AVG AntiVirus installeren op de Mac

In dit artikel vindt u instructies voor het installeren van AVG AntiVirus en instructies voor het eventueel upgraden naar AVG Internet Security door een bestaand abonnement te activeren.

AVG AntiVirus installeren

1. Controleer of er geen ander programma of andere antivirussoftware wordt uitgevoerd op uw Mac.
  2. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van AVG AntiVirus te downloaden en sla het op een bekende locatie op uw Mac op (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads). Download AVG AntiVirus voor de Mac
  3. Dubbelklik op het gedownloade installatiebestand avg_mac_security_online.dmg.
  4. Dubbelklik op het symbool Installeer AVG Antivirus.
  5. Klik op Ga door.
  6. Neem het privacybeleid van AVG door en klik op Ga door.
  7. Klik op Ga door om te bevestigen dat u de gebruiksrechtovereenkomst hebt gelezen en klik op Akkoord om te bevestigen dat u de voorwaarden accepteert.
  8. Klik op Installeren om door te gaan met de standaardinstallatie of op Wijzig installatielocatie... of op Aanpassen als u de standaardinstallatie wilt wijzigen.
  9. Gebruik wanneer daarom wordt gevraagd uw Touch ID om toestemming te verlenen voor de installatie, of klik op Gebruik wachtwoord..., voer uw beheerderswachtwoord in en klik op Installeer software.
  10. Als de melding Systeemextensies geblokkeerd verschijnt, klikt u op Open beveiligingsvoorkeuren.
    • Klik op het slotje, voer uw beheerderswachtwoord in en klik op Ontgrendel. Klik vervolgens op Sta toe.
    • Selecteer het tabblad Privacy en schakel Volledige schijftoegang in voor AVG AntiVirus. Klik wanneer daarom wordt gevraagd op Sluit nu af en sluit het venster Beveiliging en privacy.
  11. Klik op Sluiten.
  12. De gebruikersinterface van AVG AntiVirus wordt automatisch geopend. Als u AVG Internet Security hebt gekocht, moet u uw abonnement activeren. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:

AVG AntiVirus is nu op uw Mac geïnstalleerd.

Probleemoplossing

Doe het volgende als u installatieproblemen ondervindt:

1. Zorg ervoor dat uw Mac voldoet aan de minimale systeemvereisten:
  • Apple macOS 11.x (Big Sur), Apple macOS 10.15.x (Catalina), Apple macOS 10.14.x (Mojave), Apple macOS 10.13.x (High Sierra), Apple macOS 10.12.x (Sierra), Apple Mac OS X 10.11.x (El Capitan), Apple Mac OS X 10.10.x (Yosemite).
  • Mac met 64-bits Intel-processor.
  • 512 MB RAM-geheugen of meer (1 GB RAM-geheugen of meer aanbevolen).
  • 750 MB vrije ruimte op de harde schijf.
  • Internetverbinding om updates voor het programma en de antivirusdatabase te downloaden, te activeren en te onderhouden.
  • Bij voorkeur een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels.
  1. Verwijder alle eerder geïnstalleerde antivirussoftware van uw Mac. Raadpleeg voor instructies de documentatie van de leverancier.
  2. Start de Mac opnieuw en probeer AVG AntiVirus opnieuw te installeren aan de hand van de instructies in dit artikel.

Als het probleem aanhoudt, neemt u contact op met de ondersteuning van AVG.

Verdere aanbevelingen

In het volgende artikel vindt u meer informatie over de functies die beschikbaar zijn in AVG AntiVirus:

• AVG AntiVirus 19.x voor Mac