Een AVG-abonnement opzeggen via Google Play Store of de App Store

In dit artikel leest u hoe u AVG-abonnementen kunt opzeggen die zijn aangeschaft via Google Play Store of de App Store. Als u een abonnement hebt gekocht via een ander verkoopkanaal (bijvoorbeeld de officiële website van AVG), raadpleegt u het volgende artikel:

Als u uw abonnement opzegt vóór de volgende factureringsdatum, wordt er niets in rekening gebracht voor een nieuwe abonnementsperiode.

Uw abonnement opzeggen

De stappen voor het opzeggen van een abonnement via Google Play Store zijn hetzelfde voor elke AVG-app. In onderstaande instructies wordt AVG Secure VPN als voorbeeld gebruikt:

1. Controleer of u bent aangemeld bij Google Play Store met het Google-account dat u hebt gebruikt om het AVG-abonnement te kopen.

Raadpleeg het volgende artikel van Google Play Help voor het wisselen tussen Google-accounts of het toevoegen van een nieuw Google-account op uw apparaat:
  2. Tik op het beginscherm van uw apparaat op het pictogram Play Store om Google Play Store te openen.
  3. Tik op uw profielafbeelding rechtsboven op het scherm en selecteer Betalingen en abonnementen.
  4. Tik op Abonnementen.
  5. Selecteer het AVG-abonnement dat u wilt opzeggen. Als het abonnement niet zichtbaar is, raadpleegt u onderstaand gedeelte Nog hulp nodig?.
  6. Tik op Abonnement annuleren.
  7. Google Play Store vraagt mogelijk of u het abonnement wilt onderbreken. Klik op Nee, bedankt om te bevestigen dat u het abonnement wilt opzeggen in plaats van onderbreken.
  8. Geef eventueel een reden op voor het opzeggen van het abonnement (of selecteer Geen commentaar), en tik op Doorgaan.
  9. Tik nogmaals op Abonnement opzeggen om de annulering te bevestigen.

Uw abonnement is nu opgezegd. U ontvangt via e-mail een bevestiging van de opzegging.

Als u meerdere AVG-abonnementen hebt, herhaalt u de bovenstaande stappen voor elk abonnement dat u wilt opzeggen.

Wanneer uw abonnement is opgezegd, kunt u de betaalde AVG-apps blijven gebruiken tot het abonnement afloopt. Daarna verliest u de toegang tot de betaalde AVG-apps of worden uw AVG-apps omgezet naar de gratis versie.

Nog hulp nodig?

Als het aan de hand van dit artikel niet is gelukt om uw abonnement op te zeggen, kunt u een van onderstaande methoden proberen:

• Andere AVG-abonnementen opzeggen: De stappen in dit artikel zijn alleen van toepassing als u uw abonnement hebt gekocht via Google Play Store. Als u een AVG-abonnement hebt gekocht via een ander verkoopkanaal (bijvoorbeeld de officiële website van AVG), raadpleegt u het volgende artikel:
  • Google-account controleren: Controleer of u bent aangemeld bij Google Play Store met het Google-account dat u hebt gebruikt om het AVG-abonnement te kopen. Raadpleeg het volgende artikel van Google Play Help voor het wisselen tussen Google-accounts of het toevoegen van een nieuw Google-account op uw apparaat:

De stappen voor het opzeggen van een abonnement via de App Store zijn hetzelfde voor elke AVG-app. In onderstaande instructies wordt AVG Secure VPN als voorbeeld gebruikt:

1. Controleer of u bent aangemeld bij de App Store met de Apple ID die u hebt gebruikt om het AVG-abonnement te kopen.

Raadpleeg het volgende ondersteuningsartikel van Apple voor meer informatie over het beheer van Apple ID's op uw iOS-apparaat:
  2. Tik op het beginscherm van uw apparaat op het symbool App Store om de winkel te openen.
  3. Tik op uw profielafbeelding rechtsboven op het scherm.
  4. Tik op Abonnementen (of Abonnementen beheren).
  5. Selecteer het AVG-abonnement dat u wilt opzeggen. Als het abonnement niet zichtbaar is, raadpleegt u onderstaand gedeelte Nog hulp nodig?.
  6. Tik op Annuleer abonnement (of Annuleer gratis proefversie om uw abonnement te beëindigen.
  7. Tik op Bevestig om de annulering te bevestigen.

Uw abonnement is nu opgezegd. U ontvangt via e-mail een bevestiging van de opzegging.

Als u meerdere AVG-abonnementen hebt, herhaalt u de bovenstaande stappen voor elk abonnement dat u wilt opzeggen.

Wanneer uw abonnement is opgezegd, kunt u de betaalde AVG-apps blijven gebruiken tot het abonnement afloopt. Daarna verliest u de toegang tot de betaalde AVG-apps of worden uw AVG-apps omgezet naar de gratis versie.

Nog hulp nodig?

Als het aan de hand van dit artikel niet is gelukt om uw abonnement op te zeggen, kunt u een van onderstaande methoden proberen:

• Andere AVG-abonnementen opzeggen: De stappen in dit artikel zijn alleen van toepassing als u uw abonnement hebt gekocht via de App Store. Als u een AVG-abonnement hebt gekocht via een ander verkoopkanaal (bijvoorbeeld de officiële website van AVG), raadpleegt u het volgende artikel:
  • Apple ID controleren: Controleer of u bent aangemeld bij de App Store met de Apple ID die u hebt gebruikt om het AVG-abonnement te kopen. Raadpleeg het volgende ondersteuningsartikel van Apple voor meer informatie over het beheer van Apple ID's op uw iOS-apparaat:

Als het nog niet is gelukt om het abonnement op te zeggen via de App Store, raadpleegt u het volgende artikel van Apple Support:

Meer informatie

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een AVG-abonnement:

• Alle betaalde consumentenproducten van AVG voor Android en iOS
  • Google Android 5.0 (Lollipop, API 21) of nieuwer

• Apple iOS 11.0 of nieuwer