Abonnementen beheren via uw AVG-account

AVG Account is een portal waarop u uw betaalde AVG-abonnementen kunt beheren. In dit artikel vindt u informatie over de verschillende beheeropties voor abonnementen die beschikbaar zijn in uw AVG-account.

De aanmelding voor uw AVG-account is het e-mailadres dat u tijdens de aankoop van het abonnement hebt opgegeven.

Mijn abonnementen bekijken

Ga als volgt te werk om een overzicht van uw betaalde AVG-abonnementen te openen:

1. Meld u aan bij uw AVG-account via onderstaande koppeling:
  2. Klik op Abonnementen beheren op de tegel Mijn abonnementen.

Op het scherm Mijn abonnementen worden alle AVG-abonnementen weergegeven die op dit moment zijn gekoppeld aan uw AVG-account.

Als een van uw AVG-abonnementen niet wordt weergegeven op het scherm Mijn abonnementen, raadpleegt u het volgende artikel voor advies: Een ontbrekend abonnement toevoegen aan uw AVG-account

U kunt de volgende gegevens bekijken voor al uw AVG-abonnementen:

• Abonnement voor: het maximumaantal apparaten waarop uw abonnement kan worden gebruikt.
  • Momenteel gebruikt op: het aantal apparaten waarop uw abonnement momenteel wordt gebruikt.
  • Activeringscode: de geldige activeringscode die gekoppeld is aan uw abonnement. Na het downloaden en installeren op een apparaat moet u deze activeringscode invoeren om de service te starten en de betaalde functies te ontgrendelen.
  • Periode: de duur van het abonnement. Dit is de periode waarin uw abonnement geldig is na aankoop tot de eerste verlenging. Als u niet wilt dat het abonnement wordt verlengd en u wilt voorkomen dat er kosten voor verlenging in rekening worden gebracht, kunt u de verlenging annuleren.
  • Status van abonnement: de huidige status van uw abonnement.
  • Volgende betalingsdatum (wordt alleen weergegeven wanneer de abonnementsstatus Geabonneerd is): de volgende factureringsdatum voor uw abonnement. U kunt mogelijk uw betalingsdatum uitstellen.
  • Betalingsmethode: details van de informatie die wordt gebruikt voor betalingen. U kunt uw betaalkaartgegevens wijzigen via uw AVG-account.

De status van mijn abonnement controleren

Op het scherm Mijn abonnementen kunt u de abonnementsstatus voor al uw AVG-abonnementen controleren. U ziet mogelijk een van de volgende statussen:

• Geabonneerd: dit abonnement is op dit moment geldig. Automatische facturering is ingeschakeld. Dit betekent dat het abonnement automatisch wordt verlengd en jaarlijks of maandelijks wordt gefactureerd, afhankelijk van uw factureringscyclus, tenzij u de verlenging annuleert voor de factureringsdatum.
  • Verloopt binnenkort: Dit abonnement is op dit moment geldig, maar verloopt aan het einde van de huidige abonnementsperiode, omdat de optie voor automatische verlenging is geannuleerd. U kunt de precieze verloopdatum controleren naast Verloopt op. Op die datum verliest u de toegang tot uw betaalde AVG-app.
  • Niet beschikbaar: dit abonnement is op dit moment geldig, maar we hebben geen informatie over de huidige status. Dat kan gebeuren wanneer u handmatig een AVG-abonnement toevoegt dat u bij een externe leverancier hebt gekocht (bijvoorbeeld een abonnement dat u hebt gekocht via Google Play Store).
  • Verlopen: dit abonnement is verlopen en is niet meer geldig. U kunt klikken op de knop Nu verlengen om een nieuw abonnement aan te schaffen.

Verlenging annuleren

Wanneer u een AVG-abonnement koopt via de officiële AVG-website, wordt uw abonnement automatisch verlengd en jaarlijks of maandelijks gefactureerd, afhankelijk van uw factureringscyclus, tenzij de verlenging vóór de factureringsdatum wordt geannuleerd.

De volgende factureringsdatum voor een abonnement is te zien naast Volgende betalingsdatum.

De verlenging annuleren via uw AVG-account:

1. Klik op Afmelden of Verlenging annuleren in het vak voor het betreffende abonnement.
  2. Klik op Doorgaan.
  3. Selecteer Nee, bedankt, meld me af voor toekomstige verlengingen en klik dan op Bevestigen en voltooien.
  4. Laat ons eventueel weten waarom u de verlenging annuleert en klik vervolgens op Doorgaan.
  5. Bekijk de details van het abonnement waarvoor u de verlenging annuleert en klik vervolgens op Sluiten.

U hebt de verlenging van dit abonnement geannuleerd. U ontvangt een bevestiging per e-mail.

Als u de verlenging wilt annuleren voor meerdere AVG-abonnementen, herhaalt u de bovenstaande stappen voor elk abonnement.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies om de verlenging te annuleren via uw AVG-account:

Mijn betaalkaartgegevens wijzigen

Ga als volgt te werk om de betaalkaartgegevens voor een AVG-abonnement bij te werken via uw AVG-account:

1. Klik op Update payment card (Betaalkaart bijwerken) in het vak voor het betreffende abonnement.
  2. Geef de gegevens voor de nieuwe betaalkaart op onder Card details (Kaartgegevens) en klik op Update payment card (Betaalkaart bijwerken).
  3. Autoriseer als u daarom wordt gevraagd de wijziging via uw bank of de uitgever van de betaalkaart. Klik op Sluiten.

Uw nieuwe betaalkaartgegevens worden nu opgeslagen voor het betreffende abonnement.

Als u betaalkaartgegevens wilt bijwerken voor meerdere AVG-abonnementen, moet u bovenstaande stappen volgen voor elk abonnement.

U hoeft niet meteen te betalen wanneer u nieuwe betaalkaartgegevens opgeeft. De nieuwe gegevens worden opgeslagen en de kosten worden op de datum naast Volgende afschrijving in rekening gebracht.

Verdere aanbevelingen

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over uw AVG-account:

Als u uw AVG-abonnement wilt overbrengen van het ene apparaat naar het andere, raadpleegt u het volgende artikel:

Als u aanvullende vragen of zorgen hebt over het beheer van uw abonnementen via uw AVG-account, neemt u contact op met de ondersteuning van AVG.

• Alle beschikbare consumentenabonnementen van AVG