AVG AntiVirus verwijderen

Raadpleeg de informatie hieronder voor uw apparaat:

Windows-pc

Gebruik een van de volgende methoden om AVG AntiVirus FREE te verwijderen uit Windows:

Verwijderen via het menu Start van Windows

1. Klik met de rechtermuisknop op de knop  Start van Windows en selecteer Apps en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  2. Controleer of Apps en onderdelen is geselecteerd in het linkerdeelvenster, klik op AVG AntiVirus FREE en selecteer Verwijderen.
  3. Druk op het toetsenbord tegelijkertijd op de toets  Win en de toets X en selecteer vervolgens Programma's en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  4. Klik op de knop  Start van Windows en selecteer Configuratiescherm.
  5. Klik onder Programma's op Een programma verwijderen als u de standaardweergave met categorieën gebruikt, ... of klik op Programma's en onderdelen als u de weergave met grote of kleine pictogrammen gebruikt.
  6. Klik met de rechtermuisknop op AVG AntiVirus FREE, en selecteer Verwijderen in de vervolgkeuzelijst.
  7. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
  8. Klik op Verwijderen in de wizard AVG AntiVirus Free installeren.
  9. Klik op Ja om het verwijderen te bevestigen.
  10. Wacht totdat Avast AntiVirus FREE is verwijderd van uw pc.
  11. Klik op Computer opnieuw starten om het verwijderen te voltooien.

AVG AntiVirus FREE is nu verwijderd van uw pc.

Als u AVG AntiVirus FREE opnieuw moet installeren, raadpleegt u het volgende artikel:

Verwijderen via het hulpprogramma voor verwijderen

1. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van AVG Clear te downloaden en sla het op op een bekende locatie op uw computer (standaard worden alle gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads). AVG Clear downloaden
  2. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade installatiebestand avgclear.exe en selecteer Als beheerder uitvoeren in het contextmenu.
Als het niet lukt om toestemming te geven voor de installatie van AVG Clear, raadpleegt u het volgende artikel:
  1. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
  2. Klik op Nee wanneer AVG Clear u vraagt Windows opnieuw te starten in de veilige modus.
  3. Selecteer AVG AntiVirus FREE in de vervolgkeuzelijst. Laat de map van het installatieprogramma en de map van de installatiegegevens ongewijzigd, tenzij u de opslaglocatie van de toepassingsbestanden van AVG AntiVirus FREE hebt gewijzigd. Klik vervolgens op Verwijderen.
  4. Klik op Computer opnieuw starten om het verwijderen te voltooien.

AVG AntiVirus FREE is nu verwijderd van uw pc.

Als u AVG AntiVirus FREE opnieuw moet installeren, raadpleegt u het volgende artikel:

Mac

Als u AVG AntiVirus naar de Prullenmand verplaatst, wordt het programma daarmee niet verwijderd.

Ga als volgt te werk om AVG AntiVirus van uw Mac te verwijderen:

1. Klik in de menubalk op GaProgramma's en dubbelklik op het symbool AVG AntiVirus om het programma te openen.
  2. Zorg ervoor dat het scherm van AVG AntiVirus actief is en klik links in de menubalk op AVG AntiVirusAVG Verwijder AntiVirus.
  3. Klik op Verwijder.
  4. Gebruik als daarom wordt gevraagd uw Touch ID of voer de gebruikersnaam en het wachtwoord met beheerdersrechten in en klik op OK.
  5. Klik op Sluit.

AVG AntiVirus is nu verwijderd van uw Mac.

Als u AVG AntiVirus opnieuw moet installeren, raadpleegt u het volgende artikel:

• AVG AntiVirus 20.x voor Windows
  • AVG AntiVirus 19.x voor Mac
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 2, 32-/64-bits