AVG AntiVirus voor Mac gebruiken

Tip: een video waarin de installatie van AVG Antivirus voor Mac wordt beschreven, is ook beschikbaar in AVG Academy.

AVG AntiVirus voor Mac biedt de volgende bescherming en opties:

Realtime bescherming

Realtime bescherming wordt direct automatisch ingeschakeld na de installatie van AVG AntiVirus voor Mac en alle geopende bestanden worden gescand op schadelijke code.

Als een bedreiging wordt gevonden, wordt het bestand geblokkeerd en wordt u gevraagd te bepalen of u het wilt behouden of verwijderen. Wanneer u ervoor kiest het gedetecteerde bestand te behouden, wordt het niet verwijderd van de oorspronkelijke locatie, maar wordt het wel geblokkeerd om te voorkomen dat het schade veroorzaakt.

De realtime bescherming uitschakelen:

1. Klik op de schakeloptie onder in het AVG AntiVirus-scherm.
  2. Voer uw Mac-wachtwoord in om de actie te bevestigen.

File Scanner

Met File Scanner kunt u uw bestanden eenvoudig controleren op infecties. U kunt bestanden naar de cirkel Drop here slepen of u kunt op de knop Scan Mac klikken om een volledige scan te starten.

Voorkeuren

Mogelijk wilt u enkele voorkeuren in AVG AntiVirus voor Mac wijzigen. De volgende opties zijn beschikbaar:

• Het scannen van archieven, externe stations of gedeelde mappen inschakelen of uitschakelen.
  • Het AVG AntiVirus-pictogram in de taakbalk in- of uitschakelen.

U opent het deelvenster met voorkeuren door in de menubalk op AVG AntiVirus te klikken en Voorkeuren te selecteren.