De activeringscode zoeken

Na het installeren van of upgraden naar een betaald product van AVG, moet u uw abonnement mogelijk activeren met behulp van een geldige activeringscode (ook wel abonnementscode of licentiesleutel genoemd) in de toepassing.

Volg de instructies in dit artikel om uw activeringscode op een van de volgende plekken te zoeken:

• Het webformulier van AVG: voor aankopen die online zijn gedaan via de officiële website van AVG kunt u vragen of uw activeringscode opnieuw kan worden verzonden naar het e-mailadres dat u hebt opgegeven bij het afrekenen.
  • E-mailbericht met de bestelbevestiging: voor aankopen die online zijn gedaan via de officiële website van AVG ontvangt u een e-mail met bestelbevestiging met daarin uw activeringscode.
  • AVG-account: Aankopen die online zijn gedaan via de officiële website van AVG verschijnen in het AVG-account dat is gekoppeld aan het e-mailadres dat u hebt opgegeven bij het afrekenen.
  • Een al geactiveerd AVG-product: wanneer een AVG-product al is geactiveerd, is uw activeringscode gewoonlijk zichtbaar in het product. Dat is handig als u uw abonnement geldig is voor meerdere apparaten en u de activeringscode op een nieuw apparaat wilt invoeren.
  • Activeringskaart: producten die u hebt gekocht in een winkel of via een externe reseller (bijvoorbeeld Staples of Amazon) worden geleverd in een doosje of kunststof verpakking met daarin een kaartje waarop de activeringscode is gedrukt.

Het webformulier van AVG

Ga als volgt te werk om een verzoek in te dienen om uw activeringscode opnieuw te laten verzenden naar het e-mailadres dat u tijdens de aanschaf hebt opgegeven:

1. Open het webformulier van AVG met behulp van onderstaande koppeling:
  2. Voer het e-mailadres in dat u hebt opgegeven bij het afrekenen en klik op Verzenden.
  3. Ga naar uw Postvak IN en open het e-mailbericht dat u hebt ontvangen van notification@mails.avg.com met als onderwerp License retrieval request auto-response (Automatisch antwoord op licentieaanvraag).
  4. De activeringscode voor elk product is zichtbaar naast Activeringscode.

E-mailbericht met de bestelbevestiging

Ga als volgt te werk om uw activeringscode te zoeken in een e-mailbericht met de bestelbevestiging:

1. Open het e-mailbericht met de bestelbevestiging dat u hebt ontvangen van no.reply@avg.com (of avg.cs@digitalriver.com voor oudere bevestigingsmails).
  2. Schuif naar het overzicht met gekochte producten. De activeringscode voor elk product is zichtbaar naast Licentienummer.

AVG-account

De aanmelding voor uw AVG-account is het e-mailadres dat u tijdens de aankoop van het abonnement hebt opgegeven.
  • Raadpleeg het volgende artikel voor informatie over hoe u zich voor de eerste keer bij uw AVG-account aanmeldt: Uw AVG-account activeren
  • Als u het wachtwoord niet weet van uw AVG-account, kunt u dat opnieuw instellen.

De activeringscode zoeken in uw AVG-account:

1. Meld u aan bij uw AVG-account via onderstaande koppeling:
  2. Klik op de tegel Abonnementen.
  3. De activeringscode voor elk abonnement is zichtbaar naast Activeringscode.
Als er geen AVG-abonnement zichtbaar is, is het abonnement niet gekoppeld aan uw AVG-account. U kunt contact opnemen met de ondersteuning van AVG en vragen om het ontbrekende abonnement te koppelen aan uw account.

Een AVG-product

Deze optie is nog niet beschikbaar voor alle AVG-producten. Als uw product niet in onderstaande lijst staat, kunt u de activeringscode vinden op een van de andere in dit artikel beschreven locaties.

Volg onderstaande instructies voor uw apparaat en product om uw activeringscode te zoeken:

AVG Internet Security:

• Ga naar MenuMijn abonnementAbonnementen op deze pc. Klik op de pijl-omlaag naast uw abonnement. U vindt uw activeringscode naast Abonnement.

AVG TuneUp, AVG Driver Updater en AVG Battery Saver:

• Ga naar Mijn AVGMijn abonnementAbonnementen op deze pc. Klik op de pijl-omlaag naast uw abonnement. U vindt uw activeringscode naast Abonnement.

AVG Secure VPN:

• Ga naar MenuMijn abonnementenAbonnementen op deze pc. Klik op de pijl-omlaag naast uw abonnement. U vindt uw activeringscode naast Abonnement.

AVG AntiTrack:

• Ga naar MenuInstellingen. U vindt uw activeringscode in het gedeelte De status van uw abonnement naast Activeringscode.

AVG AntiTrack:

• Ga naar InstellingenActiveringssleutels. U vindt uw activeringscode onder Licentiesleutels.

AVG AntiVirus PRO:

• Ga naar MenuMijn abonnement. U vindt de activeringscode onder de naam van uw abonnement.

AVG Cleaner Pro:

• Ga naar MenuInstellingenAbonnement. U vindt uw activeringscode onder Activeringscode.

AVG Secure VPN:

• Ga naar Instellingen (het tandwielpictogram) ▸ Abonnement. U vindt uw activeringscode onder Activeringscode.
Als u een product hebt gekocht via de Google Play Store, is de activeringscode mogelijk niet zichtbaar. Dat komt doordat u geen activeringscode nodig hebt om aankopen te activeren die zijn gedaan via Google Play Store. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het beheren van mobiele abonnementen van AVG die u via Google Play Store hebt gekocht:

AVG Mobile Security en AVG Secure VPN:

• Ga naar Instellingen (het tandwielpictogram) ▸ Abonnement. U vindt uw activeringscode onder Activeringscode.
Als u een product hebt gekocht via de App Store, is de activeringscode mogelijk niet zichtbaar. Dat komt doordat u geen activeringscode nodig hebt om aankopen te activeren die zijn gedaan via de App Store. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het beheren van mobiele abonnementen van AVG die u via App Store hebt gekocht:

Activeringskaart

Als u een doosje of plastic verpakking van AVG met een activeringscode hebt, vindt u de code op de kant van de kaart met de instructies.

Verdere aanbevelingen

Als het niet lukt om uw activeringscode te vinden met behulp van bovenstaande methoden, neemt u contact op met de ondersteuning van AVG.

Raadpleeg het artikel voor uw apparaat en product hieronder voor uitgebreide activeringsinstructies over het activeren van uw AVG-product:

AVG Internet Security | AVG Secure VPN | AVG TuneUp | AVG AntiTrack | AVG Driver Updater | AVG BreachGuard | AVG Battery Saver

AVG Internet Security | AVG Secure VPN | AVG TuneUp Premium | AVG AntiTrack | AVG BreachGuard

AVG AntiVirus Pro | AVG Cleaner Pro | AVG Secure VPN

AVG Mobile Security Pro | AVG Secure VPN

Het is niet mogelijk AVG Secure VPN voor iOS te activeren met een activeringscode in app-versie 2.0 en nieuwer. In het volgende artikel vindt u informatie over activering: Neem voor meer hulp contact op met de ondersteuning van AVG.
  • Alle betaalde softwareproducten van AVG