AVG Battery Saver voor Windows – veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is AVG Battery Saver?

AVG Batterijbesparing is een hulpprogramma dat is bedoeld om de batterijduur van uw laptop te verlengen door het interne en externe energieverbruik te verlagen. U kunt wisselen tussen batterijbesparingsprofielen naar wens te verlengen en uw eigen aangepaste profiel te maken.

Hoe open ik AVG Battery Saver?

Open AVG Battery Saver op een van de volgende manieren:

• Dubbelklik op het pictogram AVG Batterijbesparing op het bureaublad.
  • Klik op het pictogram AVG Battery Saver in het systeemvak van de taakbalk van Windows.

Hoe verlengt AVG Battery Saver de batterijduur?

AVG Battery Saver past de volgende acties toe om onnodige belasting van de batterij te voorkomen en de batterijduur van uw laptop te verlengen:

• De klokfrequentie van de processor wordt verlaagd.
  • De beeldscherminstellingen worden geoptimaliseerd.
  • Bluetooth of wifi kan met één klik worden uitgeschakeld.
U kunt de werking van uw laptop aanpassen terwijl een profiel is geselecteerd via de tegels Bluetooth, Wifi en Helderheid onder in het dashboard van de toepassing.

Vermindert AVG Battery Saver de systeemprestaties?

Afhankelijk van het profiel dat is ingeschakeld in AVG Battery Saver, kan de snelheid van de processor worden verlaagd om de batterijduur te verlengen.

• Aangepast profiel: het effect op de systeemprestaties is afhankelijk van uw aangepaste instellingen. Als u de prestaties van de processor wilt aanpassen wanneer het profiel Aangepast is ingeschakeld, gaat u naar MenuInstellingenmodus AangepastHardware en apparatenPrestatie processor. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het configureren van uw aangepaste profielinstellingen: AVG Battery Saver – aan de slag
  • Profiel Maximaal: dit profiel geeft prioriteit aan maximale energiebesparing, dus u kunt een kleine verlaging van de processorsnelheid merken wanneer deze modus is ingeschakeld. Het profiel Maximaal kan niet worden aangepast.

Hoe weet ik of AVG Battery Saver werkt?

AVG Battery Saver berekent het effect van het op dat moment ingeschakelde batterijbesparingsprofiel en geeft de geschatte resterende batterijduur weer bovenaan het dashboard van de toepassing, naast Capaciteit. U kunt wisselen tussen batterijbesparingsprofielen om de impact op de batterijduur te vergelijken.

De berekende resterende batterijduur is een schatting gebaseerd op de huidige instellingen. De werkelijke batterijduur kan afwijken.

Hoe gebruik ik AVG Battery Saver?

Raadpleeg het volgende artikel voor instructies over het gebruik van AVG Battery Saver:

Downloaden en installeren

Wat zijn de systeemvereisten voor AVG Battery Saver?

• Windows 11 behalve Mixed Reality en IoT Edition; Windows 10 behalve Mobile en IoT Edition (32- of 64-bits); Windows 8/8.1 behalve RT en Starter Edition (32- of 64-bits); Windows 7 SP1 of nieuwer, elke versie (32- of 64-bits)
  • Volledig Windows-compatibele laptop met Intel Pentium 4/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (ondersteuning voor SSE3-instructies vereist)
  • 1 GB RAM-geheugen of meer
  • 1 GB vrije ruimte op de harde schijf
  • Een internetverbinding om updates voor toepassingen te downloaden, activeren en onderhouden
  • Bij voorkeur een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels

Raadpleeg het volgende ondersteuningsartikel van Windows voor informatie over het installeren van het nieuwste Service Pack op oudere Windows 7-besturingssystemen:

Hoe kan ik AVG Battery Saver downloaden en installeren?

1. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van AVG Battery Saver te downloaden en sla het op een bekende locatie op uw laptop op (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads). AVG Battery Saver downloaden
  2. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade installatiebestand avg_battery_saver_online_setup.exe en selecteer Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
  3. Volg de instructies op het scherm om AVG Battery Saver op uw laptop te installeren.

Na de installatie moet u het product mogelijk activeren met behulp van uw AVG-account of door uw activeringscode in te voeren. Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

Is AVG Battery Saver gratis?

Nee, AVG Battery Saver is een betaald product waarvoor een abonnement is vereist.

Is AVG Battery Saver een onderdeel van AVG AntiVirus FREE of AVG Internet Security?

Nee. U hebt een apart abonnement nodig voor AVG Battery Saver. U kunt een abonnement op een ander AVG-product niet gebruiken om AVG Battery Saver te activeren.

Kan ik AVG Battery Saver gebruiken zonder AVG AntiVirus FREE of AVG Internet Security te installeren?

Ja. U kunt AVG Battery Saver installeren als zelfstandige toepassing, zonder dat AVG AntiVirus FREE of AVG Internet Security is geïnstalleerd.

Abonneren en activeren

Hoe activeer ik AVG Battery Saver?

U kunt uw abonnement op AVG Battery Saver activeren met uw AVG-account of door een geldige activeringscode in te voeren. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:

Als u AVG Battery Saver hebt aangeschaft via een pop-upvenster in een ander AVG-product, moet u het abonnement handmatig activeren. AVG Battery Saver wordt automatisch geactiveerd wanneer u het installeert op hetzelfde apparaat dat u hebt gebruikt voor de aankoop van het product.

Hoe kan ik zien wanneer mijn abonnement afloopt?

Open AVG Battery Saver en ga naar MenuMijn abonnementen. U kunt de duur van uw abonnement zien onder Abonnementen op deze pc.

Kan ik mijn abonnement op AVG Battery Saver op meerdere apparaten gebruiken?

Nee, u kunt uw AVG Battery Saver-abonnement niet op meerdere apparaten tegelijk gebruiken. U kunt zo nodig het gebruik van AVG Battery Saver wel stoppen op het huidige apparaat en het gaan gebruiken op een nieuw apparaat. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:

Hoe zeg ik mijn abonnement op AVG Battery Saver op?

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een AVG-abonnement:

Functies en instellingen

Wat zijn batterijbesparingsprofielen?

Een batterijbesparingsprofiel is een verzameling instellingen waarmee u het batterijgebruik van uw laptop kunt beheren. Als u een profiel wilt selecteren, opent u AVG Battery Saver en klikt u op de betreffende tegel op het dashboard van de toepassing.

AVG Battery Saver is voorzien van 3 profielopties:

• Uit: wanneer u het profiel Uit selecteert, wordt AVG Battery Saver uitgeschakeld en wordt het niet geactiveerd om de batterijduur van uw laptop te verlengen. De pc werkt volgens de huidige in Windows geconfigureerde instellingen.
  • Aangepast: wanneer u het profiel Aangepast selecteert, wordt de batterijduur geoptimaliseerd door AVG Battery Saver volgens de instellingen van de modus Aangepast. Dat is handig als u de batterijduur wilt verlengen zonder alle instellingen van het profiel Maximaal toe te passen.
  • Maximaal: wanneer u het profiel Maximaal selecteert, geeft AVG Battery Saver de prioriteit aan batterijduur boven prestaties. Instellingen voor scherm en weergave en hardware en apparaat worden geoptimaliseerd voor het maximaliseren van de batterijduur. U kunt de werking van het systeem tijdelijk aanpassen wanneer dit profiel is ingeschakeld, maar u kunt de standaardinstellingen voor het profiel Maximaal niet wijzigen.
U kunt de werking van uw laptop aanpassen terwijl een profiel is geselecteerd via de tegels Bluetooth, Wifi en Helderheid onder in het dashboard van de toepassing.

Hoe kan ik zien welk profiel is ingeschakeld?

Wanneer u AVG Battery Saver opent, wordt het rondje op de ingeschakelde profieltegel in groen veranderd (ingeschakeld).

Als het profiel Uit is geselecteerd, is het rondje op de profieltegel echter rood, om aan te geven dat AVG Battery Saver is uitgeschakeld.

Waarom is mijn batterijbesparingsprofiel automatisch aangepast?

Een batterijbesparingsprofiel kan worden aangepast vanwege de volgende instellingen die standaard worden toegepast:

• AVG Battery Saver schakelt automatisch over naar het profiel Uit wanneer u uw laptop aansluit op het stroomnet.
  • AVG Battery Saver schakelt automatisch over naar het profiel Maximaal wanneer u uw laptop loskoppelt van het stroomnet.

Als u deze instellingen wilt aanpassen, gaat u naar MenuInstellingenAlgemeenBattery Saver en schakelt u de selectievakjes naar wens in of uit.

Kan ik meer dan één aangepast profiel maken?

Nee, het is niet mogelijk om meerdere aangepaste profielen met verschillende instellingen op te slaan. Het profiel Aangepast wordt geconfigureerd volgens uw instellingen van de modus Aangepast. Als u de instellingen opnieuw aanpast, worden de nieuwe instellingen toegepast op het bestaande aangepaste profiel.

Hoe configureer ik de instellingen van het profiel Aangepast?

AVG Battery Saver bevat Algemene instellingen en instellingen voor de modus Aangepast. Instellingen van de modus Aangepast worden alleen toegepast op het profiel Aangepast.

Instellingen van de modus Aangepast configureren:

1. Open AVG Battery Saver en ga naar MenuInstellingenmodus Aangepast.
  2. Configureer uw profiel Aangepast via de volgende gedeelten:
    • Scherm en weergave: hiermee past u de helderheid en de adaptieve achtergrondverlichting van het beeldscherm aan, en kunt u de vervolgkeuzelijst gebruiken om een tijd in te stellen waarna uw beeldscherm wordt uitgeschakeld.
    • Hardware en apparaten: hiermee bepaalt u de prestaties van de processor, geeft u aan wanneer de laptop in de slaapstand wordt gezet en wanneer de harde schijf wordt uitgeschakeld of op slaapstand gaat. U kunt ook de instellingen voor wifi en Bluetooth aanpassen.

Aangepaste instellingen worden automatisch toegepast op uw aangepaste profiel en blijven bewaard totdat u ze handmatig wijzigt. U kunt niet meer dan één aangepast profiel gebruiken. Als u de instellingen opnieuw aanpast, worden de nieuwe instellingen toegepast op het bestaande aangepaste profiel.

U kunt de instellingen voor de aangepaste modus de eerste keer openen door te klikken op de knop Instellingen op de tegel Aangepast. Na de eerste configuratie klikt u gewoon rechtsboven op de tegel Aangepast op (het pictogram in de vorm van een tandwiel) om de instellingen voor dit profiel snel aan te passen.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over aangepaste profielinstellingen:

Hoe kan ik de algemene instellingen van AVG Battery Saver aanpassen?

U kunt de instellingen voor Algemeen aanpassen via MenuInstellingenAlgemeen. De volgende opties zijn beschikbaar:

• Battery Saver: hiermee bepaalt u de standaardwerking van AVG Battery Saver wanneer uw laptop wordt losgekoppeld van of wordt aangesloten op het stroomnet. De instellingen zijn van toepassing op alle profielen.
  • Talen: Gebruik de vervolgkeuzelijst om de door u gewenste taal in te stellen.
  • Meldingen: hiermee kunt u selecteren welke meldingen van AVG Battery Saver u te zien krijgt.
  • Gegevensinstellingen: geef aan hoe u wilt dat uw persoonlijke gegevens worden gebruikt en of u andere productaanbiedingen wilt ontvangen.
  • Probleemoplossing: hiermee kunt u ervoor kiezen foutlogboeken en crashrapporten te maken die u naar de ondersteuning van AVG kunt sturen ten behoeve van probleemoplossing.
  • Ontwikkelaarsinstellingen: configureer geavanceerde instellingen die bepalen hoe AVG Battery Saver zich gedraagt wanneer de toepassing gesloten is. Wanneer u deze instellingen uitschakelt, kan het zijn dat AVG Battery Saver niet correct werkt.
  • Battery Saver bijwerken: Controleer of uw AVG Battery Saver up-to-date is en kies hoe u updates wilt ontvangen.
U kunt de werking van uw laptop aanpassen terwijl een profiel is geselecteerd via de tegels Bluetooth, Wifi en Helderheid onder in het dashboard van de toepassing.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over de instellingen van AVG Battery Saver:

Wat is het verschil tussen de instellingen Algemeen en Aangepaste modus?

Instellingen op het instellingenscherm Algemeen worden toegepast op de hele toepassing, terwijl instellingen in modus Aangepast alleen worden toegepast op het profiel Aangepast.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik de nieuwste versie AVG Battery Saver gebruik?

U kunt de instellingen voor toepassingsupdates voor AVG Battery Saver als volgt beheren:

1. Open AVG Battery Saver en ga naar MenuInstellingen.
  2. Selecteer AlgemeenBattery Saver bijwerken in het linkerdeelvenster.
  3. Als u de nieuwste versie AVG Battery Saver gebruikt, ziet u de volgende melding: U bent helemaal bij.
  4. Als u wilt instellen wanneer AVG Battery Saver automatisch controleert op updates en die installeert, selecteert u de door u gewenste optie onder Geef aan hoe u updates wilt ontvangen.

Probleemoplossing

Wat kan ik doen als ik geen verbinding kan maken met een wifi-netwerk wanneer ik AVG Battery Saver gebruik?

Open AVG Battery Saver en controleer of de schuifregelaar Wifi onder in het scherm groen (AAN) is.

Uw wifi-verbinding kan automatisch worden uitgeschakeld wanneer u het profiel Aangepast inschakelt, als u dat zo hebt ingesteld in de instellingen van het profiel Aangepast. Ga als volgt te werk om de instellingen van het profiel Aangepast te bekijken:

1. Open AVG Battery Saver en ga naar MenuInstellingenmodus Aangepast.
  2. Selecteer Hardware en apparaten.
  3. Om ervoor te zorgen dat wifi ingeschakeld blijft, selecteert u Niet wijzigen naast Prestatie-instellingen wifi.

Wat kan ik doen als ik geen bluetoothverbinding kan maken wanneer ik AVG Battery Saver gebruik?

Open AVG Battery Saver en controleer of de schuifregelaar Bluetooth onder in het scherm groen (AAN) is.

Uw bluetoothverbinding kan automatisch worden uitgeschakeld wanneer u het profiel Aangepast inschakelt, als u dat zo hebt ingesteld in de instellingen van het profiel Aangepast. Ga als volgt te werk om de instellingen van het profiel Aangepast te bekijken:

1. Open AVG Battery Saver en ga naar MenuInstellingenmodus Aangepast.
  2. Selecteer Hardware en apparaten.
  3. Om ervoor te zorgen dat bluetooth ingeschakeld blijft, selecteert u Niet wijzigen naast Prestatie-instellingen bluetooth.

Wat moet ik doen als AVG Battery Saver vastloopt of niet start?

Probeer de volgende probleemoplossingsopties:

• Sluit AVG Battery Saver en open het programma opnieuw.
  • Als het probleem aanhoudt, sluit u AVG Battery Saver en start u de computer opnieuw.
  • Verwijder AVG Battery Saver en installeer het opnieuw.

Wat moet ik doen als de activering mislukt?

Controleer of de activeringscode die u probeert te gebruiken voor AVG Battery Saver is. AVG Battery Saver wordt niet meegeleverd bij de aanschaf van AVG Internet Security, dus u kunt een abonnement op AVG Internet Security niet gebruiken om AVG Battery Saver te activeren.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het oplossen van de meest gebruikelijke activeringsproblemen:

Hoe kan ik AVG Battery Saver verwijderen?