Abonnementsverlenging annuleren via uw AVG-account

Dit artikel is niet van toepassing op AVG-abonnementen die zijn aangeschaft via de Google Play Store of de App Store. Raadpleeg het volgende artikel om een abonnement op te zeggen dat u via die leveranciers hebt gekocht: Een AVG-abonnement opzeggen via Google Play Store of App Store.

Als u de verlenging niet wilt annuleren via uw AVG-account, kunt u uw AVG-abonnementsverlenging annuleren door contact op te nemen met de ondersteuning van AVG.

In dit artikel leest u hoe u de verlenging van een AVG-abonnement annuleert via uw AVG-account. Er is een AVG-account gemaakt met het e-mailadres dat u hebt opgegeven bij de aankoop van het abonnement.

Door uw abonnement voor de volgende factureringsdatum op te zeggen, zorgt u ervoor dat uw abonnement niet wordt verlengd en de verlenging niet in rekening wordt gebracht. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het annuleren van de verlenging van een AVG-abonnement: AVG-abonnement opzeggen – veelgestelde vragen.

De verlenging van een abonnement annuleren

1. Meld u aan bij uw AVG-account via onderstaande koppeling:
  2. Klik op Abonnementen beheren op de tegel Mijn abonnementen.
  3. Klik onder het abonnement waarvoor u de verlenging wilt annuleren op Abonnement beheren. Staat het abonnement niet op het scherm Mijn abonnementen, raadpleeg dan de sectie Nog hulp nodig? hieronder.
  4. Klik op Opzeggen of Verlenging annuleren. Als de knop Opzeggen of Verlenging annuleren niet zichtbaar is, raadpleegt u de sectie Nog hulp nodig? hieronder.
  5. Laat ons eventueel weten waarom u de verlenging annuleert en klik vervolgens op Doorgaan.
  6. Bekijk de details en klik vervolgens op Bevestigen en voltooien.

De verlenging van uw abonnement is nu geannuleerd. U ontvangt via e-mail een bevestiging van de annulering.

Als u meerdere AVG-abonnementen hebt, herhaalt u de bovenstaande stappen voor elk abonnement waarvoor u de verlenging wilt annuleren.

Wanneer de abonnementsverlenging is geannuleerd, verandert de status in Verloopt. U kunt uw betaalde AVG-abonnement blijven gebruiken tot de vervaldatum die naast Verloopt op wordt weergegeven. Na deze datum verliest u toegang of wordt het abonnement omgezet naar de gratis versie.

Nog hulp nodig?

Als u uw abonnementsverlenging niet hebt kunnen annuleren aan de hand van dit artikel, probeer dan een van de mogelijke oplossingen hieronder, afhankelijk van uw probleem:

• Een ontbrekend abonnement toevoegen: Als het abonnement waarvoor u de verlenging wilt annuleren niet wordt weergegeven in uw AVG-account, kunt u het handmatig toevoegen. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies: Een ontbrekend abonnement toevoegen aan uw AVG-account
  • Contact opnemen met de ondersteuning van AVG: Als u de abonnementsverlenging niet kunt annuleren via uw AVG-account of als de knop Opzeggen of Verlenging annuleren niet wordt weergegeven onder het abonnement dat u wilt annuleren, raden we u aan contact op te nemen met de ondersteuning van AVG met het verzoek het abonnement op te zeggen.
  • Alle betaalde AVG-consumentenproducten