Facturen, abonnementen, terugbetalingen – veelgestelde vragen

Facturering

Waar vind ik de eerstvolgende factureringsdatum voor mijn abonnement?

De informatie in dit gedeelte is van toepassing op abonnementen die zijn gekocht via de officiële website van AVG, of via een AVG-toepassing op uw pc of Mac.

De factureringsdatum hangt af van het type abonnement dat u hebt gekocht:

• Abonnementen voor 1, 2 en 3 jaar: uw factureringsdatum is 15 dagen vóór het begin van de volgende abonnementsperiode.
  • Maandabonnementen: uw factureringsdatum is 2 dagen vóór het begin van de volgende abonnementsperiode.
  • Proefabonnementen van AVG: uw factureringsdatum is de laatste dag van uw gratis proefperiode.

U kunt de volgende factureringsdatum bevestigen op een van de volgende plekken:

• Het e-mailbericht met de bestelbevestiging dat u ontvangt van no.reply@avg.com. Voorafgaand aan de afschrijving voor een AVG-abonnement ontvangt u altijd een kennisgeving per e-mail.
  • Het AVG-account dat is gekoppeld aan het e-mailadres dat u hebt gebruikt voor de aankoop van het abonnement. U kunt de volgende factureringsdatum voor een abonnement zien op het scherm Abonnementen naast Volgende afschrijving.
De informatie in dit gedeelte is alleen van toepassing als u uw abonnement hebt gekocht via Google Play Store.

Volg onderstaande stappen om de volgende factureringsdatum te controleren voor apps die zijn aangeschaft via Google Play Store:

1. Controleer of u bent aangemeld bij Google Play Store met het Google-account dat u hebt gebruikt om het AVG-abonnement te kopen.
  2. Open Google Play Store op uw Android-apparaat.
  3. Tik op uw profielafbeelding rechtsboven op het scherm en selecteer Betalingen en abonnementen.
  4. Tik op Abonnementen.
  5. U kunt de volgende factureringsdatum voor elk actief abonnement zien onder Volgende afschrijving.
De informatie in dit gedeelte is alleen van toepassing als u uw abonnement hebt gekocht via de App Store.

Volg onderstaande stappen om de volgende factureringsdatum te controleren voor apps die zijn aangeschaft via de App Store:

1. Controleer of u bent aangemeld bij de App Store met de Apple ID die u hebt gebruikt om het AVG-abonnement te kopen.
  2. Open de App Store op uw iOS-apparaat.
  3. Tik op uw profielafbeelding rechtsboven op het scherm.
  4. Tik op Abonnementen.
  5. U kunt de volgende factureringsdatum voor elk actief abonnement zien onder Verlengt op.

Waaraan herken ik een afschrijving van AVG op mijn factuuroverzicht?

AVG werkt samen met de gevestigde e-commerceprovider Digital River. Deze verzorgt de onlineverkoop en -distributie van onze producten en services.

In onderstaande lijst vindt u de verschillende omschrijvingen die worden gebruikt door Digital River:

• DRI*AVG Technologies: bestellingen verwerkt door Digital River.
  • PAYPAL *DIGITALRIVE AVG: bestellingen verwerkt door PayPal.
  • PAYPAL *DIGITALRIVE AVG: alternatieve omschrijving voor bestellingen verwerkt door PayPal.

Wat gebeurt er als mijn creditcard of betaalkaart is verlopen?

Als uw creditcard of betaalpas verloopt voor de volgende factureringsdatum, ontvangt u 30 dagen voor de factureringsdatum een kennisgeving per e-mail waarmee u nieuwe betalingsgegevens kunt opgeven. Deze kennisgeving wordt verzonden vanaf no.reply@avg.com met als onderwerp: Important information regarding your AVG Technologies subscription (Belangrijke informatie over uw AVG Technologies-abonnement).

Wanneer u nieuwe betalingsgegevens hebt ingevoerd en bevestigd via de kennisgeving per e-mail, wordt er niets in rekening gebracht tot de volgende geplande factureringsdatum voor uw abonnement.

Als u een door u gekocht AVG-product niet meer wilt gebruiken, moet u uw abonnement opzeggen voor de komende factureringsdatum om toekomstige betalingen te stoppen. Een verlopen creditcard of betaalpas betekent niet dat er niets kan worden afgeschreven, omdat uw creditcardmaatschappij mogelijk een service voor het bijwerken van accounts gebruikt.

Raadpleeg dit artikel voor instructies over het opzeggen van uw abonnement.

Hoe kan ik mijn betalingsgegevens bijwerken?

Als uw creditcard of betaalpas is verlopen of verloopt voor de volgende factureringsdatum, raadpleegt u bovenstaand gedeelte voor meer informatie.

Als u uw betalingsgegevens om een andere reden wilt bijwerken, is het raadzaam contact op te nemen met de ondersteuning van AVG.

Hoe kom ik aan een kopie van mijn factuur?

U kunt een kopie van uw factuur bekijken of afdrukken via het e-mailbericht met de bestelbevestiging dat u na aankoop hebt ontvangen van no.reply@avg.com (of avg.cs@digitalriver.com voor oudere bevestigingsmails).

Voer de volgende stappen uit:

1. Open het e-mailbericht met de bestelbevestiging.
  2. Zoek de zinsnede Klik hier om uw factuur op te halen. onder in het e-mailbericht.
  3. Klik op Klik hier om uw factuur te bekijken.

Klanten uit de Europese Unie en uit diverse andere landen (bijvoorbeeld Canada en Australië) kunnen een btw-factuur of creditnota downloaden in pdf-indeling. Klanten uit de rest van de wereld kunnen de factuur afdrukken door te klikken op Afdrukken.

Waar vind ik mijn bestelnummer?

U vindt uw bestelnummer (ook wel ordernummer of referentienummer genoemd) in uw AVG-account of in het e-mailbericht met de bestelbevestiging dat u na aanschaf van het abonnement hebt ontvangen. In het volgende artikel vindt u meer informatie over waar u het bestelnummer kunt vinden:

Hoe lang duurt het verwerken van bestellingen die zijn betaald via een bankoverschrijving?

De verwerking van betalingen via een bankoverschrijving kan enkele dagen duren, afhankelijk van het land waar de overschrijving is gedaan. Het AVG-abonnement wordt pas verstrekt op het moment dat de volledige betaling is ontvangen. Wacht na de overschrijving minimaal zeven dagen voordat u contact opneemt met de ondersteuning van AVG, zodat de betaling is binnengekomen bij onze distributeurs. Als u uw abonnement na zeven dagen nog niet hebt ontvangen, neemt u contact op met de ondersteuning van AVG.

Restitutie

Wat is het terugbetalingsbeleid van AVG?

Mocht u niet helemaal tevreden zijn over uw AVG-product, dan kunt u binnen 30 dagen na aankoop contact met ons opnemen om het volledige aankoopbedrag terug te vragen. Deze 30-daagse geld-teruggarantie geldt voor consumentenproducten van AVG die als volgt zijn aangeschaft:

• Online via de officiële website van AVG.
  • Online via een aanbieding in een ander AVG-product voor Windows of Mac.
  • Via de Google Play Store.

Het is normaal gesproken niet mogelijk geld terug te vragen voor AVG-producten waarvan de aankoopdatum meer dan 30 dagen geleden is.

De 30-daagse geld-teruggarantie is niet van toepassing op AVG-producten die als volgt zijn aangeschaft:

Raadpleeg de volgende webpagina om het volledige terugbetalingsbeleid van AVG te bekijken:

Hoe krijg ik mijn geld terug?

Op een van onderstaande manieren kunt u om terugbetaling vragen voor een AVG-abonnement:

• Dien uw aanvraag in met ons restitutieformulier.
  • Vraag om terugbetaling via het AVG-account dat is gekoppeld aan het e-mailadres dat u hebt gebruikt voor de aankoop van het abonnement.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies over het vragen om terugbetaling:

Voor betalingen die zijn gedaan via een creditcard/betaalpas of via PayPal kan het terugbetalingsproces tot 7 werkdagen duren. Voor andere betalingsmethoden kan het terugbetalingsproces tot 14 werkdagen duren.

Abonnementen

Hoe werken AVG-abonnementen?

AVG-producten worden als doorlopend abonnement verkocht. Dat betekent dat uw abonnement aan het einde van elke factureringscyclus wordt verlengd tenzij u het handmatig opzegt voor de volgende factureringsdatum.

In dit artikel vindt u instructies voor het opzeggen van uw abonnement.

Hoe zeg ik een AVG-abonnement op?

De informatie in dit gedeelte is van toepassing op abonnementen die zijn gekocht via de officiële website van AVG, of via een AVG-toepassing op uw pc of Mac.

U kunt een AVG-abonnement opzeggen via uw AVG-account:

1. Meld u aan bij uw AVG-account via onderstaande koppeling:
  2. Klik op de tegel Abonnementen.
  3. Klik op Opzeggen onder het abonnement dat u wilt opzeggen.
  4. Voer de instructies op het scherm uit om de opzegging te voltooien.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een abonnement via uw AVG-account:

Als het niet lukt om een AVG-abonnement op te zeggen via uw AVG-account, is het raadzaam contact op te nemen met de ondersteuning van AVG.

De informatie in dit gedeelte is alleen van toepassing als u uw abonnement hebt gekocht via Google Play Store.

Een abonnement opzeggen via Google Play Store:

1. Controleer of u bent aangemeld bij Google Play Store met het Google-account dat u hebt gebruikt om het AVG-abonnement te kopen.
  2. Open Google Play Store op uw Android-apparaat.
  3. Tik op uw profielafbeelding rechtsboven op het scherm en selecteer Betalingen en abonnementen.
  4. Tik op Abonnementen.
  5. Selecteer het AVG-abonnement dat u wilt opzeggen.
  6. Tik op Abonnement annuleren.
  7. Voer de instructies op het scherm uit om de opzegging te voltooien.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een AVG-abonnement via Google Play Store:

De informatie in dit gedeelte is alleen van toepassing als u uw abonnement hebt gekocht via de App Store.

Ga als volgt te werk om een abonnement op te zeggen via de App Store:

1. Controleer of u bent aangemeld bij de App Store met de Apple ID die u hebt gebruikt om het AVG-abonnement te kopen.
  2. Open de App Store op uw iOS-apparaat.
  3. Tik op uw profielafbeelding rechtsboven op het scherm.
  4. Tik op Abonnementen.
  5. Selecteer het AVG-abonnement dat u wilt opzeggen.
  6. Tik op Annuleer abonnement (of Annuleer gratis proefversie om uw abonnement te beëindigen.
  7. Tik op Bevestig om de annulering te bevestigen.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een AVG-abonnement via de App Store:

Raadpleeg het volgende artikel voor antwoorden op aanvullende vragen over het opzeggen van een AVG-abonnement:

Moet ik mijn gratis proefversie van AVG opzeggen?

Als u voor aanvang van de proefperiode gegevens van uw betaalkaart hebt ingevoerd, moet u het proefabonnement opzeggen voordat het afloopt als u de betaalde functies niet wilt blijven gebruiken. Als u het proefabonnement niet opzegt, wordt de volgende abonnementsperiode in rekening gebracht op de laatste dag van de gratis proefperiode.

Volg de instructies voor het opzeggen van een AVG-abonnement; die zijn ook van toepassing op proefabonnementen van AVG.

Als u geen betaalkaartgegevens hoefde in te voeren voor aanvang van een gratis proefperiode, hoeft u het gratis proefabonnement niet per se op te zeggen.

Klantoverzicht

Hoe kan ik mijn contact-e-mailadres bijwerken?

U kunt het e-mailadres waarop u e-mailberichten met meldingen ontvangt (bijvoorbeeld meldingen over aanstaande betalingen) wijzigen in uw AVG-account.

Als u geen AVG-account hebt, kunt u er een maken met uw huidige contact-e-mailadres; voer daarna onderstaande stappen uit. Als u geen AVG-account wilt instellen, kunt u contact opnemen met de ondersteuning van AVG om uw contact-e-mailadres bij te werken.

Ga als volgt te werk om uw e-mailadres te wijzigen via uw AVG-account:

1. Meld u aan bij uw AVG-account met uw huidige contact-e-mailadres via onderstaande koppeling:
  2. Klik op de tegel Accountinstellingen.
  3. Onder E-mailadres selecteert u Wijzigen.
  4. Voer het nieuwe e-mailadres en het huidige wachtwoord van uw AVG-account in en klik op Wijzigingen opslaan.

Uw voorkeuren worden opgeslagen. U moet het nieuwe e-mailadres gebruiken om u aan te melden bij uw AVG-account.

Hoe kan ik mijn adres en andere klantgegevens bijwerken?

Als u uw e-mailadres of andere klantgegevens wilt bijwerken, neemt u contact op met de ondersteuning van AVG en verstrekt u uw bestaande en uw nieuwe gegevens.

Probleemoplossing

Wat kan ik doen als ik geen bevestigingsmail heb ontvangen?

Als u nog geen e-mailbericht met bestelbevestiging hebt ontvangen na aankoop van een abonnement met een creditcard of betaalkaart, kunt u onderstaande oplossingen uitproberen:

• Kijk in de map met ongewenste e-mail of spam van uw e-mailaccount. Het is namelijk mogelijk dat de bevestiging uit uw postvak IN is gefilterd.
  • Controleer uw postvak IN en de map met ongewenste e-mail of spelen later nog een keer. Het kan een aantal uren duren voordat het e-mailbericht met de bestelbevestiging is verwerkt en verzonden.
  • Als u niet onmiddellijk een e-mailbericht met bestelbevestiging ontvangt, kunt u uw activeringscode ophalen via het AVG-account dat is gekoppeld aan het e-mailadres dat u hebt opgegeven bij de aankoop van het abonnement. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:
  • Neem contact op met de ondersteuning van AVG en geef de volledige naam en het adres op dat zich op uw bestelling moet bevinden. Zodra we uw bestelling hebben gevonden, controleren we uw e-mailadres en sturen we u de abonnementsgegevens opnieuw toe.

Wat moet ik doen bij een dubbele bestelling?

Als u een product meerdere keren hebt besteld, neemt u contact op met de ondersteuning van AVG voor assistentie. Afhankelijk van uw voorkeur kunnen we uw bestellingen combineren om uw AVG-abonnement te verlengen of de dubbele bestelling terugbetalen.

Waarom is het AVG-abonnement duurder dan voorheen?

Als u een AVG-abonnement aanschaft, ontvangt u mogelijk een aanbieding tegen een in eerste instantie lagere prijs. Die aanbieding geldt alleen voor de eerste abonnementsperiode. Daarna wordt de volledige prijs in rekening gebracht. De volledige abonnementsprijs wordt tijdens de aankoop vermeld en u wordt van tevoren per e-mail op de hoogte gesteld wanneer het bedrag wordt afgeschreven. Als u niet tevreden bent over de verlengingsprijs, kunt u uw abonnement opzeggen vóór de volgende factureringsdatum om toekomstige afschrijvingen te stoppen.

In dit artikel vindt u instructies voor het opzeggen van uw abonnement.

Wat moet ik doen als de overgebleven tijd van mijn vorige abonnement niet is toegevoegd aan de duur van mijn nieuwe abonnement?

Wanneer u een abonnement op AVG aanschaft voordat uw huidige abonnement is afgelopen, wordt de resterende tijd van het vorige abonnement automatisch toegevoegd aan de nieuwe abonnementsperiode. Als de abonnementen in ons systeem niet naar behoren aan elkaar worden gekoppeld, neemt u contact op met de ondersteuning van AVG. In dat geval zullen we uw abonnement handmatig verlengen.

Wat kan ik doen als ik niet tevreden ben over de afhandeling van een vraag over een bestelling door de ondersteuning van AVG?

De ondersteuning van AVG probeert elke zaak eerlijk af te handelen op basis van uw specifieke geval en onze beleidsregels. Als u niet tevreden bent over de afhandeling van een vraag over uw bestelling of het gevoel hebt dat uw geval nader moet worden bekeken, neemt u contact op met de ondersteuning van AVG.

Verstrek in uw ondersteuningsticket zoveel mogelijk informatie over uw geval, waaronder:

• Uw naam
  • Bestelnummer
  • Ticketnummer (indien van toepassing)

Geef naast deze gegevens ook de naam op van de medewerker die uw vraag in eerste instantie heeft afgehandeld en andere gegevens waarvan u denkt dat ze relevant zijn voor uw zaak.

U vindt uw bestelnummer (ook wel ordernummer of referentienummer genoemd) in het e-mailbericht met de bestelbevestiging dat u na aanschaf van het abonnement hebt ontvangen. In het volgende artikel vindt u meer informatie over waar u het bestelnummer kunt vinden:
  • Alle betaalde AVG-consumentenproducten