Een onlineradiostation instellen als wekker in Alarm Clock Xtreme

In Alarm Clock Xtreme kunt u een online radiostation gebruiken als wekgeluid.

Instructies

1. Tik op het beginscherm van uw apparaat op het pictogram Alarm Clock Xtreme om de app te openen.
  2. Open op een van de volgende manieren het bewerkingsvenster voor de wekker in kwestie:
    1. Bestaande wekker: tik op het deelvenster van de wekker die u wilt bewerken.
    2. Nieuwe wekker: Tik op het plusteken + en selecteer Wekker.
  3. Tik op het deelvenster Geluid.
  4. Selecteer Type geluidOnline radio.
  5. Tik eventueel op het land bovenin om een ander land in de lijst te selecteren.
  6. Selecteer een onlineradiostation met behulp van optie A of B:
    • Optie A: Selecteer een station in de lijst met vooraf gedefinieerde stations.
    • Optie B: Tik op het plusteken + om een radiostation toe te voegen. Geef de volgende gegevens op en tik op Opslaan:
      • Naam: Geef een naam op waaraan u uw favoriete radiostation makkelijk herkent.
      • URL: Voer de streaming-URL van het station in.
      Nadat het online radiostation is toegevoegd, komt het bovenaan in de lijst met vooraf ingestelde stations onder Mijn stations te staan. U moet het station in de lijst selecteren om het in te stellen als uw wekker.
  7. Tik op pijl-terug om terug te keren naar het scherm voor het bewerken van wekkers.
  8. Tik op Opslaan.

Het geselecteerde onlineradiostation is nu ingesteld als uw wekgeluid.

U kunt ook een onlineradiostation instellen als wekgeluid voor alle snelle wekkers. Ga naar MeerInstellingenWekkerSjabloon voor snelle wekker. Tik op Geluid en volg stap 4-8 hierboven om de wijzigingen op te slaan. U kunt geen afzonderlijke geluidsinstellingen configureren voor snelle wekkers, dus deze instelling geldt voor alle bestaande en volgende snelle wekkers.

Probleemoplossing

Als u problemen tegenkomt bij het instellen van een onlineradiostation als wekgeluid, volgt u onderstaande stappen om het probleem op te lossen:

1. Controleer of u de juiste streaming-URL hebt ingevoerd. De streaming-URL van een onlineradiostation is niet hetzelfde als de URL van de website van het radiostation. Voor de meeste radiostations vindt u de streaming-URL in de oorspronkelijke radiospeler-app.
  2. Controleer of u de streaming-URL in de juiste indeling hebt ingevoerd. Op de webpagina van Android vindt u een lijst met ondersteunde indelingen: Android Developers ▸ Ondersteunde media-indelingen.
  • Alarm Clock Xtreme 8.x voor Android