AVG-account – veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is een AVG-account?

AVG Account is een portal waarop u uw betaalde AVG-abonnementen kunt beheren. In uw AVG-account vindt u informatie over:

• Abonnementen: hier vindt u hulpprogramma’s en informatie om u te helpen bij het beheren van uw AVG-abonnementen. Het gaat daarbij onder andere om downloadkoppelingen voor alle door u gekochte producten, geldige activeringscodes en het aantal apparaten waar u het abonnement op dit moment op gebruikt.
  • Facturering: U kunt de volgende factureringsdatum voor elk abonnement bekijken, uw betaalkaartgegevens wijzigen en rechtstreeks het abonnement opzeggen via uw AVG-account als u niet wilt dat er opnieuw een bedrag in rekening wordt gebracht voor een abonnement.
  • Bestelgeschiedenis: bekijk uw complete bestelgeschiedenis bij AVG. Er zijn opties om terugbetaling te vragen, om uw bestelnummer te zoeken en om een factuur op te halen.

Wordt er automatisch een AVG-account ingesteld wanneer ik een AVG-product koop?

Er is een AVG-account gemaakt met het e-mailadres dat u hebt opgegeven bij de aankoop van het abonnement. Raadpleeg het volgende artikel voor informatie over hoe u zich voor de eerste keer bij uw AVG-account aanmeldt:

Wat moet ik doen als ik het wachtwoord of e-mailadres van mijn AVG-account niet weet?

Ik weet mijn wachtwoord niet

U kunt uw wachtwoord opnieuw instellen op de pagina Wachtwoord herstellen.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Ik weet mijn e-mailadres niet

We raden u aan te controleren of een e-mailadres zich al bevindt in de database van AVG Account:

1. Ga naar de pagina Wachtwoord herstellen.
  2. Voer het e-mailadres in waarvan u denkt dat het klopt en klik op Doorgaan.

Als u het bericht Er bestaat nog geen account voor dit e-mailadres ziet, is het e-mailadres niet geregistreerd. Probeer een ander e-mailadres.

Als u over meerdere AVG-accounts beschikt die zijn gekoppeld aan verschillende e-mailadressen, kunt u contact opnemen met de ondersteuning van AVG met het verzoek om uw AVG-accounts samen te voegen.

Abonnementen

Waar kan ik informatie vinden over mijn AVG-abonnementen?

Ga als volgt te werk om een overzicht van uw abonnementen te bekijken:

1. Meld u aan bij uw AVG-account via onderstaande koppeling:
  2. Klik op Abonnementen beheren op de tegel Mijn abonnementen.

Op het scherm Mijn abonnementen worden uw AVG-abonnementen weergegeven. Er worden alleen abonnementen weergegeven die zijn gekoppeld aan het e-mailadres dat u hebt gebruikt om u aan te melden bij uw AVG-account.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over de beschikbare opties:

Als een AVG-abonnement niet wordt weergegeven in uw AVG-account, raadpleegt u het volgende gedeelte in dit artikel voor advies: Wat als mijn abonnement niet wordt weergegeven in mijn AVG-account?

Hoe annuleer ik een abonnement via mijn AVG-account?

AVG-abonnementen die u hebt gekocht via Google Play Store of de App Store kunt u niet opzeggen met behulp van uw AVG-account. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een abonnement via een van deze leveranciers: Een AVG-abonnement annuleren via Google Play Store of App Store.

Voer de volgende stappen uit:

1. Meld u aan bij uw AVG-account via onderstaande koppeling:
  2. Klik op Abonnementen beheren op de tegel Mijn abonnementen.
  3. Klik op Annuleren onder het abonnement dat u wilt opzeggen.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide informatie over het opzeggen van een abonnement via uw AVG-account:

Wanneer een abonnement niet in uw AVG-account wordt weergegeven, controleert u of u voor de aankoop hetzelfde e-mailadres hebt gebruikt. Als het een ander e-mailadres is, kunt u het toevoegen aan uw account. Raadpleeg het volgende gedeelte voor uitgebreide instructies: Wat als mijn abonnement niet wordt weergegeven in mijn AVG-account?

Hoe kan ik de betaalkaartgegevens wijzigen voor een AVG-abonnement?

Ga als volgt te werk om de betaalkaartgegevens voor een AVG-abonnement bij te werken via uw AVG-account:

1. Meld u aan bij uw AVG-account via onderstaande koppeling:
  2. Klik op Abonnementen beheren op de tegel Mijn abonnementen.
  3. Klik op Update payment card (Betaalkaart bijwerken) in het vak voor het betreffende abonnement.
  4. Geef de gegevens voor de nieuwe betaalkaart op onder Card details (Kaartgegevens) en klik op Update payment card (Betaalkaart bijwerken).

Uw nieuwe betaalkaartgegevens worden nu opgeslagen voor het betreffende abonnement.

Als u betaalkaartgegevens wilt bijwerken voor meerdere AVG-abonnementen, moet u bovenstaande stappen volgen voor elk abonnement.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Hoe kan ik Delen met familie gebruiken?

Met de functie Delen met familie in uw AVG-account kunt u AVG-abonnementen delen met maximaal 5 andere personen.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over Delen met familie:

Waar kan ik zien op hoeveel apparaten mijn abonnement wordt gebruikt?

Ga als volgt te werk om te kijken op hoeveel apparaten uw abonnement momenteel wordt gebruikt:

Binnen 2 uur nadat een AVG-abonnement op een apparaat is geïnstalleerd en geactiveerd, verschijnt het in uw AVG-account.
  1. Meld u aan bij uw AVG-account via onderstaande koppeling:
  2. Klik op Abonnementen beheren op de tegel Mijn abonnementen.
  3. Het aantal apparaten per abonnement staat naast Momenteel gebruikt op.

Bestelgeschiedenis

Hoe kan ik mijn bestelgeschiedenis bekijken?

Voer de volgende stappen uit:

1. Meld u aan bij uw AVG-account via onderstaande koppeling:
  2. Klik op Bekijk uw bestelgeschiedenis op de tegel Bestelgeschiedenis.

Op het scherm Bestelgeschiedenis vindt u een volledig overzicht van uw transacties met AVG.

Aankopen die zijn verwerkt door Google Play Store of de App Store staan niet vermeld op het scherm Bestelgeschiedenis. Bovendien ziet u alleen de betalingen die zijn gedaan via het e-mailadres dat u gebruikt om u aan te melden bij uw AVG-account. Via AccountinstellingenE-mailbeheer kunt u controleren welk e-mailadres op dit moment aan uw AVG-account is gekoppeld.

Waar kan ik mijn bestelnummer van AVG vinden?

Voer de volgende stappen uit:

1. Meld u aan bij uw AVG-account via onderstaande koppeling:
  2. Klik op Bekijk uw bestelgeschiedenis op de tegel Bestelgeschiedenis.
  3. Het bestelnummer van uw transactie wordt weergegeven onder Bestelnummer.

Raadpleeg het volgende artikel voor gedetailleerde instructies voor het zoeken van uw bestelnummer van AVG:

Hoe krijg ik mijn geld terug?

Als u niet helemaal tevreden bent over uw AVG-product, kunt u binnen 30 dagen na aankoop contact met ons opnemen om het volledige aankoopbedrag terug te vragen. Via uw AVG-account kunt u rechtstreeks om terugbetaling vragen:

1. Meld u aan bij uw AVG-account via onderstaande koppeling:
  2. Klik op Bekijk uw bestelgeschiedenis op de tegel Bestelgeschiedenis.
  3. Klik op Om terugbetaling vragen naast de bestelling waarvoor u restitutie wilt.
    De optie Om terugbetaling vragen wordt alleen weergegeven naast bestellingen waarvoor terugbetaling mogelijk is.
  4. Selecteer Om terugbetaling vragen en klik daarna op Doorgaan.
  5. Als uw bestelling meerdere abonnementen bevat, schakelt u de selectievakjes in naast de abonnementen waarvoor u terugbetaling wilt. Daarna klikt u op Doorgaan naar terugbetaling.
  6. Hier kunt u ons eventueel laten weten waarom u om terugbetaling vraagt. Daarna klikt u op Om terugbetaling vragen.

Uw verzoek om terugbetaling is nu ingediend. U ontvangt per e-mail bericht wanneer het verzoek is verwerkt.

Voor betalingen die zijn gedaan via een creditcard/betaalpas of via PayPal kan het terugbetalingsproces tot 7 werkdagen duren. Voor andere betalingsmethoden kan het terugbetalingsproces tot 14 werkdagen duren.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies over het vragen om terugbetaling:

Hoe kom ik aan een kopie van mijn factuur?

1. Meld u aan bij uw AVG-account via onderstaande koppeling:
  2. Klik op Bekijk uw bestelgeschiedenis op de tegel Bestelgeschiedenis.
  3. Klik op Factuur ophalen in het vak voor de relevante AVG-aankoop.

De factuur wordt geopend in een nieuw venster.

Klanten in de Europese Unie en diverse andere landen (bijvoorbeeld Canada en Australië) kunnen een btw-factuur of creditnota downloaden in pdf-indeling. Klanten uit de rest van de wereld kunnen de factuur afdrukken door te klikken op Afdrukken.

Instellingen en gebruik

Wat houdt Anti-Theft in?

AVG Anti-Theft is niet inbegrepen bij AVG AntiVirus voor Android versie 6.56 en hoger. Als Anti-Theft echter al actief is op uw apparaat en als u AVG AntiVirus voor Android versie 6.56 of ouder gebruikt, blijft Anti-Theft werken tot 30 september 2023. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie: Stopzetting van AVG Anti-Theft – veelgestelde vragen
.

Met Anti-Theft kunt u verbinding maken met uw Android-apparaat bij verlies of diefstal en verschillende opdrachten op afstand uitvoeren via uw AVG-account. U kunt een verloren apparaat niet bedienen tenzij AVG AntiVirus voor Android al geïnstalleerd is op het apparaat, en er voldaan is aan de volgende vereisten:

• Het apparaat moet zijn ingeschakeld en verbinding hebben met internet.
  • De functie Anti-Theft moet actief zijn op het apparaat.

Raadpleeg het volgende artikel voor instructies voor het bedienen van een verloren of gestolen apparaat via uw AVG-account:

Wat is het communityforum?

Voor toegang tot de ondersteuningscommunity van AVG gaat u op het hoofdscherm van uw AVG-account naar de tegel Communityforum en klikt u op Ga naar forum. Dit kanaal wordt gemonitord door de ondersteuning van AVG en vormt een eenvoudige manier om vragen te stellen en AVG-producten met anderen te bespreken.

we kunnen niet garanderen dat de vragen die worden gesteld in de ondersteuningscommunity van AVG rechtstreeks worden beantwoord door een ondersteuningsmedewerker van AVG.

Wat is tweestapsverificatie?

Voor extra veiligheid kunt u uw AVG-account beveiligen met tweestapsverificatie. Wanneer tweestapsverificatie is ingeschakeld, moet u uw wachtwoord en een verificatiecode uit de app Google Authenticator invoeren om u te kunnen aanmelden. Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

Hoe kan ik het e-mailadres wijzigen dat is gekoppeld aan mijn AVG-account?

Als u het e-mailadres dat is gekoppeld aan uw AVG-account wijzigt, treden de volgende veranderingen op:
  • U moet het nieuwe e-mailadres gebruiken om u aan te melden bij uw AVG-account.
  • In uw AVG-account worden alleen de abonnementen en betalingen weergegeven die zijn gekoppeld aan het nieuwe e-mailadres.
  • E-mailmeldingen (bijvoorbeeld over komende betalingen) worden naar het nieuwe e-mailadres verzonden.

Ga als volgt te werk om het e-mailadres te wijzigen dat is gekoppeld aan uw AVG-account:

1. Meld u aan bij uw AVG-account met uw huidige e-mailadres via onderstaande koppeling:
  2. Klik op Ga naar accountinstellingen op de tegel Accountinstellingen.
  3. Onder E-mailadres selecteert u Wijzigen.
  4. Voer het nieuwe e-mailadres en het huidige wachtwoord van uw AVG-account in en klik op Wijzigingen opslaan.

Uw voorkeuren worden nu opgeslagen.

Als u het bericht Dit e-mailadres wordt al in een ander account gebruikt ziet, kunt u contact opnemen met de ondersteuning van AVG en vragen om uw huidige AVG-account te laten samenvoegen met het vorige AVG-account.

Hoe wijzig ik het wachtwoord van mijn AVG-account?

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies over het wijzigen van uw wachtwoord:

Kan ik mijn AVG-account verwijderen?

Ja. Als u uw account verwijdert, heeft dit geen gevolgen voor uw abonnementen, maar het is voor u wel lastiger om deze zelf te beheren. Mogelijk verliest u ook toegang tot bepaalde functies in uw apps en een aantal deelopties.

Ga als volgt te werk om uw AVG-account te verwijderen:

1. Meld u aan bij uw AVG-account via onderstaande koppeling:
  2. Klik op Ga naar accountinstellingen op de tegel Accountinstellingen.
  3. Scrol naar het gedeelte Account verwijderen en klik op Account verwijderen.
  4. Klik op Doorgaan met verwijderen.

Probleemoplossing

Wat als mijn abonnement niet wordt weergegeven in mijn AVG-account?

Wanneer u een AVG-abonnement koopt via de officiële website van AVG, verschijnt het abonnement automatisch in uw AVG-account als het e-mailadres dat u opgeeft bij het afrekenen hetzelfde e-mailadres is als het adres dat u hebt gebruikt om u aan te melden bij uw AVG-account. Via AccountinstellingenE-mailbeheer kunt u controleren welk e-mailadres op dit moment aan uw AVG-account is gekoppeld.

Als u bij het afrekenen een ander e-mailadres hebt opgegeven, kunt u contact opnemen met de ondersteuning van AVG, zodat we het abonnement handmatig kunnen koppelen aan uw AVG-account.

De volgende AVG-abonnementen en -services verschijnen niet in uw AVG-account:
  • AVG-abonnementen die u hebt gekocht via Google Play Store of App Store
  • AVG Express Install
  • AVG Virus & Spyware Removal en AVG Virus Removal Assurance
  • AVG Premium Tech Support
  • AVG Driver Updater
  • Gratis apps van AVG
  • Geannuleerde abonnementen
Zodra een abonnement is geannuleerd, wordt het uit Mijn abonnementen verwijderd. Voor informatie over een geannuleerd abonnement kunt u contact opnemen met de AVG-ondersteuning.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het toevoegen van een ontbrekende abonnement:

Waarom krijg ik de melding 'Authorization Error 400: admin_policy_enforced' te zien?

Deze foutmelding wordt weergegeven wanneer u zich probeert aan te melden bij uw AVG-account via de optie Doorgaan met Google terwijl u bent aangemeld bij een zakelijk Google-account dat wordt beheerd via Google Apps Device Policy. Probeer een van de opties hieronder om dit probleem op te lossen:

• Ga terug naar de aanmeldingspagina van uw AVG-account. In plaats van de optie Doorgaan met Google voert u de aanmeldingsgegevens van uw AVG-account handmatig in en klikt u op Doorgaan.
  • Ga terug naar de aanmeldingspagina van uw AVG-account en selecteer Doorgaan met Google. Selecteer in het overzicht van Google-accounts dat wordt weergegeven een niet-zakelijk Google-account (bijvoorbeeld uw privéaccount). Voer als daarom wordt gevraagd de inloggegevens voor uw Google-account in.

U wordt nu aangemeld bij uw AVG-account.

Wanneer u zich via Doorgaan met Google aanmeldt bij uw AVG-account, moet u een Google-account kiezen met hetzelfde e-mailadres dat is gekoppeld aan uw AVG-account.

Waarom is mijn AVG-account vergrendeld?

Elk keer dat u zich aanmeldt bij uw AVG-account controleren we automatisch of uw wachtwoord niet online is uitgelekt en of uw wachtwoord veilig is. Wanneer wij constateren dat u wachtwoord voor toegang tot uw AVG-account online is uitgelekt in het kader van een gegevenslek bij een andere service, blokkeren wij uw account onmiddellijk. Als u uw AVG-account wilt ontgrendelen, moet u uw wachtwoord opnieuw instellen.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Waarom heb ik geen e-mail ontvangen om mijn wachtwoord opnieuw in te stellen?

De e-mail om uw wachtwoord opnieuw in te stellen (die door AVG is verzonden vanaf notification@mails.avg.com) wordt mogelijk als spam gemarkeerd en in uw spammap geplaatst.

Hoe schakel ik tweestapsverificatie uit?

Raadpleeg het volgende artikel voor gedetailleerde instructies over hoe u tweestapsverificatie uitschakelt voor uw AVG-account: