Uw pc voorbereiden op de installatie van AVG Antivirus

Volg de instructies in dit artikel om de meest voorkomende installatieproblemen te voorkomen bij het installeren van een AVG-toepassing op uw Windows-pc en om ervoor te zorgen dat u het maximale haalt uit uw nieuwe AVG-toepassing.

Raadpleeg de informatie hieronder voor het AVG-product in kwestie:

AVG AntiVirus

Onderstaande stappen zijn van toepassing op AVG Internet Security en AVG AntiVirus FREE.

1. Controleer of uw computer voldoet aan onderstaande systeemvereisten:
  • Windows 11 met uitzondering van Mixed Reality en IoT Edition, Windows 10 met uitzondering van Mobile en IoT Edition (32- of 64-bits), Windows 8/8.1 met uitzondering van RT en Starter Edition (32- of 64-bits), Windows 7 SP1 met Convenient Rollup Update of nieuwer (elke editie, 32- of 64-bits).
  • Volledig Windows-compatibele pc met Intel Pentium 4-/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (moet SSE3-instructies ondersteunen). ARM-apparaten worden niet ondersteund.
  • 1 GB RAM-geheugen of meer.
  • 2 GB vrije ruimte op de harde schijf.
  • Een internetverbinding om updates voor het programma en de antivirusdatabase te downloaden, te activeren en te onderhouden.
  • Bij voorkeur een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels.
  1. Zorg ervoor dat Windows up-to-date is. Raadpleeg het volgende artikel van Windows Support voor meer informatie:
  2. Controleer of er geen antivirussoftware, firewall, antispyware, antimalware of andere beveiligingssoftware van derden is geïnstalleerd op uw pc. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies voor het verwijderen van veelgebruikte antivirustoepassingen:
Windows Firewall wordt automatisch uitgeschakeld wanneer u AVG Antivirus met Verbeterde Firewall installeert.
  1. Controleer of u bij Windows bent aangemeld als gebruiker met beheerdersbevoegdheden. In het volgende artikel wordt uitgebreid uitgelegd hoe u dit kunt controleren:
  2. Zorg ervoor dat u het nieuwste installatiebestand van AVG AntiVirus gebruikt. U kunt dit installatiebestand downloaden met behulp van de koppeling in kwestie hieronder:
  3. Nadat u het installatiebestand voor het door u gekozen AVG-product hebt gedownload, moet u de exacte stappen in het artikel in kwestie hieronder uitvoeren om de toepassing te installeren en configureren:

Neem contact op met de ondersteuning van AVG als u problemen blijft ondervinden met het installeren van AVG Internet Security of AVG AntiVirus FREE.

AVG TuneUp

1. Controleer of uw computer voldoet aan onderstaande systeemvereisten:
  • Windows 11 met uitzondering van Mixed Reality en IoT Edition, Windows 10 met uitzondering van Mobile en IoT Edition (32- of 64-bits), Windows 8/8.1 met uitzondering van RT en Starter Edition (32- of 64-bits), Windows 7 SP1 of nieuwer (elke editie, 32- of 64-bits)
  • Volledig Windows-compatibele pc met Intel Pentium 4/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (ondersteuning voor SSE3-instructies vereist).
  • 256 MB RAM-geheugen of meer.
  • 400 MB vrije ruimte op de harde schijf.
  • U hebt een internetverbinding nodig om het programma te downloaden.
  • Een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels wordt aanbevolen.
  1. Controleer of uw Windows-versie up-to-date is. Raadpleeg het volgende artikel van Windows Support voor meer informatie:
  2. Het is raadzaam alle antivirussoftware van derden tijdelijk uit te schakelen (dit geldt alleen als u geen antivirustoepassing van AVG gebruikt). Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:
  3. Controleer of u bij Windows bent aangemeld als gebruiker met beheerdersbevoegdheden. In het volgende artikel wordt uitgebreid uitgelegd hoe u dit kunt controleren:
  4. Controleer of er geen andere toepassing wordt uitgevoerd op uw pc.
  5. Zorg ervoor dat u het nieuwste installatiebestand van AVG TuneUp gebruikt. U kunt dit installatiebestand downloaden met behulp van de koppeling hieronder: AVG TuneUp downloaden
  6. Nadat u het installatiebestand voor AVG TuneUp hebt gedownload, moet u de exacte stappen in het volgende artikel uitvoeren om de toepassing te installeren en configureren:

Neem contact op met de ondersteuning van AVG als u problemen blijft ondervinden met het installeren van AVG TuneUp.

AVG Secure VPN

1. Controleer of uw computer voldoet aan onderstaande systeemvereisten:
  • Windows 11 met uitzondering van Mixed Reality en IoT Edition, Windows 10 met uitzondering van Mobile en IoT Edition (32- of 64-bits), Windows 8/8.1 met uitzondering van RT en Starter Edition (32- of 64-bits), Windows 7 SP1 of nieuwer (elke editie, 32- of 64-bits).
  • Volledig Windows-compatibele pc met Intel Pentium 4-/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (moet SSE3-instructies ondersteunen).
  • 256 MB RAM-geheugen of meer.
  • 300 MB vrije ruimte op de harde schijf.
  • U hebt een internetverbinding nodig om de VPN-service te downloaden, te activeren en te gebruiken.
  • Een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels wordt aanbevolen.
  1. Controleer of uw Windows-versie up-to-date is. Raadpleeg het volgende artikel van Windows Support voor meer informatie:
  2. Het is raadzaam alle antivirussoftware van derden tijdelijk uit te schakelen (dit geldt alleen als u geen antivirustoepassing van AVG gebruikt). Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:
  3. Controleer of u bij Windows bent aangemeld als gebruiker met beheerdersbevoegdheden. In het volgende artikel wordt uitgebreid uitgelegd hoe u dit kunt controleren:
  4. Controleer of er geen andere toepassing wordt uitgevoerd op uw pc.
  5. Zorg ervoor dat u het nieuwste installatiebestand van AVG Secure VPN gebruikt. U kunt dit installatiebestand downloaden met behulp van de koppeling hieronder: AVG Secure VPN downloaden
  6. Nadat u het installatiebestand voor AVG Secure VPN hebt gedownload, moet u de exacte stappen in het volgende artikel uitvoeren om de toepassing te installeren en configureren:

Neem contact op met de ondersteuning van AVG als u problemen blijft ondervinden met het installeren van AVG Secure VPN.

AVG Driver Updater

1. Controleer of uw computer voldoet aan onderstaande systeemvereisten:
  • Windows 11 met uitzondering van Mixed Reality en IoT Edition, Windows 10 met uitzondering van Mobile en IoT Edition (32- of 64-bits), Windows 8/8.1 met uitzondering van RT en Starter Edition (32- of 64-bits), Windows 7 SP1 of nieuwer (elke editie, 32- of 64-bits).
  • Volledig Windows-compatibele pc met Intel Pentium 4/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (ondersteuning voor SSE3-instructies vereist).
  • 256 MB RAM-geheugen of meer.
  • 400 MB vrije ruimte op de harde schijf.
  • Een internetverbinding voor het downloaden, activeren en onderhouden van programma-updates.
  • Een standaardschermresolutie van bij voorkeur minimaal 1024 x 768 pixels wordt aanbevolen.
  1. Controleer of uw Windows-versie up-to-date is. Raadpleeg het volgende artikel van Windows Support voor meer informatie:
  2. Het is raadzaam alle antivirussoftware van derden tijdelijk uit te schakelen (dit geldt alleen als u geen antivirustoepassing van AVG gebruikt). Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:
  3. Controleer of u bij Windows bent aangemeld als gebruiker met beheerdersbevoegdheden. In het volgende artikel wordt uitgebreid uitgelegd hoe u dit kunt controleren:
  4. Controleer of er geen andere toepassing wordt uitgevoerd op uw pc.
  5. Zorg ervoor dat u het nieuwste installatiebestand van AVG Driver Updater gebruikt. U kunt dit installatiebestand downloaden met behulp van de koppeling hieronder: AVG Driver Updater downloaden
  6. Nadat u het installatiebestand voor AVG Driver Updater hebt gedownload, moet u de exacte stappen in het volgende artikel uitvoeren om de toepassing te installeren en configureren:

Neem contact op met de ondersteuning van AVG als u problemen blijft ondervinden met het installeren van AVG Driver Updater.

AVG AntiTrack

1. Controleer of uw computer voldoet aan onderstaande systeemvereisten:
  • Windows 11 met uitzondering van Mixed Reality en IoT Edition, Windows 10 met uitzondering van Mobile en IoT Edition (32- of 64-bits), Windows 8/8.1 met uitzondering van RT en Starter Edition (32- of 64-bits), Windows 7 SP1 of nieuwer, alle edities (32- of 64-bits).
  • De browser Microsoft Internet Explorer, Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox of Opera.
  • Volledig Windows-compatibele pc met Intel Pentium 4/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (ondersteuning voor SSE3-instructies vereist).
  • 512 MB RAM-geheugen of meer.
  • 300 MB vrije ruimte op de harde schijf.
  • U hebt een internetverbinding nodig om het programma te downloaden, te activeren en te gebruiken.
  • Bij voorkeur een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels.
  1. Zorg ervoor dat Windows up-to-date is. Raadpleeg het volgende artikel van Windows Support voor meer informatie:
  2. Het is raadzaam alle antivirussoftware van derden tijdelijk uit te schakelen (dit geldt alleen als u geen antivirustoepassing van AVG gebruikt). Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:
  3. Controleer of u bij Windows bent aangemeld als gebruiker met beheerdersbevoegdheden. In het volgende artikel wordt uitgebreid uitgelegd hoe u dit kunt controleren:
  4. Controleer of er geen andere toepassing wordt uitgevoerd op uw pc.
  5. Zorg ervoor dat u het nieuwste installatiebestand van AVG AntiTrack gebruikt. U kunt dit installatiebestand downloaden met behulp van de koppeling hieronder: AVG AntiTrack downloaden
  6. Nadat u het installatiebestand voor AVG AntiTrack hebt gedownload, moet u de exacte stappen in het volgende artikel uitvoeren om de toepassing te installeren en configureren:

Neem contact op met de ondersteuning van AVG als u problemen blijft ondervinden met het installeren van AVG AntiTrack.

AVG BreachGuard

1. Controleer of uw computer voldoet aan onderstaande systeemvereisten:
  • Windows 11 met uitzondering van Mixed Reality en IoT Edition, Windows 10 met uitzondering van Mobile en IoT Edition (32- of 64-bits), Windows 8/8.1 met uitzondering van RT en Starter Edition (32- of 64-bits), Windows 7 SP1 of nieuwer, alle edities (32- of 64-bits).
  • Volledig Windows-compatibele pc met Intel Pentium 4/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (ondersteuning voor SSE3-instructies vereist).
  • 1 GB RAM-geheugen of meer.
  • 500 MB vrije ruimte op de harde schijf.
  • Internetverbinding voor het downloaden, activeren en gebruiken van de toepassing.
  • Bij voorkeur een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels.
  1. Zorg ervoor dat Windows up-to-date is. Raadpleeg het volgende artikel van Windows Support voor meer informatie:
  2. Het is raadzaam alle antivirussoftware van derden tijdelijk uit te schakelen (dit geldt alleen als u geen antivirustoepassing van AVG gebruikt). Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:
  3. Controleer of u bij Windows bent aangemeld als gebruiker met beheerdersbevoegdheden. In het volgende artikel wordt uitgebreid uitgelegd hoe u dit kunt controleren:
  4. Controleer of er geen andere toepassing wordt uitgevoerd op uw pc.
  5. Zorg ervoor dat u het nieuwste installatiebestand van AVG BreachGuard gebruikt. U kunt dit installatiebestand downloaden met behulp van de koppeling hieronder: AVG BreachGuard downloaden
  6. Nadat u het installatiebestand voor AVG BreachGuard hebt gedownload, moet u de exacte stappen in het volgende artikel uitvoeren om de toepassing te installeren en configureren:

Neem contact op met de ondersteuning van AVG als u problemen blijft ondervinden met het installeren van AVG BreachGuard.

AVG Battery Saver

1. Controleer of uw computer voldoet aan onderstaande systeemvereisten:
  • Windows 11 met uitzondering van Mixed Reality en IoT Edition, Windows 10 met uitzondering van Mobile en IoT Edition (32- of 64-bits), Windows 8/8.1 met uitzondering van RT en Starter Edition (32- of 64-bits), Windows 7 SP1 of nieuwer (elke editie, 32- of 64-bits).
  • Volledig Windows-compatibele pc met Intel Pentium 4/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (ondersteuning voor SSE3-instructies vereist).
  • 256 MB RAM-geheugen of meer.
  • 400 MB vrije ruimte op de harde schijf.
  • Een internetverbinding om de toepassing te downloaden en updates te ontvangen.
  • Bij voorkeur een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels.
  1. Controleer of uw Windows-versie up-to-date is. Raadpleeg het volgende artikel van Windows Support voor meer informatie:
  2. Het is raadzaam alle antivirussoftware van derden tijdelijk uit te schakelen (dit geldt alleen als u geen antivirustoepassing van AVG gebruikt). Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:
  3. Controleer of u bij Windows bent aangemeld als gebruiker met beheerdersbevoegdheden. In het volgende artikel wordt uitgebreid uitgelegd hoe u dit kunt controleren:
  4. Controleer of er geen andere toepassing actief is op uw pc.
  5. Zorg ervoor dat u het nieuwste installatiebestand van AVG Battery Saver gebruikt. U kunt dit installatiebestand downloaden met behulp van de koppeling hieronder: AVG Battery Saver downloaden
  6. Volg na het downloaden van het installatiebestand AVG Battery Saver de stappen in het volgende artikel nauwkeurig op om de toepassing te installeren en configureren:

Neem contact op met de ondersteuning van AVG als u problemen blijft ondervinden met het installeren van AVG Battery Saver.

• AVG Internet Security 21.x voor Windows
  • AVG AntiVirus FREE 21.x voor Windows
  • AVG TuneUp 21.x voor Windows
  • AVG Secure VPN 1.x voor Windows
  • AVG Driver Updater 2.x voor Windows
  • AVG AntiTrack 2.x voor Windows
  • AVG BreachGuard 21.x voor Windows
  • AVG Battery Saver 21.x voor Windows
  • Microsoft Windows 11 Home / Pro / Enterprise / Education
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1, 32-/64-bits