Bestanden of websites uitsluiten van scanbewerkingen in AVG AntiVirus

Hoewel het doorgaans niet raadzaam is, kunt u bepaalde bestanden of websites uitsluiten van scanbewerkingen en zo de snelheid van de scanbewerkingen verhogen of fout-positieve (valse) detecties voorkomen.

Stel alleen uitzonderingen in als u zeker weet dat de bestanden en websites die u wilt uitsluiten niet zijn geïnfecteerd. Als u twijfelt over een bestand, kunt u het scannen met Virus Total of het in Quarantaine plaatsen en naar AVG Viruslab versturen. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over Quarantaine:

In de gedeelten hieronder leest u hoe u uitzonderingen kunt beheren in AVG Internet Security en AVG AntiVirus FREE:

Een uitzondering toevoegen

Met algemene uitzonderingen kunt u afzonderlijke bestanden, mappen, websites of opdrachtpromptregels in één keer uitsluiten van alle scanbewerkingen en schilden.

U stelt als volgt een uitzondering in voor scanbewerkingen en schilden:

1. Open de gebruikersinterface van AVG en ga naar MenuInstellingen.
  2. Controleer of Algemeen in het linkerdeelvenster is geselecteerd en klik op UitzonderingenUitzondering toevoegen.
  3. U kunt op een van de volgende manieren een uitzondering toevoegen:
    • Typ het bestandspad, het mappad, de URL of de opdrachtprompt in het tekstvak en klik op Uitzondering toevoegen.
    • Klik op Bladeren, schakel het selectievakje in naast de bestanden of mappen die u aan de lijst met uitzonderingen wilt toevoegen en klik op OK.

De bestanden, mappen, URL's of opdrachtpromptregels die u hebt geselecteerd, worden toegevoegd aan de lijst met uitzonderingen.

De lijst met uitzonderingen beheren

Nadat u een bestand, een map, een website of een opdrachtpromptregel hebt opgegeven dat of die u wilt uitsluiten van de scanbewerkingen of schilden van AVG, kunt u de vermeldingen in de lijst bekijken en eventueel afzonderlijk verwijderen:

1. Open de gebruikersinterface van AVG en ga naar MenuInstellingen.
  2. Selecteer het tabblad Algemeen en klik op Uitzonderingen.
  3. Schakel de selectievakjes bij Bestand/map, Website en Opdrachtregel in om alle uitzonderingen in de lijst weer te geven. De lijst met uitzonderingen is zichtbaar onder deze filters.

Als u een toepassing wilt verwijderen, houdt u de muisaanwijzer boven het deelvenster in kwestie en klikt u op het prullenbakpictogram. De lijst wordt automatisch bijgewerkt.

• AVG Internet Security 20.x
  • AVG AntiVirus FREE 20.x