AVG Secure VPN voor Android en iOS - Veelgestelde vragen

Van toepassing op

Producten:

• AVG Secure VPN 1.x voor Android
  • AVG Secure VPN 1.x voor iOS

Besturingssystemen:

• Google Android 5.0 (Lollipop, API 21) of hoger
  • Apple iOS 9.0 of hoger

Dit artikel gaat over AVG Secure VPN op mobiele apparaten. Raadpleeg voor informatie over AVG Secure VPN op Windows of Mac het volgende artikel:

Algemeen

Wat is een VPN?

Een virtueel privénetwerk (VPN, Virtual Private Network) beschermt gegevens die worden geüpload naar en gedownload van internet. Daarbij worden de gegevens die vanaf uw apparaat worden verstuurd beveiligd en worden uw internetactiviteiten geanonimiseerd.

Wat is AVG Secure VPN?

Met de toepassing AVG Secure VPN kunt u via de beveiligde VPN-servers van AVG met behulp van een versleutelde tunnel verbinding met internet maken om uw onlineactiviteiten te beschermen tegen pottenkijkers en luistervinken. AVG Secure VPN biedt:

• Bescherming: waar veel mensen verbinding maken met hetzelfde openbare netwerk kunnen aanvallers gevoelige informatie buitmaken, zoals aanmeldingsgegevens en wachtwoorden. Een versleutelde VPN-verbinding biedt doeltreffende bescherming tegen dergelijke aanvallen.
  • Anonimisering: veel mensen beschikken over een breedbandverbinding met een vast IP-adres dat kan worden getraceerd wanneer ze privacygevoelige sites bezoeken. Bij gebruik van een VPN-verbinding wordt de browsersessie doeltreffend geanonimiseerd. Het IP-adres dat de externe server ziet, is het adres van de VPN-server, niet dat van de gebruiker.
  • Onbeperkte internettoegang: wanneer u bent verbonden met een VPN-server op een andere locatie, hebt u toegang tot alle gewenste inhoud, ongeacht uw locatie. Daardoor kunt u vrijelijk en zonder beperkingen browsen.

Downloaden en installeren

Welke besturingssystemen worden ondersteund door AVG Secure VPN?

AVG Secure VPN is beschikbaar voor:

• Android 5.0 (Lollipop, API 21) of nieuwer
  • iOS 9.0 of nieuwer

Hoe kan ik AVG Secure VPN downloaden en installeren?

Raadpleeg het onderstaande artikel voor uw apparaat:

Hoe kan ik de app bijwerken naar de nieuwste versie van AVG Secure VPN?

De updates worden beheerd door uw apparaat. Als er een nieuwe versie van AVG Secure VPN beschikbaar is, wordt u daarvan op de hoogte gesteld door Google Play Store of App Store.

Hoe kan ik AVG Secure VPN verwijderen?

Raadpleeg het onderstaande artikel voor uw apparaat:

Licentie en activering

Hoe activeer ik AVG Secure VPN?

Raadpleeg het onderstaande artikel voor uw apparaat:

Hoe zie ik hoelang mijn abonnement geldig is?

Open AVG Secure VPN en tik op het pictogram in de vorm van een tandwieltje om naar de instellingen te gaan. Tik op Abonnement om de duur van uw abonnement te bekijken.

Kan ik mijn abonnement op AVG Secure VPN op meerdere apparaten gebruiken?

AVG Secure VPN wordt voortaan verkocht als abonnement voor meerdere apparaten. Nadat u een abonnement op AVG Secure VPN voor meerdere apparaten hebt gekocht, kunt u AVG Secure VPN gebruiken in Windows, op de Mac, in Android en in iOS. Het abonnement kan op 5 apparaten tegelijk worden gebruikt.

OPMERKING: als u een andere abonnementsbundel hebt gekocht dan AVG Secure VPN voor meerdere apparaten, of als u een AVG Secure VPN-abonnement hebt gekocht voor één apparaat, kunt u AVG Secure VPN mogelijk niet op alle bovengenoemde platforms gebruiken. Kijk in het e-mailbericht met de bestelbevestiging of in het AVG-account dat is geregistreerd voor het e-mailadres dat u hebt gebruikt bij de aankoop, welk abonnement u hebt gekocht en welke apparaten u ermee kunt activeren.

Wat gebeurt er wanneer mijn gratis proefversie afloopt?

Op de dag waarop uw gratis proefperiode eindigt, wordt u de abonnementsprijs voor 1 jaar in rekening gebracht.

Als u uw abonnement annuleert voor afloop van de gratis proefperiode, wordt er niets in rekening gebracht. U ontvangt een e-mailbericht voordat de betaling wordt afgeschreven. Daarin kunt u lezen dat uw gratis proefperiode binnenkort verloop en zijn instructies opgenomen voor het annuleren van uw abonnement.

Hoe zeg ik mijn abonnement op AVG Secure VPN op?

Een abonnement op AVG Secure VPN opzeggen in Android of iOS

Als u AVG Secure VPN niet meer op uw Android- of iOS-apparaat wilt gebruiken, moet u het abonnement opzeggen via Google Play Store of App Store. Het abonnement wordt niet automatisch opgezegd wanneer u de app van uw apparaat verwijdert. Raadpleeg voor gedetailleerde instructies over het opzeggen van een AVG Secure VPN-abonnement in Android en iOS het artikel hieronder:

BELANGRIJK: Tijdens de gratis proefperiode moet u uw abonnement opzeggen via Google Play Store of App Store. Anders worden er abonnementskosten in rekening gebracht wanneer de gratis proefperiode afloopt.

AVG Secure VPN voor meerdere apparaten opzeggen

Als u AVG Secure VPN voor meerdere apparaten hebt gekocht, annuleert u uw abonnement via het AVG-account dat is aangemeld met het e-mailadres dat u hebt gebruikt tijdens de aankoop. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Instellingen en gebruik

Hoe neem ik AVG Secure VPN in gebruik?

Zodra AVG Secure VPN is geactiveerd, kunt u uw verbinding onmiddellijk beveiligen:

1. Tik op het pictogram AVG Secure VPN op het hoofdscherm van uw apparaat om de app te openen.
  2. Tik op het scherm op de schuifregelaar UIT om de beveiligde verbinding te activeren.
  3. Tik ter bevestiging op OK. De schuifregelaar wordt op AAN gezet.

Hoe pas ik de instellingen van AVG Secure VPN aan?

1. Tik op het pictogram AVG Secure VPN op het hoofdscherm van uw apparaat om de app te openen.
  2. Tik op het pictogram in de vorm van een tandwieltje rechtsboven om naar Instellingen te gaan.
  3. Controleer de volgende opties:
    • Abonnement: hiermee kunt u uw abonnement beheren en kijken hoelang uw abonnement nog geldig is.
    • Verbindingsregels: kijk welke opties er zijn om automatisch een verbinding tot stand te brengen of te herstellen wanneer uw apparaat verbinding maakt met een onbeveiligd wifi-netwerk, een vertrouwd wifi-netwerk of bij verbreking van de verbinding met uw mobiel of wifi-netwerk.
    • Problemen oplossen: hiermee kunt u een VPN-profiel installeren, veelgestelde vragen bekijken en contact opnemen met de ondersteuning van AVG.
    • Juridisch: hier vindt u de voorwaarden, persoonlijke privacy-instellingen en de gebruiksrechtovereenkomst.

Hoe zie ik of VPN actief is en werkt?

• Android-apparaat: in de linkerbovenhoek van het scherm wordt een pictogram in de vorm van een sleuteltje weergegeven.
  • iOS-apparaat: het pictogram VPN wordt weergegeven in de statusbalk.

Hoe verander ik mijn locatie?

Verbinding maken met een andere locatie:

1. Tik op het pictogram AVG Secure VPN op het hoofdscherm van uw apparaat om de app te openen.
  2. Tik op Locatie wijzigen onder aan het scherm en selecteer een locatie in de lijst.
  3. Tik op de schuifregelaar om verbinding te maken met AVG Secure VPN.

OPMERKING: als u al verbonden bent met AVG Secure VPN, tikt u eerst op de schuifregelaar om de verbinding te verbreken en voert u vervolgens de bovenstaande stappen uit om verbinding te maken met een andere locatie.

Hoe configureer ik AVG Secure VPN zo dat automatisch verbinding wordt gemaakt?

Ga als volgt te werk als u wilt dat uw apparaat automatisch verbinding maakt met AVG Secure VPN wanneer u wisselt tussen wifi- en mobiele netwerken:

1. Tik op het pictogram AVG Secure VPN op het hoofdscherm van uw apparaat om de app te openen.
  2. Klik op het pictogram in de vorm van een tandwieltje om Instellingen te openen.
  3. Tik achtereenvolgens op Verbindingsregels en op de schuifregelaar UIT naast Automatisch verbinding maken met VPN om deze te wijzigen in AAN. Controleer of de schuifregelaar naast Mobiel uitsluiten op UIT is ingesteld als u automatisch verbinding wilt maken met AVG Secure VPN wanneer u internet op gaat met mobiele data.

Hoe werkt automatisch opnieuw verbinden op iOS-apparaten? Waarom is het pictogram VPN soms niet zichtbaar als ik mijn telefoon ontgrendel?

Op iOS-apparaten wordt de netwerkverbinding volledig aangestuurd door het besturingssysteem. De VPN-verbinding wordt beëindigd zodra de netwerkcommunicatie niet meer nodig is. Dit verlengt de batterijduur. Zodra de communicatie weer nodig is, maakt het iOS opnieuw verbinding met het VPN. Dit kan de weergave van het pictogram VPN in de statusbalk enigszins vertragen wanneer u het apparaat ontgrendelt. Als de optie automatisch verbinden in AVG Secure VPN is ingeschakeld op uw apparaat (de standaardsituatie) stuurt het iOS nog steeds de VPN-verbinding aan. Omdat AVG Secure VPN gebruik maakt van het modernste VPN-protocol dat beschikbaar is (IPsec+IKEv2), komt de VPN-verbinding gemiddeld in minder dan één seconde tot stand. Dit heeft daarom nauwelijks gevolgen voor de gebruikerservaring.

Probleemoplossing

Waarom is mijn internetverbinding trager wanneer ik verbinding maak met AVG Secure VPN?

Uw internetverbinding kan trager worden wanneer u AVG Secure VPN gebruikt. Een VPN versleutelt verkeer en gegevens voordat deze naar een server worden verzonden. Afhankelijk van de afstand en de capaciteit van de server kan dit ertoe leiden dat de internetverbinding iets trager, maar wel veiliger, wordt.

Waarom ontvang ik waarschuwingen van Gmail en Live Mail over verdachte activiteiten wanneer ik verbinding maak met AVG Secure VPN?

Als u een andere locatie selecteert wanneer u verbinding met internet maakt via AVG Secure VPN, kan deze wijziging worden gedetecteerd door Gmail en Live Mail. Het is mogelijk dat u een e-mailbericht over verdachte activiteiten ontvangt waarin u wordt gevraagd uw wachtwoord te wijzigen als u vermoedt dat iemand op een andere locatie zich toegang tot uw e-mail heeft verschaft. Controleer de door u geselecteerde VPN-locatie om er zeker van te zijn dat u veilig bent.

Hoe kan ik contact opnemen met de ondersteuning van AVG?

Raadpleeg het volgende artikel als u wilt weten hoe u contact opneemt met de ondersteuning van AVG: