Een volledige geheugendump genereren in Windows

Om bepaalde problemen te kunnen oplossen kan AVG-ondersteuning u om een volledige geheugendump van uw pc vragen. Een volledige geheugendump wordt niet automatisch gegenereerd en wordt doorgaans aangevraagd als het probleem niet kan worden opgelost met een kernelgeheugendump of kleine geheugendump. Voer de stappen in dit artikel uit om een volledige geheugendump in Microsoft Windows te genereren op systemen die niet volledig zijn vastgelopen.

Raadpleeg de volgende artikelen voor informatie over andere typen geheugendumps waar AVG-ondersteuning om kan vragen:

Instructies

1. Meld u bij Windows aan als een gebruiker met beheerdersrechten.
  2. Download het bestand avkb57.zip. Klik daarna onder in het browservenster op de pijl naast de bestandsnaam en selecteer Openen.
  3. Download het bestand avkb57.zip, selecteer Openen met in het venster dat wordt weergegeven en klik op OK.
  4. Download het bestand avkb57.zip en klik op Openen.
  5. Download het bestand avkb57.zip en klik op Openen in het venster dat wordt weergegeven.
  6. Dubbelklik achtereenvolgens op de map avkb57 en het bestand FullCrashOnCtrlScroll.reg, en selecteer Uitvoeren in het dialoogvenster Beveiligingswaarschuwing.
  7. Klik op Ja als wordt gevraagd of door de toepassing wijzigingen mogen worden aangebracht op de pc.
  8. Klik op Ja en vervolgens op OK om de noodzakelijke wijzigingen in het Windows-register aan te brengen.
  9. Start de pc opnieuw, meld u bij Windows aan als een gebruiker met beheerdersbevoegdheden en wacht totdat het systeem of de toepassing weer vastloopt.
  10. U kunt een Windows-crash handmatig afdwingen door de toets Ctrl rechts op het toetsenbord ingedrukt te houden terwijl u twee keer op Scroll Lock drukt (Ctrl (rechts) + 2x Scroll Lock.
  11. Er verschijnt een blauw scherm (het ‘blauwe scherm des doods’). Er wordt een geheugendump gegenereerd (de voortgang wordt aangegeven met een percentage) en het systeem wordt automatisch opnieuw gestart.
Als uw pc niet automatisch opnieuw wordt gestart, doet u dit handmatig door op de knop Resetten of Aan/uit te drukken.
  1. Meld u als gebruiker met beheerdersbevoegdheden aan bij Windows en ga naar het bestand MEMORY.DMP in C:\Windows (standaard).

Wanneer u het dumpbestand hebt gemaakt, stuurt u het naar de ondersteuning van AVG. Aangezien het dumpbestand groter is dan 5 MB, uploadt u het naar de FTP-server van AVG aan de hand van de instructies in het volgende artikel:

Raadpleeg voor meer informatie over deze procedure voor probleemoplossing en de registervermeldingen in het bestand SmallCrashOnCtrlScroll.reg het volgende artikel op de Microsoft-website:

• Alle AVG-consumentenproducten voor Windows
  • Microsoft Windows 11 Home / Pro / Enterprise / Education
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1 met Convenient Rollup Update, 32 / 64-bit