Een AVG-abonnement opzeggen – veelgestelde vragen

Wanneer moet ik mijn AVG-abonnement opzeggen als ik niet wil dat er iets in rekening wordt gebracht?

De informatie in dit gedeelte is van toepassing op abonnementen die zijn gekocht via de officiële website van AVG, of via een AVG-toepassing op uw pc of Mac.

Als u een door u gekocht AVG-product niet meer wilt gebruiken, moet u uw abonnement opzeggen voor de komende factureringsdatum om toekomstige betalingen te stoppen.

De factureringsdatum hangt af van het type abonnement dat u hebt gekocht:

• Abonnementen voor 1, 2 en 3 jaar: Uw factureringsdatum kan binnen 35 dagen vóór het begin van de volgende abonnementsperiode (voor nog 1 jaar) zijn.
  • Maandabonnementen: Uw factureringsdatum is 7 dagen vóór de vervaldatum voor Digital River.
  • Proefabonnementen van AVG: uw factureringsdatum is de laatste dag van uw gratis proefperiode.

U kunt de volgende factureringsdatum bevestigen op een van de volgende plekken:

• Het e-mailbericht met de bestelbevestiging dat u ontvangt van notification@emails.avg.com of no.reply@avg.com. Voorafgaand aan de afschrijving voor een AVG-abonnement ontvangt u altijd een kennisgeving per e-mail.
  • Het AVG-account dat is gekoppeld aan het e-mailadres dat u hebt gebruikt voor de aankoop van het abonnement. De volgende factureringsdatum voor elk abonnement vindt u op het scherm Mijn abonnementen naast Volgende afschrijving.

Als uw betaling niet kan worden verwerkt in de reguliere factureringsperiode voordat uw huidige AVG-abonnement verloopt, proberen wij uw lopende betaling binnen 14 dagen na de vervaldatum te voltooien.

De informatie in dit gedeelte is alleen van toepassing als u uw abonnement hebt gekocht via Google Play Store.

Als u een door u gekocht AVG-product niet meer wilt gebruiken, moet u uw abonnement opzeggen voor de komende factureringsdatum om toekomstige betalingen te stoppen.

Volg onderstaande stappen om de volgende factureringsdatum te controleren voor apps die zijn aangeschaft via Google Play Store:

1. Controleer of u bent aangemeld bij Google Play Store met het Google-account dat u hebt gebruikt om het AVG-abonnement te kopen.
  2. Open Google Play Store op uw Android-apparaat.
  3. Tik op uw profielafbeelding rechtsboven op het scherm en selecteer Betalingen en abonnementen.
  4. Tik op Abonnementen.
  5. U kunt de volgende factureringsdatum voor elk actief abonnement zien onder Volgende afschrijving.
De informatie in dit gedeelte is alleen van toepassing als u uw abonnement hebt gekocht via de App Store.

Als u een door u gekocht AVG-product niet meer wilt gebruiken, moet u uw abonnement opzeggen voor de komende factureringsdatum om toekomstige betalingen te stoppen.

Volg onderstaande stappen om de volgende factureringsdatum te controleren voor apps die zijn aangeschaft via de App Store:

1. Controleer of u bent aangemeld bij de App Store met de Apple ID die u hebt gebruikt om het AVG-abonnement te kopen.
  2. Open de App Store op uw iOS-apparaat.
  3. Tik op uw profielafbeelding rechtsboven op het scherm.
  4. Tik op Abonnementen.
  5. U kunt de volgende factureringsdatum voor elk actief abonnement zien onder Verlengt op.

Hoe zeg ik mijn AVG-abonnement op?

1. Meld u aan bij uw AVG-account via onderstaande koppeling:
  2. Klik op Abonnementen beheren op de tegel Mijn abonnementen.
  3. Klik op Opzeggen onder het abonnement dat u wilt opzeggen.
  4. Voer de instructies op het scherm uit om de opzegging te voltooien.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies voor het opzeggen van een abonnement via uw AVG-account:

1. Klik op onderstaande koppeling om de pagina voor verkoopondersteuning van AVG te openen:
  2. De beschikbare contactopties hangen af van de huidige beschikbaarheid en de regio. Selecteer de gewenste contactmethode bij de beschikbare opties.
  3. Neem contact op met de ondersteuning van AVG en dien uw verzoek om uw abonnement op te zeggen in aan de hand van de instructies op het scherm.
De informatie in dit gedeelte is alleen van toepassing als u uw abonnement hebt gekocht via Google Play Store.
  1. Controleer of u bent aangemeld bij Google Play Store met het Google-account dat u hebt gebruikt om het AVG-abonnement te kopen.
  2. Open Google Play Store op uw Android-apparaat.
  3. Tik op uw profielafbeelding rechtsboven op het scherm en selecteer Betalingen en abonnementen.
  4. Tik op Abonnementen.
  5. Selecteer het AVG-abonnement dat u wilt opzeggen.
  6. Tik op Abonnement annuleren.
  7. Voer de instructies op het scherm uit om de opzegging te voltooien.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies voor het opzeggen van een AVG-abonnement dat u via Google Play Store hebt gekocht:

De informatie in dit gedeelte is alleen van toepassing als u uw abonnement hebt gekocht via de App Store.
  1. Controleer of u bent aangemeld bij de App Store met de Apple ID die u hebt gebruikt om het AVG-abonnement te kopen.
  2. Open de App Store op uw iOS-apparaat.
  3. Tik op uw profielafbeelding rechtsboven op het scherm.
  4. Tik op Abonnementen.
  5. Selecteer het AVG-abonnement dat u wilt opzeggen.
  6. Tik op Annuleer abonnement (of Annuleer gratis proefversie om uw abonnement te beëindigen.
  7. Tik op Bevestig om de annulering te bevestigen.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies voor het opzeggen van een AVG-abonnement dat u via de App Store hebt gekocht:

Kan ik mijn geld terugkrijgen nadat ik mijn abonnement heb opgezegd?

Raadpleeg het volgende artikel voor gedetailleerde informatie over het in aanmerking komen voor een terugbetaling en het restitutiebeleid van AVG en voor instructies over het vragen om terugbetaling:

Nadat u een AVG-abonnement hebt opgezegd, kunt u de betaalde AVG-producten blijven gebruiken tot het einde van de huidige abonnementsperiode.

Wat gebeurt er als ik mijn abonnement heb opgezegd?

Nadat u een AVG-abonnement hebt opgezegd, kunt u de betaalde AVG-producten blijven gebruiken tot het einde van de huidige abonnementsperiode. Op dat moment kunt u uw abonnement verlengen, anders verliest u toegang tot de betaalde producten en functies.

Wanneer u een AVG-abonnement opzegt, ontvangt u geen restitutie voor eventuele resterende tijd van uw abonnement. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het terugbetalingsbeleid van AVG en over het aanvragen van terugbetaling: Geld terugvragen voor een AVG-abonnement

Moet ik mijn gratis proefversie van AVG opzeggen?

Als u voor aanvang van de proefperiode gegevens van uw betaalkaart hebt ingevoerd, moet u het proefabonnement opzeggen voordat het afloopt als u de betaalde functies niet wilt blijven gebruiken. Als u het proefabonnement niet opzegt, wordt de volgende abonnementsperiode in rekening gebracht op de laatste dag van uw proefperiode.

Volg de instructies voor het opzeggen van een AVG-abonnement; die zijn ook van toepassing op proefabonnementen van AVG.

Als u geen betaalkaartgegevens hoefde in te voeren voor aanvang van een gratis proefperiode, hoeft u het gratis proefabonnement niet per se op te zeggen.

Wat moet ik doen als ik mijn abonnement niet kan opzeggen via mijn AVG-account?

Probeer een van onderstaande oplossingen:

• De aanmelding voor uw AVG-account is het e-mailadres dat u tijdens de aankoop van het abonnement hebt opgegeven. Raadpleeg het volgende artikel voor informatie over hoe u zich voor de eerste keer bij uw AVG-account aanmeldt:
  • Een abonnement dat u hebt gekocht via Google Play Store of de App Store kunt u niet opzeggen met behulp van uw AVG-account. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een abonnement via een van die leveranciers:
  • Als uw AVG-abonnement niet verschijnt in uw AVG-account, kunt u contact opnemen met de ondersteuning van AVG, zodat we het abonnement handmatig kunnen koppelen aan uw AVG-account.

Hoe kan ik mijn AVG-abonnement gaan gebruiken op een nieuw apparaat?

Als u uw AVG-abonnement wilt overbrengen van het ene apparaat naar het andere, raadpleegt u het volgende artikel:

Wat moet ik doen als ik mijn probleem niet heb kunnen oplossen aan de hand van dit artikel?

Als u het probleem niet hebt kunnen oplossen aan de hand van dit artikel, is het raadzaam contact op te nemen met de ondersteuning van AVG voor verdere hulp.

• Alle betaalde AVG-consumentenproducten