AVG AntiTrack – veelgestelde vragen

Downloaden en installeren

Hoe installeer ik AVG AntiTrack?

1. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van AVG AntiTrack te downloaden en sla het op op een bekende locatie op uw computer (standaard worden alle gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads). AVG AntiTrack voor Windows downloaden
  2. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade installatiebestand avg_antitrack_setup.exe en selecteer Als beheerder uitvoeren in het contextmenu.
  3. Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien. Wanneer u daarom wordt gevraagd, activeert u het product met behulp van een geldige activeringscode.

AVG AntiTrack is nu geïnstalleerd en klaar voor gebruik. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide installatie-instructies:

1. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van AVG AntiTrack te downloaden en sla het op een bekende locatie op uw Mac op (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads). AVG AntiTrack voor Mac downloaden
  2. Dubbelklik op het gedownloade installatiebestand AVG AntiTrack.dmg.
  3. Klik op het symbool AVG AntiTrack en sleep dit naar de map Programma's.
  4. Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien. Wanneer u daarom wordt gevraagd, activeert u het product met behulp van een geldige activeringscode.

AVG AntiTrack is nu geïnstalleerd en klaar voor gebruik. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide installatie-instructies:

Wat zijn de systeemvereisten voor AVG AntiTrack?

• Windows 10, Windows 8/8.1 met uitzondering van RT en Starter Edition (32- of 64-bits), Windows 7 SP1 of hoger, alle edities (32- of 64-bits)
  • De browser Microsoft Internet Explorer, Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox of Opera
  • Volledig Windows-compatibele pc met Intel Pentium 4/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (moet SSE2 ondersteunen)
  • 512 MB RAM-geheugen of meer
  • 300 MB vrije hardeschijfruimte
  • U hebt een internetverbinding nodig om het programma te downloaden, te activeren en te gebruiken
  • Bij voorkeur een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels
  • Apple macOS 11.x (Big Sur), Apple macOS 10.15.x (Catalina), Apple macOS 10.14.x (Mojave), Apple macOS 10.13.x (High Sierra), Apple macOS 10.12.x (Sierra), Apple Mac OS X 10.11.x (El Capitan).
  • Mac met 64-bits Intel-processor.
  • 500 MB vrije ruimte op de harde schijf.
  • Internetverbinding voor het downloaden, activeren en onderhouden van toepassingsupdates.
  • Bij voorkeur een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels.

Is er een gratis proefversie beschikbaar van AVG AntiTrack?

Ja. Na installatie van AVG AntiTrack klikt u tijdens de instructievideo op Gratis proefversie starten. Tijdens de gratis proefperiode hebt u tijdelijk toegang tot de volledige functionaliteit van AVG AntiTrack. Klik linksboven op het programmascherm op Nu upgraden om AVG AntiTrack tijdens de proefperiode aan te schaffen.

Nee. AVG AntiTrack voor Mac is op dit ogenblik niet beschikbaar als gratis proefversie. Als u deze toepassing wilt gebruiken, moet u een abonnement aanschaffen via AVG Store.

Abonneren en activeren

Hoe activeer ik mijn abonnement?

Wanneer u AVG AntiTrack koopt via een AVG-toepassing op uw pc of Mac, wordt uw abonnement automatisch geactiveerd op het apparaat dat u hebt gebruikt om de aankoop te doen. Als u AVG AntiTrack hebt gekocht via een ander verkoopkanaal of als u uw abonnement op een ander apparaat wilt gaan gebruiken, activeert u het abonnement met behulp van een geldige activeringscode:

1. Open AVG AntiTrack en klik op Volgende om de instructievideo te bekijken.
  2. Typ of plak als dat wordt gevraagd uw activeringscode (inclusief koppeltekens), en klik op Activeren.

Uw licentie voor AVG AntiTrack is nu actief. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:

Waar kan ik mijn activeringscode vinden?

Nadat u AVG AntiTrack hebt gekocht, ontvangt u een bevestigingsmail van no.reply@avg.com met daarin de activeringscode. U kunt uw activeringscode ook ophalen via het AVG-account dat is gekoppeld aan het e-mailadres dat u tijdens de aankoop van AVG AntiTrack hebt gebruikt.

Raadpleeg het volgende artikel om te zien hoe u uw activeringscode kunt vinden:

Wat moet ik doen als mijn activeringscode niet werkt?

1. Controleer of u de activeringscode goed hebt ingevoerd, inclusief verbindingsstreepjes.
  2. Gebruik ons webformulier om de activeringscode opnieuw te laten verzenden naar het e-mailadres dat u bij aankoop van AVG AntiTrack hebt gebruikt en activeer het abonnement opnieuw.
  3. Als de activering mislukt, verwijdert u AVG AntiTrack en start u de pc opnieuw op.
  4. Download en installeer de nieuwste versie van AVG AntiTrack.
  5. Open AVG AntiTrack en probeer het abonnement opnieuw te activeren.
  1. Controleer of u de activeringscode goed hebt ingevoerd, inclusief verbindingsstreepjes.
  2. Gebruik ons webformulier om de activeringscode opnieuw te laten verzenden naar het e-mailadres dat u bij aankoop van AVG AntiTrack hebt gebruikt en activeer het abonnement opnieuw.
  3. Als de activering mislukt, verwijdert u AVG AntiTrack en start u uw Mac opnieuw op.
  4. Download en installeer de nieuwste versie van AVG AntiTrack.
  5. Open AVG AntiTrack en probeer het abonnement opnieuw te activeren.

Als u problemen blijft ondervinden, neemt u contact op met de ondersteuning van AVG.

Kan ik AVG AntiTrack op meerdere apparaten en platforms gebruiken?

U kunt AVG AntiTrack tegelijkertijd activeren op het aantal apparaten dat u hebt opgegeven tijdens de aankoop. De volgende abonnementsopties zijn beschikbaar:

• AVG AntiTrack (meerdere apparaten): U kunt AVG AntiTrack op maximaal 10-apparaten tegelijk activeren. Uw abonnement is alleen geldig in Windows en macOS.
  • AVG AntiTrack voor Windows: U kunt AVG AntiTrack op één Windows-pc activeren. U kunt uw abonnement niet op meerdere apparaten tegelijk gebruiken, maar u kunt wel uw abonnement overzetten van het ene apparaat op het andere.
  • AVG AntiTrack voor Mac: U kunt AVG AntiTrack op één macOS-apparaat activeren. U kunt uw abonnement niet op meerdere apparaten tegelijk gebruiken, maar u kunt wel uw abonnement overzetten van het ene apparaat op het andere.

Als u niet zeker weet welke abonnementsoptie u hebt aangeschaft, kijkt u in het e-mailbericht met de bestelbevestiging of in uw AVG-account dat is gekoppeld aan het e-mailadres dat u voor de aankoop van AVG AntiTrack hebt gebruikt.

Hoe kan ik AVG AntiTrack gaan gebruiken op een nieuw apparaat?

Een AVG AntiTrack-abonnement overbrengen naar een ander apparaat:

1. Verwijder AVG AntiTrack van uw oorspronkelijke apparaat.
  2. Installeer AVG AntiTrack op het nieuwe apparaat.
  3. Activeer uw abonnement op het nieuwe apparaat.

Algemeen

Wat is AVG AntiTrack?

AVG AntiTrack is een privacytoepassing die uw identiteit beschermt tegen de nieuwste onlinetraceringstechnieken.

AVG injecteert nepinformatie in de gegevens waaruit uw digitale vingerafdruk wordt samengesteld. Trackers en derden zien hierdoor andere informatie over u. Daarnaast wist AVG AntiTrack permanente cookies en browsergegevens uit uw webbrowsers.

Wat houdt onlinetracering in en wat zijn de gevolgen voor mij?

Onlinetracering is het verzamelen van informatie over personen via geavanceerde analysemethoden die zijn ingebed in websites. Informatie die wordt verzameld via onlinetracering wordt gebruikt om een uniek onlineprofiel (of digitale vingerafdruk) over u samen te stellen. Aan de hand daarvan kunnen adverteerders online vaststellen wie u bent. Dat kan diverse gevolgen hebben:

• Adverteerders kunnen informatie over uw onlineactiviteiten gebruiken om u te overspoelen met gerichte reclame.
  • Bepaalde websites tonen mogelijk hogere prijzen voor producten waar u eerder online naar hebt gezocht, bijvoorbeeld vliegtickets.
  • Veel van uw favoriete websites slaan grote hoeveelheden informatie over u op die mogelijk kan uitlekken. In dat geval kunnen derden uw persoonsgegevens inzien en gebruiken.

Hoe laat ik online sporen achter?

Veel websites die u bezoekt downloaden cookies in uw browser of identificeren u op basis van unieke gegevens op uw apparaat. Aan de hand hiervan kunt u worden herkend wanneer u terugkeert naar de website of naar een andere website gaat die deel uitmaakt van hetzelfde traceringssysteem.

Wat is een digitale vingerafdruk?

Wanneer u een website bezoekt, laat u gewoonlijk gegevens achter die te maken hebben met de configuratie van uw apparaat, uw browser en uw onlineactiviteiten. Er worden voortdurend gegevens opgeslagen en deze stapelen zich op naarmate u meer met websites in aanraking komt. Vrijwel elke website verzamelt gebruikersgegevens met behulp van dezelfde typen advertentienetwerken. Al uw onlineactiviteiten worden dus gevolgd en toegevoegd aan uw unieke onlineprofiel. Omdat u regelmatig naar uw favoriete websites gaat, onlineaccounts opent, winkelt op internet en uiteenlopende formulieren invult, fungeert uw onlineprofiel als een 'digitale vingerafdruk' die u overal op internet achterlaat.

Uw digitale vingerafdruk is niet gekoppeld aan uw werkelijke identiteit, maar kan wel worden gebruikt om een uniek en accuraat profiel over u als individu samen te stellen. Met behulp van traceringstechnieken worden uw interesses, leeftijd, geloofsovertuiging, gezondheidsproblemen, inkomsten en uitgaven, winkelgewoonten en andere zeer persoonlijke gegevens bestudeerd. Aan de hand daarvan kunnen verkopers hun advertenties personaliseren, maar dit kan ook worden opgevat als een schending van uw privacy.

AVG AntiTrack verandert uw digitale vingerafdruk voortdurend om uw online-identiteit te beschermen. Als u een logboek met de wijzigingen van uw digitale vingerafdruk wilt bekijken, houdt u de muisaanwijzer boven het grafieksymbool op het dashboard van AVG AntiTrack en klikt u op Alle rapporten bekijken. De meest recente vingerafdrukwijzigingen vindt u onder Willekeurige vingerafdruk.

Wat zijn cookies?

Cookies zijn bestanden die websites, trackers en derden achterlaten in uw webbrowser, waardoor zij uw onlineactiviteiten kunnen bekijken. Gerichte reclame (advertenties die zijn afgestemd op uw onlineactiviteiten) is een rechtstreeks gevolg van de cookies in uw webbrowser. Cookies kunnen er ook voor zorgen dat websites hogere prijzen tonen voor producten waar u eerder online naar hebt gezocht, bijvoorbeeld vliegtickets. Om gerichte reclame te voorkomen en uw onlineprivacy te beschermen, is het belangrijk om regelmatig uw cookies te wissen.

Wat zijn browsergegevens?

Browsergegevens zijn gegevens die vaak worden opgeslagen in uw browser wanneer u websites bezoekt. Aan de hand van uw browsergegevens kan iedereen die uw pc of Mac gebruikt uw zoekgeschiedenis inzien en zien welke websites u hebt bezocht. Daarnaast kunnen er automatisch webformulieren mee worden ingevuld en kan ervoor worden gezorgd dat u aangemeld blijft bij accounts nadat u een browsersessie hebt gesloten. Dat kan handig zijn, maar het houdt ook risico's voor uw privacy in en kan ertoe leiden dat derden toegang hebben tot uw privégegevens. Met AVG AntiTrack kunt u eenvoudig gegevens wissen. Voordat de browsergegevens worden gewist, wordt u altijd gevraagd aan te geven wat voor gegevens u wilt verwijderen.

Blokkeert AVG AntiTrack advertenties?

AVG AntiTrack is geen reclamefilter, dus waarschijnlijk zult u na installatie van de toepassing nog advertenties zien op websites die u graag bezoekt. AVG AntiTrack voorkomt wel dat trackers informatie over uw onlineactiviteiten verzamelen en dat u gerichte reclame te zien krijgt (bijvoorbeeld een advertentie voor een product waar u onlangs naar hebt gekeken).

Waarin verschilt AVG AntiTrack van een antivirusprogramma of VPN?

VPN-producten hebben tot doel om uw locatie te verbergen door uw verbinding te versleutelen. Wanneer u echter alleen een VPN gebruikt, kunnen trackers u nog steeds identificeren op grond van uw apparaat, browser en onlineactiviteiten. Antivirusproducten hebben tot doel uw apparaat te beschermen tegen dreigingen als virussen, Trojaanse paarden en malware, maar ze voorkomen onlinetracering niet. In tegenstelling tot VPN's en antivirussoftware-producten voorkomt AVG AntiTrack dat derden en adverteerders uw onlineactiviteiten volgen.

Functies

Hoe kom ik erachter welke websites mij volgen?

Houd de muisaanwijzer boven het grafieksymbool op het dashboard van AVG AntiTrack en selecteer Alle rapporten bekijken. De volgende informatie is beschikbaar:

• Recente activiteit: de tijd en datum van recente traceerpogingen en de websites die u hebben geprobeerd te traceren.
  • Belangrijkste traceerpogingen: de websites die u het meest hebben geprobeerd te traceren sinds u AVG AntiTrack hebt geïnstalleerd.

In de grafieken boven aan het scherm ziet u de schommelingen in geblokkeerde traceerpogingen in de afgelopen week en de afgelopen 6 maanden. Houd de muisaanwijzer boven de rode punt boven een specifieke maand of dag aan om het precieze aantal traceerpogingen weer te geven.

Op het dashboard van AVG AntiTrack kunt u de meest recente traceringspogingen zien in het vak Laatste traceeractiviteit. Voor elke poging ziet u de traceerbron en de website van waaraf u bent gevolgd. Selecteer Rapporten in het linkerdeelvenster en klik op het tabblad Traceergeschiedenis voor een uitgebreider overzicht van uw traceergeschiedenis.

Wat is mijn privacyscore?

Bij Mijn privacyscore wordt het cijfer weergegeven dat AVG AntiTrack toekent op basis van de diverse instellingen die u in- of uitschakelt in de toepassing. Hoe meer privacybeschermingsonderdelen u hebt ingeschakeld, hoe hoger dit cijfer (uw score).

Hoe schakel ik browserbescherming in?

Laat AVG AntiTrack uw onlineprivacy beschermen door de browserextensie AVG AntiTrack te installeren in elke browser die u gebruikt. De eerste keer dat u AVG AntiTrack start, wordt er automatisch gezocht naar de browsers Google Chrome, Mozilla Firefox en Opera, en wordt u gevraagd of u de invoegtoepassing wilt installeren. Raadpleeg de instructies in het volgende artikel als u deze stap overslaat of de invoegtoepassing later moet installeren:

De invoegtoepassing AVG AntiTrack is alleen compatibel met de volgende browsers:
  • Google Chrome
  • Mozilla Firefox
  • Internet Explorer
  • Microsoft Edge
  • Opera

Laat AVG AntiTrack uw onlineprivacy beschermen door de browserextensie AVG AntiTrack te installeren in elke browser die u gebruikt:

1. Selecteer Browsers in het linkerdeelvenster.
  2. Klik naast de geselecteerde browser op de rode schuifregelaar (UIT), zodat deze groen (AAN) wordt.
  3. Browserbescherming is nu ingeschakeld voor de geselecteerde webbrowser. Herhaal de bovenstaande stappen voor al uw webbrowsers.
De invoegtoepassing AVG AntiTrack is alleen compatibel met de volgende browsers:
  • Google Chrome
  • Mozilla Firefox
  • Safari
  • Opera

Hoe verwijder ik cookies uit mijn browser?

U kunt AVG AntiTrack zodanig instellen dat cookies regelmatig uit uw internetbrowsers worden verwijderd:

1. Klik op het dashboard van AVG AntiTrack op de tegel Schema voor Browser opschonen.
  2. Gebruik het vervolgkeuzemenu naast de door u gekozen browser om aan te geven hoe vaak u cookies wilt laten wissen.

De cookies voor de geselecteerde browser worden nu automatisch gewist volgens de opgegeven instellingen.

De cookies kunnen alleen worden gewist als de browser gesloten is.

U kunt AVG AntiTrack zodanig instellen dat cookies regelmatig uit uw internetbrowsers worden verwijderd:

1. Selecteer Mijn sporen in het linkerdeelvenster.
  2. Gebruik het menu Gepland cookies wissen naast de door u gekozen browser om aan te geven hoe vaak u cookies wilt laten wissen.

De cookies voor de geselecteerde browser worden nu automatisch gewist volgens de opgegeven instellingen.

De cookies kunnen alleen worden gewist als de browser gesloten is.

Hoe kan ik mijn browsergegevens verwijderen?

Met AVG AntiTrack kunt u in een handomdraai browsergegevens verwijderen uit uw internetbrowsers:

1. Klik op het dashboard van AVG AntiTrack op de tegel Schema voor Browser opschonen.
  2. Klik op Gegevens wissen naast de gekozen browser.
  3. Schakel het selectievakje in naast het type gegevens dat u wilt verwijderen.
  4. Klik op Selectie wissen. Klik als daarom wordt gevraagd op Ja om AVG AntiTrack toestemming te geven de geselecteerde browser te sluiten.
  1. Selecteer Mijn sporen in het linkerdeelvenster.
  2. Klik op Kies te wissen gegevens naast de gekozen browser.
  3. Schakel het selectievakje in naast het type gegevens dat u wilt verwijderen.
  4. Klik op Geselecteerde gegevens wissen. Klik als daarom wordt gevraagd op Sluiten om AVG AntiTrack toestemming te geven de geselecteerde browser te sluiten.

De geselecteerde browsergegevens zijn nu gewist.

Kan ik voorkomen dat AVG AntiTrack cookies op bepaalde websites wist?

Ja. Als u wilt voorkomen dat Avast AntiTrack cookies van bepaalde websites verwijdert, plaatst u die websites op de witte lijst.

1. Klik op het dashboard van AVG AntiTrack op te de tegel Websites op witte lijst.
  2. Voeg een website op een van de volgende manieren aan de witte lijst toe:
    • Selecteer een website in de vervolgkeuzelijst bij Kies uit populaire opties.
    • Voer een URL van een website (bijvoorbeeld www.voorbeeld.com) in het tekstvak links in en klik op Toevoegen.

Als u een website van de witte lijst wilt verwijderen, klikt u op het symbool Prullenmand in het venster van de website.

Hoe vaak verandert AVG AntiTrack mijn digitale vingerafdruk?

AVG AntiTrack brengt van tijd tot tijd wijzigingen aan in uw digitale vingerafdruk. Dat gebeurt volgens een willekeurig schema. Ga als volgt te werk als u wilt zien welke wijzigingen er zijn aangebracht en hoeveel dat er per dag zijn:

1. Houd de muisaanwijzer boven het grafieksymbool op het dashboard van AVG AntiTrack en klik op Alle rapporten bekijken.
  2. U kunt recente vingerafdrukwijzigingen bekijken onder Willekeurige vingerafdruk.

Als u deze geschiedenis wilt wissen, houd u de muisaanwijzer boven het pictogram (drie puntjes) naast Willekeurige vingerafdruk, selecteert u Gegevens wissen, en klikt u ter bevestiging op Ja.

1. Selecteer Rapporten in het linkerdeelvenster.
  2. Klik op de tab Vingerafdrukwijzigingen om recente vingerafdrukwijzigingen te bekijken.

Als u deze geschiedenis wilt wissen, klikt u op Vingerafdrukgeschiedenis wissen.

Probleemoplossing

Hoe verwijder ik AVG AntiTrack?

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Wat moet ik doen als AVG AntiTrack geen traceerpogingen detecteert?

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies om het probleem op te lossen:

Als het probleem aanhoudt, neemt u contact op met de ondersteuning van AVG.

Wat moet ik doen als AVG AntiTrack webpagina's blokkeert of vertraagt?

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies om het probleem op te lossen:

Als het probleem aanhoudt, neemt u contact op met de ondersteuning van AVG.

Hoe verhelp ik de foutcode "-1073741502" bij het installeren van AVG AntiTrack?

Deze foutcode houdt in dat AVG AntiTrack er niet in is geslaagd om Microsoft SQL Server Compact Edition te installeren vanwege een verouderde versie van het besturingssysteem Microsoft Windows.

Raadpleeg het volgende ondersteuningsartikel van Windows voor informatie over het installeren van het nieuwste Windows 7-servicepack:

Waarom verschijnt de foutmelding "Er is een probleem opgetreden bij het installeren van SQL Server Compact"?

Deze foutmelding wordt veroorzaakt door een beschadigde of verouderde versie van Microsoft .NET Framework. U kunt dit probleem oplossen door Microsoft .NET Framework opnieuw te installeren. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Als de foutmelding nog steeds wordt weergegeven, neemt u contact op met de ondersteuning van AVG.

Wat moet ik doen als AVG AntiTrack verdwijnt nadat ik mijn pc opnieuw heb opgestart?

Dit probleem kan optreden als u het installatiebestand van AVG AntiTrack uitvoert met behulp van een gebruikersaccount zonder beheerdersrechten. U lost het probleem als volgt op:

1. Verwijder AVG AntiTrack van uw computer.
  2. Raadpleeg de gedeelten in het volgende artikel om te controleren welke bestaande accounts op uw pc over beheerdersrechten beschikken. Installeer daarna AVG AntiTrack met behulp van een beheerdersaccount:
  3. Start de pc opnieuw.
  • AVG AntiTrack 1.x voor Mac

Besturingssystemen: