AVG AntiVirus verwijderen

Gebruik een van de volgende methoden om AVG AntiVirus FREE te verwijderen uit Windows:

1. Verwijderen met AVG Clear
  2. Verwijderen via het menu Start:
Met AVG Clear kunt u alle bestanden van AVG AntiVirus op een betrouwbare manier van uw computer verwijderen.

Verwijderen met AVG Clear

1. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van AVG Clear te downloaden en sla het op op een bekende locatie op uw computer (standaard worden alle gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads). AVG Clear downloaden
  2. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade installatiebestand avgclear.exe en selecteer Als beheerder uitvoeren in het contextmenu.
Als het niet lukt om toestemming te geven voor de installatie van AVG Clear, raadpleegt u het volgende artikel:
  1. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
  2. Klik op Nee wanneer AVG Clear u vraagt Windows opnieuw te starten in de veilige modus.
  3. Selecteer AVG AntiVirus FREE in de vervolgkeuzelijst. Laat de map van het installatieprogramma en de map van de installatiegegevens ongewijzigd, tenzij u de standaardinstallatie hebt gewijzigd. Klik vervolgens op Verwijderen.
  4. Klik op Computer opnieuw starten om het verwijderen te voltooien.

AVG AntiVirus FREE is nu verwijderd van uw pc.

Raadpleeg het volgende artikel als u AVG AntiVirus opnieuw moet installeren:

Verwijderen via het menu Start

Volg onderstaande instructies voor uw besturingssysteem:

Windows 10

1. Klik met de rechtermuisknop op de knop  Start van Windows en selecteer Apps en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  2. Controleer of Apps en onderdelen is geselecteerd in het linkerdeelvenster, klik op AVG AntiVirus FREE en selecteer Verwijderen.
  3. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
  4. Klik op Verwijderen in de installatiewizard van AVG.
  5. Klik op Ja om het verwijderen te bevestigen.
  6. Wacht terwijl de installatiewizard AVG AntiVirus FREE van uw computer verwijdert.
  7. Klik op Computer opnieuw starten.

AVG AntiVirus FREE is nu verwijderd van uw pc.

Raadpleeg het volgende artikel als u AVG AntiVirus FREE opnieuw moet installeren:

Windows 8

1. Druk op het toetsenbord tegelijkertijd op de toets Win en de toets X en selecteer vervolgens Programma's en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  2. Klik met de rechtermuisknop op AVG AntiVirus FREE, en selecteer Verwijderen in de vervolgkeuzelijst.
  3. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
  4. Klik op Verwijderen in de installatiewizard van AVG.
  5. Klik op Ja om het verwijderen te bevestigen.
  6. Wacht terwijl de installatiewizard AVG AntiVirus FREE van uw computer verwijdert.
  7. Klik op Computer opnieuw starten.

AVG AntiVirus FREE is nu verwijderd van uw pc.

Raadpleeg het volgende artikel als u AVG AntiVirus FREE opnieuw moet installeren:

Windows 7

1. Klik op de knop  Start van Windows en selecteer Configuratiescherm.
  2. Klik onder Programma's op Een programma verwijderen als u de standaardweergave met categorieën gebruikt, ... of klik op Programma's en onderdelen als u de weergave met grote of kleine pictogrammen gebruikt.
  3. Klik met de rechtermuisknop op AVG AntiVirus FREE, en selecteer Verwijderen in de vervolgkeuzelijst.
  4. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
  5. Klik op Verwijderen in de installatiewizard van AVG.
  6. Klik op Ja om het verwijderen te bevestigen.
  7. Wacht terwijl de installatiewizard AVG AntiVirus FREE van uw computer verwijdert.
  8. Klik op Computer opnieuw starten.

AVG AntiVirus FREE is nu verwijderd van uw pc.

Raadpleeg het volgende artikel als u AVG AntiVirus FREE opnieuw moet installeren:

Als u AVG AntiVirus naar de Prullenmand verplaatst, wordt het programma daarmee niet verwijderd.

U kunt AVG AntiVirus van uw Mac verwijderen via de menubalk van Apple. Voer de volgende stappen uit:

Verwijderen via de menubalk van Apple

1. Klik in de menubalk op GaProgramma's en dubbelklik op het pictogram AVG AntiVirus om het programma te openen.
  2. Zorg ervoor dat het scherm van AVG AntiVirus actief is en klik links in de menubalk van Apple op AVG AntiVirusVerwijder AVG AntiVirus.
  3. Klik op Ga door.
  4. Gebruik als daarom wordt gevraagd uw Touch ID of voer de gebruikersnaam en het wachtwoord met beheerdersrechten in en klik op Install Helper.
  5. Gebruik als u daarom wordt gevraagd uw Touch ID of voer uw beheerdersgegevens opnieuw in en klik op OK.
  6. Klik op Voltooien of klik desgewenst op Doorgaan om de klantenenquête te voltooien.

AVG AntiVirus is nu verwijderd van uw Mac.

Raadpleeg het volgende artikel als u AVG AntiVirus opnieuw moet installeren:

Voer onderstaande stappen uit om AVG AntiVirus te verwijderen van een Android-apparaat:

1. Verwijderen via de app-instellingen
  2. Verwijderen via de apparaatinstellingen
  3. Verwijderen via Google Play Store
Verwijdering via de app-instellingen is de betrouwbaarste methode. Hiermee wordt namelijk de machtiging Apparaatbeheerder gedeactiveerd voor AVG AntiVirus.

Verwijderen via de apps-instellingen

1. Open AVG AntiVirus en tik linksboven op het hoofdscherm van de app op Menu (drie lijntjes).
  2. Tik op InstellingenApp verwijderen.
De optie App verwijderen wordt alleen weergegeven wanneer de machtiging Apparaatbeheerder van AVG AntiVirus is geactiveerd. Als deze machtiging al is gedeactiveerd, kunt u de app verwijderen via de apparaatinstellingen of Google Play Store.
  1. Voer uw pincode in of gebruik uw vingerafdruk om het wijzigen toe te staan. Raadpleeg het volgende artikel als u uw pincode niet meer weet:
  2. Tik op de groene schuifregelaar (AAN) om deze op wit (UIT) te zetten, en tik daarna op App verwijderen.
  3. Tik op Verwijderen en vervolgens op OK om het verwijderen te bevestigen.
Op sommige Sony-apparaten is verwijderen niet beschikbaar, omdat Sony de app AVG Protection Xperia mogelijk op systeemniveau installeert. Als u de optie Verwijderen niet ziet, is het raadzaam Uitschakelen te selecteren.

AVG AntiVirus wordt nu verwijderd van uw apparaat.

Raadpleeg het volgende artikel als u AVG AntiVirus opnieuw moet installeren:

Als u een betaald abonnement op AVG AntiVirus hebt, wordt door het verwijderen van de app van uw apparaat uw abonnement niet automatisch opgezegd. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een AVG-abonnement:

Verwijderen via de apparaatinstellingen

Afhankelijk van het model van uw apparaat, de Android-versie en de aanpassingen van de leverancier kunnen deze stappen iets verschillen.
  1. Open het gedeelte Instellingen op uw apparaat en ga naar Apps.
  2. Selecteer AVG AntiVirus.
  3. Selecteer Verwijderen.
  4. Tik als u daarom wordt gevraagd op Deactiveren en verwijderen.
  5. Tik op OK om de verwijdering te bevestigen.
Op sommige Sony-apparaten is verwijderen niet beschikbaar, omdat Sony de app AVG Protection Xperia mogelijk op systeemniveau installeert. Als u de optie Verwijderen niet ziet, is het raadzaam Uitschakelen te selecteren.

AVG AntiVirus wordt nu verwijderd van uw apparaat.

Raadpleeg het volgende artikel als u AVG AntiVirus opnieuw moet installeren:

Als u een betaald abonnement op AVG AntiVirus hebt, wordt door het verwijderen van de app van uw apparaat uw abonnement niet automatisch opgezegd. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een AVG-abonnement:

Verwijderen via Google Play Store

Verwijdering via Google Play Store is niet mogelijk als de machtiging Apparaatbeheerder is geactiveerd voor AVG AntiVirus.
  1. Tik op het beginscherm van uw apparaat op het pictogram Play Store om Google Play Store te openen.
  2. Typ AVG AntiVirus in de zoekbalk en selecteer de relevante optie in de zoekresultaten.
  3. Tik op Verwijderen en vervolgens nogmaals op Verwijderen om het verwijderen te bevestigen.
Op sommige Sony-apparaten is verwijderen niet beschikbaar, omdat Sony de app AVG Protection Xperia mogelijk op systeemniveau installeert. Als u de optie Verwijderen niet ziet, is het raadzaam Uitschakelen te selecteren.

AVG AntiVirus wordt nu verwijderd van uw apparaat.

Raadpleeg het volgende artikel als u AVG AntiVirus opnieuw moet installeren:

Als u een betaald abonnement op AVG AntiVirus hebt, wordt door het verwijderen van de app van uw apparaat uw abonnement niet automatisch opgezegd. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een AVG-abonnement:
  • AVG AntiVirus 21.x voor Windows
  • AVG AntiVirus 20.x voor Mac
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1 met Convenient Rollup Update, 32 / 64-bit