AVG uitschakelen als Windows niet kan worden gestart

Als uw computer niet opstart en u denkt dat AVG het probleem veroorzaakt, voert u de volgende stappen uit om het laden van AVG tijdens het opstarten van de computer uit te schakelen.
  1. Download en installeer AVG Rescue CD op een cd of een USB-stick. Ga naar de pagina Videotutorial op YouTube of AVG Rescue CD gebruiken van AVG Rescue CD voor hulp met deze stap.
  2. Start AVG Rescue CD.
  3. Selecteer Utilities en selecteer vervolgens File Manager.
  4. Ga naar /mnt/sda1/Windows/System32/drivers
    Opmerking: Als uw computer meerdere harde schijven heeft, kan de map Windows in /sda2/, /sda3/ enzovoorts staan in plaats van in /sda1/.
  5. Blader omlaag om bestanden die met "avg" beginnen weer te geven, zoals avgldx86.sys, avgmfx86.sys, avgtdix.sys enzovoorts.
  6. Selecteer elk bestand dat met "avg" begint en druk vervolgens op SHIFT+F6 op het toetsenbord om het dialoogvenster voor het wijzigen van bestandsnamen te openen.
  7. Wijzig het gedeelte "sys" van de naam in "old" op de regel to: en druk daarna op ENTER om de wijziging te bevestigen. De naam van het bestand is nu bijvoorbeeld "avgmfx86.old".
  8. Wanneer de namen van alle AVG-bestanden zijn gewijzigd, verwijdert u de cd of de USB-stick met AVG Rescue CD uit de computer en start u de computer opnieuw op (druk tegelijk op de toetsen CTRL+ALT+DELETE).
  9. Wanneer de computer is opgestart, verwijdert u AVG volgens de stappen in het artikel AVG verwijderen.