AVG Driver Updater – veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is AVG Driver Updater?

AVG Driver Updater is een optimalisatieprogramma voor de pc waarmee u uw hardware kunt scannen op niet-werkende en verouderde stuurprogramma's, en problemen met uw pc kunt voorkomen.

Waarom moet ik mijn stuurprogramma's bijwerken?

Stuurprogramma's worden door fabrikanten gebruikt om problemen met hardware op te lossen en om voor de best mogelijke compatibiliteit met besturingssystemen te zorgen op uw computer. Verouderde stuurprogramma's kunnen leiden tot problemen met de stabiliteit en de werking van uw pc. Een verouderd stuurprogramma kan ook beveiligingsproblemen in de hand werken en hackers in staat stellen uw systeem binnen te dringen en te infecteren, en privégegevens te stelen.

Wat wordt er gescand door AVG Driver Updater?

AVG Driver Updater scant apparaten die voor de goede werking met uw besturingssysteem zijn aangewezen op de juiste stuurprogramma's. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om printers, scanners, digitale camera's, netwerkkaarten, en geluids- en videokaarten.

Is het gebruik van AVG Driver Updater veilig voor mijn computer en voor mijn gegevens?

Tijdens een update download AVG Driver Updater gecontroleerde stuurprogramma-installatiebestanden van fabrikanten. Bovendien maakt AVG Driver Updater voor het installeren van nieuwe stuurprogramma's een back-up van alle stuurprogramma's en wordt er een herstelpunt in Windows gemaakt. Daardoor kunt u eerder geïnstalleerde stuurprogramma's terugzetten of een herstelpunt van Windows gebruiken om terug te keren naar een vorige toestand van uw systeem mochten er problemen optreden met de net bijgewerkte stuurprogramma's.

Downloaden en installeren

Wat zijn de systeemvereisten voor AVG Driver Updater?

• Windows 10 met uitzondering van Mobile en IoT Core Edition (32- of 64-bits), Windows 8/8.1 met uitzondering van RT en Starter Edition (32- of 64-bits), Windows 7 SP1 of nieuwer (elke editie, 32- of 64-bits).
  • Volledig Windows-compatibele pc met Intel Pentium 4/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (ondersteuning voor SSE2-instructies vereist).
  • 256 MB RAM-geheugen of meer.
  • 400 MB vrije ruimte op de harde schijf.
  • Een internetverbinding om de toepassing te downloaden, activeren en gebruiken.
  • Een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels wordt aanbevolen.

Hoe download en installeer ik AVG Driver Updater?

1. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van AVG Driver Updater te downloaden en sla het op op een bekende locatie op uw computer (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads). AVG Driver Updater downloaden
  2. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade installatiebestand avg_driver_updater_online_setup.exe en selecteer Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
  3. Volg de instructies op het scherm om AVG Driver Updater op uw computer te installeren.

Na de installatie moet u het product activeren met uw AVG-account of door uw activeringscode in te voeren. Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

Is AVG Driver Updater gratis?

Nee, AVG Driver Updater is een betaald product waarvoor een abonnement is vereist. Zonder abonnement kunt AVG Driver Updater downloaden en gebruiken in de modus Alleen scannen. Daarmee kunt u uw pc scannen op verouderde stuurprogramma's, maar u moet AVG Driver Updater activeren met een betaald abonnement om uw stuurprogramma's te kunnen bijwerken.

Is AVG Driver Updater een onderdeel van AVG AntiVirus FREE of AVG Internet Security?

Nee, u hebt een apart abonnement nodig voor AVG Driver Updater. U kunt een abonnement op een ander AVG-product niet gebruiken om AVG Driver Updater te activeren.

Kan ik AVG Driver Updater gebruiken zonder AVG AntiVirus FREE of AVG Internet Security te installeren?

Ja. U kunt AVG Driver Updater installeren als zelfstandige toepassing, zonder dat AVG AntiVirus FREE of AVG Internet Security is geïnstalleerd.

Abonneren en activeren

Hoe activeer ik AVG Driver Updater?

U kunt uw abonnement op AVG Driver Updater activeren met uw AVG-account of door uw activeringscode in te voeren. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:

Als u AVG Driver Updater hebt aangeschaft via een pop-upvenster in een ander AVG-product, moet u het abonnement handmatig activeren. AVG Driver Updater wordt automatisch geactiveerd wanneer u het installeert op hetzelfde apparaat dat u hebt gebruikt voor de aankoop van het product.

Hoe kan ik zien wanneer mijn abonnement afloopt?

Open AVG Driver Updater en ga naar Mijn AVGMijn abonnement. U kunt de duur van uw abonnement zien onder Abonnementen op deze pc.

Kan ik mijn abonnement op AVG Driver Updater op meerdere apparaten gebruiken?

Nee. Uw AVG Driver Updater-abonnement kan maar op één apparaat worden geactiveerd.

Hoe kan ik mijn abonnement op AVG Driver Updater opzeggen?

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies voor het opzeggen van uw abonnement:

Gebruik en instellingen

Hoe werkt AVG Driver Updater?

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het gebruik van AVG Driver Updater:

Hoe werk ik een eerder overgeslagen of genegeerd stuurprogramma bij?

1. Open AVG Driver Updater en klik op Verouderde items.
  2. Klik in de lijst Genegeerd en overgeslagen op Details weergeven naast het stuurprogramma dat u wilt bijwerken.
  3. Selecteer Overslaan stoppen of Niet meer negeren.
  4. Klik op Update geselecteerd.

AVG Driver Updater werkt nu uw eerder overgeslagen of genegeerde stuurprogramma bij.

Voor sommige stuurprogramma's moet u de computer opnieuw opstarten om de update te voltooien.

Kan ik AVG Driver Updater zodanig instellen dat mijn stuurprogramma's automatisch worden bijgewerkt?

AVG Driver Updater scant uw hardware automatisch om de 7 dagen. U krijgt een melding wanneer er verouderde stuurprogramma's zijn gedetecteerd. Als u uw stuurprogramma's wilt bijwerken, klikt u op Nu bijwerken in de melding of opent u AVG Driver Updater en klikt u op Update geselecteerd.

Probleemoplossing

Wat houdt 'Update mislukt' in?

Als u het bericht 'Update mislukt' ziet, betekent dit dat er iets is misgegaan in AVG Driver Updater bij het bijwerken van het stuurprogramma. Probeer het stuurprogramma op een later moment bij te werken.

Hoe zet ik een eerdere versie van een stuurprogramma terug?

AVG Driver Updater maakt een back-up van elk stuurprogramma voordat het naar de nieuwste versie van het stuurprogramma wordt bijgewerkt. Ga als volgt te werk als u een eerdere versie van een stuurprogramma wilt terugzetten:

1. Open AVG Driver Updater en klik op Overzicht weergeven (of Verouderde items).
  2. Klik op Details weergeven naast het stuurprogramma waarvan u een vorige versie wilt terugzetten.
  3. Klik op Stuurprogrammaversies.
  4. Klik op Herstellen naast de versie van het stuurprogramma die u wilt terugzetten.
  5. Klik ter bevestiging op Herstellen.

Het geselecteerde stuurprogramma wordt hersteld naar de versie die u hebt geselecteerd.

AVG Driver Updater kan alleen versies van stuurprogramma’s herstellen die eerder zijn geïnstalleerd door Driver Updater. U kunt geen versie van een stuurprogramma herstellen die is geïnstalleerd door uw besturingssysteem of door andere externe software.

Wat moet ik doen als de activering mislukt?

Controleer of de activeringscode die u probeert te gebruiken voor AVG Driver Updater is. AVG Driver Updater wordt niet meegeleverd bij de aanschaf van AVG Internet Security, dus u kunt een abonnement op AVG Internet Security niet gebruiken om AVG Driver Updater te activeren.

Raadpleeg het volgende artikel als het activeren niet lukt:

Hoe verwijder ik AVG Driver Updater?

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Wanneer u de toepassing AVG Driver Updater van uw pc verwijdert, wordt uw abonnement niet automatisch opgezegd. Raadpleeg het volgende artikel om uw abonnement op te zeggen:
  • AVG Driver Updater 20.x