Een apparaat op afstand bedienen met Anti-Theft in AVG AntiVirus voor Android

AVG Anti-Theft wordt niet meegeleverd bij AVG AntiVirus versie 6.56 en hoger. Als Anti-Theft echter al actief is op uw apparaat en als u versie 6.56 of ouder van AVG AntiVirus gebruikt, blijft Anti-Theft tot 30 september 2023 werken. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie: Stopzetting van AVG Anti-Theft – veelgestelde vragen

Met de functie Anti-Theft in AVG AntiVirus voor Android kunt u verbinding maken met uw apparaat bij verlies of diefstal en verschillende opdrachten op afstand uitvoeren via uw AVG-account. U kunt een apparaat alleen op afstand bedienen als aan de volgende vereisten is voldaan:

• Het apparaat moet zijn ingeschakeld en moet verbinding hebben met internet.
  • De functie Anti-Theft moet actief zijn op het apparaat.
  • De app AVG AntiVirus voor Android moet gekoppeld zijn aan een AVG-account.
Zonder toegang tot het apparaat is het niet mogelijk om uw apparaat te koppelen aan een AVG-account of Anti-Theft in te schakelen.

Toegang tot opdrachten voor besturing op afstand

Alle opdrachten voor besturing op afstand zijn beschikbaar in het gedeelte Anti-Theft van uw AVG-account. Zo krijgt u toegang tot opdrachten voor besturing op afstand:

1. Open https://id.avg.com/sign-in in uw webbrowser, voer de aanmeldingsgegevens van uw AVG-account in en klik op Doorgaan.
    Zorg ervoor dat u zich aanmeldt bij het AVG-account dat is gekoppeld aan de AVG AntiVirus-app op uw verloren of gestolen apparaat.
  2. Klik in de Anti-Theft-tegel op Ga naar Anti-Theft.
  3. Selecteer het verloren apparaat.
  4. Selecteer de opdracht van uw keuze:
    1. Het opdrachtvenster
    2. Vegen

Opdrachtvenster

Raadpleeg de gedeelten in kwestie hieronder voor instructies over het verzenden van Anti-Theft-opdrachten via het opdrachtvenster.

De opdracht Opsporen is de eenvoudigste en snelste manier om uw apparaat op te sporen via gps. Er zijn in AVG Anti-Theft twee traceeropties beschikbaar:

• Apparaat volgen: hiermee worden meerdere opdrachten verzonden om de locatiewijzigingen van uw apparaat te volgen. U kunt selecteren hoe vaak u informatie wilt ontvangen over de locatie van uw apparaat.
  • Locatie opvragen: hiermee wordt eenmalig de opdracht verzonden om de huidige locatie van uw apparaat op te halen.

De opdracht Opsporen de eerste keer verzenden:

1. Selecteer Opsporen in het opdrachtvenster.
  2. Selecteer op het scherm dat verschijnt de gewenste traceeroptie.
  3. Voor Apparaat volgen geeft u in de vervolgkeuzelijst aan hoe vaak u locatie-updates wilt ontvangen. Klik daarna op Opslaan om de opdracht te verzenden.
  4. Via Meldingen hebt u toegang tot locatiegegevens die in uw AVG-account zijn ontvangen.

De opdracht Opsporen nog een keer verzenden:

1. Selecteer Opsporen in het opdrachtvenster.
  2. Er wordt automatisch een kaart geladen waarop de laatst bekende locatie van uw apparaat wordt weergegeven. Klik rechtsboven op de traceeroptie van uw keuze om de kaart bij te werken met de meest recente locatie van uw apparaat.
  3. Voor Apparaat volgen geeft u in de vervolgkeuzelijst aan hoe vaak u locatie-updates wilt ontvangen. Klik daarna op Opslaan om de opdracht te verzenden.
  4. Klik rechtsboven op het tabelpictogram om de gps-coördinaten te openen, zodat u de locatie, breedtegraad en lengtegraad kunt bekijken, plus informatie over de nauwkeurigheid.

Om de opdracht Opsporen uit te schakelen, klikt u in het opdrachtvenster op Opsporen, en klikt u vervolgens op Volgen van apparaat stoppen rechtsboven van de kaart die verschijnt.

De nauwkeurigheid is afhankelijk van de signaalsterkte. Ook moet het apparaat zich binnen het bereik van een gps-signaal bevinden.

Als u de opdracht Verloren verzendt, wordt uw zoekgeraakte apparaat als verloren gemarkeerd. Volgende functies zijn standaard ingeschakeld wanneer u uw toestel markeert als verloren:

• Apparaat vergrendelen: maakt het voor indringers onmogelijk toegang te verkrijgen tot uw apparaat.
  • Alarmsignaal afspelen: activeert een alarmsignaal op uw apparaat om u of anderen te attenderen op de locatie ervan.
  • Laatst bekende locatie: stuurt de laatste bekende locatie van uw apparaat wanneer de batterij bijna leeg is.
De functie Laatst bekende locatie is alleen beschikbaar bij een betaalde versie van AVG AntiVirus.

Zo markeert u uw apparaat als Verloren:

1. Selecteer Markeren als verloren in het opdrachtvenster.
  2. Controleer of het tabblad Verloren is geselecteerd en klik op Verzenden.
  3. Via Meldingen hebt u toegang tot de gegevens die in uw AVG-account zijn ontvangen.

Als u de opdracht Verloren wilt uitschakelen, voert u uw AVG-pincode in op het gevonden apparaat. Of selecteer in uw AVG-account Als verloren markerenGevonden en klik op Verzenden.

De opdracht Sirene zorgt ervoor dat uw zoekgeraakte apparaat een luid alarmsignaal laat klinken.

Zo kunt u de opdracht Sirene verzenden:

1. Selecteer Sirene in het opdrachtvenster.
  2. Zorg ervoor dat het tabblad Sirene is geselecteerd. Klik op Verzenden om het alarmsignaal op uw verloren of gestolen apparaat af te spelen.

Als u het alarmsignaal wilt uitschakelen, voert u uw AVG-pincode in op het gevonden apparaat. Of selecteer in uw AVG-account SireneSirene uit en klik op Verzenden.

Met de opdracht vergrendelen kunt u uw zoekgeraakte apparaat op afstand vergrendelen, zodat het zonder uw AVG-pincode niet meer te gebruiken is.

Zo kunt u de opdracht Vergrendelen verzenden:

1. Selecteer Vergrendelen in het opdrachtvenster.
  2. Zorg ervoor dat het tabblad Vergrendelen is geselecteerd en klik op Verzenden om uw apparaat te vergrendelen.

Als u uw apparaat wilt ontgrendelen, voert u uw AVG-pincode in op het gevonden apparaat. Of selecteer in uw AVG-account VergrendelenOntgrendelen en klik op Verzenden.

Wissen

Met de opdracht Wissen kunt u alle gegevens op het apparaat wissen en de fabrieksinstellingen terugzetten.

U kunt deze actie niet ongedaan maken nadat de opdracht is verzonden.

Zo kunt u de opdracht Wissen verzenden:

1. Selecteer Wissen in de lijst met opdrachten.
  2. Klik op Verzenden om alle gegevens op het apparaat te wissen. Nadat de opdracht is verzonden, wordt uw apparaat opnieuw opgestart.

Gegevens openen die in uw AVG-account zijn ontvangen

Als u de opdracht Opsporen of Als verloren markeren verzendt, stuurt uw apparaat gegevens naar het onderdeel Meldingen van uw AVG-account.

Zo krijgt u toegang tot gegevens die in uw AVG-account zijn ontvangen:

1. Selecteer het desbetreffende apparaat in het linkerdeelvenster en klik op Info.
  2. Selecteer het tabblad Meldingen.
  3. Selecteer onder het gedeelte Bericht het pictogram naast Er is een bijgewerkte locatie ontvangenom gegevens te bekijken of te downloaden.
  4. Dit bestand bevat gegevens die zijn geïnitieerd door de opdrachten Als verloren markeren en Opsporen. Klik op het pictogram met de gps-speld om locatiegegevens te bekijken. Er verschijnt een kaart waarop de locatie van uw apparaat wordt weergegeven. Klik op het tabelpictogram om de gps-coördinaten te openen, zodat u de locatie, breedtegraad en lengtegraad van uw apparaat kunt bekijken, plus informatie over de nauwkeurigheid. Zo nodig kunt u deze informatie verstrekken aan de politie.
De meldingen die u ontvangt, kunnen verschillen naar gelang uw versie van AVG AntiVirus en uw Anti-Theft-instellingen.

De werking van de opdracht Verloren aanpassen

U kunt instellen welke functies worden ingeschakeld wanneer u uw apparaat als Verloren markeert, met een van de volgende methoden:

• AVG AntiVirus voor Android: tik in het hoofdscherm van AVG AntiVirus voor Android op Menu (drie lijntjes). Selecteer Anti-Theft en pas uw instellingen aan onder Wanneer het apparaat als verloren wordt aangemerkt.
  • Het gedeelte Anti-Theft van uw AVG-account: selecteer uw apparaat in het linkerdeelvenster van het Anti-Theft-scherm. Klik op InstellingenAnti-Theft en pas uw instellingen aan onder Beschermingsmaatregel. Klik op Opstaan om de wijzigingen te bevestigen.