AVG Internet Security verwijderen

Als u een betaald abonnement op AVG Internet Security hebt, wordt uw abonnement niet automatisch opgezegd als u de toepassing van uw apparaat verwijdert. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van uw abonnement: Een AVG-abonnement annuleren – veelgestelde vragen.

AVG Internet Security verwijderen

Als u AVG Internet Security wilt verwijderen uit Windows, selecteert u hieronder het tabblad voor uw Windows-versie.

Verwijderen via het menu Start

Wanneer u onderstaande stappen hebt voltooid, wordt uw pc niet meer door AVG AntiVirus tegen malware en andere dreigingen beschermd.
  1. Klik met de rechtermuisknop op de knop  Start van Windows en selecteer Apps en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  2. Zorg ervoor dat Apps is geselecteerd in het linkerdeelvenster, klik vervolgens op (drie puntjes) naast AVG Internet Security en klik twee keer op Verwijderen.
  3. Selecteer Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
  4. Selecteer Verwijderen wanneer het installatievenster van AVG Internet Security verschijnt.
  5. Vul eventueel de klantenenquête in of selecteer Overslaan en verwijderen.
  6. Selecteer Verwijderen om te bevestigen dat u AVG AntiVirus wilt verwijderen.
  7. Wacht totdat AVG Internet Security van uw computer is verwijderd.
  8. Wanneer het bevestigingsbericht verschijnt, klikt u op Nu opnieuw starten om de pc meteen opnieuw op te starten en het verwijderen te voltooien.
  1. Klik met de rechtermuisknop op de knop  Start van Windows en selecteer Apps en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  2. Controleer of Apps en onderdelen is geselecteerd in het linkerdeelvenster, selecteer AVG Internet Security en klik twee keer op Verwijderen.
  3. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
  4. Wanneer het venster AVG Internet Security-installatie verschijnt, selecteert u Verwijderen.
  5. Vul eventueel de klantenenquête in of selecteer Overslaan en verwijderen.
  6. Selecteer Verwijderen om te bevestigen dat u AVG AntiVirus wilt verwijderen.
  7. Wacht totdat AVG Internet Security van uw computer is verwijderd.
  8. Wanneer het bevestigingsbericht verschijnt, klikt u op Nu opnieuw starten om de pc meteen opnieuw op te starten en het verwijderen te voltooien.
  1. Druk tegelijkertijd op de toetsen Windows-logo () en X op uw toetsenbord.
  2. Selecteer Programma’s en onderdelen in het menu dat wordt weergegeven.
  3. Klik met de rechtermuisknop op AVG Internet Security en selecteer Verwijderen in de vervolgkeuzelijst.
  4. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
  5. Wanneer het venster AVG Internet Security-installatie verschijnt, selecteert u Verwijderen.
  6. Vul eventueel de klantenenquête in of selecteer Overslaan en verwijderen.
  7. Selecteer Verwijderen om te bevestigen dat u AVG AntiVirus wilt verwijderen.
  8. Wacht totdat AVG Internet Security van uw computer is verwijderd.
  9. Wanneer het bevestigingsbericht verschijnt, klikt u op Nu opnieuw starten om de pc meteen opnieuw op te starten en het verwijderen te voltooien.
  1. Klik op het pictogram  Start van Windows en selecteer Configuratiescherm.
  2. Volg hieronder optie A of optie B voor uw weergave:
    • Optie A (Standaardweergave met categorieën): Klik onder Programma's op Een programma verwijderen.
    • Optie B (Weergave met grote of kleine pictogrammen): Klik op Programma's en onderdelen.
  3. Klik met de rechtermuisknop op AVG Internet Security, en selecteer Verwijderen in de vervolgkeuzelijst.
  4. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
  5. Wanneer het installatievenster van AVG Internet Security verschijnt, klikt u op Verwijderen.
  6. Vul eventueel de klantenenquête in of selecteer Overslaan en verwijderen.
  7. Selecteer Verwijderen om te bevestigen dat u AVG AntiVirus wilt verwijderen.
  8. Wacht totdat AVG Internet Security van uw computer is verwijderd.
  9. Wanneer het bevestigingsbericht verschijnt, klikt u op Nu opnieuw starten om de pc meteen opnieuw op te starten en het verwijderen te voltooien.

AVG Internet Security is nu verwijderd van uw pc. Lukt het niet om AVG Internet Security te verwijderen na het uitvoeren van bovenstaande stappen, raadpleeg dan het gedeelte over het hulpprogramma voor het verwijderen hieronder.

Verwijderen via het hulpprogramma voor verwijderen

Als u problemen ondervindt bij het verwijderen van AVG Internet Security via het menu Start, is het raadzaam het hulpprogramma voor het verwijderen van AVG te gebruiken om alle bestanden van AVG Internet Security te verwijderen van uw pc terwijl Windows wordt uitgevoerd in de Veilige modus.

Raadpleeg het volgende artikel voor instructies: Het hulpprogramma voor verwijderen van AVG gebruiken.

Problemen oplossen zonder het programma te verwijderen

Als u problemen ondervindt met AVG AntiVirus, is het raadzaam de volgende opties te raadplegen voordat u het programma verwijdert:

• Bijwerken: wij brengen regelmatig updates uit voor de toepassing en voor virusdefinities met daarin nieuwe functies en oplossingen voor problemen. Door ervoor te zorgen dat AVG AntiVirus up-to-date is, kunt u eventuele problemen oplossen die u ondervindt. In het volgende artikel vindt u instructies voor het bijwerken van AVG AntiVirus: AVG AntiVirus bijwerken.
  • Herstellen: als sommige functies niet goed werken of als een scan vastloopt, is het raadzaam te proberen AVG AntiVirus te herstellen in plaats van de toepassing te verwijderen. Het is ook raadzaam AVG AntiVirus te herstellen als een toepassingsupdate mislukt. In het volgende artikel vindt u instructies voor het herstellen van AVG AntiVirus: AVG AntiVirus herstellen.
  • Uitschakelen: Soms blokkeren de beschermingsfuncties van AVG Antivirus een website die u wilt openen of wordt een bestand ten onrechte als schadelijk aangemerkt. U kunt de schildinstellingen en het scangedrag aanpassen om dit soort situaties te voorkomen, of u kunt Firewall of AVG AntiVirus tijdelijk uitschakelen. Raadpleeg de volgende artikelen voor meer informatie:

Voer de onderstaande stappen van de door u gewenste methode uit om AVG Internet Security te verwijderen:

Wanneer u de onderstaande stappen hebt voltooid, wordt uw Mac niet meer door AVG AntiVirus tegen malware en andere dreigingen beschermd.
  1. Klik in uw Dock op het pictogram Finder.
  2. Selecteer ToepassingenVerwijderen van AVG AntiVirus.
    Als Toepassingen niet in uw Finder-menu staat, selecteert u GaToepassingen in de Apple-menubalk boven in uw scherm.
  3. Wanneer het venster voor het verwijderen van AVG AntiVirus verschijnt, klikt u op Doorgaan.
  4. Voer het wachtwoord in dat u gebruikt als u de Mac start en klik op Installatieprogramma Help.
  5. Wacht totdat AVG Internet Security van uw Mac is verwijderd.
  6. Typ, als daarom wordt gevraagd, het wachtwoord dat u gebruikt om uw Mac te starten en klik daarna op OK.
  7. Klik wanneer het bevestigingsbericht verschijnt op Voltooi of klik desgewenst op Ga door om de klantenenquête in te vullen.

AVG Internet Security is nu verwijderd van uw Mac.

AVG Internet Security opnieuw installeren

Als u AVG Internet Security opnieuw moet installeren, raadpleegt u het volgende artikel voor instructies: AVG Internet Security installeren.

• AVG Internet Security 23.x voor Windows
  • AVG Internet Security 20.x voor Mac
  • Microsoft Windows 11 Home / Pro / Enterprise / Education
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1 met Convenient Rollup Update, 32-/64-bits