Upgraden nieuwste versie AVG TuneUp – veelgestelde vragen

In dit artikel vindt u antwoorden op vragen over het upgraden van de oude versie van AVG TuneUp (voorheen bekend als AVG PC TuneUp) naar de nieuwste versie van AVG TuneUp.

Waarom is mijn versie van AVG TuneUp veranderd?

De oude versie van AVG TuneUp was bedoeld om te gebruiken met oudere hardware. Daardoor werken veel functies niet goed op moderne computers. We hebben daarom besloten een compleet nieuwe AVG TuneUp-toepassing te ontwikkelen die werkt op basis van volledig gemoderniseerde code die compatibel is met alle computers met Windows 7 of hoger.

Om ons te kunnen concentreren op de ontwikkeling van de nieuwste versie van AVG TuneUp, werken we de oude toepassingsversie niet meer bij en brengen we geen verbeteringen meer aan. Gebruikers van de oudere toepassingsversie worden geleidelijk geüpgraded, zodat zoveel mogelijk gebruikers kunnen profiteren van de verbeterde technologie en nieuwe functies in de nieuwste toepassingsversie.

Waarom ontbreken sommige functies in de nieuwe versie van AVG TuneUp?

De nieuwste versie van AVG TuneUp is een compleet nieuw product dat helemaal opnieuw is ontworpen door onze technici. In eerste instantie concentreren we ons op het implementeren van de belangrijkste en populairste functies. Maar we zijn van plan extra functies toe te voegen. Het gaat daarbij om veel functies uit de oude versie van AVG TuneUp. Die worden bijgewerkt en verbeterd voordat ze worden toegevoegd aan de nieuwste toepassingsversie.

Welke functies zijn jullie nog van plan toe te voegen aan de nieuwste versie van AVG TuneUp?

In onderstaand overzicht vindt u informatie over de status van de ontwikkeling van verschillende functies uit de oude versie van AVG TuneUp:

• Turbomodus en wizard Prestaties verbeteren: deze functies verbeteren de prestaties van het systeem door tijdelijk bepaalde Windows-services af te sluiten. De impact hiervan op moderne computers is echter minimaal. Op dit moment onderzoeken we een manier om ervoor te zorgen dat deze functies volledig compatibel zijn met moderne hardware.
  • Dubbele items zoeken: we zijn op dit moment aan het onderzoeken of er genoeg vraag is naar deze functie in de nieuwste toepassingsversie.
  • AVG Disk Space Explorer: we zijn op dit moment niet van plan om deze functie toe te voegen aan de nieuwste toepassingsversie.
  • Registry Defrag: op computers met Windows 7 en hoger is het niet nodig om het register te defragmenteren, dus we zijn niet van plan om deze functie toe te voegen aan de nieuwste toepassingsversie.
  • Undelete: we zijn op dit moment niet van plan om deze functie toe te voegen aan de nieuwste toepassingsversie.
  • AVG Repair Wizard: veel opties uit de oude functie AVG Repair Wizard zijn nu beschikbaar via Problemen oplossen in de nieuwste toepassingsversie.
  • Startup Optimizer: deze functie is beschikbaar via VersnellenAchtergrond- en opstartprogramma's in de nieuwste toepassingsversie.
  • System Control: we zijn op dit moment niet van plan om deze functie toe te voegen aan de nieuwste toepassingsversie.
  • Styler: we zijn op dit moment aan het onderzoeken of er genoeg vraag is naar deze functie in de nieuwste toepassingsversie.
  • Process Manager: Op computers met Windows 7 en hoger is het ingebouwde procesbeheer van Windows zeer effectief. Daarom zijn we niet van plan om deze functie toe te voegen aan de nieuwste toepassingsversie.
  • Prestatierapporten: deze functie is beschikbaar via Statistieken in de toepassingsversie.

We willen geen functies opnemen in de nieuwste toepassingsversie die niet effectief werken op moderne computers. Dat betekent dat we veel functies uit de oude versie van AVG TuneUp testen en opnieuw ontwikkelen om ervoor te zorgen dat ze goed werken op alle Windows-pc's met Windows 7 en hoger. We waarderen uw geduld tijdens dit proces en nodigen u uit dit artikel te controleren op toekomstige updates.

Welke verbeteringen zijn er aangebracht in de nieuwste versie van AVG TuneUp?

We zijn continu bezig met het verbeteren van de nieuwste versie van AVG TuneUp. We voegen nieuwe functies toe en verbeteren bestaande functies. Hieronder vindt u een aantal van de belangrijkste functies van AVG TuneUp die zijn verbeterd in de nieuwste toepassingsversie:

• Automatisch onderhoud: bestanden uit meer dan 220 programma's, browsers en Windows-functies worden nu automatisch verwijderd.
  • Achtergrond- en opstartprogramma's: programma's die uw computer vertragen worden effectiever opgespoord, en programma's in de sluimerstand worden automatisch meteen geactiveerd wanneer ze nodig zijn.
  • Browsergegevens: browsegegevens en cachebestanden uit alle populaire webbrowsers, waaronder Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Opera en Internet Explorer, worden nu verwijderd. Deze functie detecteert en verwijdert nu ook permanente cookies die worden gebruikt door derden en reclamebureaus om uw onlinegedrag mee te volgen.
  • Ongewenste systeembestanden: aanvullende onnodige items worden gedetecteerd en grondiger opgeschoond om nog meer ruimte vrij te maken op uw systeem.
  • Overbodige programma's: dit is een unieke nieuwe functie waarmee u adware, bloatware en andere programma's kunt detecteren die mogelijk zonder uw toestemming zijn geïnstalleerd. Als u niet zeker weet of u een gedetecteerd programma wilt verwijderen, kunt u het programma 'in de prullenbak gooien'. Daarmee voorkomt u dat het programma toegang krijgt tot uw pc en systeembronnen gebruikt, maar laat u het programma wel opnieuw installeren als u het nodig hebt.

In het volgende artikel vindt u meer informatie over alle functies in de nieuwste versie van AVG TuneUp:

Hoe kan ik de nieuwste versie van AVG TuneUp gaan gebruiken?

Raadpleeg het artikel hieronder voor uitgebreide instructies over het gebruik van de nieuwste versie van AVG TuneUp:

Wat zijn de systeemvereisten voor de nieuwste versie van AVG TuneUp?

• Windows 11 met uitzondering van Mixed Reality en IoT Edition, Windows 10 met uitzondering van Mobile en IoT Edition (32- of 64-bits), Windows 8/8.1 met uitzondering van RT en Starter Edition (32- of 64-bits), Windows 7 SP1 of nieuwer (elke editie, 32- of 64-bits)
  • Volledig Windows-compatibele computer met Intel Pentium 4-/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (moet SSE3-instructies ondersteunen)
  • 256 MB RAM-geheugen of meer
  • 400 MB vrije hardeschijfruimte
  • Een internetverbinding om updates voor toepassingen te downloaden, activeren en onderhouden
  • Een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels wordt aanbevolen
De nieuwste versie van AVG TuneUp heeft geen ondersteuning voor Windows Vista en Windows XP. Voer een upgrade uit naar Windows 7 of hoger om de nieuwste toepassingsversie te kunnen gebruiken.

Wat kan ik doen als ik nog vragen hebt over de upgrade?

Als u vragen hebt of zich zorgen maakt over de upgrade, neemt u contact op met de ondersteuning van AVG.

• AVG TuneUp 21.x voor Windows