Avast Cleanup – veelgestelde vragen

Algemeen

Wat houdt Identiteitshulp in?

Via de functie Identiteitshulp in AVG BreachGuard voor Windows en Mac kunt u een van onze Identiteitshulp-deskundigen spreken. Dit kan gratis, 7 dagen per week, 24 uur per dag. Onze deskundigen bieden twee aparte services, afhankelijk van uw behoeften:

• ScamAssist®: onze deskundigen kunnen mogelijk frauduleuze verzoeken voor u onderzoeken (waaronder e-mailberichten, brieven en telefoontjes). Raadpleeg het gedeelte Fraudeassistentie voor meer informatie.
  • Identiteit vaststellen: als u slachtoffer bent van identiteitsdiefstal of denkt dat u kwetsbaar bent voor identiteitsdiefstal, kunnen onze deskundigen meteen in actie komen om de situatie op te lossen. Raadpleeg het gedeelte over Identiteit vaststellen voor meer informatie.

Hoe kan ik Identiteitshulp gebruiken?

Als u contact wilt opnemen met onze Identiteitshulp-deskundigen, voert u onderstaande stappen uit:

1. Voordat u contact opneemt met een van onze deskundigen, controleert u of u gebruik wilt maken van de service ScamAssist® of Identiteit vaststellen.
  2. Open AVG BreachGuard en klik op de tegel Identiteitshulp op het dashboard van de toepassing.
  3. Bel het telefoonnummer rechtsonder op het scherm.
  4. Geef wanneer daarom wordt gevraagd aan of u gebruik wilt maken van ScamAssist® of Identiteit vaststellen.

U wordt nu verbonden met een van onze deskundigen. Raadpleeg het gedeelte in kwestie in dit artikel voor meer informatie over wat u kunt verwachten tijdens het eerste telefoongesprek:

Waarom is Identiteitshulp niet beschikbaar in AVG BreachGuard?

Identiteitshulp is beschikbaar in de volgende landen:

• Amerika: Brazilië, Canada, Mexico en de Verenigde Staten
  • Europa: België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland

Als de tegel Identiteitshulp niet zichtbaar is op het dashboard van AVG BreachGuard, is deze functie momenteel niet beschikbaar op uw locatie.

Welke talen worden ondersteund door Identiteitshulp?

U kunt contact opnemen met Identiteitshulp-deskundigen voor de ondersteunde landen, maar de dienst wordt alleen verstrekt in de volgende talen:

• Engels
  • Frans
  • Duits
  • Italiaans
  • Portugees
  • Spaans

ScamAssist®

Wanneer moet ik ScamAssist® gebruiken?

Als u een verzoek ontvangt waarvan u vermoedt dat het frauduleus is, onderzoekt een van onze deskundigen uw zaak en wordt beoordeeld of het verzoek legitiem is.

Onze Fraudeassistentie-deskundigen kunnen de volgende soorten verzoeken onderzoeken:

• E-mails
  • Websites
  • Brieven of folders die u via de post hebt ontvangen
  • Telefoontjes
  • Sms-berichten

Wat kan ik verwachten als ik een ScamAssist®-deskundige bel?

Wanneer u Identiteitshulp hebt gebeld en hebt opgegeven dat u gebruik wilt maken van ScamAssist®, wordt u verbonden met een van onze Fraudeassistentie-deskundigen. De deskundige legt uit hoe u het verdachte verzoek kunt indienen en vraagt u een contact-e-mailadres op te geven. Binnen 24 uur ontvangt u een uitgebreide schriftelijke beoordeling waarin de echtheid van het verzoek wordt bepaald.

Hoe kan ik een mogelijk frauduleus verzoek herkennen?

Scammers kunnen contact met u opnemen via een e-mail, sms, brief of telefoontje waarin ze zich voordoen als een bedrijf dat u kunt vertrouwen. Deze frauduleuze verzoeken zien er vaak authentiek uit, maar zijn bedoeld om u gevoelige persoonlijke gegevens afhandig te maken of uw apparaat te infecteren met malware.

In frauduleuze verzoeken kunt u worden gevraagd een van de volgende dingen te doen:

• Uw bankpas- of bankrekeninggegevens invoeren
  • Uw gebruikersnaam en wachtwoord voor een account of service invoeren
  • Andere vertrouwelijke gegevens opgeven, bijvoorbeeld uw burgerservicenummer
  • Een verdachte bijlage downloaden die malware bevat
  • Op een hyperlink klikken die leidt naar een geïnfecteerde URL

Als u een e-mail, sms, brief of telefoontje ontvangt waarin u wordt gevraagd vertrouwelijke gegevens te verstrekken (welk type dan ook), is het raadzaam contact op te nemen met ScamAssist®, tenzij u zeker weet dat het verzoek echt is.

Identiteit vaststellen

Wanneer moet ik Identiteit vaststellen gebruiken?

Als u slachtoffer bent van identiteitsdiefstal of denkt dat u kwetsbaar bent voor identiteitsdiefstal, kunnen onze deskundigen een van de volgende services bieden:

• Lost wallet assistance (Hulp bij verloren portemonnee): wij kunnen uw betaalkaarten snel opzeggen en vervangen als uw portemonnee kwijt of gestolen is.
  • Notify legal authorities (Aangifte doen): wij kunnen verdachte fraude of identiteitsdiefstal aangeven bij de politie of andere bevoegde instanties.
  • Emergency cash and travel assistance (Noodgeld en reishulp): wij kunnen de toegang tot noodfondsen regelen als u op reis uw portemonnee kwijtraakt. Onze deskundigen kunnen ook transport regelen, zodat u zo nodig snel naar huis kunt.
  • Identity theft affidavit (Verklaring van identiteitsdiefstal): wij kunnen u helpen met het invullen en indienen van een verklaring van identiteitsdiefstal. Dit formulier biedt bedrijven bewijs dat uw persoonlijke gegevens frauduleus zijn gebruikt.
  • Credit disputes (Kredietgeschillen): wij kunnen uw creditcardmaatschappij op de hoogte brengen van onbekende of niet-kloppende afschrijvingen. Onze deskundigen blijven uw verzoek vervolgen totdat het is opgelost en handelen eventuele geschillen voor u af.
  • Credit freeze (Kredietbevriezing): wij kunnen beperken wie uw persoonlijke kredietrapport kunnen inzien. Dat betekent dat het kredietbureau uw rapport niet zonder uw toestemming kan verkopen.

Wat kan ik verwachten als ik een deskundige van Identiteit vaststellen bel?

Wanneer u Identiteitshulp hebt gebeld en hebt opgegeven dat u Identiteit vaststellen vraagt, wordt u verbonden met een van onze deskundigen van Identiteit vaststellen. Nadat u uw probleem hebt beschreven, legt de deskundige de vervolgstappen voor uw specifieke geval uit. Voor eventuele verdere communicatie wordt u gevraagd een contact-e-mailadres of -telefoonnummer op te geven.

Onze deskundigen behandelen elke situatie als een noodgeval. Wij voeren alle benodigde stappen uit om de situatie op te lossen en verdere schade te voorkomen.

• AVG BreachGuard 22.x voor Windows