AVG AntiVirus herstellen

Als bepaalde programmaonderdelen en -functies niet goed werken in AVG Internet Security of AVG AntiVirus FREE, is het raadzaam de installatie te herstellen met behulp van de installatiewizard van AVG. Voor het oplossen van de volgende problemen met uw AVG-toepassing wordt aanbevolen de installatie te herstellen:

• Bepaalde functies werken niet.
  • Een scanbewerking loopt tussentijds vast.
  • Een toepassingsupdate mislukt.
Wanneer u uw AVG-toepassing herstelt, blijven sommige aangepaste instellingen behouden maar wordt voor andere instellingen mogelijk de standaardconfiguratie teruggezet.

Instructies

1. Controleer of er geen andere toepassing of ander antivirusprogramma wordt uitgevoerd op uw pc.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de  Startknop van Windows en selecteer Apps en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  3. Controleer of Apps en onderdelen is geselecteerd in het linkerdeelvenster, klik op AVG Internet Security of AVG AntiVirus FREE en selecteer Verwijderen.
  4. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om machtigingen wordt gevraagd.
  5. Klik op Herstellen wanneer de installatiewizard van AVG verschijnt.
  6. Wacht terwijl de installatiewizard alle bestanden van AVG AntiVirus op uw pc herstelt.
  7. Wanneer het herstellen voltooid is, klikt u op Gereed.
  1. Controleer of er geen andere toepassing of ander antivirusprogramma wordt uitgevoerd op uw pc.
  2. Druk op het toetsenbord tegelijkertijd op de toets  Win en de toets X en selecteer vervolgens Programma's en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  3. Klik met de rechtermuisknop op AVG Internet Security of AVG AntiVirus FREE en selecteer Verwijderen in de vervolgkeuzelijst.
  4. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om machtigingen wordt gevraagd.
  5. Klik op Herstellen wanneer de installatiewizard van AVG verschijnt.
  6. Wacht terwijl de installatiewizard alle bestanden van AVG AntiVirus op uw pc herstelt.
  7. Wanneer het herstellen voltooid is, klikt u op Gereed.
  1. Controleer of er geen andere toepassing of ander antivirusprogramma wordt uitgevoerd op uw pc.
  2. Klik op de  Startknop van Windows en selecteer Configuratiescherm.
  3. Klik onder Programma's op Een programma verwijderen als u de standaardweergave met categorieën gebruikt... ...of op Programma's en onderdelen als u de weergave met grote/kleine pictogrammen gebruikt.
  4. Klik met de rechtermuisknop op AVG Internet Security of AVG AntiVirus FREE en selecteer Verwijderen in de vervolgkeuzelijst.
  5. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om machtigingen wordt gevraagd.
  6. Klik op Herstellen wanneer de installatiewizard van AVG verschijnt.
  7. Wacht terwijl de installatiewizard alle bestanden van AVG AntiVirus op uw pc herstelt.
  8. Wanneer het herstellen voltooid is, klikt u op Gereed.
  • AVG Internet Security 22.x
  • AVG AntiVirus FREE 22.x
  • Microsoft Windows 11 Home / Pro / Enterprise / Education
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1 met Convenient Rollup Update, 32 / 64-bit