Een AVG Secure VPN-abonnement activeren

AVG Secure VPN is een betaald product waarvoor een abonnement is vereist. Na installatie van AVG Secure VPN moet u uw abonnement mogelijk handmatig activeren.

AVG Secure VPN-abonnementen die via de Google Play Store of de App Store worden gekocht, worden automatisch geactiveerd op het apparaat dat u voor de aankoop hebt gebruikt. U hoeft de app dus niet handmatig te activeren. Raadpleeg het volgende artikel voor informatie over het beheren van mobiele abonnementen van AVG die u via de Google Play Store of de App Store hebt gekocht: Mobiele abonnementen van AVG overdragen of herstellen.
Als u al een gratis proefperiode bent begonnen voordat u een abonnement hebt gekocht, moet u het abonnement dat is gekoppeld aan de proefperiode opzeggen voordat u onderstaande instructies uitvoert.
Als u al een gratis proefperiode bent begonnen voordat u een abonnement hebt gekocht, moet u het abonnement dat is gekoppeld aan de proefperiode opzeggen voordat u onderstaande instructies uitvoert.

De door u gekozen activeringsmethode:

Activeringscode invoeren

Ga als volgt te werk om AVG Secure VPN te activeren met een activeringscode:

1. Open AVG Secure VPN en ga vervolgens naar MenuActiveringscode invoeren.
  2. Typ of plak uw activeringscode (inclusief koppeltekens) in het tekstvak en klik op Invoeren.
  3. Als er meer dan één product aan uw activeringscode is gekoppeld, controleert u of de gewenste producten geselecteerd zijn en klikt u op Activeren en installeren. De producten die u hebt geselecteerd, worden automatisch geïnstalleerd en geactiveerd.

Uw abonnement op AVG Secure VPN is nu actief in Windows. Raadpleeg het gedeelte Nog hulp nodig? in dit verderop artikel als het activeren niet lukt.

Ga als volgt te werk om AVG Secure VPN te activeren met een activeringscode:

1. Open AVG Secure VPN en ga vervolgens naar MenuActiveringscode invoeren.
  2. Typ of plak uw activeringscode (inclusief koppeltekens) in het tekstvak en klik op Activeren.

Uw abonnement op AVG Secure VPN is nu actief op de Mac. Raadpleeg het gedeelte Nog hulp nodig? in dit verderop artikel als het activeren niet lukt.

Ga als volgt te werk om AVG Secure VPN te activeren met een activeringscode:

1. Klik op het beginscherm van uw apparaat op het pictogram AVG Secure VPN. De app wordt geopend.
  2. Tik op Opties (drie puntjes) ▸ Al gekocht?, ...of ga naar Instellingen (het tandwielpictogram) ▸ AbonnementAl gekocht?.
  3. Selecteer Activeringscode invoeren.
  4. Typ of plak uw activeringscode (inclusief koppeltekens) in het tekstvak en tik op Activeren.

Uw abonnement op AVG Secure VPN is nu actief in Android. Raadpleeg het gedeelte Nog hulp nodig? in dit verderop artikel als het activeren niet lukt.

Vanwege wijzigingen in de richtlijnen van de App Store is het niet mogelijk AVG Secure VPN voor iOS te activeren met een activeringscode in app-versie 2.0 en nieuwer. U moet het product activeren met behulp van de aanmeldingsgegevens van uw AVG-account. Er is een AVG-account gemaakt met het e-mailadres dat u hebt opgegeven bij de aankoop van het abonnement. Raadpleeg het volgende artikel voor informatie over hoe u zich voor de eerste keer bij uw AVG-account aanmeldt:

Neem voor meer hulp contact op met de ondersteuning van AVG.

Herstellen via Google Play

Deze optie is alleen van toepassing als u uw AVG Secure VPN-abonnement hebt gekocht via Google Play Store.

AVG Secure VPN-abonnementen die via Google Play Store zijn gekocht, worden automatisch geactiveerd op het Android-apparaat dat u voor de aankoop hebt gebruikt. De onderstaande instructies zijn alleen nuttig als u een nieuw apparaat gaat gebruiken, als u het apparaat reset of als de automatische activering via Google Play Store niet lukt.

Ga als volgt te werk om uw AVG Secure VPN-abonnement te herstellen via Google Play Store:

1. Klik op het beginscherm van uw apparaat op het pictogram AVG Secure VPN. De app wordt geopend.
  2. Tik op Opties (drie puntjes) ▸ Al gekocht?, ...of ga naar Instellingen (het tandwielpictogram) ▸ AbonnementAl gekocht?.
  3. Tik op Herstellen via Google Play.

De app haalt uw AVG Secure VPN-abonnement automatisch op via Google Play Store en activeert het.

Raadpleeg het volgende artikel als het activeren niet lukt:

Herstellen via de App Store

Deze optie is alleen van toepassing als u uw AVG Secure VPN-abonnement hebt gekocht via de App Store.

AVG Secure VPN-abonnementen die via de App Store zijn gekocht, worden automatisch geactiveerd op het iOS-apparaat dat u voor de aankoop hebt gebruikt. De onderstaande instructies zijn alleen nuttig als u een nieuw apparaat gaat gebruiken, als u het apparaat reset of als de automatische activering via de App Store niet lukt.

Ga als volgt te werk om uw AVG Secure VPN-abonnement te herstellen via de App Store:

1. Klik op het beginscherm van uw apparaat op het symbool AVG VPN. De app wordt geopend.
  2. Klik op Al gekocht?, ... of ga naar Instellingen (het tandwielpictogram) ▸ AbonnementAl gekocht?.
  3. Tik op Herstellen via App Store.

De app herstelt en activeert uw AVG Secure VPN-abonnement automatisch via de App Store.

Raadpleeg het volgende artikel als het activeren niet lukt:

Aanmelden bij AVG-account

Er is een AVG-account gemaakt met het e-mailadres dat u hebt opgegeven bij de aankoop van het abonnement. Raadpleeg het volgende artikel voor informatie over hoe u zich voor de eerste keer bij uw AVG-account aanmeldt: Uw AVG-account activeren

AVG Secure VPN activeren met behulp van uw AVG-account:

1. Open AVG Secure VPN en ga vervolgens naar MenuAanmelden. Google Chrome wordt geopend.
  2. Volg de relevante stap hieronder (optie A of B) in Google Chrome:
    • Optie A: Controleer of het AVG-account dat verschijnt hetzelfde is als het account dat uw AVG Secure VPN-abonnement bevat en klik op Ja, doorgaan. Of klik op Aanmelden als iemand anders.
    • Optie B: Voer de aanmeldgegevens in voor het AVG-account dat uw AVG Secure VPN-abonnement bevat en klik op Ga door.
  3. Wanneer Google Chrome u vraagt om AVG Secure VPN opnieuw te openen, klikt u op AVG Secure VPN openen.
  4. Als er meer dan één product aan uw AVG-account is gekoppeld, controleert u of de gewenste producten geselecteerd zijn en klikt u op Activeren en installeren. De producten die u hebt geselecteerd, worden automatisch geïnstalleerd en geactiveerd.
  1. Open AVG Secure VPN en ga vervolgens naar MenuAanmelden. Firefox wordt geopend.
  2. Volg de relevante stap hieronder (optie A of B) in Firefox:
    • Optie A: Controleer of het AVG-account dat verschijnt hetzelfde is als het account dat uw AVG Secure VPN bevat en klik op Ja, doorgaan. Of klik op Aanmelden als iemand anders.
    • Optie B: Voer de aanmeldgegevens in voor het AVG-account dat uw AVG Secure VPN-abonnement bevat en klik op Ga door.
  3. Wanneer Firefox u vraagt om AVG Secure VPN opnieuw te openen, voert u de volgende stappen uit:
    • Selecteer Toepassing selecteren.
    • Zorg ervoor dat AVG Secure VPN is geselecteerd en klik op Koppeling openen.
  4. Als er meer dan één product aan uw AVG-account is gekoppeld, controleert u of de gewenste producten geselecteerd zijn en klikt u op Activeren en installeren. De producten die u hebt geselecteerd, worden automatisch geïnstalleerd en geactiveerd.
  1. Open AVG Secure VPN en ga vervolgens naar MenuAanmelden. Microsoft Edge wordt geopend.
  2. Volg de relevante stap hieronder (optie A of B) in Microsoft Edge:
    • Optie A: Controleer of het AVG-account dat verschijnt hetzelfde is als het account dat uw AVG Secure VPN-abonnement bevat en klik op Ja, doorgaan. Of klik op Aanmelden als iemand anders.
    • Optie B: Voer de aanmeldgegevens in voor het AVG-account dat uw AVG Secure VPN-abonnement bevat en klik op Ga door.
  3. Wanneer Microsoft Edge u vraagt om AVG Secure VPN opnieuw te openen, klikt u op Openen.
  4. Als er meer dan één product aan uw AVG-account is gekoppeld, controleert u of de gewenste producten geselecteerd zijn en klikt u op Activeren en installeren. De producten die u hebt geselecteerd, worden automatisch geïnstalleerd en geactiveerd.
  1. Open AVG Secure VPN en ga vervolgens naar MenuAanmelden. AVG Secure VPN wordt geopend.
  2. Volg de relevante stap hieronder (optie A of optie B) in AVG Secure VPN:
    • Optie A: Controleer of het AVG-account dat verschijnt hetzelfde is als het account dat uw AVG Secure VPN-abonnement bevat en klik op Ja, doorgaan. Of klik op Aanmelden als iemand anders.
    • Optie B: Voer de aanmeldgegevens in voor het AVG-account dat uw AVG Secure VPN-abonnement bevat en klik op Ga door.
  3. Wanneer AVG Secure Browser vraagt om AVG Secure VPN opnieuw te openen, klikt u op AVG Secure VPN openen.
  4. Als er meer dan één product aan uw AVG-account is gekoppeld, controleert u of de gewenste producten geselecteerd zijn en klikt u op Activeren en installeren. De producten die u hebt geselecteerd, worden automatisch geïnstalleerd en geactiveerd.

Uw abonnement op AVG Secure VPN is nu actief. Raadpleeg het gedeelte Activeren met aanmeldingscode hieronder als het activeren niet lukt.

De einddatum van uw abonnement vindt u via MenuMijn abonnementen of in uw AVG-account. U kunt uw abonnement activeren op het aantal apparaten dat u bij aankoop hebt opgegeven.

Activeren via met aanmeldingscode

Als activering via uw AVG-account mislukt, kunt u met de aanmeldingscode AVG Secure VPN vanuit de webbrowser activeren. Volg onderstaande stappen om deze alternatieve activeringsmethode te gebruiken:

1. Open AVG Secure VPN en ga vervolgens naar MenuAanmelden. Uw standaard webbrowser wordt geopend.
  2. Volg de relevante stap hieronder (optie A of B) in uw standaardbrowser:
    • Optie A: Controleer of het AVG-account dat verschijnt hetzelfde is als het account dat uw AVG Secure VPN-abonnement bevat en klik op Ja, doorgaan. Of klik op Aanmelden als iemand anders.
    • Optie B: Voer de aanmeldgegevens in voor het AVG-account dat uw AVG Secure VPN-abonnement bevat en klik op Ga door.
  3. Klik op Krijg in plaats daarvan een aanmeldingscode.
  4. Klik op Naar klembord kopiëren.
  5. Ga naar AVG Secure VPN en klik op voer de aanmeldingscode van uw browser in.
  6. Klik in het tekstvak en druk daarna tegelijk op de Ctrl-toets en de V-toets van uw toetsenbord om de aanmeldingscode te plakken. Klik op Ga door.
  7. Als er meer dan één product aan uw AVG-account is gekoppeld, controleert u of de gewenste producten geselecteerd zijn en klikt u op Activeren en installeren. De producten die u hebt geselecteerd, worden automatisch geïnstalleerd en geactiveerd.

Uw abonnement op AVG Secure VPN is nu actief. Raadpleeg het gedeelte Nog hulp nodig? hieronder als het activeren niet lukt.

De einddatum van uw abonnement vindt u via MenuMijn abonnementen of in uw AVG-account. U kunt uw abonnement activeren op het aantal apparaten dat u bij aankoop hebt opgegeven.

AVG Secure VPN activeren met behulp van uw AVG-account:

1. Open AVG Secure VPN en ga vervolgens naar MenuAanmelden.
  2. Voer de aanmeldgegevens in voor uw AVG-account dat is gekoppeld aan het e-mailadres dat u hebt opgegeven bij de aankoop van AVG Secure VPN en klik op Aanmelden.

Uw abonnement op AVG Secure VPN is nu actief op de Mac. Raadpleeg het gedeelte Nog hulp nodig? in dit verderop artikel als het activeren niet lukt.

AVG Secure VPN activeren met behulp van uw AVG-account:

1. Klik op het beginscherm van uw apparaat op het pictogram AVG Secure VPN. De app wordt geopend.
  2. Tik op Opties (drie puntjes) ▸ Al gekocht?, ...of ga naar Instellingen (het tandwielpictogram) ▸ AbonnementAl gekocht?.
  3. Selecteer Aanmelden bij AVG-account.
  4. Voer de aanmeldgegevens in voor uw AVG-account dat is gekoppeld aan het e-mailadres dat u hebt opgegeven bij de aankoop van AVG Secure VPN en tik op Aanmelden.

Uw abonnement op AVG Secure VPN is nu actief in Android. Raadpleeg het gedeelte Nog hulp nodig? in dit verderop artikel als het activeren niet lukt.

AVG Secure VPN activeren met behulp van uw AVG-account:

1. Klik op het beginscherm van uw apparaat op het symbool AVG VPN. De app wordt geopend.
  2. Klik op Al gekocht?, ... of ga naar Instellingen (het tandwielpictogram) ▸ AbonnementAl gekocht?.
  3. Selecteer Aanmelden bij AVG-account.
  4. Voer de aanmeldgegevens in voor uw AVG-account dat is gekoppeld aan het e-mailadres dat u hebt opgegeven bij de aankoop van AVG Secure VPN en tik op Aanmelden.

Uw abonnement op AVG Secure VPN is nu actief in iOS. Raadpleeg het gedeelte Nog hulp nodig? in dit verderop artikel als het activeren niet lukt.

Nog hulp nodig?

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het oplossen van de meest gebruikelijke activeringsproblemen:

Als het probleem aanhoudt, neemt u contact op met de ondersteuning van AVG.

Verdere aanbevelingen

Raadpleeg de volgende artikelen voor meer informatie over AVG Secure VPN:

• Google Android 6.0 (Marshmallow, API 23) of nieuwer

• Apple iOS 14.0 of nieuwer