AVG AntiVirus installeren

AVG AntiVirus Free is een essentiële beveiligingstoepassing die helpt te voorkomen dat virussen, spyware en andere schadelijke dreigingen uw pc infecteren. In dit artikel vindt u instructies voor het downloaden en installeren van AVG AntiVirus Free.

AVG AntiVirus installeren

1. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van AVG AntiVirus Free te downloaden en sla het op op een bekende locatie op uw computer (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads). AVG AntiVirus Free voor Windows downloaden
  2. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade installatiebestand avg_antivirus_free_setup.exe en selecteer Als beheerder uitvoeren in het contextmenu.
    Als u de optie Als beheerder uitvoeren niet ziet, raadpleegt u het volgende artikel voor instructies voor het beheren van beheerdersaccounts op uw pc: Beheerdersaccounts beheren op uw Windows-pc.
  3. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
  4. Als u de standaardtaal van de installatie wilt wijzigen, klikt u rechtsboven op het scherm op de gewenste taal. Klik vervolgens op Installeren.
  5. Wacht totdat AVG AntiVirus Free is geïnstalleerd op uw pc.
  6. Wanneer de installatie is voltooid, klikt u op Slimme scan uitvoeren om een uitgebreide Slimme scan te starten waarmee uw pc wordt gecontroleerd op virussen, malware, schadelijke browser-invoegtoepassingen en andere problemen.

AVG AntiVirus Free wordt nu geïnstalleerd. Sommige onderdelen werken mogelijk pas nadat u uw pc opnieuw hebt opgestart.

Nog hulp nodig?

Doe het volgende als u installatieproblemen ondervindt:

1. Controleer of uw pc voldoet aan de minimale systeemvereisten en of Windows up-to-date is.
    • Windows 11 behalve Mixed Reality en IoT Edition; Windows 10 behalve Mobile en IoT Edition (32- of 64-bits); Windows 8/8.1 behalve RT en Starter Edition (32- of 64-bits); Windows 7 SP 1 met Convenient Rollup Update of hoger, elke versie (32- of 64-bits)
    • Volledig Windows-compatibele pc met Intel Pentium 4/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (moet SSE3-instructies ondersteunen). ARM-apparaten worden niet ondersteund
    • 1 GB RAM-geheugen of meer
    • 2 GB vrije ruimte op de harde schijf
    • Een internetverbinding om updates voor de toepassing en de antivirusdatabase te downloaden, te activeren en te onderhouden
    • Bij voorkeur een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels
  2. Controleer of het gedownloade installatiebestand niet is beschadigd. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:
  3. Verwijder alle eerder geïnstalleerde antivirussoftware van uw pc. Raadpleeg de volgende artikelen voor instructies:
  4. Start uw pc opnieuw op en probeer AVG AntiVirus Free te installeren aan de hand van de stappen in dit artikel.

Verdere aanbevelingen

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over AVG AntiVirus:

AVG AntiVirus voor Mac is een essentiële beveiligingstoepassing die helpt te voorkomen dat virussen, spyware en andere schadelijke dreigingen uw Mac infecteren. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de toepassing downloadt en installeert.

AVG AntiVirus installeren

1. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van AVG AntiVirus te downloaden en sla het op een bekende locatie op uw Mac op (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads). Download AVG AntiVirus voor de Mac
  2. Dubbelklik op het gedownloade installatiebestand avg_mac_security_online.dmg.
  3. Dubbelklik op het symbool Installeer AVG AntiVirus.
  4. Klik op Toestaan.
  5. Lees het Privacybeleid van AVG en klik op Doorgaan.
  6. Klik op Doorgaan om te bevestigen dat u de Gebruiksrechtovereenkomst hebt gelezen en klik op Akkoord om te bevestigen dat u de voorwaarden accepteert.
  7. Klik op Installeren om door te gaan met de standaardinstallatie of op Installatielocatie wijzigen... als u de standaardinstallatie wilt wijzigen.
  8. Gebruik desgevraagd uw Touch ID om toestemming te geven voor de installatie of klik op Wachtwoord gebruiken.... Voer daarna het wachtwoord in dat u gebruikt bij het starten van uw Mac en klik op Software installeren.
  9. Gebruik desgevraagd uw Touch ID om AVG AntiVirus toestemming te geven om de vertrouwensinstellingen voor een certificaat te wijzigen of voer het wachtwoord in dat u gebruikt bij het starten van uw Mac en klik op Instellingen bijwerken.
  10. Als de melding Systeemextensies geblokkeerd verschijnt, klikt u op OK.
  11. Klik op SluitenVerplaatsen naar prullenbak.

AVG AntiVirus wordt nu geïnstalleerd. Sommige onderdelen werken mogelijk pas nadat u uw Mac opnieuw hebt gestart. Voltooi de eerste installatie door de instructies op het scherm te volgen om de app machtigingen te verlenen. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Nog hulp nodig?

Doe het volgende als u installatieproblemen ondervindt:

• Zorg ervoor dat uw Mac voldoet aan de minimale systeemvereisten:
    • Apple macOS 14.x (Sonoma), Apple macOS 13.x (Ventura), Apple macOS 12.x (Monterey), Apple macOS 11.x (Big Sur), Apple macOS 10.15.x (Catalina), Apple macOS 10.14.x (Mojave), Apple macOS 10.13.x (High Sierra), Apple macOS 10.12.x (Sierra), Apple Mac OS X 10.11.x (El Capitan)
    • Intel-gebaseerde Mac met 64-bits processor of Apple siliciumchip (M1)
    • 512 MB RAM of meer (1 GB RAM of meer aanbevolen)
    • 750 MB vrije ruimte op de harde schijf
    • Een internetverbinding om updates voor de toepassing en de antivirusdatabase te downloaden, te activeren en te onderhouden
    • Bij voorkeur een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels
  • Verwijder alle eerder geïnstalleerde antivirussoftware van uw Mac. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:
  • Start de Mac opnieuw en probeer AVG AntiVirus opnieuw te installeren aan de hand van de instructies in dit artikel.

Verdere aanbevelingen

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over AVG AntiVirus:

Raadpleeg het volgende artikel voor instructies over het gebruiken van AVG AntiVirus:

AVG AntiVirus voor Android is een beveiligingsapp die phishing, malware, spyware en schadelijke virussen als Trojaanse paarden helpt te blokkeren. In dit artikel vindt u instructies voor het downloaden en installeren van AVG AntiVirus.

AVG AntiVirus is beschikbaar als gratis en als betaald product. Kies uw versie om AVG AntiVirus te installeren:

AVG AntiVirus installeren

1. Tik op uw Android-apparaat op onderstaande knop om de productpagina van AVG AntiVirus te openen in de Google Play Store. Naar Google Play Store
  2. Tik op Installeren om de app te downloaden en te installeren. Tik op Open wanneer de installatie is voltooid.
  3. Tik op Aan de slag om te bevestigen dat u akkoord gaat met de Gebruiksrechtovereenkomst en het Privacybeleid van AVG.
  4. Tik op Doorgaan om de welkomstpagina's te bekijken. U kunt ook op Overslaan tikken.
  5. Tik twee keer op de knop X om naar de gratis versie te gaan.
  6. Tik op Gratis doorgaan en op Nu overslaan om direct naar het dashboard van de app te gaan.

AVG AntiVirus is nu geïnstalleerd op uw Android-apparaat.

Upgraden naar AVG AntiVirus Pro

U kunt een abonnement op AVG AntiVirus Pro aanschaffen door rechtsboven op het hoofdvenster van de app te tikken op Upgraden. Volg de instructies op het scherm om de aankoop via Google Play Store te voltooien.

Uw betaalde abonnement wordt automatisch geactiveerd. Als u AVG AntiVirus Pro al hebt aangeschaft via een ander verkoopkanaal, moet u het abonnement handmatig activeren. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:

Nog hulp nodig?

Controleer of uw Android-apparaat voldoet aan de minimumvereisten, mocht u problemen ondervinden met de installatie.

• Google Android 8.0 (Oreo, API 26) of nieuwer
  • Internetverbinding voor het downloaden, activeren en onderhouden van app-updates

Verdere aanbevelingen

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over AVG AntiVirus:

Raadpleeg het volgende artikel voor instructies over het gebruiken van AVG AntiVirus:

• AVG AntiVirus Free 24.x voor Windows
  • AVG AntiVirus 20.x voor Mac
  • AVG AntiVirus Pro 24.x voor Android
  • AVG AntiVirus 24.x voor Android
  • Microsoft Windows 11 Home / Pro / Enterprise / Education
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1 met Convenient Rollup Update, 32-/64-bits