Norman - De fout '4.3.1 insufficient system resource error' (onvoldoende systeembronnen) oplossen wanneer geen e-mail wordt ontvangen

Instructies

In Exchange Server 2007 controleert de transportservice systeembronnen, zoals schijfruimte en geheugen op de transportservers (de Hubtransport- en de Edge-transportserver), en stopt de verzending van berichten als er te weinig bronnen zijn. Bestaande berichten worden wel bezorgd in de wachtrij en wanneer het gebruik van bronnen weer normaal is, wordt de verzending van berichten hervat. Deze functie wordt Back Pressure genoemd.

Wanneer eindgebruikers geen inkomende e-mail ontvangen en het volgende bericht wordt weergegeven in de bezorgingswachtrij "adres van retourpad <naam@afzender.com> rejected by mail.mijndomein.com:25 : 452 4.3.1 Insufficient system resources", hebt u meer dan 4 GB vrije ruimte nodig op het volume waarop de wachtrijdatabase zich bevindt. In Exchange Server 2007 SP1 is deze statische drempelwaarde verlaagd naar 500 MB.

Opmerking: Configuratieopties voor transportservers worden opgeslagen in het XML-bestand EdgeTransport.exe.config in de map \Exchange Server\Bin\.

Om ruimte te maken op dit volume, kunt u de wachtrijdatabase als volgt verplaatsen naar een ander volume waarop voldoende vrije ruimte is:

1. Voeg de volgende sleutel toe in de sectie App Settings in EdgeTransport .exe.config:
    <add key="QueueDatabasePath" value="D:\Queue\QueueDB" />
  2. Herstart de service MSExchangeTransport en berichten worden weer verzonden
Opmerking: de functie Back Pressure, die een hoge belasting van bronnen op Exchange Server 2007-transportservers detecteert en geen nieuwe berichten meer verzendt als er weinig bronnen zijn, kan als volgt UIT worden geschakeld. Deze procedure wordt niet aanbevolen door Microsoft.
  1. Open in Kladblok het bestand EdgeTransport.exe.config in de map \Exchange Server\bin
  2. Voeg de volgende sleutel+waarde toe:
    <add key="EnableResourceMonitoring" value="false" />
  3. Sla het bestand op
  4. Herstart de Microsoft Exchange-transportservice (MSExchangeTransport)