DNS-lekken voorkomen in AVG Secure VPN

U kunt DNS-lekken voorkomen door de beleidsinstelling slimme multi-homed naamomzetting uit te schakelen in Windows 10 of Windows 8.1/8. Deze instelling is standaard ingeschakeld en is bedoeld om DNS-query's te optimaliseren en de prestaties te verbeteren. Wanneer de instelling is ingeschakeld, bent u echter kwetsbaar voor DNS-kaping en DNS-lekken. Deze lekken kunnen resulteren in webactiviteitscontrole, zelfs wanneer u een VPN gebruikt.

Het voorkomen van DNS-lekken in AVG Secure VPN is niet van toepassing op Windows 7-, Windows Vista- of Windows XP-systemen. Als u DNS-lekken ondervindt in deze besturingssystemen, is het raadzaam om naar een nieuwere versie van Windows te upgraden.

Instructies

Raadpleeg de relevante instructies hieronder om de service voor ‘slimme multi-homed naamomzetting’ uit te schakelen.

1. Klik op de knop Start van Windows, begin met het typen van gpedit.msc om het zoekvak te openen en selecteer gpedit.msc in de zoekresultaten.
  2. Dubbelklik in de Editor voor lokaal groepsbeleid op Computeconfiguratie in het linkerdeelvenster.
  3. Dubbelklik op Beheersjablonen en Netwerk om deze secties uit te vouwen en klik op DNS-client.
  4. Dubbelklik in DNS-client op Slimme multi-homed naamomzetting uitschakelen.
  5. Selecteer Ingeschakeld om de service uit te schakelen en klik ter bevestiging op Toepassen.
  6. Klik op OK om terug te keren naar de Editor voor lokaal groepsbeleid.

De service voor slimme multi-homed naamomzetting is nu uitgeschakeld.

1. Laat de cursor rusten op Menu (minteken) rechtsonder op het scherm om de opties van het Windows-menu weer te geven.
  2. Klik op Zoeken.
  3. Typ gpedit.msc in het zoekvak en selecteer gpedit.msc in de zoekresultaten.
  4. Dubbelklik in de Editor voor lokaal groepsbeleid op Computeconfiguratie in het linkerdeelvenster.
  5. Dubbelklik op Beheersjablonen en Netwerk om deze secties uit te vouwen en klik op DNS-client.
  6. Dubbelklik in DNS-client op Slimme multi-homed naamomzetting uitschakelen.
  7. Selecteer Ingeschakeld om de service uit te schakelen en klik ter bevestiging op Toepassen.
  8. Klik op OK om terug te keren naar de Editor voor lokaal groepsbeleid.

De service voor slimme multi-homed naamomzetting is nu uitgeschakeld.

• AVG Secure VPN 1.x voor Windows
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1 met Convenient Rollup Update, 32 / 64-bit