Een AVG-product installeren en activeren

Installatie en activering

U kunt een product downloaden, installeren en activeren via uw AVG-account. Meld u aan of activeer uw AVG-account met het e-mailadres dat aan uw abonnement is gekoppeld en klik op Abonnementen beheren op de tegel Mijn abonnementen. Klik op Downloaden bij het gewenste abonnement en selecteer het geldige apparaat. Klik vervolgens op Doorgaan en volg de instructies op het scherm om het product te installeren en te activeren.

Uw AVG-product downloaden en installeren

Ga als volgt te werk om uw AVG-product te downloaden en installeren:

1. Klik op onderstaande knop om onze Help-pagina over downloaden en installeren te openen: downloaden en installeren
  2. Gebruik de vervolgkeuzelijst bij Kies uw product om het door u gekochte product te selecteren.
  3. Gebruik de vervolgkeuzelijst bij Kies uw platform om uw platform te selecteren.
  4. Klik op Zie de installatie-instructies en volg de instructies op het scherm.

Uw AVG-product wordt nu geïnstalleerd op uw apparaat. Om uw product te activeren, raadpleegt u de volgende secties in dit artikel uw activeringscode vinden en activeer uw abonnement.

De activeringscode zoeken

De code is op deze locaties te vinden:

• E-mailbericht met de bestelbevestiging: voor aankopen die online zijn gedaan via de officiële website van AVG ontvangt u een e-mail met bestelbevestiging met daarin uw activeringscode.
  • AVG-account: Aankopen die online zijn gedaan via de officiële website van AVG verschijnen in het AVG-account dat is gekoppeld aan het e-mailadres dat u hebt opgegeven bij het afrekenen. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies: Een activeringscode ophalen van uw AVG-account.
  • Een al geactiveerd AVG-product: Wanneer een AVG-product al geactiveerd is, is uw activeringscode meestal zichtbaar in het product via Menu (drie regels) ▸ Mijn abonnementen. Dat is handig als u uw abonnement geldig is voor meerdere apparaten en u de activeringscode op een nieuw apparaat wilt invoeren.
  • Activeringskaart: producten die u hebt gekocht in een winkel of via een externe reseller (bijvoorbeeld Staples of Amazon) worden geleverd in een doosje of kunststof verpakking met daarin een kaartje waarop de activeringscode is gedrukt.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies voor het vinden van uw activeringscode:

Uw abonnement activeren

De exacte activeringsstappen kunnen per product verschillen.

Selecteer hieronder uw apparaat en product om gedetailleerde instructies te volgen aan de hand van een van onze activeringsartikelen:

WindowsMacAndroidiOS
Anti-tracerenAnti-tracerenXX
Battery SaverXXX
BreachGuardBreachGuardXX
TuneUpTuneUpCleanerX
Driver UpdaterXXX
Internet SecurityInternet SecurityAntiVirusMobile Security Pro
Secure Browser PROXXX
Secure VPNSecure VPNSecure VPNSecure VPN
UltimateUltimateUltimateUltimate

Uw AVG-product is nu geïnstalleerd en klaar voor gebruik.

Raadpleeg de tips voor het oplossen van problemen in het volgende gedeelte van dit artikel als u uw AVG-product niet hebt kunnen activeren.

Uw abonnement overbrengen naar een ander apparaat

Als u een AVG-abonnement wilt overbrengen van het ene apparaat naar het andere, raadpleegt u het volgende artikel:

Probleemoplossing

Producten die bij uw aankoop zijn inbegrepen

Sommige AVG-abonnementen zijn geldig voor meerdere producten, terwijl andere maar voor één product geldig zijn. Gebruik een van de onderstaande methoden om te controleren welke opties bij uw AVG-abonnement zijn inbegrepen:

• AVG-account: Meld u aan bij het AVG-account dat gekoppeld is aan het e-mailadres dat u bij het afrekenen hebt opgegeven en klik vervolgens op Abonnementen beheren op de tegel Mijn abonnementen. U kunt voor elk abonnement het aantal apparaten controleren en op Downloaden klikken om de geldige platforms te bekijken.
  • E-mailbericht met de bestelbevestiging: het e-mailbericht met de bestelbevestiging dat u na aankoop hebt ontvangen (meestal van no.reply@avg.com). De geldige platforms en producten vindt u onder Downloaden.

Installatieproblemen

Zorg ervoor dat uw PC goed voorbereid is voor de installatie, raadpleeg het volgende artikel: Uw pc voorbereiden op de installatie van AVG-software.

Probeer uw AVG-product te installeren met behulp van een van onze gedetailleerde installatieartikelen. Selecteer hieronder uw apparaat en product om de instructies te volgen:

WindowsMacAndroidiOS
Anti-tracerenAnti-tracerenXX
Battery SaverXXX
BreachGuardBreachGuardXX
TuneUpTuneUpCleanerX
Driver UpdaterXXX
Internet SecurityInternet SecurityAntiVirusMobile Security Pro
Secure Browser PROXSecure Browser PROX
Secure VPNSecure VPNSecure VPNSecure VPN

Als de installatie blijft mislukken, neem dan contact op met de ondersteuning van AVG. Nadat u het verzoek hebt ingediend, neemt een ondersteuningsmedewerker van AVG contact met u op om het probleem op te lossen.

Activeringsproblemen

Lees de informatie hieronder waarin wordt uitgelegd hoe u enkele van de meest voorkomende activeringsproblemen kunt oplossen:

Als u uw abonnement nog steeds niet kunt activeren, neem dan contact op met de onderstuning van AVG. Nadat u het verzoekformulier hebt ingediend, neemt een ondersteuningsmedewerker van AVG contact met u op om het probleem op te lossen.

• Alle betaalde AVG-consumentenproducten