om een AVG Secure Browser-sessie in de door u gekozen taal te starten.

Hoe wis ik mijn browsegeschiedenis, cookies en cache?

Deze bewerking kan achteraf niet meer ongedaan worden gemaakt.

Uw browsegeschiedenis wissen:

1. Tik op het pictogram AVG Secure Browser op het hoofdscherm van uw apparaat om de app te openen.
  2. Tik onderaan het scherm op ... Menu (drie puntjes).
  3. Tik op Geschiedenis.
  4. Kies Geschiedenis - Standaardmodus of Geschiedenis - Privémodus.
  5. Tik in de rechterbovenhoek op Meer opties (drie puntjes) ▸ Alle verwijderen.

Uw cachegeheugen en cookies wissen:

1. Tik op het pictogram AVG Secure Browser op het hoofdscherm van uw apparaat om de app te openen.
  2. Tik rechtsboven op het scherm op Instellingen (het tandwielpictogram).
  3. Tik op Geavanceerde instellingen.
  4. Tik op Cookies en gegevens wissen.

Hoe zet ik de standaardinstellingen van AVG Secure Browser terug?

Deze bewerking kan achteraf niet meer ongedaan worden gemaakt.
  1. Open AVG Secure Browser en ga naar Menu (drie puntjes) ▸ Instellingen.
  2. Klik in het linkerdeelvenster op Instellingen opnieuw instellen.
  3. Klik op Instellingen terugzetten op de oorspronkelijke standaardwaarden en selecteer vervolgens Instellingen opnieuw instellen om te bevestigen.
  1. Tik op het pictogram AVG Secure Browser op het hoofdscherm van uw apparaat om de app te openen.
  2. Tik rechtsboven op het scherm op Instellingen (het tandwielpictogram).
  3. Tik op De standaardinstellingen herstellen.

Hoe kan ik cookies inschakelen voor een bepaalde website?

Sommige websites werken of laden niet goed zonder cookies. U kunt afzonderlijke websites toevoegen aan uw lijst met websites die altijd cookies mogen gebruiken:

1. Open AVG Secure Browser en ga naar Menu (drie puntjes) ▸ Instellingen.
  2. Ga naar Privacy en beveiligingWebsite-instellingen.
  3. Klik onder Content op Cookies en sitegegevens.
  4. Klik op Toevoegen naast Sites die altijd cookies mogen gebruiken.
  5. Typ het webadres van de website die u wilt toestaan (bijvoorbeeld www.voorbeeld.com). Als u [*.] typt voor de domeinnaam, voegt u alle webpagina's in dat domein toe. Als u bijvoorbeeld [*.]avg.com typt, voegt u alle webpagina's toe die onderdeel zijn van het domein AVG (bijvoorbeeld www.avg.com/store en www.avg.com/free-antivirus-download).
  6. Klik op Toevoegen.

De website wordt nu weergegeven in de lijst Sites die altijd cookies mogen gebruiken.

Hoe kan ik JavaScript inschakelen voor een bepaalde website?

Sommige websites en media werken niet zonder JavaScript. U kunt afzonderlijke websites toevoegen aan uw lijst met websites die altijd JavaScript mogen gebruiken:

1. Open AVG Secure Browser en ga naar Menu (drie puntjes) ▸ Instellingen.
  2. Ga naar Privacy en beveiligingWebsite-instellingen.
  3. Klik onder Content op JavaScript.
  4. Klik op Toevoegen naast Toestaan.
  5. Typ het webadres van de website die u wilt toestaan (bijvoorbeeld www.voorbeeld.com). Als u [*.] typt voor de domeinnaam, voegt u alle webpagina's in dat domein toe. Als u bijvoorbeeld [*.]avg.com typt, voegt u alle webpagina's toe die onderdeel zijn van het domein AVG (bijvoorbeeld www.avg.com/store en www.avg.com/free-antivirus-download).
  6. Klik op Toevoegen.

De website verschijnt nu in uw lijst Toestaan.

Hoe beheer ik de prestatie-instellingen in AVG Secure Browser?

Met de functies Prestaties in AVG Secure Browser werken de actieve tabbladen soepel en gaat de batterij van de computer langer mee. Zo beheert u uw prestatie-instellingen:

1. Open AVG Secure Browser en ga naar Menu (drie puntjes) ▸ Instellingen.
  2. Klik in het linkerdeelvenster op Prestaties.
  3. Scrol naar de relevante optie:
    • Geheugenbesparing: Bespaart computergeheugen en stimuleert de prestaties van uw computer door inactieve tabbladen stop te zetten. Om dit in te schakelen, klikt u op de grijze schuifregelaar (UIT) zodat deze op blauw (AAN) staat. U kunt ook een uitzondering maken voor specifieke sites door op Toevoegen naast Deze sites altijd actief houden te klikken. Voer vervolgens het webadres in (bijvoorbeeld google.com) en klik op Toevoegen.
      Een onderbroken tabblad wordt pas definitief verwijderd wanneer u het handmatig sluit. Klik op een buiten werking gesteld tabblad en klik op het vernieuwingspictogram om de inhoud opnieuw te laden.
    • Energiebesparing: hiermee worden automatisch de beeldopnamesnelheid van Secure Browser en het aantal achtergrondtaken verlaagd wanneer uw apparaat niet op het elektriciteitsnet is aangesloten of uw batterij bijna leeg is. Om dit in te schakelen, klikt u op de grijze schuifregelaar (UIT) zodat deze op blauw (AAN) staat. Selecteer vervolgens de gewenste optie om Energiebesparing automatisch in te schakelen.

Hoe kan ik de instellingen voor de beveiligings- en privacyfuncties aanpassen?

AVG Secure Browser bevat tools en functies waarmee u uw online activiteiten kunt beheren. Via de app Instellingen kunt u handmatig bepaalde functies in- of uitschakelen, tools zoals Browser-VPN en Advertenties blokkeren openen en algemene of geavanceerde instellingen wijzigen.

Om de instellingen te openen, tikt u rechtsboven op het hoofdscherm van de app op Instellingen (het tandwielpictogram).

Raadpleeg het volgende artikel voor gedetailleerde informatie over het aanpassen van functies en geavanceerde instellingen:

Wat zijn de browsermodi?

Met AVG Secure Browser kunt u tabbladen en browseactiviteiten groeperen in een van de twee verschillende modi. Dat geeft u de mogelijkheid uw browseactiviteiten snel te organiseren volgens de modus die het beste past bij de websites die u bezoekt.

De verschillende modi in AVG Secure Browser:

• Standaardmodus: uw standaardmodus in AVG Secure Browser, waarmee Advertenties blokkeren en DNS over TLS worden ingeschakeld en u de optie krijgt om VPN en Webschild in te schakelen.
  • Privémodus: schakelt dezelfde beveiligingsopties in als Standaardmodus, maar schakelt ook screenshots uit en verwijdert automatisch alle browsergegevens en de browsergeschiedenis wanneer u de browser sluit.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies over het gebruik van browsermodi:

Wat zijn filterlijsten voor Advertenties blokkeren?

De filterlijsten waar Advertenties blokkeren gebruik van maakt, verschillen afhankelijk van de gekozen blokkeeroptie van Advertenties blokkeren. Hieronder ziet u welke filterlijsten worden gebruikt voor de diverse modi:

FILTERLIJSTBESCHRIJVINGADVERTENTIES BLOKKEREN UITBASISEVENWICHTIGSTRENG
EasyList van uBlock
  • Een blokkeringslijst die URL's voor Engelstalige websites bevat.
  • Doel: Ongewenste content verwijderen, waaronder afbeeldingen zonder indeling, advertenties, banners en trackers.
NEEJAJAJA
Filterlijst Coalition for Better Ads (CBA)
  • Goedgekeurde content- en advertentie-indelingen.
  • Doel: Websites ondersteunen door niet-storende en gebruiksvriendelijke advertenties toe te staan op de website.
  • CBA-goedgekeurde advertenties zijn altijd ingeschakeld in Chromium-browsers.
NEEJANEENEE
Filterlijst Acceptable Ads (ACC)
  • Goedgekeurde content- en advertentie-indelingen.
  • Doel: websites ondersteunen door een aantal niet-storende advertenties toe te staan op de website.
NEEJANEENEE
Lokale lijsten
  • Uw persoonlijke lijst met websites waarop altijd advertenties mogen worden weergegeven.
  • Doel: De werking van Advertenties blokkeren volledig aan uw specifieke vereisten aanpassen.
NEEJAJAJA
Aangepaste lijsten
  • Acceptatielijst van zoekpartners van AVG.
  • Doel: Vertrouwde en niet-storende zoekopdrachtgerelateerde content weergeven tijdens het internetten.
NEEJAJANEE

Hoe kan ik mijn DNS wijzigen?

AVG Secure Browser wordt geleverd met ingebouwde DNS-opties. Ga als volgt te werk om het DNS te wijzigen:

1. Tik rechtsboven op het scherm op Instellingen (het tandwielpictogram).
  2. Tik op Geavanceerde instellingenDNS over TLS-beveiliging.
  3. Selecteer een DNS in de lijst of tik onderaan op Aangepaste DNS toevoegen....

Hoe kan ik overschakelen van een mobiele weergave naar een desktopweergave?

Een website in de desktopweergave weergeven:

1. Open de website die u wilt weergeven in de desktopweergave.
  2. Tik onderaan het scherm op Menu (drie puntjes).
  3. Veeg voor meer opties en tik op Desktopversie.

De website is nu te zien in de desktopweergave. Als u wilt terugkeren naar de mobiele weergave, volgt u de stappen 1-2 hierboven en tikt u vervolgens op Mobiele versie.

Hoe verwijder ik mijn websitegegevens?

Als u een website bezoekt waarvoor u geen gegevens wilt opslaan, ook niet als die gegevens zijn versleuteld, kunt u alle aan domein gekoppelde opgeslagen gegevens verwijderen.

Om de gegevens die aan een website zijn gekoppeld te verwijderen, gaat u naar de website, tikt u onder in het scherm op het pictogram Menu (drie puntjes) en tikt u vervolgens op Deze website vernietigen.

Kan ik op bestanden versleutelen of ontsleutelen die al op mijn apparaat zijn opgeslagen?

Ja. AVG Secure Browser versleutelt automatisch alle bestanden die u downloadt. Maar u kunt ook bestanden versleutelen uit uw lokale opslag door ze te verplaatsen naar uw Mediakluis en bestanden in uw Mediakluis ontsleutelen die u wilt delen.

Bestanden versleutelen en opslaan in de Mediakluis

1. Open AVG Secure Browser en tik rechtsboven op het scherm op Instellingen (het tandwielpictogram).
  2. Tik op Mediakluis.
  3. Selecteer het tabblad Lokale opslag. Tik als u daarom wordt gevraagd op Toestaan om de machtiging toe te staan.
  4. Houd de bestanden die u wilt versleutelen ingedrukt en tik op het schildpictogram Versleutelen.

De versleutelde bestanden zijn nu beschikbaar in uw Mediakluis via het tabblad AVG-kluis.

Bestanden ontsleutelen en delen via de Mediakluis

1. Tik rechtsboven op het scherm op Instellingen (het tandwielpictogram).
  2. Tik op Mediakluis.
  3. Zorg ervoor dat het tabblad AVG-kluis is geselecteerd en tik op het bestand dat u wilt ontsleutelen.
  4. Houd de bestanden die u wilt ontsleutelen ingedrukt, tik op Meer opties en gebruik een van de volgende ontsleutelopties:
    • Ontsleutelen en delen: selecteer een app om het bestand mee te delen.
    • Ontsleutelen naar: selecteer een map op uw apparaat waarin het ontsleutelde bestand moet worden opgeslagen.

Beschermt AVG Secure Browser mij tegen DNS-lekken?

Ja. AVG Secure Browser zorgt ervoor dat alle verkeer via uw VPN wordt verzonden, waardoor zowel uw locatie als uw gegevens worden beveiligd. U kunt ook controleren of er geen verkeer uit uw privénetwerk lekt door onze geavanceerde IP/DNS-test uit te voeren:

1. Open AVG Secure Browser en tik rechtsboven op het scherm op Instellingen (het tandwielpictogram).
  2. Tik op Beveiligingsscanner.
  3. Scrol naar de onderkant van het scherm en tik op Geavanceerde IP/DNS-test starten.

Probleemoplossing

Wat kan ik doen als ik een probleem tegenkom met AVG Secure Browser?

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over problemen die u mogelijk tegenkomt tijdens het gebruik van AVG Secure Browser, waaronder veel voorkomende foutmeldingen:

Hoe verwijder ik AVG Secure Browser?

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Hoe kan ik een probleem met AVG Secure Browser melden?

U kunt een probleem met AVG Secure Browser op een van de volgende manieren melden:

• Als u een betaald AVG-abonnement hebt, kunt u problemen met AVG Secure Browser rechtstreeks melden bij de ondersteuning van AVG.
  • Als u geen betaald AVG-abonnement hebt, kunt u problemen met AVG Secure Browser ook melden op het AVG-forum.

Waarom worden Windows 7 en 8/8.1 niet langer ondersteund?

Vanaf AVG Secure Browser versie 109 en later bieden we geen ondersteuning meer voor apparaten met Windows 7 en Windows 8/8.1, omdat Microsoft de ondersteuning voor deze besturingssystemen heeft beëindigd.

Eerdere versies van AVG Secure Browser blijven werken, maar er worden geen verdere browserupdates meer uitgegeven. We raden u aan Windows 10 of later te gebruiken met de nieuwste versie van AVG Secure Browser om belangrijke beveiligingsupdates en functies te ontvangen zodat u veilig kunt surfen.

• AVG Secure Browser PRO 121.x voor Windows
  • AVG Secure Browser 121.x voor Windows
  • AVG Secure Browser 121.x voor Mac
  • AVG Secure Browser PRO 7.x voor Android
  • AVG Secure Browser 7.x voor Android