Oplossen van onjuiste melding over 'beleid niet bijgewerkt' voor Norman Endpoint Manager

Instructies

Als de Endpoint Manager-server (bovenste niveau of middelste niveau) in de Endpoint Manager Console als 'Niet bijgewerkt' wordt aangemerkt, zelfs als deze 100% up-to-date is, is er mogelijk sprake van een bug in een eerdere versie van de Endpoint Manager-database waardoor een waarde onbedoeld kan worden gewist of verwijderd. Volg de stappen hieronder om het probleem op te lossen:

1. Open een opdrachtregel op de Endpoint Manager-server (Als administrator uitvoeren)
  2. Geef de opdracht "cd\program files\norman\noc\bin"
  3. gevolgd door de opdracht "noc_enable /dump".

Als de Endpoint Manager-invoer niet doorkomt, zie u iets dergelijks:

Norman Endpoint Manager Enabler v. 2.0.0.2
    E9AE2A8SDADLKJLADBBBA252B36848A494A6A0D9F4A5
    nem=
    Operation successful!

Als de Endpoint Manager-invoer wel klopt, zie u iets dergelijks:

Norman Endpoint Manager Enabler v. 2.0.0.2
    E9AE2A8SDADLKJLADBBBA252B36848A494A6A0D9F4A5
    nem=
    Operation successful!

Als de Endpoint Manager-invoer klopt, wordt het probleem niet veroorzaakt door de databasebug en moet u contact opnemen met ondersteuning voor aanvullende ondersteuning bij de probleemoplossing.

Als de invoer ontbreekt, gaat u verder met de volgende stappen.
  4. Kopieer het bestand noc_enable.exe uit de map c:\program files\norman\noc\bin op uw Endpoint Manager-server naar de map c:\program files\norman\temp op een beheerde Endpoint Protection-client
  5. Open een opdrachtregel op de client (Als administrator uitvoeren)
  6. Geef de opdracht "cd\program files\norman\temp"
  7.  Geef de opdracht "noc_enable /dump". Nu moet u de naam of het IP-adres zien van de Endpoint Manager waaraan de client rapporteert:
    Norman Endpoint Manager Enabler v. 2.0.0.2
    E9AE2A8SDADLKJLADBBBA252B36848A494A6A0D9F4A5
    nem=SERVER01
    Operation successful!

Volg de onderstaande stappen om de gewiste NEM-invoer in de database in te voegen:

1. Open een opdrachtregel (Als administrator uitvoeren) op de Endpoint Manager-server
  2. Geef de opdracht "cd\program files\norman\noc\bin"
  3. Geef vervolgens de opdracht "noc_enable /setnem SERVERNAAM/IP-ADRES", bijv. "noc_enable /setnem SERVER01" Opmerking:
     Voor SERVERNAAM/IP-ADRES vult u de naam of het IP-adres van uw Endpoint Manager-server in, zoals afgeleid bij de vorige stap
  4. Open de Service Control Manager (SCM) van Windows en start de service "Norman Njeeves" opnieuw
  5. Start de Norman Endpoint Manager-console opnieuw om te controleren of uw Endpoint Manager nu als up-to-date wordt aangemerkt
    Opmerking: De bug waardoor dit probleem werd veroorzaakt, is inmiddels opgelost, zodat het probleem zich na het doorlopen van de bovenstaande stappen niet meer zal voordoen.