De AVG Toolbar, startpagina en Secure Search verwijderen

Instructies

Dit artikel helpt u bij het verwijderen van AVG Web TuneUp, AVG Toolbar en Secure Search uit uw browser.

Belangrijk: Nadat u AVG uit uw browser hebt verwijderd, moet u mogelijk de browser nog één keer openen en sluiten om uw vorige startpagina te herstellen.

Verwijderen vanuit het configuratiescherm van Windows

Gebruikt u Google Chrome? Volg dan eerst de specifieke stappen voor de browser Chrome. Zie anders de instructies voor uw Windows-versie hieronder.

Ik gebruik Google Chrome

1. Open Google Chrome.
  2. Klik in het rechterdeel van de adresbalk op de knop Instellingen.
    Chrome-menu
  3. Klik op Meer hulpprogramma's en vervolgens op Extensies.
  4. Klik in de lijst met geïnstalleerde extensies op het prullenbaksymbool naast AVG Secure Search, AVG Web TuneUp of AVG Search App powered by Ask extension
    Prullenbak van Chrome
    en klik daarna op Verwijderen.
  5. Klik in het linkermenu op Instellingen.
  6. Selecteer in de sectie Bij opstarten de optie De pagina Nieuw tabblad openen.
  7. Gebruik in de sectie Zoeken de vervolgkeuzelijst om de zoekmachine te wijzigen van AVG Secure Search in uw favoriete zoekmachine (bijvoorbeeld Google).
  8. Start Google Chrome.

Selecteer uw besturingssysteem om stapsgewijze instructies te bekijken:

Windows Vista of 7

1. Open het menu Start en klik op Configuratiescherm.
  2. Klik op Een programma verwijderen of Programma's en onderdelen.
  3. Dubbelklik in de lijst met toepassingen op AVG Security Toolbar, AVG SafeGuard Toolbar of AVG Web TuneUp. De verwijderingsprocedure wordt gestart.
  4. Mogelijk ontvangt u het volgende bericht:
    De volgende toepassingen moeten worden gesloten om de verwijdering te kunnen voltooien:
    Als u dit bericht ontvangt, sluit u alle browservensters en klikt u op Opnieuw.
  5. Schakel de optie Standaardzoekprovider van de browser herstellen... in en klik vervolgens op Verwijderen.

Windows XP

1. Open het menu Start en klik op Configuratiescherm (of op Instellingen en vervolgens op Configuratiescherm).
  2. Klik op Software.
  3. Dubbelklik in de lijst met toepassingen op AVG Security Toolbar, AVG SafeGuard Toolbar of AVG Web TuneUp. De verwijderingsprocedure wordt gestart.
  4. Mogelijk ontvangt u het volgende bericht:
    De volgende toepassingen moeten worden gesloten om de verwijdering te kunnen voltooien:
    Als u dit bericht ontvangt, sluit u alle browservensters en klikt u op Opnieuw.
  5. Schakel de optie Standaardzoekprovider van de browser herstellen... in en klik vervolgens op Verwijderen.

Windows 8

1. Klik met de rechtermuisknop in de linkerbenedenhoek van het scherm en klik vervolgens op Configuratiescherm.
  2. Klik op Een programma verwijderen of Programma's en onderdelen.
  3. Dubbelklik in de lijst met toepassingen op AVG Security Toolbar, AVG SafeGuard Toolbar of AVG Web TuneUp. De verwijderingsprocedure wordt gestart.
  4. Mogelijk ontvangt u het volgende bericht:
    De volgende toepassingen moeten worden gesloten om de verwijdering te kunnen voltooien:
    Als u dit bericht ontvangt, sluit u alle browservensters en klikt u op Opnieuw.
  5. Schakel de optie Standaardzoekprovider van de browser herstellen... in en klik vervolgens op Verwijderen.

AVG Search is nog steeds actief in mijn browser

Hebt u de AVG Toolbar of Web TuneUp al verwijderd in het configuratiescherm, maar blijft u de pagina AVG Search in uw browser zien, volg dan deze instructies voor uw browser:

Google Chrome

1. Open Google Chrome.
  2. Klik in het rechterdeel van de adresbalk op de knop Instellingen en klik vervolgens op Instellingen
    Chrome-menu
  3. Selecteer in de sectie Bij opstarten de optie De pagina Nieuw tabblad openen.
  4. Gebruik in de sectie Zoeken de vervolgkeuzelijst om de zoekmachine te wijzigen van AVG Secure Search in uw favoriete zoekmachine (bijvoorbeeld Google).
  5. Start Google Chrome.

Mozilla Firefox

1. Open Mozilla Firefox.
  2. Klik op het menu Instellingen en vervolgens op Opties.
    Mozilla-opties
  3. Selecteer het tabblad Zoeken en verander daar de standaardzoekmachine in uw favoriete zoekmachine, bijvoorbeeld Google.
  4. Start Mozilla Firefox opnieuw.

Internet Explorer 11

1. Open Internet Explorer.
  2. Klik op de knop Extra rechts naast de adresbalk en vervolgens op Invoegtoepassingen beheren.
  3. Klik op Instellingen in de sectie Zoeken.
  4. Klik met de rechtermuisknop op AVG Secure Search en klik vervolgens op,Verwijderen.
  5. Klik op Sluiten.

Internet Explorer (oudere versies)

1. Open Internet Explorer.
  2. Klik op de knop Extra rechts naast de adresbalk en vervolgens op Internetopties.
  3. Klik in het navigatiemenu links op Zoekmachines.
  4. Klik met de rechtermuisknop op AVG Secure Search en klik vervolgens op,Verwijderen.
  5. Klik op Sluiten.

Videotutorials: