AVG TuneUp installeren

AVG TuneUp voor Windows is een betaalde app waarvoor een abonnement vereist is. In dit artikel vindt u instructies voor het installeren van de toepassing en voor het activeren van de toepassing, hetzij met een bestaand abonnement of door u te abonneren op AVG TuneUp.

AVG TuneUp Premium voor Mac is een betaalde app waarvoor een abonnement vereist is. In dit artikel vindt u instructies voor het installeren van de toepassing en voor het activeren van de toepassing, hetzij met een bestaand abonnement of door u te abonneren op AVG TuneUp.

AVG TuneUp installeren

1. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van AVG TuneUp te downloaden en sla het op een bekende locatie op uw computer op (standaard worden alle bestanden opgeslagen in de map Downloads). AVG TuneUp voor Windows downloaden
  2. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade installatiebestand avg_tuneup_online_setup.exe en selecteer Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
  3. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
    Als het niet lukt om toestemming te geven voor de installatie van AVG TuneUp, raadpleegt u het volgende artikel: Beheerdersaccounts beheren op uw Windows-pc
  4. Als u de standaardtaal van de installatie wilt wijzigen, klikt u rechtsboven op het scherm op de huidige taal. Klik daarna op Installeren om door te gaan met de installatie.
  5. Wacht totdat AVG TuneUp is geïnstalleerd op uw computer.
  6. Kies een van de onderstaande opties:
    • Gratis proefversie: Als u nog geen abonnement op AVG TuneUp hebt genomen, kunt u het programma tijdelijk blijven gebruiken als gratis proefversie. Klik op Nu scannen om een uitgebreide Onderhoud-scan uit te voeren en uw computer onmiddellijk te controleren op overbodige systeembestanden, verbroken snelkoppelingen en andere problemen.
      Een betalingsmethode is vereist om u aan te melden voor een gratis proefversie. Wanneer de proefperiode afloopt, gaat uw betaalde abonnement in, tenzij u eerder opzegt.
    • Activeren: Als u zich vóór de installatie hebt geabonneerd op AVG TuneUp, moet u dit activeren. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies: AVG TuneUp activeren.
    • Aankoop: Klik op Abonnement verlengen en volg de instructies op het scherm om een abonnement op AVG TuneUp te kopen.

AVG TuneUp is nu op uw pc geïnstalleerd.

1. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van AVG TuneUp Premium downloaden en sla het op een bekende locatie op uw Mac op (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads).
    AVG TuneUp Premium voor Mac downloaden
  2. Dubbelklik op het gedownloade installatiebestand avgtuneup.dmg.
  3. Dubbelklik op het symbool AVG TuneUp Premium.
  4. Klik op Doorgaan.
  5. Klik op Doorgaan om te bevestigen dat u de AVG-gebruiksrechtovereenkomst hebt gelezen en klik op Akkoord om te bevestigen dat u de voorwaarden accepteert.
  6. Klik op Installeren om door te gaan met de standaardinstallatie of op Installatielocatie wijzigen... als u de standaardinstallatie wilt wijzigen.
  7. Voer zodra daarom wordt gevraagd het wachtwoord in dat u gebruikt als u de Mac start en klik op Software installeren.
  8. Wacht totdat AVG TuneUp Premium is geïnstalleerd op uw Mac en klik vervolgens op Sluiten.
  9. Als u het bericht U bent nu in de modus Alleen scannen ziet, kiest u een van de hieronder genoemde opties om alle functies te ontgrendelen:
    • Activeren: Als u zich vóór de installatie hebt geabonneerd op AVG TuneUp Premium, moet u dit activeren. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies: AVG TuneUp activeren.
    • Aankoop: Klik op Abonnementen bekijken en volg de instructies op het scherm om een abonnement op AVG TuneUp Premium te nemen.

AVG TuneUp Premium is nu geïnstalleerd van uw Mac.

Als u een abonnement op AVG TuneUp (meerdere apparaten) hebt genomen, kunt u AVG TuneUp gebruiken op uw Windows-pc en op uw Mac. U kunt ook AVG Cleaner voor Android activeren.

U kunt nakijken welk abonnement u hebt aangeschaft in het AVG-account dat is gekoppeld aan het e-mailadres dat u bij het abonneren op AVG TuneUp hebt gebruikt of in een e-mailbericht met bestelbevestiging.

Probleemoplossing

Doe het volgende als u installatieproblemen ondervindt:

• Controleer of uw pc voldoet aan de minimale systeemvereisten en of Windows up-to-date is.
  • Windows 11 behalve Mixed Reality en IoT Edition; Windows 10 behalve Mobile en IoT Edition (32- of 64-bits); Windows 8/8.1 behalve RT en Starter Edition (32- of 64-bits); Windows 7 SP1 of nieuwer, elke versie (32- of 64-bits)
  • Volledig Windows-compatibele pc met Intel Pentium 4/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (ondersteuning voor SSE3-instructies vereist)
  • 1 GB RAM-geheugen of meer
  • 1 GB vrije ruimte op de harde schijf
  • Een internetverbinding om updates voor toepassingen te downloaden, activeren en onderhouden
  • Een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels wordt aanbevolen
  • Zorg ervoor dat uw Mac voldoet aan de minimale systeemvereisten.
  • Apple macOS 14.x (Sonoma), Apple macOS 13.x (Ventura), Apple macOS 12.x (Monterey), Apple macOS 11.x (Big Sur), Apple macOS 10.15.x (Catalina), Apple macOS 10.14.x (Mojave), Apple macOS 10.13.x (High Sierra), Apple macOS 10.12.x (Sierra), Apple Mac OS X 10.11.x (El Capitan)
  • Intel gebaseerde Mac computer met 64-bit processor of Apple silicon chip (M1)
  • 512 MB RAM of meer (1 GB RAM of meer aanbevolen)
  • 68 MB vrije ruimte op de harde schijf
  • Een internetverbinding om updates voor toepassingen te downloaden, activeren en onderhouden
  • Een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels wordt aanbevolen

Als het probleem aanhoudt, neemt u contact op met de ondersteuning van AVG.

Verdere aanbevelingen

Raadpleeg de volgende artikelen voor meer informatie over AVG TuneUp:

Raadpleeg de volgende artikelen voor meer informatie over AVG TuneUp:

• AVG TuneUp 23.x voor Windows
  • AVG TuneUp Premium 2.x voor Mac