AVG TuneUp Premium voor Mac - veelgestelde vragen

AVG TuneUp Premium is een optimalisatieprogramma voor Mac waarmee prestatieproblemen en onnodige items worden gedetecteerd om schijfruimte vrij te maken en de snelheid van uw systeem te verbeteren.

Installatie en activering

Hoe installeer ik AVG TuneUp Premium?

1. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van AVG TuneUp Premium te downloaden en sla het op een bekende locatie op uw Mac op (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads). AVG TuneUp Premium voor Mac downloaden
  2. Dubbelklik op het gedownloade installatiebestand avgtuneup.dmg.
  3. Volg de installatie-instructies op het scherm om de installatie te voltooien.
  4. Gebruik als daarom wordt gevraagd uw Touch ID of voer de gebruikersnaam en het wachtwoord met beheerdersrechten in en klik op Software installeren.
  5. Wacht totdat AVG TuneUp Premium is geïnstalleerd op uw Mac en klik vervolgens op Sluiten.

De gebruikersinterface van AVG TuneUp Premium wordt automatisch geopend. Als u het bericht U werkt nu in de modus Alleen scannen ziet, activeert u een bestaand abonnement of klikt u op Nu abonneren om een AVG TuneUp Premium-abonnement te kopen.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide installatie-instructies:

Hoe activeer ik AVG TuneUp Premium?

AVG TuneUp Premium wordt automatisch geactiveerd wanneer u een abonnement koopt via een ander AVG-programma op uw Mac of via de AVG Store. Wanneer u AVG TuneUp Premium via een ander verkoopkanaal hebt aangeschaft, moet u uw abonnement handmatig activeren met een geldige activeringscode of door u bij het programma aan te melden met het AVG-account dat u hebt gebruikt bij de aankoop van AVG TuneUp Premium.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:

Hoe kan ik AVG TuneUp Premium kopen?

Na het installeren van AVG TuneUp Premium klikt u op Nu abonneren om een abonnement aan te schaffen en te activeren.

Functies

Wat is Ruim rommel op?

Ruim rommel op scant verschillende delen van de harde schijf en spoort onnodige bestanden op die u vervolgens kunt verwijderen om meer schijfruimte vrij te maken op uw Mac.

Als u een scan wilt uitvoeren, klikt u op het hoofdscherm van AVG TuneUp Premium op Scannen onder Ruim rommel op. Nadat de scanbewerking is voltooid, kunt u controleren hoeveel schijfruimte wordt ingenomen door onnodige bestanden en bestanden selecteren die u van uw Mac wilt verwijderen.

Wat is Zoek dubbele items?

Zoek dubbele items spoort bestanden met identieke inhoud op.

Als u een scan wilt uitvoeren, klikt u op het hoofdscherm van AVG TuneUp Premium op Scannen onder Zoek dubbele items. Nadat de scanbewerking is voltooid, kunt u de opgespoorde dubbele bestanden bekijken en bestanden selecteren die u van uw Mac wilt verwijderen.

Wat is Zoek foto's?

Zoek foto's spoort foto's op die wazig of onderbelicht zijn of op elkaar lijken.

Als u een scan wilt uitvoeren, klikt u op het hoofdscherm van AVG TuneUp Premium op Zoeken onder Zoek foto's. U kunt opgeven waar AVG TuneUp Premium naar foto's moet zoeken. Nadat de scanbewerking is voltooid, kunt u de foto's bekijken en de foto's selecteren die u wilt verwijderen.

Wat is Verwijder apps?

Met Verwijder apps kunt u eenvoudig apps die u niet meer gebruikt op uw Mac zoeken en deze verwijderen.

Als u apps wilt verwijderen die u niet meer gebruikt, klikt u op het hoofdscherm van AVG TuneUp Premium op Toon onder Verwijder apps. Bekijk de lijst met apps op uw Mac en selecteer welke u wilt verwijderen.

Hoe gebruik ik AVG TuneUp Premium?

In het volgende artikel leest u uitgebreid hoe u AVG TuneUp Premium kunt gaan gebruiken:

Wat is Waarschuw me?

Waarschuw me is een meldingsfunctie die u vraagt uw Mac te scannen wanneer er een opgegeven hoeveelheid rommel is gevonden. Waarschuw me is standaard ingeschakeld.

U schakelt deze functie als volgt uit:

1. Zorg ervoor dat het AVG TuneUp Premium-scherm open en actief is.
  2. Klik links in de menubalk op AVG TuneUp en selecteer Voorkeuren.
  3. Selecteer het tabblad Waarschuwingen.
  4. Schakel het selectievakje naast Schakel waarschuwing in uit.

Probleemoplossing

Hoe verwijder ik AVG TuneUp Premium?

1. Zorg ervoor dat het AVG TuneUp Premium-scherm open en actief is.
  2. Klik links in de menubalk op AVG TuneUp en selecteer AVG TuneUp Premium verwijderen.
  3. Klik op Ga door.
  4. Gebruik als daarom wordt gevraagd uw Touch ID of voer de gebruikersnaam en het wachtwoord met beheerdersrechten in en klik op OK.
  5. Vul eventueel de vragenlijst bij verwijdering in om feedback te geven over uw ervaringen met AVG TuneUp Premium.
  6. Als u klaar bent met het invullen van de vragenlijst of als u de vragenlijst wilt overslaan, klikt u op Voltooien.

AVG TuneUp Premium is nu verwijderd van uw Mac. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Waarom ruimt AVG TuneUp Premium mijn systeem niet op?

AVG TuneUp Premium is een betaald product waarvoor een abonnement is vereist. Als u AVG TuneUp Premium hebt geïnstalleerd, maar geen abonnement hebt gekocht of geactiveerd, kan het programma wel scannen, maar niet opschonen.

Waarom moet ik AVG TuneUp Premium bevoegdheden geven?

Elke keer dat u bestanden, foto's of programma's verwijdert via AVG TuneUp Premium wordt u gevraagd uw gebruikersnaam en wachtwoord met beheerdersrechten in te voeren om toestemming te geven voor de verwijdering. Daarmee wordt voorkomen dat onbevoegde gebruikers items uit uw systeemmappen verwijderen.

Waarom moet ik actieve programma's afsluiten voordat AVG TuneUp Premium doorgaat met opruimen?

Wanneer u een scan uitvoert met Ruim rommel op, spoort AVG TuneUp Premium onnodige bestanden op, waaronder bestanden die in uw browsers en programma's zijn opgenomen. Als de programma's met die bestanden actief zijn wanneer u op Opruimen klikt, vraagt AVG TuneUp Premium u de programma's te sluiten om te voorkomen dat ze vastlopen of niet goed meer werken.

Hoe kan ik bepalen welke gegevens ik wil delen met AVG?

Voer de volgende stappen uit om uw privacyinstellingen te wijzigen:

1. Zorg ervoor dat het AVG TuneUp Premium-scherm open en actief is.
  2. Klik links in de menubalk op AVG TuneUp en selecteer Voorkeuren.
  3. Schakel de vakjes naast de privacyinstellingen uit, al naar gelang uw voorkeuren.

Hoe kan ik feedback geven over AVG TuneUp Premium?

1. Zorg ervoor dat het AVG TuneUp Premium-scherm open en actief is.
  2. Klik links in de menubalk op Help en selecteer Verzend feedback.
  3. Voer uw feedback in, geef desgewenst uw naam en e-mailadres op en klik op Feedback verzenden.
Uw feedback wordt bekeken en in overweging genomen door ons ontwikkelingsteam, maar we kunnen u niet beloven dat u een reactie krijgt. Als u hulp nodig hebt bij het oplossen van een probleem met AVG TuneUp Premium, kunt u het beste contact opnemen met de ondersteuning van AVG.