Uw pc scannen en een scan plannen

Opmerking: de stappen in dit artikel zijn alleen van toepassing op de nieuwste versie van AVG Internet Security – Onbeperkt en AVG AntiVirus FREE. Als onderstaande instructies niet van toepassing zijn op uw product, gebruikt u mogelijk een oudere versie van AVG Internet Security of AVG AntiVirus.

De pc scannen

Als u uw systeem grondig wilt scannen, volgt u deze stappen:

1. Open de gebruikersinterface van AVG op het bureaublad.
  2. Klik op Computer scannen.
    Door gebruiker toegevoegde afbeelding

Wanneer de scan is voltooid, worden de resultaten weergegeven op het scherm. Standaard wordt u geïnformeerd over de uitgevoerde acties en eventueel gedetecteerde bedreigingen.

Een scan plannen

Volg deze stappen om planningsinstellingen voor uw scan te configureren:

1. Open de gebruikersinterface van AVG op het bureaublad en klik op het pictogram in de vorm van tandwiel naast Computer scannen.
    Door gebruiker toegevoegde afbeelding
  2. Klik op Scan plannen.
    Door gebruiker toegevoegde afbeelding
  3. Voer in het scherm Scanparameters een naam voor uw scan in en geef op welke gebieden en bestandstypen moeten worden gescand. U kunt de tabbladen links gebruiken om andere scaninstellingen te configureren.
    Door gebruiker toegevoegde afbeelding
  4. Selecteer Plannen in het linkerdeelvenster.
    Door gebruiker toegevoegde afbeelding
  5. Schakel Deze scan plannen in en geef op of de scan één keer (Eenmalig) of regelmatig (Dagelijks, Wekelijks of Maandelijks) moet worden uitgevoerd.
  6. Beheer uw voorkeuren voor de volgende opties:
    • Scan niet starten als batterijvoeding actief is: schakel dit selectievakje in om planningsinstellingen te negeren als uw pc niet is aangesloten op een voedingsbron.
    • Scanproces onderbreken bij activeren batterijmodus: schakel dit selectievakje in als de scan moet worden onderbroken als de stekker van uw pc tijdens de scan wordt verwijderd uit de voedingsbron.
    • Het systeem afsluiten na beëindiging van de scan: schakel dit selectievakje in als uw pc automatisch moet worden uitgeschakeld na de scan.
  7. Stel het tijdstip in waarop de scan moet worden uitgevoerd. Gebruik hiervoor een 24-uursnotatie.
  8. Stel in op welke dag de scan moet worden uitgevoerd.
  9. Klik op OK.

Uw geplande scan wordt nu in het scherm Scanopties weergegeven onder de vooraf gedefinieerde scantegels. U kunt zien wanneer de uitvoering van uw scan is gepland. Als u de geplande scan handmatig wilt uitvoeren, klikt u op Scan nu uitvoeren.