Oplossen van een fout met geblokkeerde afzenders/vertrouwde afzenders of omdat de Sieve-database in Norman Email Protection niet beschikbaar is

Instructies

Als de actieve MODUS-services geen toegang hebben tot de Sieve-database, kunt u de volgende indicatoren tegenkomen:

Foutmelding

U krijgt mogelijk een foutmelding wanneer u de opties Geblokkeerde afzenders of Vertrouwde afzenders opent op de pagina Quarantaine.

Lege pagina Regels

Op de pagina Regels in de console van Norman Email Protection worden geen scripts weergegeven en er kunnen geen nieuwe scripts worden toegevoegd. Als u probeert een nieuw script toe te voegen, krijgt u mogelijk een melding dat de Sieve-database niet beschikbaar is.

Foutenlogboek

In het foutenlogboek worden items weergegeven die op het volgende lijken:

---- MODUSADM log entry made at 12/19/2011 10:17:06

Sieve data source error 0xE00A03F1 : Sieve database not initialized

---- MODUSADM log entry made at 12/19/2011 10:17:15

Sieve data source error 0xE00A03F1 : Sieve database not initialized

Oplossing:

Er kunnen twee redenen zijn waarom de MODUS-services geen toegang hebben tot de Sieve-database: ze hebben geen verbinding meer met de Sieve-database, of de Sieve-database is verwijderd of beschadigd. Om het probleem op te lossen, moet u eerst de oorzaak van het probleem vaststellen.

Geen verbinding meer met de Sieve-database

U kunt via de onderstaande stappen vaststellen of de actieve MODUS-services geen verbinding meer hebben met de Sieve-database:

1. Open Norman Email Protection beheerder
  2. Open Systemen en selecteer het tabblad Systeemdatabases
  3. In de lijst Database-instellingen selecteert u Sieve-database
  4. Druk op de knop Verbinding testen
Als u de melding Test voltooid krijgt, is er een goede kans dat de services geen verbinding meer hebben met de Sieve-database. Om dit probleem op te lossen, start u op het tabblad Services de services die beginnen met MODUS opnieuw.

De Sieve-database is verwijderd of beschadigd

U kunt vaststellen of de Sieve-database beschadigd of verwijderd is door naar Norman Email Protection beheerder te gaan en vervolgens Regels te openen. Als meteen de volgende foutmelding Geen verbinding met de Sieve-database wordt weergegeven, is de database waarschijnlijk beschadigd of verwijderd.

Om dit probleem op te lossen, voert u de Norman Email Protection-installatie opnieuw uit op uw huidige systeem. Als dat niet werkt, moet u Norman Email Protection opnieuw installeren.