Hoe voer ik een veilige simulatie uit van het downloaden en uitvoeren van een virus, en hoe weet ik zeker of mijn Norman-antivirusproduct naar verwachting presteert?

Instructies

Beschrijving van probleem

Hoe voer ik een veilige simulatie uit van het downloaden en uitvoeren van een virus, en hoe weet ik zeker dat mijn Norman-antivirusbescherming naar verwachting presteert?

Oplossing

Er is een speciaal bestand genaamd Eicar. Dit is een speciaal bestand dat geen schadelijke inhoud bevat, maar door alle antivirusoplossingen wordt gedetecteerd als Eicar-virus. (Dit is de enige fout-positieve melding die opzettelijk in de definitiebestanden wordt behouden.)
Eicar wordt op exact dezelfde wijze gedownload en uitgevoerd als een virus, met als enige verschil dat Eicar helemaal niet schadelijk is. Als het Eicar-bestand wordt onderschept/gedetecteerd, is de scanner actief en functioneel.

Ga voor meer informatie naar www.eicar.org

U kunt verschillende versies van het uitvoerbare Eicar-bestand van de website van Eicar downloaden.

Opmerking:
wanneer u deze test uitvoert via een externe sessie, wordt de pop-up over een gedetecteerd virus niet weergegeven. In dat geval hoeft u alleen maar te controleren of het Eicar-bestand zich na het downloaden of uitvoeren nog op dezelfde locatie bevindt. Is dit niet het geval, dan is het verwijderd door Norman.