AVG AntiVirus installeren

AVG AntiVirus FREE voor WindowsAVG AntiVirus voor Mac is essentiële beveiligingssoftware die virussen, spyware, ransomware en andere schadelijke dreigingen blokkeert.

In dit artikel vindt u instructies voor het downloaden en installeren van AVG AntiVirus.

AVG AntiVirus installeren

1. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van AVG AntiVirus FREE te downloaden en sla het op op een bekende locatie op uw computer (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads). AVG AntiVirus FREE voor Windows downloaden
  2. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade installatiebestand avg_antivirus_free_setup.exe en selecteer Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
  3. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
Als het niet lukt om toestemming te geven voor de installatie van AVG AntiVirus FREE, raadpleegt u het volgende artikel:
  1. Als u de standaardtaal van de installatie wilt wijzigen, klikt u rechtsboven op het scherm op de huidige taal. Klik vervolgens op Installeren om door te gaan met de standaardinstallatie of op Aanpassen als u de standaardinstallatie wilt wijzigen.
  2. Wacht totdat Avast AntiVirus FREE is geïnstalleerd op uw pc.
  3. Klik op Ga door op het scherm U wordt beschermd.
  4. Klik op Eerste scan uitvoeren om een uitgebreide Slimme scan uit te voeren en uw computer onmiddellijk te controleren op virussen, malware, schadelijke browserinvoegtoepassingen en andere problemen.

AVG AntiVirus FREE wordt nu geïnstalleerd. Sommige onderdelen werken mogelijk pas nadat u uw computer opnieuw hebt gestart.

U hoeft de toepassing AVG AntiVirus FREE niet meer te registreren. Na de installatie wordt uw eerste gratis abonnement namelijk automatisch geactiveerd. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

1. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van AVG AntiVirus downloaden en sla het op een bekende locatie op uw Mac op (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads). Download AVG AntiVirus voor de Mac
  2. Dubbelklik op het gedownloade installatiebestand avg_mac_security_online.dmg.
  3. Dubbelklik op het symbool Installeer AVG Antivirus.
  4. Klik op Ga door.
  5. Neem het privacybeleid van AVG door en klik op Ga door.
  6. Klik op Ga door om te bevestigen dat u de gebruiksrechtovereenkomst hebt gelezen en klik op Akkoord om te bevestigen dat u de voorwaarden accepteert.
  7. Klik op Installeren om door te gaan met de standaardinstallatie of op Wijzig installatielocatie... of op Aanpassen als u de standaardinstallatie wilt wijzigen.
  8. Gebruik als daarom wordt gevraagd uw Touch ID of voer de gebruikersnaam en het wachtwoord met beheerdersrechten in en klik op Installeer software.
  9. Als de melding Systeemextensies geblokkeerd verschijnt, klikt u op Open beveiligingsvoorkeuren.
    • Klik op het slotje, voer uw beheerderswachtwoord in en klik op Ontgrendel. Klik vervolgens op Sta toe.
    • Selecteer het tabblad Privacy en schakel Volledige schijftoegang in voor AVG AntiVirus, zoals hieronder te zien is. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het inschakelen van Volledige schijftoegang:
  10. Klik op Sluiten.

AVG AntiVirus wordt nu geïnstalleerd. Sommige onderdelen werken mogelijk pas nadat u uw Mac opnieuw hebt gestart.

Probleemoplossing

Doe het volgende als u installatieproblemen ondervindt:

• Controleer of uw computer voldoet aan de minimale systeemvereisten en of Windows up-to-date is.
  • Windows 10 met uitzondering van Mobile en IoT Edition (32- of 64-bits), Windows 8/8.1 met uitzondering van RT en Starter Edition (32- of 64-bits), Windows 7 SP2 of nieuwer (elke editie, 32- of 64-bits).
  • Volledig Windows-compatibele pc met Intel Pentium 4-/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (moet SSE2-instructies ondersteunen). ARM-apparaten worden niet ondersteund.
  • 1 GB RAM-geheugen of meer.
  • 2 GB vrije ruimte op de harde schijf.
  • Een internetverbinding om updates voor de toepassing en de antivirusdatabase te downloaden, te activeren en te onderhouden.
  • Bij voorkeur een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels.

Als het probleem aanhoudt, neemt u contact op met de ondersteuning van AVG en stuurt u de installatielogboekbestanden mee. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

• Zorg ervoor dat uw Mac voldoet aan de minimale systeemvereisten:
  • Apple macOS 11.x (Big Sur), Apple macOS 10.15.x (Catalina), Apple macOS 10.14.x (Mojave), Apple macOS 10.13.x (High Sierra), Apple macOS 10.12.x (Sierra), Apple Mac OS X 10.11.x (El Capitan), Apple Mac OS X 10.10.x (Yosemite).
  • Mac met 64-bits Intel-processor.
  • 512 MB RAM-geheugen of meer (1 GB RAM-geheugen of meer aanbevolen).
  • 750 MB vrije ruimte op de harde schijf.
  • Een internetverbinding om updates voor de toepassing en de antivirusdatabase te downloaden, te activeren en te onderhouden.
  • Bij voorkeur een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels.

Als het probleem aanhoudt, neemt u contact op met de ondersteuning van AVG.

Verdere aanbevelingen

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over AVG AntiVirus:

• AVG AntiVirus FREE 20.x voor Windows
  • AVG AntiVirus 19.x voor Mac
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 2, 32-/64-bits