Voorbeelden van malware melden aan AVG Viruslab

AVG Internet Security en AVG AntiVirus FREE beschermen uw computer via technologie waarmee proactief dreigingen worden gedetecteerd, bijvoorbeeld schadelijke websites en bestanden, en die voorkomt dat uw systeem wordt aangevallen. Door het verkrijgen van voorbeelden van schadelijke code kunnen we deze bescherming bieden. We gebruiken de voorbeelden om onze producten continu bij te werken, zodat nieuwe dreigingen al worden herkend voordat ze uw apparaten kunnen infecteren.

Als u een verdachte website of een verdacht bestand tegenkomt, raden we u aan die te verzenden naar onze AVG Viruslab, ter analyse en eventuele verder actie. In dit artikel worden veelgestelde vragen beantwoord over het verzenden van voorbeelden van malware naar ons.

Wie kan er verdachte bestanden en websites indienen?

Iedereen kan bestanden en websites verzenden naar AVG Viruslab ter analyse.

Wat gebeurt er als ik een verdacht bestand of verdachte website meld aan AVG Viruslab?

Ons geautomatiseerde systeem controleert alle ingediende bestanden en websites op schadelijke en mogelijk ongewenste activiteit. Als het systeem bepaalt dat het bestand of de website schadelijk is, wordt het bestand of de website geblokkeerd via onze updates van virusdefinities. Als het systeem niet kan bepalen of het bestand op de website schadelijk is, wordt het bestand of de website naar onze AVG Viruslab gestuurd voor handmatige analyse.

Bestanden en websites waarvoor een handmatige analyse nodig is, worden ingedeeld op prioriteit en op basis van het aantal gebruikers dat kan worden getroffen door het bestand op de website. Na de handmatige analyse wordt het bestand of de website aangemerkt als veilig of schadelijk.

We sturen geen reacties na het indienen of evalueren van bestanden.

Wat voor bestanden kan ik indienen?

We moedigen u aan elk type bestand te sturen waarvan u denkt dat het schadelijk is.

Hoe kan ik voorbeelden indienen?

U kunt verdachte voorbeelden naar AVG Viruslab sturen met behulp van het portal voor het scannen van virussamples

Kan ik bestanden vertrouwelijk indienen?

AVG verzamelt geen persoonlijke gegevens over u wanneer u bestanden en websites indient bij de AVG Viruslab. Alle ingediende bestanden en websites worden gebruikt voor het verbeteren van de mogelijkheden van onze software om onze gebruikers tegen bedreigingen te beschermen.

• AVG Internet Security 20.x
  • AVG AntiVirus FREE 20.x