AVG TuneUp – veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is AVG TuneUp?

AVG TuneUpAVG TuneUp Premium is een optimalisatieprogramma waarmee onnodige items, prestatieproblemen en ongewone systeeminstellingen worden gedetecteerd om schijfruimte vrij te maken en de snelheid van uw systeem te verbeteren.

Op welke manier verbetert AVG TuneUp de prestaties van mijn apparaat?

Na verloop van tijd lopen de betrouwbaarheid en prestaties van uw pc terug. U kunt de volgende problemen tegenkomen:

Na verloop van tijd lopen de betrouwbaarheid en prestaties van uw Mac terug. U kunt de volgende problemen tegenkomen:

• Toepassingen die heel traag zijn, crashen of vastlopen.
  • Een tekort aan schijfruimte.
  • Pop-upmeldingen van zogenaamde ‘bloatware’-programma's.
  • Ongewenste programma's op uw Mac.
  • Problemen met het starten van uw pc.
  • Problemen met het starten van uw Mac.

Wanneer u AVG TuneUp gebruikt voor het scannen en oplossen van problemen op de pc, verbetert u de snelheid van de pc, maakt u schijfruimte vrij, verwijdert u ongewenste toepassingen en herstelt u beschadigde interne en externe stations.

Wanneer u AVG TuneUp gebruikt voor het scannen en oplossen van problemen op uw Mac, verbetert u de snelheid van de Mac, maakt u schijfruimte vrij en verwijdert u ongewenste programma's.

Downloaden en installeren

Hoe kan ik AVG TuneUp downloaden en installeren?

Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide installatie- en activeringsinstructies:

Wat zijn de systeemvereisten voor AVG TuneUp?

• Windows 11 behalve Mixed Reality en IoT Edition; Windows 10 behalve Mobile en IoT Edition (32- of 64-bits); Windows 8/8.1 behalve RT en Starter Edition (32- of 64-bits); Windows 7 SP1 of nieuwer, elke versie (32- of 64-bits)
  • Volledig Windows-compatibele pc met Intel Pentium 4/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (ondersteuning voor SSE3-instructies vereist)
  • 1 GB RAM-geheugen of meer
  • 1 GB vrije ruimte op de harde schijf
  • Internetverbinding voor het downloaden, activeren en onderhouden van toepassingsupdates
  • Bij voorkeur een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels
  • Apple macOS 14.x (Sonoma), Apple macOS 13.x (Ventura), Apple macOS 12.x (Monterey), Apple macOS 11.x (Big Sur), Apple macOS 10.15.x (Catalina), Apple macOS 10.14.x (Mojave), Apple macOS 10.13.x (High Sierra), Apple macOS 10.12.x (Sierra), Apple Mac OS X 10.11.x (El Capitan)
  • Intel gebaseerde Mac computer met 64-bit processor of Apple silicon chip (M1)
  • 512 MB RAM of meer (1 GB RAM of meer aanbevolen)
  • 68 MB vrije ruimte op de harde schijf
  • Internetverbinding voor het downloaden, activeren en onderhouden van toepassingsupdates
  • Bij voorkeur een standaardschermresolutie van ten minste 1024 x 768 pixels

Is er een gratis proefversie beschikbaar van AVG TuneUp?

Ja. Na het installeren van AVG TuneUp hebt u tijdelijk volledige toegang tot alle betaalde onderdelen en functies. Wanneer de gratis proefperiode voorbij is, moet u een abonnement kopen om de toepassing te kunnen blijven gebruiken.

Kan ik AVG TuneUp gebruiken zonder AVG AntiVirus te installeren?

Ja. U kunt AVG TuneUp installeren als zelfstandige toepassing zonder dat AVG AntiVirus of AVG Internet Security is geïnstalleerd op uw pc.

Ja. U kunt AVG TuneUp installeren als zelfstandige toepassing zonder dat AVG AntiVirus of AVG Internet Security is geïnstalleerd op uw Mac.

Wordt AVG TuneUp meegeleverd als ik AVG Internet Security koop?

Nee. U hebt een apart, betaald abonnement nodig voor AVG TuneUp. Nee. U kunt een abonnement op AVG Internet Security niet gebruiken om AVG TuneUp te activeren.

Abonneren en activeren

Hoe activeer ik een betaald abonnement?

AVG TuneUp is een betaald product waarvoor een abonnement is vereist. Na installatie van AVG TuneUp moet u het abonnement mogelijk zelf activeren met behulp van een van onderstaande methoden:

• AVG-account: activeer AVG TuneUp door u aan te melden bij de toepassing met het AVG-account dat uw AVG TuneUp-abonnement bevat. Klik op MenuAanmelden.
  • Activeringscode: activeer AVG TuneUp met de activeringscode uit het e-mailbericht met de bestelbevestiging. Klik op MenuActiveringscode invoeren.
  • AVG-account: activeer AVG TuneUp Premium door u aan te melden bij de toepassing met het AVG-account dat uw AVG TuneUp Premium-abonnement bevat. Klik rechtsboven op het hoofdscherm van de toepassing op AanmeldenAanmelden bij bestaand account.
  • Activeringscode: activeer AVG TuneUp met de activeringscode uit het e-mailbericht met de bestelbevestiging. Zorg ervoor dat AVG TuneUp Premium open en actief is en klik links in de menubalk van Apple op AVG TuneUpActiveringscode invoegen.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:

Hoe kan ik zien wanneer mijn abonnement afloopt?

Open AVG TuneUp en ga naar MenuMijn abonnementen. U kunt de duur en de vervaldatum van uw abonnement zien onder Mijn abonnementen.

Open AVG TuneUp Premium en klik op Instellingen (het tandwielpictogram) in het linkerdeelvenster. Selecteer het tabblad Abonnement en controleer de vervaldatum van het abonnement onder Uw huidige abonnement.

Kan ik mijn abonnement op AVG TuneUp op meerdere apparaten gebruiken?

U kunt AVG TuneUp gelijktijdig gebruiken op het aantal apparaten dat u tijdens de aankoop hebt opgegeven. U kunt het aantal apparaten controleren in uw e-mailbericht met de bestelbevestiging of via het AVG-account dat uw AVG TuneUp-abonnement bevat.

Als u het maximale aantal apparaten hebt bereikt dat volgens uw abonnement is toegestaan, kunt u AVG TuneUp op een nieuw apparaat gaan gebruiken door onderstaande stappen uit te voeren:

1. Verwijder AVG TuneUp van een van uw huidige apparaten.
  2. Installeer AVG TuneUp op het nieuwe apparaat.
  3. Activeer uw abonnement op het nieuwe apparaat.
  1. Verwijder AVG TuneUp van een van uw huidige apparaten.
  2. Installeer AVG TuneUp op het nieuwe apparaat.
  3. Activeer uw abonnement op het nieuwe apparaat.

Wat moet ik doen als de activering mislukt?

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het oplossen van de meest gebruikelijke activeringsproblemen:

Als het probleem aanhoudt, neemt u contact op met de ondersteuning van AVG.

Functies

Hoe gebruik ik AVG TuneUp?

Raadpleeg het volgende artikel voor instructies over hoe u AVG TuneUp in gebruik kunt nemen:

Wat is een onderhoudsscan?

Met de scanbewerking Onderhoud kunt u uw systeem uitgebreid controleren op beschadigde of overbodige items en traceergegevens.

De volgende problemen worden opgespoord en opgelost:

• Ongeldige registervermeldingen: mogelijk verouderde of beschadigde koppelingen in het systeemregister.
  • Verbroken snelkoppelingen: ongeldige snelkoppelingen die naar niet-bestaande bestanden of toepassingen leiden.
  • Ongewenste systeembestanden: overbodige bestanden (bijvoorbeeld stuurprogrammapakketten, tijdelijke bestanden en logbestanden) die veel ruimte innemen en het systeem vertragen.
  • Browsercache: een tijdelijke opslaglocatie op uw computer waar gedownloade bestanden worden opgeslagen (bijvoorbeeld afbeeldingsbestanden van websites).
  • Permanente en andere cookies: gegevensbestanden waarin informatie wordt vastgelegd over de websites die u bezoekt.
  • Browse- en downloadgeschiedenis: de geschiedenis van bezochte websites en gedownloade bestanden in uw browser (bij deze optie wordt alleen de lijst met bestanden verwijderd en niet de bestanden die op uw computer zijn opgeslagen).

Als u een onderhoudsscan wilt uitvoeren, opent u AVG TuneUp en klikt u op Details in de tegel Onderhouden.

Wat houdt Versnellen in?

Met de functie Versnellen kunt u uw computer op de volgende problemen controleren:

• Achtergrond- en opstartprogramma's: programma's die zijn geïnstalleerd met achtergrondprocessen die zelfs worden uitgevoerd wanneer het bijbehorende programma niet geopend is. AVG TuneUp stelt u in staat eventueel gevonden programma’s veilig in de slaapstand te zetten om apparaatgeheugen vrij te maken voor andere taken.

Op computers met Windows 10 en hoger ondersteunt de functie Achtergrond- en opstartprogramma's toepassingen die u via de Microsoft Store installeert. De toepassingen in kwestie worden standaard in Slaapstand geïnstalleerd. U kunt de toepassingen wekken in het scherm Achtergrond- en opstartprogramma’s.
  • Overbodige programma's: Niet-essentiële programma's die u al langer niet hebt gebruikt of als slecht beoordeelde programma's die een negatief effect kunnen hebben op de prestaties van uw pc. Voor elk gevonden programma zijn de volgende opties beschikbaar:
    • Verplaatsen naar prullenbak: hiermee verwijdert u het programma van uw computer maar kunt u het eenvoudig herstellen als dat nodig is.
    • Verwijderen: hiermee wordt het programma volledig van uw pc verwijderd.
    • Negeren: markeer het programma als veilig en laat het blijven werken zoals voorheen.

Als u Versnellen wilt gebruiken, opent u de gebruikersinterface van AVG TuneUp en klikt u op de tegel Versnellen.

Als u de functie Verwijderen gebruikt, wordt de geselecteerde toepassing permanent van uw pc verwijderd. U kunt deze actie niet ongedaan maken.

Wat is Ruimte vrijmaken?

Met de functie Ruimte vrijmaken kunt u scannen op bestanden die mogelijk veel schijfruimte innemen en deze vervolgens veilig verwijderen om schijfruimte op de pc vrij te maken. U kunt de volgende categorieën controleren en opschonen:

• Ongewenste systeembestanden: restbestanden die zijn gemaakt door het systeem, door toepassingen of door installatieprogramma's, zoals tijdelijke bestanden, logboek en cachebestanden.
  • Browsergegevens: restbestanden en trackinggegevens browsercache, cookies en geschiedenis, die zijn opgeslagen op uw computer tijdens het surfen op internet.

Als u Ruimte vrijmaken wilt gebruiken, opent u AVG TuneUp en klikt u op Details in de tegel Ruimte vrijmaken.

Als u de optie Downloads voor opschonen selecteert tijdens een scanbewerking met Ruimte vrijmaken, raden wij u aan om, voordat u doorgaat, te controleren of er geen belangrijke of onvervangbare bestanden in de map Downloads staan.

Wat houdt Problemen oplossen in?

Met de functie Problemen oplossen kunt u zoeken naar allerlei problemen die invloed kunnen hebben op de prestaties en beveiliging van uw pc. AVG TuneUp kan de volgende typen problemen detecteren tijdens een scanbewerking van Problemen oplossen:

• Ongewone systeeminstellingen: instellingen die mogelijk een nadelige invloed hebben op de betrouwbaarheid van uw computer.
  • Verouderde programma's: veelgebruikte software op uw computer die verouderd is. Raadpleeg dit artikel voor meer informatie over Verouderde programma's.
  • Schijffouten: beschadigde bestanden op uw interne en externe stations. Raadpleeg dit artikel voor meer informatie over Disk Doctor.
  • Schijffragmentatie: gegevensfragmenten die afzonderlijk op de harde schijf zijn opgeslagen. Raadpleeg dit artikel voor meer informatie over schijfdefragmentatie en -optimalisatie.

Als u Problemen oplossen wilt gebruiken, opent u AVG TuneUp en klikt u op Details in de tegel Problemen oplossen.

Wat is Disk Doctor?

De functie Disk Doctor scant uw interne stations op schijffouten die zijn veroorzaakt door beschadigde bestanden en biedt aan eventueel gevonden problemen op te lossen. Als u beschadigde bestanden niet laat herstellen, kunnen ze crashes, onverwacht gedrag, opstartproblemen en verlies van persoonsgegevens veroorzaken.

Als u wilt controleren of een scanbewerking wordt aanbevolen, gaat u naar Alle functies (het pictogram in de vorm van een raster) ▸ Disk Doctor openen. Disk Doctor geeft aan voor welke stations het raadzaam is dat ze worden gecontroleerd. De volgende opties zijn beschikbaar voor elk genoemd station:

• Nu scannen: hiermee controleert u het betreffende station op problemen.
  • Negeren: hiermee verwijdert u het station van de lijst met te controleren stations. Als u het station later alsnog wilt scannen, klikt u onder op het scherm van Disk Doctor op schijven genegeerdNiet meer negeren.
  • Details: Bekijk extra informatie over het betreffende station.

Wat is Verouderde programma's?

De functie Verouderde programma's houdt veelgebruikte software van derden up-to-date om mogelijke beveiligingsrisico's te voorkomen en de algehele prestaties van uw systeem te verbeteren. Als u wilt aangeven hoe AVG TuneUp reageert wanneer er een verouderd programma op uw pc wordt aangetroffen, gaat u naar MenuInstellingenProgramma'sVerouderde programma's. De volgende opties zijn beschikbaar:

• Voer automatisch updates uit: zoekt, downloadt en installeert updates automatisch. U hoeft niets te doen.
  • Alleen downloaden: zoekt en downloadt beschikbare updates automatisch maar u moet ze handmatig installeren.
  • Mij waarschuwen: zoekt beschikbare updates maar u moet ze handmatig downloaden en installeren.

Als u Automatische updates niet inschakelt, kunt u het downloaden en installeren van updates beheren door te klikken op Alle functies (het pictogram in de vorm van een raster) ▸ Verouderde programma's weergeven.

Wat is Schijfdefragmentatie en -optimalisatie?

Bij fragmentatie worden fragmenten van hetzelfde bestand afzonderlijk op de harde schijf opgeslagen. Hierdoor kan het systeem vertragen, omdat het langer duurt om gefragmenteerde bestanden op te halen en te openen. Met de functie Schijfdefragmentatie en -optimalisatie verbetert u de prestaties en opslagefficiëntie. Hierbij wordt de harde schijf namelijk opnieuw ingedeeld, zodat fragmenten van hetzelfde bestand bij elkaar worden opgeslagen.

Defragmentatie wordt alleen aanbevolen als u een harde schijf (HDD) hebt. Als u een solid-state drive (SSD) hebt, is defragmentatie niet nodig of zinvol. AVG TuneUp detecteert automatisch welk type schijf u hebt en biedt alleen aan om HDD's te defragmenteren.

Als u wilt controleren of schijfdefragmentatie wordt aanbevolen, gaat u naar Alle functies (het pictogram in de vorm van een raster) ▸ Schijven defragmenteren of optimaliseren.

Hoe bepaalt AVG TuneUp of een programma overbodig is?

Tijdens een scanbewerking met Versnellen scant AVG TuneUp op onnodige programma's die op uw pc zijn geïnstalleerd. Wanneer u na de scanbewerking op Overbodige programma's klikt, krijgt u een overzicht te zien van programma's met hun beoordelingen (maximaal vijf sterren). Voor het vaststellen van de beoordeling van een programma maakt AVG TuneUp gebruik van een cloudbeoordelingssysteem op basis van bekende geblokkeerde en toegestane lijsten, heuristische algoritmen, de aanbevelingsengine van AVG en beoordelingen van gebruikers. Op die manier kunt u makkelijker bepalen welke programma's mogen blijven staan.

Wat is Schoon rommel op?

Ruim rommel op scant verschillende delen van uw harde schijf en spoort onnodige bestanden op die u vervolgens kunt verwijderen om meer schijfruimte vrij te maken op uw Mac.

Als u een scan wilt uitvoeren, klikt u op Scannen naast Ruim rommel op op het hoofdscherm AVG TuneUp Premium. Nadat de scanbewerking is voltooid, kunt u controleren hoeveel schijfruimte wordt ingenomen door onnodige bestanden en bestanden selecteren die u van uw Mac wilt verwijderen.

Wat is Browser opschonen?

Met de optie Schoon browser op beschermt u in een handomdraai uw privacy door cookies en andere browsegegevens te verwijderen uit uw webbrowsers.

Als u een scan wilt uitvoeren, klikt u op Scannen naast Schoon browser op op het hoofdscherm AVG TuneUp Premium. Nadat de scanbewerking is voltooid, kunt u het aantal gevonden items in elke geïnstalleerde webbrowser bekijken. U kunt ook klikken op Details naast een browser om de specifieke itemtypen te bekijken en op te geven wat u precies wilt verwijderen.

En u kunt AVG TuneUp Premium zo instellen dat uw browsers automatisch worden opgeschoond. Ook kunt u toegestane websites toevoegen. Deze worden altijd uitgesloten wanneer AVG TuneUp Premium cookies en andere browsegegevens verwijdert.

Wat is Duplicaten opsporen?

Duplicaten opsporen spoort bestanden met identieke inhoud op.

Als u een scan wilt uitvoeren, klikt u op Zoeken naast Duplicaten opsporen op het hoofdscherm AVG TuneUp Premium. Nadat de scanbewerking is voltooid, kunt u de opgespoorde dubbele bestanden bekijken en bestanden selecteren die u van uw Mac wilt verwijderen.

Wat is Foto's analyseren?

Analyseer foto's spoort foto's op die wazig of onderbelicht zijn of op elkaar lijken.

Als u een scan wilt uitvoeren, klikt u op het hoofdscherm van AVG TuneUp Premium op Zoeken onder Analyseer foto's. U kunt opgeven waar AVG TuneUp Premium naar foto's moet zoeken. Nadat de scanbewerking is voltooid, kunt u de foto's bekijken en de foto's selecteren die u wilt verwijderen.

Wat is Verwijder apps?

Met Verwijder apps kunt u eenvoudig toepassingen die u niet meer gebruikt op uw Mac zoeken en deze verwijderen.

Als u toepassingen wilt verwijderen die u niet meer gebruikt, klikt u op Weergeven onder Verwijder apps op het hoofdscherm van AVG TuneUp Premium. Bekijk de lijst met toepassingen op uw Mac en selecteer welke u wilt verwijderen.

Wat is Opstartitems beheren?

Met de optie Opstartitems beheren kunt u processen uitschakelen die automatisch worden gestart wanneer u uw Mac start.

Als u een opstartitem wilt uitschakelen, klikt u op Weergeven naast Opstartitems beheren op het hoofdscherm van AVG TuneUp. Bekijk de lijst met toepassingen, startagents en startdaemons en klik naast een proces dat u uit de opstartprocedure wilt verwijderen op de groene schuifregelaar (Aan) zodat deze op grijs (Uit) komt te staan.

Instellingen

Hoe pas ik de instellingen van AVG TuneUp aan?

Open AVG TuneUp en ga naar MenuInstellingen. Op het scherm Instellingen kunt u de volgende bewerkingen uitvoeren:

Algemeen:

• Taal: hiermee kunt u de taal van de gebruikersinterface wijzigen.
  • Meldingen: hiermee kunt u selecteren welke meldingen u wilt ontvangen van AVG TuneUp.
  • Persoonlijke privacy: hiermee kunt u beheren welke gegevens over het gebruik van de app u wilt delen.
  • Geschiedenis: hier kunt u aangeven welke acties ongedaan kunnen worden gemaakt via het tabblad Geschiedenis en bepalen na hoeveel tijd back-ups worden verwijderd.
  • Probleemoplossing: schakel het selectievakje naast Logboek voor foutopsporing inschakelen in als dit wordt gevraagd door de ondersteuning van AVG om problemen met de toepassing op te sporen. Ook kunt u opgeven of u automatisch gegevens wilt verzenden naar het team van TuneUp over onverwachte crashes.
  • Browsergegevens: hier kunt u opgeven hoe lang TuneUp cookies en de browsegeschiedenis in uw webbrowsers moet bewaren voordat het programma voorstelt deze items te verwijderen tijdens een scanbewerking van Ruimte vrijmaken. Ook kunt u toegestane websites toevoegen. Deze worden altijd uitgesloten wanneer AVG TuneUp Premium cookies en andere browsegegevens verwijdert.
  • Ontwikkelaarsinstellingen: configureer geavanceerde instellingen die bepalen hoe TuneUp zich gedraagt wanneer de toepassing gesloten is. Wanneer u deze instellingen uitschakelt, kan het zijn dat TuneUp niet correct werkt.
  • TuneUp bijwerken: Bekijk het versienummer van de app en kies hoe u updates wilt krijgen.

Automatisch onderhoud:

• schakel deze functie in of uit, bepaal de frequentie van automatisch opschonen en geef aan welke items TuneUp mag verwijderen tijdens Automatisch onderhoud.

Programma's:

• Overbodige programma's: geef aan wanneer toepassingen als onnodig worden aangemerkt en hoe lang ze in de prullenmand blijven voordat ze automatisch worden verwijderd.
  • Verouderde programma's: maak een keuze tussen automatisch bijwerken door TuneUp, updates downloaden maar zelf installeren of alleen bericht wanneer een toepassing verouderd is.

Open AVG TuneUp en ga naar Instellingen (het tandwielpictogram) in het linkerdeelvenster. Selecteer vervolgens het tabblad in kwestie om de volgende acties uit te voeren:

• Algemeen: bekijk het versienummer van uw app of controleer op updates, sta automatische updates toe of schakel Touch ID in om acties goed te keuren.
  • Scannen: geef scanopties op voor Rommel opruimen, Duplicaten opsporen, Foto's zoeken en Apps verwijderen of sta Systeembewaking toe.
  • Browser opschonen: hier kunt u opgeven hoe lang TuneUp cookies en de browsergeschiedenis in uw webbrowsers moet bewaren voordat het programma voorstelt deze items te verwijderen tijdens een scan van Schoon browser op. Ook kunt u toegestane websites toevoegen. Deze worden altijd uitgesloten wanneer AVG TuneUp Premium cookies en andere browsegegevens verwijdert.
  • Prullenmand: schakel dit in om bestanden na een bepaalde tijd automatisch uit de Prullenbak te verwijderen.
  • Waarschuwingen: hiermee kunt u selecteren welke meldingen u wilt ontvangen van AVG TuneUp.
  • Abonnement: hiermee kunt u uw abonnement activeren met en activeringscode of uw huidige abonnementsgegevens bekijken.
  • Privacy: hiermee kunt u beheren welke gegevens over het gebruik van de app u wilt delen.

Hoe kan ik de meldingen van AVG TuneUp aanpassen?

Ga als volgt te werk om aan te geven welke meldingen van AVG TuneUp u te zien krijgt:

1. Open AVG TuneUp en klik op Instellingen (het tandwielpictogram) in het linkerdeelvenster.
  2. Selecteer het tabblad Waarschuwingen.
  3. De volgende opties zijn beschikbaar:
    • Waarschuw me wanneer er meer onnodige bestanden zijn dan: schakel deze optie in of uit om al dan niet meldingen over de hoeveelheid rommel op uw Mac te ontvangen. Wanneer deze optie is ingeschakeld, kunt u de vervolgkeuzelijst gebruiken om het minimumaantal ongewenste bestanden aan te passen dat een melding activeert.
    • Waarschuw me wanneer er minder vrije schijfruimte is dan: schakel deze optie in of uit om al dan niet meldingen over de hoeveelheid vrije schijfruimte op uw Mac te ontvangen. Wanneer deze optie is ingeschakeld, kunt u de vervolgkeuzelijst gebruiken om de hoeveelheid resterende vrije schijfruimte aan te passen die een melding activeert.
    • Stel me op de hoogte wanneer ik achtergebleven app-bestanden kan verwijderen uit de prullenmand: schakel deze optie in of uit om al dan niet meldingen over het verwijderen van onnodige-bestanden uit de prullenmand te ontvangen (bijvoorbeeld log- en cachebestanden).

Kan ik AVG TuneUp zo instellen dat het automatisch werkt?

Ja, u kunt AVG TuneUp automatisch onderhoudsscans laten uitvoeren. Wanneer Automatisch onderhoud is ingeschakeld, hoeft u verder niets te doen. Het wordt geruisloos op de achtergrond uitgevoerd en maakt ruimte vrij op uw pc door overbodige items te verwijderen, bijvoorbeeld verbroken snelkoppelingen en registerproblemen.

Als u Automatisch onderhoud wilt inschakelen, gaat u naar MenuInstellingenAutomatisch onderhoud en klikt u op de grijze schuifregelaar (UIT) om deze op groen (AAN) te zetten. Op het instellingenscherm van Automatisch onderhoud kunt u handmatig aangeven welke items AVG TuneUp verwijdert tijdens het automatische onderhoud.

AVG TuneUp scant uw pc één keer per week. Automatisch onderhoud wordt alleen uitgevoerd als de scanbewerking een van de volgende problemen laat zien:
  • 100 MB of meer op te schonen ruimte op uw systeem
  • 100 of meer registerproblemen
  • 100 of meer verbroken snelkoppelingen
  • 100 of meer permanente cookies

Kan ik gevonden problemen bekijken voordat AVG TuneUp mijn apparaat gaat optimaliseren?

Ja. Wanneer AVG TuneUp de scanbewerking heeft voltooid, kunt u de gevonden problemen bekijken en bepalen wat u ermee wilt doen.

Als u Automatisch onderhoud hebt ingeschakeld, kunt u aangeven welke items AVG TuneUp automatisch mag verwijderen door te klikken op MenuInstellingenAutomatisch onderhoud. Klik op de pijl naast een categorie om specifieke items in die categorie te bekijken en om handmatig de selectie van items op te heffen die u niet automatisch wilt laten verwijderen.

Hoe kan ik bepalen welke gegevens ik wil delen met AVG en derden?

Voer de volgende stappen uit om uw privacyinstellingen te wijzigen:

1. Open AVG TuneUp en ga naar MenuInstellingen.
  2. Selecteer AlgemeenPersoonlijke privacy in het linkerdeelvenster.
  3. Schakel de vakjes naast de privacyinstellingen in of uit, al naargelang uw voorkeuren.
  1. Open AVG TuneUp en klik op Instellingen (het tandwielpictogram) in het linkerdeelvenster.
  2. Selecteer het tabblad Privacy.
  3. Schakel de vakjes naast de privacyinstellingen in of uit, al naargelang uw voorkeuren.

Wat doet AVG TuneUp met mijn versleutelde bestanden?

AVG TuneUp negeert versleutelde bestanden om uw privacy en veiligheid te waarborgen. Als de hele harde schijf is versleuteld, kan AVG TuneUp uw systeem niet scannen en optimaliseren.

Probleemoplossing

Hoe verwijder ik AVG TuneUp?

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Kan ik wijzigingen die zijn aangebracht door AVG TuneUp ongedaan maken?

Ja. Als u ontevreden bent over wijzigingen die AVG TuneUp op uw pc heeft aangebracht, kunt u deze via Geschiedenis ongedaan maken. Klik op het tabblad Geschiedenis rechts op het scherm van AVG TuneUp om een overzicht met bewerkingen te bekijken. Klik daarna op Ongedaan maken naast wijzigingen die u ongedaan wilt maken.

Niet alle acties van AVG TuneUp kunnen ongedaan worden gemaakt. Ga naar MenuInstellingenAlgemeenGeschiedenis om op te geven wanneer AVG TuneUp back-ups maakt en hoelang de back-ups worden opgeslagen. AVG TuneUp gebruikt de door u opgeslagen back-ups om wijzigingen ongedaan te maken.

Hoe meld ik een probleem of vermoedelijke fout?

Als het gebruik van AVG TuneUp tot onverwachte resultaten of foutberichten leidt, kunt u het probleem melden aan de ondersteuning van AVG door een ticket in te dienen.

Stuur een uitgebreide omschrijving van de stappen waarmee de fout kan worden gereproduceerd en vermeld de volgende gegevens:

• Uw versie van Windows alsook het merk en het model van de videokaart en de pc.
  • Uw macOS-versie.
  • Een uitgebreide beschrijving van het probleem en de reeks acties die heeft geleid tot het probleem.
  • Eventuele foutberichten die worden weergegeven.
  • Eventuele zaken die zijn veranderd op uw pc nadat het probleem is opgetreden.
  • Eventuele zaken die zijn veranderd op uw Mac nadat het probleem is opgetreden.

Hoe meld ik gevallen waarin AVG TuneUp een bestand of programma per ongeluk heeft aangemerkt als overbodig en dit vervolgens van mijn systeem heeft verwijderd?

Als AVG TuneUp een bestand of een toepassing heeft uitgeschakeld of verwijderd dat u had willen behouden, meldt u het probleem aan de ondersteuning van AVG. Vermeld de exacte naam van het bestand of de toepassing, alle relevante details en het ongewenste resultaat.

Wat kan ik doen als de melding 'Helaas...' verschijnt?

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies om het probleem op te lossen:

Waarom moet ik actieve programma's afsluiten voordat AVG TuneUp Premium doorgaat met opruimen?

Wanneer u een scanbewerking uitvoert met Ruim rommel op, spoort AVG TuneUp Premium onnodige bestanden op, waaronder bestanden die in uw browsers en programma's zijn opgenomen. Als de programma's met die bestanden actief zijn wanneer u op Opschonen klikt, vraagt AVG TuneUp Premium u de programma's te sluiten om te voorkomen dat ze vastlopen of niet goed meer werken.

Waarom ruimt AVG TuneUp Premium mijn systeem niet op?

AVG TuneUp Premium is een betaald product waarvoor een abonnement is vereist. Als u AVG TuneUp Premium hebt geïnstalleerd, maar geen abonnement hebt gekocht of geactiveerd, kan de toepassing wel scannen, maar niet opschonen.

Waarom moet ik AVG TuneUp Premium bevoegdheden geven?

Elke keer dat u bestanden, foto's of programma's verwijdert via AVG TuneUp Premium, wordt u gevraagd het wachtwoord dat u gebruikt bij het starten van uw Mac in te voeren om toestemming te geven voor de verwijdering. Daarmee wordt voorkomen dat onbevoegde gebruikers items uit uw systeemmappen verwijderen.

Hoe kan ik feedback geven over AVG TuneUp Premium?

1. Zorg ervoor dat het AVG TuneUp Premium-scherm open en actief is.
  2. Klik links op de menubalk van Apple op HelpFeedback verzenden.
  3. Voer uw feedback in, geef desgewenst uw naam en e-mailadres op en klik op Verzenden.
Uw feedback wordt bekeken en in overweging genomen door ons ontwikkelingsteam, maar we kunnen u niet beloven dat u een reactie krijgt. Als u hulp nodig hebt bij het oplossen van een probleem met AVG TuneUp Premium, kunt u het beste contact opnemen met de ondersteuning van AVG.
  • AVG TuneUp 23.x voor Windows