AVG AntiVirus voor Mac - veelgestelde vragen

Downloaden en installeren

Hoe installeer ik AVG Internet Security of AVG AntiVirus FREE?

1. Het installatiebestand downloadt u rechtstreeks via de koppeling hieronder:
  2. Dubbelklik op het gedownloade installatiebestand avg_mac_security_online.dmg.
  3. Dubbelklik op het symbool Installeer AVG Antivirus in het dialoogvenster dat verschijnt.
  4. Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide installatie-instructies:

Raadpleeg dit artikel voor een overzicht van wat de verschillende versies van AVG AntiVirus omvatten.

Wat zijn de systeemvereisten voor AVG AntiVirus?

De minimale systeemvereisten voor AVG Internet Security en AVG AntiVirus FREE zijn:

• Apple macOS 11.x (Big Sur), Apple macOS 10.15.x (Catalina), Apple macOS 10.14.x (Mojave), Apple macOS 10.13.x (High Sierra), Apple macOS 10.12.x (Sierra), Apple Mac OS X 10.11.x (El Capitan), Apple Mac OS X 10.10.x (Yosemite).
  • Mac-computer met 64-bits Intel-processor.
  • 512 MB RAM-geheugen of meer (1 GB RAM-geheugen of meer aanbevolen).
  • 750 MB vrije ruimte op de harde schijf.
  • Een internetverbinding om updates voor het programma en de antivirusdatabase te downloaden, te activeren en te onderhouden.
  • Bij voorkeur een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels.

Bestaat er een gratis proefversie van AVG Internet Security?

Ja. Nadat u AVG AntiVirus hebt geïnstalleerd, krijgt u de optie om naar AVG Internet Security te upgraden, de eerste twee maanden als gratis proefversie. Tijdens deze gratis proefperiode hebt u tijdelijk toegang tot de volledige functionaliteit van AVG Internet Security.

Als u deze betaalde functies na de proefperiode wilt blijven gebruiken, moet u een betaald abonnement nemen. Ga voor meer informatie over betaalde abonnementen van AVG naar de AVG Store.

Hoe verwijder ik AVG Internet Security of AVG AntiVirus FREE?

In het volgende artikel kunt u lezen hoe u AVG Internet Security en AVG AntiVirus FREE verwijdert:

Abonneren en activeren

Hoe activeer ik een abonnement op AVG Internet Security?

Wanneer u AVG Secure Browser Pro koopt via een andere AVG-toepassing of via de AVG Store, wordt uw abonnement automatisch geactiveerd op het apparaat dat u hebt gebruikt om de aankoop te doen. Als u AVG Internet Security hebt gekocht via een ander verkoopkanaal of als u uw abonnement op een ander apparaat wilt gaan gebruiken, raadpleeg dan de instructies in onderstaand artikel voor het handmatig activeren van AVG Internet Security:

Hoe activeer ik een abonnement op AVG AntiVirus FREE?

U hoeft AVG AntiVirus FREE niet meer te registreren. Na de installatie wordt uw eerste gratis abonnement namelijk automatisch geactiveerd.

Wat moet ik doen als AVG mijn aangeschafte abonnement niet accepteert?

Als u problemen ondervindt met het activeren van AVG Internet Security, kunt u de activeringscode ophalen via uw AVG-account. Probeer het programma vervolgens opnieuw te activeren. Als dat niet lukt, probeert u het probleem aan de hand van de volgende instructies op te lossen:

1. Verwijder AVG Internet Security en start uw computer opnieuw.
  2. Download en installeer AVG Internet Security.
  3. Activeer uw abonnement opnieuw.

Als deze stappen het probleem niet oplossen, neemt u contact op met de ondersteuning van AVG.

Hoe kom ik aan een kopie van mijn aangeschafte abonnement?

U kunt uw huidige activeringscodes altijd vinden in het AVG-account dat is gekoppeld aan het e-mailadres dat u tijdens de aankoop hebt gebruikt. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

Kan ik mijn abonnement op AVG Internet Security overdragen op een andere computer?

Ja. Als u uw abonnement op AVG Internet Security op een andere Mac wilt gebruiken, voert u onderstaande stappen uit:

1. Verwijder AVG Internet Security van de vorige Mac.
  2. Installeer AVG Internet Security op de andere Mac.
  3. Activeer uw abonnement op de andere Mac.
U kunt uw abonnement tegelijkertijd gebruiken op het aantal Macs dat u hebt opgegeven tijdens de aankoop. Controleer in het e-mailbericht met de bestelbevestiging of in uw AVG-account voor hoeveel Macs uw abonnement geldt.

Kan ik mijn abonnement voor AVG Internet Security gebruiken om AVG TuneUp en AVG Secure VPN te activeren?

Nee. Een AVG Internet Security-abonnement is niet geldig voor AVG TuneUp of AVG Secure VPN. U kunt die producten afzonderlijk kopen in de AVG Store. U kunt ook een AVG-abonnementsbundel kopen (bijvoorbeeld AVG Ultimate) die geldig is voor meerdere producten. Ga naar de AVG Store voor meer informatie over de inhoud van de verschillende AVG-abonnementsbundels.

Hoe zeg ik mijn abonnement op?

U kunt een AVG-abonnement opzeggen via uw AVG-account. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Raadpleeg het volgende artikel voor instructies over het instellen van een AVG-account:

Functies en instellingen

Welke functies zijn opgenomen in de verschillende versies van AVG AntiVirus?

Ga voor meer informatie over de verschillende abonnementen van AVG naar de AVG Store.

Wat is Bestandsschild?

Bestandsschild scant programma's en bestanden op uw harde schijf wanneer ze worden geopend, uitgevoerd, gewijzigd of opgeslagen. Als er malware wordt aangetroffen, voorkomt Bestandsschild dat het programma of bestand uw Mac infecteert.

Wat is Webschild?

Webschild scant actief gegevens die worden overgedragen wanneer u op internet surft, om te voorkomen dat er malware wordt gedownload en op uw Mac wordt uitgevoerd.

Wat is E-mailschild?

E-mailschild scant uw inkomende en uitgaande e-mailberichten op dreigingen. Dit geldt alleen voor berichten die worden verzonden of ontvangen met software voor e-mailbeheer, zoals Apple Mail of Mozilla Thunderbird.

Wat is Quarantaine?

Quarantaine is een afgeschermde ruimte waar u mogelijk schadelijke bestanden veilig kunt bewaren. Omdat bestanden in Quarantaine niet kunnen worden uitgevoerd en geen toegang tot uw systeem en gegevens hebben, kan de schadelijke programmacode in een bestand geen schade aanrichten op uw computer. U kunt Quarantine openen door eerst op de tegel Computer te klikken en daarna op Openen op de tegel Quarantaine.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over Quarantaine:

Wat is Schild tegen nepwebsites?

Schild tegen nepwebsites is een betaalde functie in AVG Internet Security. Schild tegen nepwebsites beschermt u tegen DNS-hijacking (Domain Name System). Van DNS-hijacking of -kaping is sprake wanneer schadelijke programma's u ongemerkt omleiden van een authentieke URL naar een nepwebsite om u vertrouwelijke informatie afhandig te maken, zoals gebruikersnamen, wachtwoorden en creditcardgegevens.

Telkens wanneer u de URL van een website invoert op de adresbalk van uw browser, wordt de URL omgezet in het IP-adres (Internet Protocol) van de webserver waarop de webpagina in kwestie is opgeslagen. Schild tegen nepwebsites zorgt voor een versleutelde verbinding tussen uw webbrowser en de eigen DNS-server van AVG. Zo kunt u ervan op aan dat de weergegeven website authentiek is.

Wat is Bescherming tegen ransomware?

Bescherming tegen ransomware is een betaalde functie in AVG Internet Security. Bescherming tegen ransomware voorkomt dat uw persoonlijke foto's, documenten en bestanden worden gewijzigd, verwijderd of versleuteld als gevolg van ransomwareaanvallen. De functie spoort mappen op die mogelijk persoonlijke gegevens bevatten en beveiligt die. U kunt ook aangeven welke programma's toestemming hebben om de bestanden in beschermde mappen te wijzigen.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over Bescherming tegen ransomware:

Wat is Phishing-net?

Phishing-net is een betaalde functie die beschikbaar is in AVG Internet Security. Phishing-net maakt gebruikt van onze clouddatabase om de nieuwste phishing-sites te herkennen, en spam, zwendelpogingen en schadelijke phishing-mail te blokkeren.

Hoe kan ik virusdefinities bijwerken?

AVG maakt gebruik van een database met definities van bekende virussen om malware en andere dreigingen op uw Mac op te sporen. Daarom is het belangrijk dat de virusdefinities regelmatig worden bijgewerkt.

AVG werkt virusdefinities standaard elke dag automatisch bij. AVG kan de update echter niet uitvoeren als u offline bent. Als virusdefinities al lang niet meer zijn bijgewerkt, verandert de beschermingsstatus in U bent niet (volledig) beschermd.

Als u handmatig wilt controleren of er updates zijn, klikt u rechtsonder op het hoofdscherm van AVG Internet Security of AVG AntiVirus FREE op het symbool Vernieuwen naast Virusdefinities.

Scanbewerkingen

Wat is Mac-scan?

Klik op het hoofdscherm van AVG Internet Security of AVG AntiVirus FREE op Mac scannen om een uitgebreide scanbewerking uit te voeren op uw Mac. Met deze scanbewerking worden malware, spyware en virussen opgespoord.

Hoe scan ik mijn Mac op mogelijke dreigingen?

Als u een uitgebreide scanbewerking wilt uitvoeren op uw Mac, klikt u op het hoofdscherm van AVG Internet Security AVG of AVG AntiVirus FREE op Mac scannen. Met deze scanbewerking worden malware, spyware en virussen opgespoord.

Pas een vooraf gedefinieerde scanbewerking toe als u het vermoeden hebt dat er verdachte activiteiten plaatsvinden op uw Mac of uw netwerk. Klik op het symbool ... (drie puntjes) naast Mac scannen en kies een vooraf gedefinieerde scanbewerking in de lijst met Scanopties. De volgende vooraf gedefinieerde scanbewerkingen zijn beschikbaar:

• Grondige scan: hiermee voert u een grondige scanbewerking uit op uw systeem om uw opslagstations en geheugen op malware te controleren.
  • Bestanden scannen: als u deze optie selecteert, wordt u gevraagd een bestand of map te selecteren om te scannen.
  • Aangepaste scanbewerking plannen: hiermee kunt u vooraf gedefinieerde scanbewerkingen plannen die u regelmatig en automatisch kunt laten uitvoeren.

In het volgende artikel vindt u uitgebreide instructies voor het scannen van uw Mac op virussen:

Hoe stel ik scanuitzonderingen in?

Hoewel het doorgaans niet raadzaam is, kunt u bepaalde bestanden, mappen of URL's uitsluiten van scanbewerkingen en zo de snelheid van uw scanbewerkingen verhogen of fout-positieve (valse) detecties voorkomen. In het volgende artikel vindt u informatie over het instellen van scanuitzonderingen:

Kan ik een scanbewerking tijdens de uitvoering onderbreken?

In de nieuwste versie van AVG Internet Security en AVG AntiVirus FREE is het niet mogelijk om scanbewerkingen te onderbreken. U kunt een scanbewerking volledig stoppen door te klikken op Scan stoppen. De volgende keer dat u de scanbewerking uitvoert, wordt deze echter helemaal opnieuw gestart.

Waar kan ik aangeven wat er moet gebeuren met gedetecteerde dreigingen?

Eventuele dreigingen die tijdens een scanbewerking zijn gedetecteerd, worden standaard naar Quarantaine gestuurd. Nadat u een scanbewerking hebt uitgevoerd, kunt u Quarantaine openen via de tegel Computer op het hoofdscherm van AVG. Quarantaine is een geïsoleerde ruimte waarin mogelijk schadelijke bestanden veilig worden bewaard.

Wat betekent de melding 'Scan niet mogelijk' in de scanresultaten?

De statusmelding 'Scan niet mogelijk' houdt in dat het bestand niet kan worden gescand, mogelijk omdat het een versleuteld ZIP-archiefbestand is of omdat het bestand in gebruik is. Deze status betekent niet dat het bestand schadelijk is, alleen dat het op dit moment niet kan worden gescand.

Algemeen

Lopen de prestaties van mijn Mac terug tijdens een scanbewerking van AVG?

AVG Internet Security en AVG AntiVirus FREE zijn voorzien van verschillende vooraf ingestelde scanbewerkingen en van een optie om scanbewerkingen aan te passen. Het uitvoeren van een scanbewerking heeft gewoonlijk geen merkbare invloed op de systeemprestaties. De prestaties kunnen echter soms wel worden beïnvloed, afhankelijk van de configuratie van uw systeem.

Scant AVG webmailaccounts?

Als u een webmailaccount gebruikt, bijvoorbeeld Yahoo of Gmail, scant AVG uw e-mail niet rechtstreeks. Webschild en Bestandsschild beschermen uw Mac echter wel actief tegen eventuele malware die in e-mailberichten kan voorkomen.

Als u e-mailbeheersoftware gebruikt, bijvoorbeeld Mail of Mozilla Thunderbird, scant E-mailschild op dreigingen in uw inkomende en uitgaande e-mailberichten.

Hoe beheer ik de instellingen?

De instellingen van AVG openen en beheren:

1. Zorg ervoor dat het AVG-scherm actief is en klik linksboven in de menubalk op AVG AntiVirus of AVG Internet Security.
  2. Selecteer Voorkeuren... in het contextmenu.
  3. Selecteer een tabblad om de volgende instellingen te beheren:
    • Algemeen: gebruik de selectievakjes om aan te geven of u het symbool AVG AntiVirus of AVG Internet Security wilt weergeven in de menubalk.
    • Schilden: configureer de instellingen voor Bestandsschild, Webschild of E-mailschild.
    • Scannen: gebruik de selectievakjes om aan te geven welke delen van uw Mac worden geanalyseerd tijdens een scanbewerking.
    • Uitzonderingen: geef de items op die u wilt uitsluiten van scanbewerkingen.
    • Abonnement: voer een activeringscode in voor AVG Internet Security en bekijk de details van uw huidige abonnement.
    • Privacy: geef aan welke gegevens worden gedeeld met AVG en derden voor analysedoeleinden.

Hoe verbind ik AVG Internet Security AVG AntiVirus FREE met mijn AVG-account?

Met een AVG-account kunt u moeiteloos uw bestellingen, abonnementen en producten van AVG beheren. Zo verbindt u AVG Internet Security of AVG AntiVirus FREE met een AVG-account:

1. Klik rechtsboven in de AVG-gebruikersinterface op Aanmelden.
  2. Klik op Meld u aan bij bestaand account om u aan te melden als u al een AVG-account hebt. Klik anders op Maak een account om een nieuw AVG-account in te stellen.
  3. Voer de aanmeldingsgegevens voor het AVG-account in en klik op Log in.

Wanneer AVG Internet Security of AVG AntiVirus FREE is verbonden met een AVG-account, verschijnt de tekst Verbonden rechtsboven in de AVG-gebruikersinterface.

Hoe los ik mijn beschermingsstatus op?

Doe het volgende als de status U bent niet (volledig) beschermd wordt weergegeven:

1. Controleer of software-extensies zijn ingeschakeld: macOS versie 10.13 of hoger vereist dat u software-extensies van AVG handmatig toestaat voordat het AVG-product uw systeem volledig kan beschermen. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:
  2. Controleer of alle functies zijn ingeschakeld: Als een functie is uitgeschakeld, klikt u op de rode schuifknop (UIT) van de functietegel in kwestie, voert u uw systeembeheerdersgegevens in en klikt u op OK om de functie weer in te schakelen.
  3. Controleer of de virusdefinities zijn bijgewerkt: Klik op het symbool Vernieuwen naast Virusdefinities in het hoofdscherm om te controleren op updates.
  • AVG AntiVirus 19.x voor Mac